Poprzedni wątek na razie w hyde parku.
Z autorem poprzedniego nawet nie dyskutuję, bo i nie ma o czym. Czy bardziej nie ma z kim.
Jeśli tam będzie raził nadal, to wyrzucę go zupełnie.
Do boju Cracovia! Mecz trudny, ale do wygrania.
-
-
[27] Cracovia - Legia 1 : 2
Nocna zmiana jak za Olszewskiego! :P
Bardzo szkoda, że Jaroszyńskiego nie będzie i że Covilo jeśli będzie, to bez przetarcia wcześniej.
I tak, zdecydowanie potencjał na mecz rundy wiosennej, nie tylko dla nas ale i całej ligi.
Ferencvaros Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Poprzedni wątek na razie w hyde parku.
Nareszcie...
Jeśli jest coś do udowodnienia, to na boisku.. Napinanie się w kretyńskich tytlach wątków (cska???) jak najbardziej rozumiem. Na forum gimnazjalistów.
pzdr
Trzeba odrobić 3 punkty z Poznania. Kluczowa będzie większa dyscyplina z tyłu i granie swojego z przodu. Szkoda że w Niecieczy zagrali największy piach w obronie w tym sezonie, ale może i lepiej nikt nie powie po meczu że przegrali ze sobą (oczywiście poza Szwajcarem). Dwa najlepsze zespoły sezonu 2015/2016 i tyle w temacie.
Ostatnio wygraliśmy z lampucerą w słynnym meczu po śmierci papieża (bramki Marcina B. omal nie przypłaciłem zawałem serca). Panie Jacku, proszę się postarać bardziej niż w Poznaniu.
Takiej liczby sprzedanych biletów na tyle dni przed meczem to dawno nie było. Najlepsze miejsca praktycznie już wykupione :)
i1 276
i2 474
i3 319
i4 297
a1 35
a2 116
a3 402
b1 449
b2 302
b3 113
b4 58
d1 141
d2 81
d3 119
d4 36
e1 146
e2 297
g1 251
g2 26
f1 15
f2 140
f3 200
f4 187
h1 149
h2 30
h3 1
vip 110
suma 4770
Pobijemy wynik Termaliki. Jest moc!
Zarys historyczny tych spotkań - dotychczas rozegrano 65 spotkań, Cracovia wygrała 16 spotkań, remis padł 14 razy a CWKS wygrał 35 spotkań. Bramki 80-117 dla CWKS-u.
2004/05 I liga Cracovia - Legia Warszawa 1-0 (0-0)
Cabaj
Radwański,
Skrzyński
Świstak
Baster
Przytuła (60' Nowak)
Baran
Giza (46' Drumlak)
Bojarski
Bania (68' Citko)
Moskała
Boruc
Sokołowski II
Szala
Rzeźniczak
Kiełbowicz
Vukovic (74' Zjawiński)
Surma
Smoliński (64' Kowalski)
Sokołowski I
Włodarczyk
Saganowski
Widzów: 8 500
bramki:
Bojarski (90+4')
No proszę w składzie CWKS-u nasz obecny zawodnik.
Dlatego przegrali ;)
będę ten mecz pamiętał do końca życia..
chociaż Marcin B. całą legendę, potem jak się okazało, spierdolił...
barney Napisał(a):
> będę ten mecz pamiętał do końca życia..
> chociaż Marcin B. całą legendę, potem jak się
> okazało, spierdolił...
No ale to był tak dramatycznie słaby mecz.... Właściwie to tylko ostatnie dwie minuty warte były oglądania.... Co prawda za takie dwie minuty warto się pokroić. Karny z kapelusza, Surma (chyba to on był) podaje do Cabaja, Cabaj podaje do Boruca, Boruc podaje do Bojarskiego, ten strzela i koniec meczu.... No i jest legenda. Oczywiście przeciw powtórce nie miałbym nic przeciwko.
Ja pamiętam mecz z lat 80-tych który oglądałem w telewizji. Wygraliśmy 3-1, prowadząc chyba w pewnym momencie już 3-0. Nasi ładowali jak w bęben, chyba Stokłosa wówczas szalał. Potem ten sezon skończył się co prawda nieciekawie, a losy Stokłosy to już zupełnie inna historia niestety. No ale wówczas było naprawdę pięknie.
Mentny, nie Stokłosa tylko Janikowski, Henryk ojciec Sebastiana, tego kopiącego w NFL (nóżki po tatusiu). Po tym meczu "krakowskie" Tempo na pierwszej stronie w poniedziałek dało tytuł "Janikowski-Legia 3-1". Wszystkie bramki Janikowskiego. Jedna taka z narożnika pola karnego. Kazimierski miał wtedy szczęście, bo gdyby Go piłka trafiła, wpadł by z nią razem do bramki.
I ja tam byłem ale jeszcze miodu ani wina nie piłem. Najwyżej kolorową wodę z woreczka, przez rurkę:)
Stokłosa wygrała z Legia rok wcześniej 1-0 ( mój debiut na Cracovii - raptem 34 lata temu) :)
Cholera, to "zmiksowałem" dwa mecze... No ale wybaczcie, bo jeżeli pamiętam tamte mecze, to już mam prawo....(:P) Choć oczywiście i ja wówczas wina jeszcze nie pijałem.
Ale tamten mecz z Legią (3-1) też był w następnej kolejce po Lechu (wygraliśmy z Lechem 1-0).
misiekm Napisał(a):
> Mentny, nie Stokłosa tylko Janikowski, Henryk
> ojciec Sebastiana, tego kopiącego w NFL (nóżki
> po tatusiu). Po tym meczu "krakowskie" Tempo na
> pierwszej stronie w poniedziałek dało tytuł
> "Janikowski-Legia 3-1". Wszystkie bramki
> Janikowskiego. Jedna taka z narożnika pola
> karnego. Kazimierski miał wtedy szczęście, bo
> gdyby Go piłka trafiła, wpadł by z nią razem
> do bramki.
> I ja tam byłem ale jeszcze miodu ani wina nie
> piłem. Najwyżej kolorową wodę z woreczka,
> przez rurkę:)
Byłem na tym meczu, doskonale pamiętam piękne bramki Janiego , po powrocie do domu powtórka w TVP 1 .
hank Napisał(a):
> Byłem na tym meczu, doskonale pamiętam piękne
> bramki Janiego , po powrocie do domu powtórka w
> TVP 1 .
Zdaje się, że w TVP pokazali tylko drugą połowę - do przerwy było 3:0, w drugiej połowie bramka dla Legii.
A w następnej kolejce Janikowski dostał czerwoną kartkę w Wałbrzychu, a sędzia (Jarguz?) piękny kryształ od naszych przeciwników.
Jesli wygramy ten mecz to bede sie cieszyl jak po derbach (:D.
Ostatni raz u siebie wygralismy - 2004/2005 I liga Cracovia 1:0 Legia Warszawa
Brama Bojarskiego, cos niesamowitego... ehhh piekna historia to byla. No i nasz Cabaj, tyle meczow zawalil, ale kto go nie lubil...
Kicaj Napisał(a):
> Takiej liczby sprzedanych biletów na tyle dni
> przed meczem to dawno nie było. Najlepsze miejsca
> praktycznie już wykupione :)
>
> i1 276
> i2 474
> i3 319
> i4 297
> a1 35
> a2 116
> a3 402
> b1 449
> b2 302
> b3 113
> b4 58
> d1 141
> d2 81
> d3 119
> d4 36
> e1 146
> e2 297
> g1 251
> g2 26
> f1 15
> f2 140
> f3 200
> f4 187
> h1 149
> h2 30
> h3 1
> vip 110
> suma 4770
na chwilę obecną poszło 5701 oczywiście bez kibiców gości i skybox. Pachnie kompletem :) szkoda porażki z Lechem, ale na ciężkim terenie pokazaliśmy że potrafimy b. dobrze grać. Teraz trzeba to powtórzyć u siebie i o wynik jestem spokojny :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)