Peterps Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Mentny Napisał(a):
> --------------------------------------------------
>
> > A to ciekawe nawet. Tarnovia ma jakieś inne dokumenty niż Cracovia dotyczące tego transferu?
>
> Plan A zawiódł to teraz czas na plan B pt: "A może zgubili dokumenty".
To samo chciałem napisać. Widać Tabisz liczy na to, że w Tarnovii nie zachowała się ich kopia umowy:)
Z drugiej strony nie podoba mi się zachowanie prezesa Tarnovii. Bartek jest w Anglii nieco ponad tydzień, nikt nie wie czy pieniądze za niego wpłynęły na konto Cracovii, nikt tak naprawdę nie wie jakie to są pieniądze ale już wszyscy wiedza ile i kiedy im się z tej transakcji należy. Zwykłe bicie piany i aż żal patrzeć ilu kibiców Cracovii staje po stronie hien rzucających się na klub.
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka! część II
Mam takie samo zdanie jak Karvin i BoRut.
Jeszcze dobrze nie wyschnął atrament na kontrakcie a już specjaliści od biznesu i PRu,
obrońcy interesów Tarnovii rozpoczęli napierdalankę na władze Klubu i obrażanie prezesa.
Nie mylmyzgody między kibicami z relacjami między klubami.
Pamiętam jak pozyczaliśmy stamtąd niejakiego Prokopa że 20 lat temu ile było zachodu.
Myślę że przy podpisywaniu transferu Kapustki bardziej myśleli o 200 tys niż o 2.5 mln.
Legia im tego nie dała więc podpisali z nami z klauzulą 10%. I kiedyś te pieniądze dostaną.
Pewnie usłyszymy za parę lat jak się rozpłynęły,ale to już nie nasza sprawa.
A jak się pojawi jakiś talent to i tak trafi do nas. Rodzice tego przypilnują.
Karvinie zawsze cię szanowałem ale nie rób wiochy .Dobrze wiesz że Jakub lubuje się w takich rzeczach .Kiedyś już połaszczył się na żetony z Kucharskim i się cieszył że nie zapłacił 50 000 zł .To odegrał się na nas przy transferze Lewandowskiego straciliśmy WIELE MILIONÓW ZŁOTYCH .Profesorze Filipiak obrzydzenie mnie bierze na takie działania pracownika klubu wobec zaprzyjaźnionej z nami Tarnovii.
Jest w dokumentach 10 % - TO trzeba zapłacić i przeprosić w imieniu klubu za tego żałosnego ,,prezesa ''.
Nie znam wywiadu Profesora jakiego udzielił w Canal+ przed meczem derbowy, ale rzekomo w tym wywiadzie wypowiedział się o 10% kwocie dla Tarnovii, czy coś takiego było w TV:S
potter - a czy ktoś z klubo zapowiedział, że nie chcą zapłacić? Czy już jest po terminie tej płatności i Tarnovia nie dostała owych pieniędzy? Dostali propozycję, głupią propozycję, ale przecież mieli prawo się nie zgodzić i się nie zgodzili i wszystko. Jakieś żale, że oszukać chcieli są bez sensu, podobnie jak upublicznianie propozycji.
W biznesie "wszystkie ruchy dozwolone"i wiadomo, nie od dziś, przecież jak nasz Zarząd negocjuje.Natomiast Tarnów zagrał PRowo i tyle ! Zostaliśmy postawieni pod ścianą i każde tłumaczenie będzie negatywnie odbierane! Czarny PR znów triumfuje ! Zgadzam się po całości z wypowiedziami rmszara w tym wątku ;) Taka sytuacja i nic innego !Kancelaria prawna zgarnie 10% z puli Tarnovii i też będzie zadowolona!
Żle jest generalnie ,że spostrzegani jesteśmy jako przysłowiowe "kutwy" ... przypomnę ,że była też rozmowa - negocjacje ;) z [b]KOZPN by nie zapłacić 2 %[/b] od kontraktu. Myślę ,że do Tarnovii dotarł ten sygnał i.... się zaczęło!
Potter - ale jakiej wiochy? Norma składa się propozycję, druga strona jej nie przyjmuje więc idzie według starej umowy, nie widzę żadnego oświadczenia ze strony Cracovii walcie się nie damy Wam należnego 10%. Widzę tylko przedwczesny lament Tarnovii i pastwiących się gtsowskich dziennikarzy próbujących rozpaczliwie odwrócić uwagę od tonącego gts titanic, wykorzystując nadpobudliwość prezesa sympatycznego tarnowskiego Klubu (która może zresztą nawet została przez nich wywołana) i widzę grono kibiców Pasów którzy przyjmują dziwną jak dla mnie w tej sytuacji optykę pod tytułem to na pewno coś po stronie Cracovii jest nie w porządku...
http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,20520428,spor-o-pieniadze-z-transferu-bartosza-kapustki-cracovia-nie.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Sport
Wisła Wisła Wisła~!!!! proszę Panie Profesorze ogarnąć Jakuba bo drugi Klich czy Kapustka nam się nie trafi ;/
Oj Kubuś, Kubuś. Czy przy okazji dobrze wykonanej roboty, zawsze musisz coś zepsuć. Nie mogłeś sobie i tym razem odmówić, urwania paru groszy w prostacki sposób ?
RTX przekleństwa piszemy z małej litery ;)
Napisz jeszcze ze masz do p.Tabisza 100 % zaufanie i oddałbyś mu dziecko pod opiekę ;):):)
Nie dziwie się że Tarnovia /być może przedwcześnie/ z tym wyskoczyła do prasy bo oni się po prostu boją że zostaną wyruchani i ja na ich miejscu też bym się bał słysząc niedawną propozycję od pewnych panów związanych z naszym Klubem.
Hmm, jeżeli jest jak napisali przedstawiciele Tarnovii, że Cracovia unika kontaktu, to jednak wiocha...
a jak ktoś liczy że umowa się zagubiła w Tarnowie - to proszę: http://zzapolowy.com/cracovia-cebulakiem-roku/
Karvin'ie Szanowany.. Zaskoczyłeś mnie swoim poglądem na tą sprawę, szczególnie Ty.. Naprawdę zaprawdę mało razy byłeś świadkiem wieśniactwa i szmaciarstwa ze strony Jakuba i Tomaszka w ukochanej naszej sekcji hokejowej byś teraz sądził, że jest inaczej...??
Ps. Aby sposób w jaki wspomniani panowie są postrzegani przez brać Cracoviacką uległ zmianie wiele wody w Rzece musi upłynąć. I wodą ową muszą płynąć barki szlachetnymi czynami wypełnione. Azaliż możliwe to jest..? ;)
Sama wizytacja Tabisza z Baldysem i ich propozycja jest osmieszaniem klubu... Mysleli ze ktos jest slepy,gazet nie czyta,meczow nie oglada czy nawet w domu internetyu nie ma zeby zobaczyc ze Kapustka byl WSZEDZIE i cena jego rosla jak buleczki na dobrych drozdzach??
Mysleli ze ludzie w Tarnovii sa czestymi gosciami w specjalistycznej klinice na Babinskiego i jak im sie da GOOOOOWNO(czyt.200tys) to pomysla ze Tabisz z Baldysem przywiezli konika tylko gdzies spyyyerdolil??
Ehhhh i jeszcze Tabisz sie przyznaje do takiej wizytacji.... WSTYD I ZENADA!!!
Pasiaku i inni - napiszę to po raz nie wiem który
Brudy i problemy rozwiązuje się we własnym gronie na zewnątrz jest jedna Cracovia
takie do przemyślenia...
pomijając fakt że nadal nie ma pełnego obrazu sprawy są tylko relacje z JEDNEJ strony i interpretacje nieprzychylnych nam dziennikarzy, bo wielokrotnie już okazywało się, że ferowanie wyroków na podstawie przecieków i zawieruchy prasowej było zdecydowanie przedwczesne
EOT
Zgoda co do tych brudów natomiast niestety byłem święcie przekonany przed transferem Bartka/choć chciałbym się mylić/że taki numer pewne osoby związane z naszym Klubem odwalą.
I bynajmniej nie mam dzisiaj żadnej satysfakcji że te żałosne gierki się odbywają,mało tego widzę że p.Jakub pilnie szkoli swojego następcę.
rmszar Napisał(a):
> Karvin- wybacz, ale zadeklarował zapytany przez
> dziennikarzy PS, kiedy sprawa nabrała medialnego
> rozgłosu. Tym samym musisz przyznać, że
> Tarnovia swój cel częściowo osiagnęła.
>
Z tego co wiem to Prezes Filipiak klubu publicznie powiedział o 10% dla Tarnovii w piątek - przed meczem w Canal+.
KruszynaKSC Napisał(a):
> Sama wizytacja Tabisza z Baldysem i ich propozycja
> jest osmieszaniem klubu...
Zgadzam się w 100%
Nie mylmy negocjacji (renegocjacji umowy) z robieniem z ludzi idiotów.
Pożyjemy zobaczymy, może się jeszcze coś wyjaśni - ciekawe co na to sam Tabisz?
przegorzalik Napisał(a):
> rmszar Napisał(a):
> > Karvin- wybacz, ale zadeklarował zapytany
> przez
> > dziennikarzy PS, kiedy sprawa nabrała
> medialnego
> > rozgłosu. Tym samym musisz przyznać, że
> > Tarnovia swój cel częściowo osiagnęła.
> Z tego co wiem to Prezes Filipiak klubu publicznie
> powiedział o 10% dla Tarnovii w piątek - przed
> meczem w Canal+.
Z tego co pamiętam to nasz prezes wiele rzeczy mówił/zwłaszcza w sprawie transferów/ a wyszło powiedzmy tak sobie .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)