Ja przypomnę starą gadkę, że "zwycięskiego składu się nie zmienia", i w ogóle liczę, że tak właśnie będzie.
Do spokojnego (pewnego matematycznie, bez oglądania się za plecy) utrzymania grupy mistrzowskiej potrzeba nam na dziś 2 punktów, czyli nie można kombinować w Poznaniu, to trzeba wygrać.
-
-
[26] Lech Poznań-CRACOVIA 2 : 1
Dawaj mejla na priva, a prześlę Ci układ z dziesiątym miejscem (co prawda wymaga wygranej Śląska, która się oddala). Niemniej dziewiąte jest prawdopodobne co najmniej do jutra.
Ok, co prawda widzę, że jarkos się zreflektował i wykasował posta, ale wklejam:
[URL=http://wstaw.org/w/3PNB/][IMG]http://wstaw.org/m/2016/03/05/tabela_jpg_300x300_q85.jpg[/IMG][/URL]
Jest to oczywiście kompletnie nieprawdopodobny wariant, niemniej jednak by zadośćuczynić czystej matematyce, musimy jeszcze do jutra poczekać na ósemkę :)
przyznaję się, zapędziłem się wcześniej z moją opinią. a takiego śląska to w ogóle nie wziąłem pod uwagę. przepraszam.
ad rem jutro tylko zwycięstwo!
Śląsk już i tak nieaktualny, ale jeszcze ciut ciut potrzeba, oczywiście najlepiej przypieczętować to jutrzejszym zwycięstwem :)
Na dzisiaj zagrozić nam może jeszcze tylko Termalica, ale obstawiam sytuację, że oni wygryzą z 8 Jagiellonię.
Termalica lub Lechia, ale nie obie na raz, bo grają ze sobą. Oprócz tego fizycznie wyprzedzić nas mogą Pogoń, Lech, Ruch, Zagłębie i Jaga. Korona i PBB mogą nas dogonić, ale mają z nami gorszy bilans plus nie ma takiego układu małych tabelek z innymi drużynami, w których mogłyby nas wyprzedzić. Czyli 9-te miejsce to najgorszy możliwy układ, a jego prawdopodobieństwo to pewnie tysięczne części promila :D
Tyle teorii :)
Znaczy że co. Już się utrzymaliśmy? Będziemy w ósemce? poza oczywiście tymi "tysięcznymi częściami promila" ???
Tak.
Trener i drużyna daje szanse nie tylko na utrzymanie ale na puchary... W Poznaniu trzymamy kciuki, Lech nasycony po Zabrzu może troszkę nas zlekceważyć i pomyśleć, ze u siebie będzie spacerek... A to dla nas szansa...
Napisałeś tak, jakby Lech był drużyną czołówki ;) Na bank nas nie zlekceważą i zagrają na 100%, tym bardziej, że oni rozpaczliwie walczą o ósemkę. My musimy zagrać swoje i tyle, nie ma co wyważać otwartych drzwi.
creativ Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Trener i drużyna daje szanse nie tylko na
> utrzymanie ale na puchary... W Poznaniu trzymamy
> kciuki, Lech nasycony po Zabrzu może troszkę nas
> zlekceważyć i pomyśleć, ze u siebie będzie
> spacerek... A to dla nas szansa...
Jak Lech moze myslec ze to bedzie spacerek skoro jestesmy wyzej w tabeli od nich ? :D tym bardziej beda chcieli sie zrewanzowac za bolesna porazke u nas. Bedzie to bardzo ciezki mecz i mam nadzieje ze zakonczy sie naszym zwyciestwem :P.
Zlekceważyć Cracovię? Tego nawet lampucera nie zrobi a sytuacje na "ciut" lepszą. Lech jutro przyjmie co najmniej dwie, pytanie jak odpowie i tylko to mnie zastanawia, choc bez nerwówki.
No właśnie. Lampucera na pola kukurydzy pojechała sobie na luziku i skończyło się na pojedynku gołej dupy z batem. Niestety do nas przyjadą z maksymalnie zwartymi pośladami, co do tego nie mam złudzeń...
wrobelson Napisał(a):
> creativ Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Trener i drużyna daje szanse nie tylko na
> > utrzymanie ale na puchary... W Poznaniu
> trzymamy
> > kciuki, Lech nasycony po Zabrzu może troszkę
> nas
> > zlekceważyć i pomyśleć, ze u siebie będzie
> > spacerek... A to dla nas szansa...
>
>
> Jak Lech moze myslec ze to bedzie spacerek skoro
> jestesmy wyzej w tabeli od nich ? :D tym bardziej
> beda chcieli sie zrewanzowac za bolesna porazke u
> nas. Bedzie to bardzo ciezki mecz i mam nadzieje
> ze zakonczy sie naszym zwyciestwem :P.
Źle się wyraziłem, chodziło mi o to, że Lech, jako mistrz Polski, po trudnym meczu w Zabrzu może nabrać zbytniej pewności siebie, że kryzys maja za sobą. Może poczuć się pewnie w meczu. Nie chodziło mi o klasyczne lekceważenie a raczej o zbytnia pewność siebie. Tak czy owak lidze na wygraną.
Lech musi, my możemy, w tym upatruję zwiększonej szansy na ostateczny sukces.
Dlaczego mecz w Zabrzu miałby być trudny? Nie ma w tym momencie w lidze łatwiejszego przeciwnika niż Górnik i gts.
creativ Napisał(a):
> wrobelson Napisał(a):
> -----
> > creativ Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > Trener i drużyna daje szanse nie tylko na
> > > utrzymanie ale na puchary... W Poznaniu
> > trzymamy
> > > kciuki, Lech nasycony po Zabrzu może
> troszkę
> > nas
> > > zlekceważyć i pomyśleć, ze u siebie
> będzie
> > > spacerek... A to dla nas szansa...
> >
> >
> > Jak Lech moze myslec ze to bedzie spacerek
> skoro
> > jestesmy wyzej w tabeli od nich ? :D tym
> bardziej
> > beda chcieli sie zrewanzowac za bolesna porazke
> u
> > nas. Bedzie to bardzo ciezki mecz i mam
> nadzieje
> > ze zakonczy sie naszym zwyciestwem :P.
>
> Źle się wyraziłem, chodziło mi o to, że Lech,
> jako mistrz Polski, [b]po trudnym meczu w Zabrzu
> może nabrać zbytniej pewności siebie[/b], że
> kryzys maja za sobą. Może poczuć się pewnie w
> meczu. Nie chodziło mi o klasyczne lekceważenie
> a raczej o zbytnia pewność siebie. Tak czy owak
> lidze na wygraną.
Po raz kolejny nie zgodze sie z tym co piszesz :D.
Po 1 - Lech przed meczem z Gornikiem mial 2 porazki pod rzad, wiec jakim cudem oni moga sie czuc na "zbyt pewnych siebie" ?.
Po 2 - Lech mial ten mecz pod kontrola i bez problemu wygrali 0:2, a Gornik mial 1 celny strzal przez 90 min, wiec ...
Po 3 - Czeka nas ciezki mecz.
To już dzisiaj..Ciężki mecz, no ale 3 punkty nasze :)
Gramy w tym samym składzie co ostatnio z jedną zmianą, Wójcicki na lewej obronie i Dialiba przesunięty na prawą pomoc.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)