leszeczek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Musielibyśmy przegrać. Jak zdobędziemy to
> jedziesz dalej!
Lige mistrzów zdobędziemy po obronie mistrzowskiego tytulu :)
Wracając do rzeczywistości, na razie wystarczy mi spokojne zwycięstwa Cracovii. Na serię staram się nie zwracac uwagi ;)
-
-
[26] Lech Poznań-CRACOVIA 2 : 1
Ja w tym meczu bardziej niż Lecha boję się kartek dla Polczaka, Budzińskiego czy Kapustki. Przed cweLką musimy być w najmocniejszym składzie.
Lech 0:2 Pasy
rozumiem ze wciaz bez Miro ?
docent Napisał(a):
> Wygrana w Poznaniu dałaby już "matematyczną"
> gwarancję ósemki, nie licząc podtrzymania
> pewności siebie (czy też; 'charakteru'
> drużyny). Brak Pawłowskiego jest istotny, choć
> oczywiście nie decydujący (decydująca może
> być chimeryczność ich obrony).
Matematyczną gwarancję ósemki już mamy ponieważ po pierwsze mecz bezpośredni miedzy sobą mają przed sobą dziewiąte Podbeskidzie z ósmą Jagiellonią co skutkuje tym, że ktoś z nich straci punkty. A ponadto żeby wypaść poza ósemkę musiały by nas wyprzedzić jeszcze 4 drużyny: Lech, Ruch, Pogoń i Zagłębie. Te 6 zespołów ma jeszcze pojedynki miedzy sobą, więc nawet jeśli przegramy (odpukać oczywiście) wszystkie spotkania do końca rundy to zespoły które nas gonią w "bratobójczych" pojedynkach również te punkty stracą.
Po szybkiej kalkulacji... zdaje się że nie ma takiego scenariusza w rozgrywanych do końca rundy kolejkach, w której jest możliwe nasze wypadnięcie poza ósemkę. Mogłem się pomylić w obliczeniach, więc jak ktoś chce się pobawić w takie kalkulacje, to być może znajdzie jakąś taką opcję.
za mało czasu. po weekendzie będzie już po sprawie :)
Po sprawie może być nawet dzisiaj o godzinie 19:45 jak skończy się pierwszy mecz kolejki. Wystarczy, że Podbeskidzie nie wygra z Koroną :)
leszeczek Napisał(a):
> docent Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Wygrana w Poznaniu dałaby już "matematyczną"
> gwarancję ósemki, nie licząc podtrzymania
> > pewności siebie (czy też; 'charakteru'
> drużyny). Brak Pawłowskiego jest istotny, choć
> > oczywiście nie decydujący (decydująca może
> być chimeryczność ich obrony).
>
> Lub naszej.
> Brak Pawłowskiego - duży plus dla nas.
Dla nas owszem duzy plus, ale szkoda Lecha i samego Pawlowskiego bo moze byc tak, ze to juz koniec sezonu dla niego 8-).
Kicaj Napisał(a):
Mogłem się pomylić
> w obliczeniach, więc jak ktoś chce się pobawić
> w takie kalkulacje, to być może znajdzie jakąś
> taką opcję.
Otóż jest taki scenariusz, zmarnowałem wczoraj z pół godziny, zrobiłem rozpiskę i jest taki scenariusz. Zakłada oczywiście same porażki Cracovii do końca 2 rundy, ale jednym z czarnych warunków tego scenariusza jest m.in. porażka z Lechem w stosunku dającym im lepszy bilans spotkań bezpośrednich ;) Jest to układ ( jak chodzi o mecze konkurencji) wręcz abstrakcyjny, ale jest ;)
Niemniej juz po tej kolejce najprawdopodobniej nie będzie juz takiego scenariusza ;)
Według mnie w związku z tym , iż komisja oddaliła nasz protest w sprawie anulowania kartki Bartkowi najrozsądniejszym byloby oszczędzenie go i pozostawienie na ławce, bo wiadomo, ze sędzia będzie robił wszystko żeby wykluczyć Bartka z meczu z ległą...
wrobelson Napisał(a):
> leszeczek Napisał(a):
> > Brak Pawłowskiego - duży plus dla nas.
>
>
>
> Dla nas owszem duzy plus, ale szkoda Lecha i
> samego Pawlowskiego bo moze byc tak, ze to juz
> koniec sezonu dla niego 8-).
Pawłowskiego owszem szkoda, Lecha, poza meczem z nami także, ale w niedzielę liczy się tylko zwycięstwo Cracovii!
"Jeszcze jeden! Jeszcze Jeden!"
Nie wygralismy w Poznaniu od tego słynnego meczu (prawie 9,5 roku temu) : http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=341286
Panie Jacku, kolejne wyzwanie!
Yid_Army Napisał(a):
> Według mnie w związku z tym , iż komisja
> oddaliła nasz protest w sprawie anulowania kartki
> Bartkowi najrozsądniejszym byloby oszczędzenie
> go i pozostawienie na ławce, bo wiadomo, ze
> sędzia będzie robił wszystko żeby wykluczyć
> Bartka z meczu z ległą...
a tak dostanie na ległej czerwoną i nie zagra jeszcze w kolejnym...
W meczu z cska nawet Kapustka może nie pomoc dlatego z Lechem powinien zagrać.
wrobelson Napisał(a):
> Dla nas owszem duzy plus, ale szkoda Lecha i
> samego Pawlowskiego bo moze byc tak, ze to juz
> koniec sezonu dla niego 8-).
Szkoda, nie szkoda, najważniejsza jest Cracovia.
Sprawa Pawłowskiego to problem Lecha , my mamy swoje .
leszeczek Napisał(a):
> wrobelson Napisał(a):
> -----
> > leszeczek Napisał(a):
> >
>
>
> > > Brak Pawłowskiego - duży plus dla nas.
> >
> >
> >
> > Dla nas owszem duzy plus, ale szkoda Lecha i
> > samego Pawlowskiego bo moze byc tak, ze to juz
> > koniec sezonu dla niego 8-).
>
> Pawłowskiego owszem szkoda, Lecha, poza meczem z
> nami także, ale w niedzielę liczy się tylko
> zwycięstwo Cracovii!
>
> "Jeszcze jeden! Jeszcze Jeden!"
>
> Nie wygralismy w Poznaniu od tego słynnego meczu
> (prawie 9,5 roku temu) :
> http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=341286
>
> Panie Jacku, kolejne wyzwanie!
Widzę, że to: "jeszcze jeden, jeszcze jeden" zalazło za skórę większej liczbie pasiaków. Ja trochę już odpuściłem, krzycząc: "jeszcze jeden, jeszcze jeden", po każdym golu jesienią. Ale zwycięstwo w niedzielę będzie jak wisienka na torcie.
Szykuje się dużo widzów ..http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ekstraklasa,na-lech-cracovia-rekord-frekwencji-sezonu-w-ekstraklasie-,artykul,651727,1,720.html
Ostatnie nasze zwycięstwo to: 2006/07 I liga Lech Poznań 3:4 Cracovia
Bilans naszych spotkań to:
- rozegrano 49 meczy, w 16 meczach zwyciężył Lech, w 10 padł remis a w 23 meczach górą była Cracovia. Bramki 63-73.(mecze z poziomu I i II)
Panie Jacku ograł Pan kilka dni temu byłego swojego pracodawcę, a na drodze znowu były Pański pracodawca - proszę o powtórkę(tu)
Zlewą obroną coś postaramy się wymyślić, mamy kilka opcji. Trenujemy jeszcze w sobotę w Grodzisku Wielkopolskim, potem podejmiemy decyzję. (dziennik.polski)
- tylu tu ekspertów stwierdziło, że Zejdler zagrał poprawnie, to czemu trener wymyśla "kwadratowe koła" ? oj eksperci, eksperci :D
Trener tez po Zagłębiu stwierdził, że Zejdler zagrał poprawnie.
TEŻ, to znaczy, że po meczu z Ruchem stwierdził, że poprawnie - nie przypominam sobie takiej wypowiedzi po meczu z Ruchem
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)