Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Wnioski do Prezesa Filipiaka! część II

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 28.02.2016 o 18:15
      Ostatnia aktywność 02.09.2018 o 22:54
      316847 wyświetleń
    • dudi74

2.2K
      255
    • 06.09.2017 o 19:18
      Post #1276400 06.09.2017 19:18
    Ja planuje ocenić drużynę po 37 kolejkach.
    • jurassic

7K
      1.5K
    • 06.09.2017 o 21:48
      Post #1276440 06.09.2017 21:48
    Po 37 kolejkach już nie będzie co oceniać ! [emoji34]
    • piotrek67

8.7K
      5.6K
    • 08.09.2017 o 11:49
      Post #1276724 08.09.2017 11:49
    Halo Prezes jak to? Przecież to my jesteśmy "siłą tej ligi" !!! p.s.Coś czuje że jutro pójdzie kontra :) Jesteśmy najzdrowiej zarządzanym klubem w Polsce – wyjaśnia prezes Lecha Poznań. Karol Klimczak, prezes Lecha Poznań: – To nie chodzi o pieniądze. Wszystkie działania podporządkowujemy rozwojowi klubu, zawsze naszym podstawowym celem jest walka o trofea i sukcesy. http://sport.tvp.pl/33913231/prezes-lecha-nie-balismy-sie-ze-legia-nam-odjedzie
    • Nesta

4.5K
      1.8K
    • 08.09.2017 o 12:20
      Post #1276728 08.09.2017 12:20
    Karol Klimczak, prezes Lecha Poznań: – To nie chodzi o pieniądze. Wszystkie działania podporządkowujemy rozwojowi klubu, zawsze naszym podstawowym celem jest walka o trofea i sukcesy. jak to sie ma do naszych decydentow? a no tak ze: tabisz- wszystkie dzialania podporzadkowuje rozwojowi w sferze prywatnej / nowy dom kolejne mieszkanie - sukces sportowy ? a co to jest Filipiak - wszystkie dzialania podporzadkowuje no wlasnie komu? ''mamy pieniadze/miliony na transfery'' chcemy grac w pucharach chcemy byc zespolem top4, placimy na czas - mistrzem nie chcemy byc bo to przypadek losowy ''
    • bodzio969 lubi to.
    • wrobelson

5.4K
      4.5K
    • 08.09.2017 o 12:40
      Post #1276734 08.09.2017 12:40
    [quote='dudi74' pid='1276400' dateline='1504718314'] Ja planuje ocenić drużynę po 37 kolejkach. [/quote] Ale jeszcze wczesniej trzeba ich ocenic po 30 kolejkach  :P . Bo np. taka Pogon ostatnie 2 sezony awansowala do pierwszej 8, a ostatnie 7 kolejek finalowych przegrywala ...
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 08.09.2017 o 17:59
      Post #1276789 08.09.2017 17:59
    takie pierdo...lenie Klimczaka na potrzeby mediów, kibiców. Cóż takiego zbudował Lech przez te lata ? Grę w słabej Ekstraklasie. To i w tanim burdelu, tania podstarzała Lolitka z mocnym makijażem, w ciemnościach przy słabej czerwonej żarówce, może robić za "smaczny kąsek" . Nie, nie dla kitów prezesów. Dla mnie właściciele, prezesi mają tak podnieść POZIOM EKSTRAKLASY, by nie było potem wstydu w Europie. Panie Prezesie, proszę słuchać Michała Probierza, bo jest to trener który piłką żyje i ma pewien pogląd na poziom sportowy, który wymyka się stereotypom wielu pismaków, prezesów, tego gnoju opakowanego w medialny złoty papierek, na potrzeby sprzedaży jak największej ilości abonamentów. Jagiellonię Probierza skrzywdzili sędziowie na potrzeby Legii, gdyby nie oni, dzisiaj by był trenerem MP, za pieniądze śmieszne w porównaniu do tych, które wpompowano w Warszawkę. Już widzę i w Pasach, ze nie jest ulubieńcem sędziów. Trzeba mu pozwolić pracować.
    • oldmen, pasywpasy oraz Andrzej.ksc lubią to.
    • Kanalia

45
      59
    • 08.09.2017 o 18:15
      Post #1276795 08.09.2017 18:15
    Bałdysa Pan wyp.... jak Panu żal Jakubka Bałdys to gorsza k....a niż Tabisz działa na szkodę klubu!
    • quentin

8.9K
      4.5K
    • 08.09.2017 o 19:32
      Post #1276811 08.09.2017 19:32
    Dajże spokój, idźże na pole się przewietrzyć.
    • gargamel9998 oraz audax lubią to.
    • Jarek44

4.1K
      6K
    • 08.09.2017 o 20:02
      Post #1276819 08.09.2017 20:02
    Panie Prezesie głowa do góry 16 miejsce nie oznacza wcale, że Pana klub zajmuje ostatnie miejsce... Wcale się nie mylę, wręcz twierdzę, że Cracovia zajmuje 1 miejsce jako klub płacący niewygórowane kwoty kontraktów i do tego prawdziwymi pieniędzmi!!! Pozostałe 15 zespołów się nie liczy, oni są niejako na "dopingu" - przepłacają, płacą wirtualnymi pieniędzmi, psują ligę...wstyd!!!
    • audax lubi to.
    • wojtiPASY

1.6K
      795
    • 08.09.2017 o 20:23
      Post #1276822 08.09.2017 20:23
    No u nas jest tak jak powinno być w każdym dobrze zarządzanym klubie :D  Niskie umiejętności zawovnikow = niskie zarobki. :D Brawo prezesie jesteśmy dobrze zarządzanym klubem . :D
    • Jarek44 lubi to.
    • audax

2.7K
      1K
    • 08.09.2017 o 22:53
      Post #1276875 08.09.2017 22:53
    ja mam w dupie europe , puchary i i nne kocopoly . interesuje mnie liga polska i Mistrzostwo Polski! niech sile ligi buduje lediunia i ta stara wislacka k,urwa, niech oni ogrywaja mlodych ku chwale eprezentacji. chce MISTRZOSTWA POLSKI DLA CRACOVII!
    • ronnie79 oraz gargamel9998 lubią to.
    • piotrek67

8.7K
      5.6K
    • 08.09.2017 o 23:13
      Post #1276884 08.09.2017 23:13
    [quote='ian thorpe' pid='1276789' dateline='1504886370'] takie pierdo...lenie Klimczaka na potrzeby mediów, kibiców. Cóż takiego zbudował Lech przez te lata ? Grę w słabej Ekstraklasie. To i w tanim burdelu, tania podstarzała Lolitka z mocnym makijażem, w ciemnościach przy słabej czerwonej żarówce, może robić za "smaczny kąsek" . Nie, nie dla kitów prezesów. Dla mnie właściciele, prezesi mają tak podnieść POZIOM EKSTRAKLASY, by nie było potem wstydu w Europie. Panie Prezesie, proszę słuchać Michała Probierza, bo jest to trener który piłką żyje i ma pewien pogląd na poziom sportowy, który wymyka się stereotypom wielu pismaków, prezesów, tego gnoju opakowanego w medialny złoty papierek, na potrzeby sprzedaży jak największej ilości abonamentów. Jagiellonię Probierza skrzywdzili sędziowie na potrzeby Legii, gdyby nie oni, dzisiaj by był trenerem MP, za pieniądze śmieszne w porównaniu do tych, które wpompowano w Warszawkę.  Już widzę i w Pasach, ze nie jest ulubieńcem sędziów. Trzeba mu pozwolić pracować. [/quote] Ian jak Cie lubie ...słuchac i czytac tak ostatnio strasznie często bronisz złej sprawy ! Piszesz pier...Klimczaka a cóż innego robi przez te wszystkie lata Filipiak !!! Przynajmniej Klimczak ma jakieś podstawy ku temu nie broni się przed spadkiem co roku a Filipiak jakie ma podstawy mówic że jesteśmy siła tej ligi obok CWKS ,Lecha nawet nie wymieniał ! Sorky ale nie wiem co Ci się podziało :)
    • dudi74

2.2K
      255
    • 08.09.2017 o 23:42
      Post #1276893 08.09.2017 23:42
    Ktoś mu albo konto zhakował, albo dodał czegoś do owsianki.:)
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 09.09.2017 o 00:23
      Post #1276896 09.09.2017 00:23
    nic nie pojadłem ani nie popiłem. Uważam, że przy MP mamy ostatnią szansę coś zrobić. Gdy Probierzowi się nie uda, zwijam majdan z forum, przestaję być aktywnym kibicem, przechodzę na pozycje "niedzielnego" Pasiaka. Wiem jak wyglądała Cracovia przez lata ComArchu, nie raz i nie dwa ostro krytykowałem, ale też po raz ostatni daję szansę. Jeżeli ktoś z Was myśli, że poprzez forum wpłynie na postępowanie JF, wywali JT czy nowego "idola" Bałdysa, to chyba niczym się nie różni od kibiców którzy chodzą na Cracovię i wiedzę czerpią z gazet. Nie, uważam, że jako kibice powinniśmy twardo wesprzeć trenera, bo wbrew idiotycznym opiniom, ze przyszedł do Cracovii dla kasy ( robienie z tego zarzutu, jak gdyby było coś złego w zarobkowaniu), jest to trener z tych nielicznych a nawet jestem w stanie napisać jedyny w Ekstraklasie, który chce zbudować sensownie działający klub piłkarski. Mnie to cieszy, bo chcę widzieć Cracovię stabilną, mocną, walczącą o najwyższe miejsca w dłuższym horyzoncie czasowym, a nie jednorazowe wyskoki. Jeżeli będziemy sami podkładać nogę trenerowi, to tylko przedłużymy "bylejakość", bo po jakimś czasie trener na żądanie kibiców wyleci ( damy mu powód) a przy sprowadzeniu następnego będzie ten sam kit wciskany. Kółko się będzie kręcić, a Wy będziecie w kolejnych tematach dymisjonować Tabisza, Bałdysa i cholera wie kogo. Tylko, ze na forum zostanie kilkanaście osób, które będą się poklepywać w tych żądaniach, bo nikt sensowny tego już nie będzie chciał czytać. Co do stanu piłki w Polsce, wszyscy wiedzą jak jest. Problem w tym, że jak czytam wpis Audaxa, to mam wrażenie, ze słucham rodziców na meczu najmłodszych trampkarzy, którzy widzą tylko wynik a w dupie mają coś takiego, ze najpierw ma być szkolenie . Oczywiście, potem mamy seniorów z medalami MP trampkarzy, którzy dostają wpierdol od graczy z pogranicza Azji. Wszyscy dziennikarze zachodzą w głowę, dlaczego. Odpowiedz wydaje się prosta, ale trudna do przełknięcia dla niektórych. Jednym słowem wynik sportowy ma być z wyszkolenia, a wyszkolenie ma iść z porządnej bazy sportowej. Jeżeli Probierz tak to widzi, to będę mu klaskał nawet uszami. Mamy się domagać od JF WŁAŚNIE TAKIEGO KIERUNKU ROZWOJU SEKCJI
    • leszeczek oraz oldmen lubią to.
    • piotrek67

8.7K
      5.6K
    • 09.09.2017 o 06:34
      Post #1276904 09.09.2017 06:34
    I znowuż zgadzam się z Tobą w 100 % i też uważam że Probierz jest naszą ostatnią szansą na jakikolwiek sukces Cracovii bo nie ma innego tak charyzmatycznego trenera w Polsce który poradziłby sobie z tymi korpoludkami. Tylko dalej nie rozumie o co Ci chodziło z tym pierdol... bo jeśli już to tylko Filipiak i to bez sensu od wielu ,wielu lat robiąc z nas pośmiewisko w środowisku piłkarskim a nie wspomniany Klimczak. Ja nie mam z tym problemu ani nadzieji bo przestałem już dawno słuchać tych bzdetów ale inni to łykają i potem są rozgoryczeni . p.s. Pewnie dzisiaj znowu pójdzie w eter jakieś bajanie jacy to jesteśmy mocni tylko.....
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 09.09.2017 o 11:05
      Post #1276951 09.09.2017 11:05
    Piotrek, ilu tak naprawdę prezesów chce podniesienia poziomu Ekstraklasy ? Co takiego wielkiego zrobił Klimczok ? Jego Lech jest w czołówce w Polsce, ale sufitu, by zrobić mocną drużynę widoczną w Europie, już nie zrobił. Wiesz komu zależało na wynikach w Europie ? Dwóm klubom, Legii i GTS za Cupiała. Legia się dusi w naszej Ekstraklasie, tak jak my w hokeju. Cupiał chciał zbudować GTS mocny w Europie poprzez sam zakup kopaczy. Jak się to skończyło, wiemy. Zobacz Piotrek, oglądnij filmik poniżej z najnowszych planów Legii https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=J4xClBf7Wu0 Mamy na to patrzeć, na tą drogę, jej się domagać w Pasach. Kupowanie zawodników pod jednorazowy sukces, może da na krótko pudło w Ekstraklasie, ale na dłużej możemy się wykoleić. Nie mamy takiej kasy jak Legia w Polsce, jesteśmy finansowym średniakiem, nie ma się co czarować, musimy iść inną drogą, drogą dłuższą polegającą na mocnym szkoleniu dużej grupy trenujących zawodników. Jak widać po Legii, też widzą, że pompowanie kasy może się odbić czkawką. Sukces sportowy MUSI BYC RÓWNOLEGŁY do WIELKIEGO SZKOLENIA.
    • gargamel9998 lubi to.
    • piotrek67

8.7K
      5.6K
    • 09.09.2017 o 11:19
      Post #1276955 09.09.2017 11:19
    Ian krótko bo znowu zbaczasz z tematu -byłbym bardzo szczęśliwy gdybyśmy byli tak jak Lech cały czas w czołówce w Polsce a nie modlić się praktycznie co roku o utrzymanie ,o Europie to nawet nie ma co pisać. A tzw.produkcję piłkarzy netto też już przerabialiśmy swego czasu za Filipiaka poza tym przedtem było hasło "dopóki nie ma stadionu nie będzie dobrej drużyny " stadion od paru lat stoi i to niezły a sukcesów jak nie było tak nie ma bo przy takim prostackim zarządzaniu być nie może !!!
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 09.09.2017 o 11:29
      Post #1276961 09.09.2017 11:29
    ale czy ja kiedyś nie napisałem, ze w Polsce pobudowaliśmy piękne stadiony po których piździ wiatr ? Stadion stoi i...co ? Netto nie jest złym pomysłem, ale za nim musi iść baza. Zabrano się od dupy strony, to pomysł spalono. Przecież oprócz bazy, do tego trzeba całego pionu sportowego, o czym wielokrotnie pisałem. Każdy chce sukcesów, ja też, po to kupuję od zawsze karnet, by oglądać zwycięstwa. Dlatego liczę na Probierza, że mu POZWOLĄ pracować, realizować wizję, bo ona WYKRACZA poza standardowe oczekiwania wielu ludzi. Nie widzisz, że Ekstraklasa to jedna z najsłabszych lig ? Że dostajemy dno ładnie opakowane ? Jeżeli mamy budować mocną Cracovię, domagamy się tego, to spróbujmy od razu MOCNIEJ depnąć, by wyrwać się poza szablon do którego się przyzwyczailiśmy przez całe dekady oglądania kopanej w Polsce. Sami piszecie czasem, ze na to się patrzeć nie da, bo rzeczywiście się nie da.
    • Sebastian1906KSC lubi to.
    • wojtiPASY

1.6K
      795
    • 09.09.2017 o 12:03
      Post #1276971 09.09.2017 12:03
    W naszych realiach szkolenie piłkarzy netto nie ma szans powodzenia. Nawet w dobrze zarządzanych klubach (Arsenal, PSV, czy Ajax) nie przynosi to dobrych rezultatów . Arsenał od lat szkoli zdolna młodzież, która później sprzedaje za miliony i co?? Nie wygrali lugi od lat, nawet się nie zbliżyli do tytułu. PSV I Ajax od lat walczą o mistrzostwo Holandii ale nic poza tym. Co w ich realiach finansowych i zaplecza jest porażka w moim mniemaniu. Na takie rzeczy mogą sobie pozwolić drużyny z mocnymi składami , które co roku wprowadza sobie 2/3 młodych , perspektywicxnych (nie 26 latków) do 18 meczowej. A u Nas nawet dobrej 11 meczowej nie ma :/
    • audax lubi to.
    • Sebastian1906KSC

1.6K
      1K
    • 09.09.2017 o 17:40
      Post #1277008 09.09.2017 17:40
    [quote='wojtiPASY' pid='1276971' dateline='1504951386'] W naszych realiach szkolenie piłkarzy netto nie ma szans powodzenia. Nawet w dobrze zarządzanych klubach (Arsenal, PSV, czy Ajax) nie przynosi to dobrych rezultatów . Arsenał od lat szkoli zdolna młodzież, która później sprzedaje za miliony i co?? Nie wygrali lugi od lat, nawet się nie zbliżyli do tytułu. PSV I Ajax od lat walczą o mistrzostwo Holandii ale nic poza tym. Co w ich realiach finansowych i zaplecza jest porażka w moim mniemaniu. Na takie rzeczy mogą sobie pozwolić drużyny z mocnymi składami , które co roku wprowadza sobie 2/3 młodych , perspektywicxnych (nie 26 latków) do 18 meczowej. A u Nas nawet dobrej 11 meczowej nie ma :/ [/quote] Chciałbym żebyśmy mieli takie zmartwienia jak Ajax czy PSV, że gramy co roku tylko o mistrzostwo. Naprawdę.
    • ian thorpe, krak 06 oraz gargamel9998 lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)

Goście (2)
    • Główna
    • Działy i kategorie