konserwa Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A U-16 nie jest młodzieżową reprezentacją
> kraju ???
> Nawet strona PZPN reprezentacje młodzieżowe
> dzieli na kategorie od U-15 do U-21 i tyle w
> temacie.
> Po co to szukanie dziury w całym, dosłownie w
> każdym temacie?
...tylko ten sam PZPN w podręczniku licencyjnym pisze o wymogach takich grup jak: młodzicy, trampkarz młodszy, trampkarz starszy, junior młodszy, junior starszy czy młodzieżowiec. Strona młodzieżowa PZPN powstała chyba tylko z lenistwa.
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka! część II
5 dni później
W rozmowie z portalem Money.pl właściciel Cracovii próbował odpowiedzieć na pytanie, ile wart jest Bartosz Kapustka.
O Kapustce zrobiło się głośno po meczu Polska - Irlandia Północna. 20-letni pomocnik w tym okienku transferowym najprawdopodobniej przeniesie się do zagranicznego klubu. Ile Cracovia może zarobić?
- Odpowiem poważnie na to pytanie. Kiedy do niemieckiego klienta wystawiamy naszego niemieckiego informatyka, dostajemy 960 euro. Jeśi wystawiamy polskiego informatyka, dostajemy 480 euro. Gdyby Bartek Kapustka był w np. Juventusie, Manchester City najprawdopodobniej zapłaciłby za niego bardzo dużo. A tak będą mieli mentalny opór. Jeśli jednak Bartek potwierdzi wartość, będziemy w stanie się obronić - odpowiedział Filipiak.
A z innego wywiadu z Prezesem pamiętam jego zdanie na temat pracy niemieckich informatyków. Po otwarciu oddziału w Monachium i zatrudnieniu Niemców, po pół roku wymienił kadrę na Polaków, ze względu na elastyczność i jakość pracy. Tak to cena nie ma nic wspólnego z jakością.
kaleb Napisał(a):
> A z innego wywiadu z Prezesem pamiętam jego
> zdanie na temat pracy niemieckich informatyków.
> Po otwarciu oddziału w Monachium i zatrudnieniu
> Niemców, po pół roku wymienił kadrę na
> Polaków, ze względu na elastyczność i jakość
> pracy. Tak to cena nie ma nic wspólnego z
> jakością.
kaleb niestety nie wyglądało to tak sprawnie jak opisujesz. Przez 3 lata spółka niemiecka przynosiła straty. Wyszła na prostą dopiero w 2014r. - wszystko jest w raportach comarchu. Comarch liczył że jak przejmie Niemiecką spółkę to wszystko będzie szło gładko a okazało się to drogą prze mękę. Zwalnianie pracowników było bardzo trudne i kosztowne z uwagi na silną pozycję związków zawodowych (w jakieś polskiej spółce IT mają one w ogóle prawo bytu??). Okazało się też jak jak polacy są właścielami spółki to zamówienia od niemieckich firm spadły. Można to zobaczyć na podziale geograficznym sprzedaży Comarchu.
A złośliwi twierdzą że Niemiecka Spółka dopiero zaczęła funkcjować jak profesor przestał nią ręcznie sterować i oddał ją innym - ale chyba to przesada.
A jak jesteśmy przy Niemcach to jest ciekawy przykład giełdowego Boryszewa. Przejeli upadające spółki niemieckie, podywkonawców produkujących cześci do samochodów VW. Myśleli że sobie produkcję przeniosą do Polski i będzie taniej i lepiej. Ale VW powiedział im że jak zwolnią niemieckich pracowników i przeniosą produkcję do Polski to przestaną u nich zamawiać i Boryszew wtapia dalej kasę na tym.
Przecież kapitał nie ma narodowości...
#sarkazm
17 dni później
To są jakieś jaja!! Klub nie potrafi zorganizować kilkudziesieciu sztuk plastiku. Kupiłem karnet żeby nie stać w kolejkach, i okazuje się że jak tak dalej pójdzie to będę musiał stać przed każdym meczem w celu odebrania jakiegoś kodu kreskowego.
Ja jako kibic chodzący od dzieciństwa jakoś to przeboleje, ale np u mnie w rodzinie jest osoba która kupiła karnet po raz pierwszy i takie działania klubu mogą ją skutecznie zniechęcić.
żalicie się tylko na forum, czy pociśniecie marketingowi klubowemu na maila/telefon itp ?
HAHAHAHAHHAHAHA kto tam jest właścicielem tej Cracovii???? Comarch ??, Filipiak??? HAHAHAHAHAHA
No to teraz polecam tak jak kiedyś założyć czapkę na głowę . Nie śmiej sie dziadku z czyjegoś wypadku .
[img]http://i13.tinypic.com/6gk4r4i.jpg[/img]
Filipiak ma wyjebane na ta porażkę, ważne ze słupki się zgadzają i w mediach gadają i tak od lat
NieznanySprawca Napisał(a):
> Filipiak ma @#$%& na ta porażkę, ważne ze
> słupki się zgadzają i w mediach gadają i tak
> od lat
Nie wysilaj się. Nie zrozumieją.
Kiedy Pan przestanie obiecywać a zacznie działać !
paluch Napisał(a):
> Kiedy Pan przestanie obiecywać a zacznie działać !
Jak to "kiedy zacznie działać"?
Przecież kupił za 500k Vestenickiego (obiektywnie) i wyciągnął "lepszego od niego" Stebleckiego (według Ciebie). Bądź konsekwentny!
Panie Prezesie.
Ode mnie tylko dwa pytania:
1) Czy w nadchodzącym sezonie celuje Pan w Mistrzostwo Polski?
2) Czy Pan Tabisz ma serce w Pasy?
Jako wieloletni kibic, proszę bardzo o odpowiedź. Dziękuję, życząc miłej nocy!!!
A miało być tak pięknie:
telewizja, autografy, wywiady, faza pucharowa, wzmocnienia...
Panie Profesorze.
Zanim odpowie Pan na poprzednie pytania, proszę zwrócić uwagę na małą sugestię. Wszystko Pan zmieniał w naszym Klubie - nawet spaść się udało - prócz jednego istotnego "szczegółu". Jakiego? Jeśli Pan już znajdzie odpowiedź, proszę to zrobić - to może być trudny ruch, ale na pewno przełomowy.
Poza tym, proszę Pana, to jest sport - celem jest zwycięstwo, a nie o środek tabeli. Jeśli nie chce być Pan najlepszy, proszę wszystkich o tym poinformować - nie będziemy sobie robić nadziei. Chce Pan budować drużynę powoli, tymczasem inni nam ciągle odjeżdżają. To Pan przede wszystkim powinien wiedzieć o tym, że minimalizm w biznesie niczego dobrego nie przynosi. W sporcie jest dokładnie tak samo!
Z wyrazami szacunku,
kibic, który dla Pana jest jednym z wielu...
Może słupki się zgadzają..gdybyśmy poszli w ilość hurtowych transferów moglibyśmy dzielić losy: ŁKS-u czy Widzewa. W najlepszym przypadku drżelibyśmy jak towarzystwo z drugiej strony łąki.
Jedynie czego oczekuję to przede wszystkim walki o MP (byśmy rok w rok mieli przynajmniej pewną 3)
100% poparcia dla przedmówcy.
Profesorze 2 rzeczy .Nic nam nie dają transfery na ,,sztukę ''.Jeśli Cracovia ma iść do przodu to potrzebą na wczoraj jest kontraktowanie lepszych zawodników od tych co w składzie już mamy .Nic nam nie dają transfery typu bramkarz Katowic co przegrywa rywalizacje ze słabiutkim Stępiowskim czy ,,wzmocnienia ''Sebkiem Stebleckim .Fajny chłop pasiak ale a piłkę to on grać nie potrafi.
Na teraz po stronie wzmocnień widnieje cyfra 0 (mówię o zawodnikach co wchodzą do 11 i podnoszą poziom sportowy drużyny od razu ).
Jak chcemy bić się o wysokie cele to potrzebą na wczoraj jest klasowy lewy obrońca nie na naukę tylko na 1 skład ,skrzydłowy i napastnik .Dupy szkłem nie da się wycierać .
Druga rzecz sezon się nie zaczął a pracownicy klubu robią wszystko by zniechęcić ludzi do chodzenia na mecze i kupowania karnetu.
Wczoraj ktoś postanowić by od 18 godziny czyli 2 godziny przed meczem nie sprzedawać karnetów w myśl ,,bo to długo trwa ''.Jest sezon wakacyjny wielu na ten mecz wróciło prosto z wakacji -chcieli dobić karnet wejść na mecz i nie mogli tego zrobić .Oczywiście nikt z pracowników nie był łaskawy poinformować na stronie czy faceboku że taka rzecz brak sprzedaży karnetów od 18 godziny będzie .Skutek -wiele osób odeszło z kwitkiem ,kłótnie z pracownikami w budkach .Efekt w jednej budce się dało bo protesty były mocniejsze w innych się nie dało .
Liga się nie zaczęła a mamy organizacyjny bałagan .
potter Napisał(a):
> Liga się nie zaczęła a mamy organizacyjny
> bałagan .
potter nie wierzę,że Cię to dziwi !Chyba wszyscy zdążyliśmy się do tego przyzwyczaić ;)
MAm taki jeden wniosek, proszę przeczytać wypowiedź trenera z wczoraj:
[quote]- Bardzo chcę żebyśmy się wzmocnili, zdaję sobie sprawę, ze kołdra jest za krótka, ale to pytanie nie do mnie. Rozmowy transferowe toczą się, jak się toczą, ja jestem trenerem i gram tym co mam - dodał.[/quote]
I jeszcze raz:
[quote][b]- Bardzo chcę żebyśmy się wzmocnili, zdaję sobie sprawę, ze kołdra jest za krótka, ale to pytanie nie do mnie. Rozmowy transferowe toczą się, jak się toczą, ja jestem trenerem i gram tym co mam - dodał.[/b][/quote]
I jeszcze raz:
[large][quote][b]- Bardzo chcę żebyśmy się wzmocnili, zdaję sobie sprawę, ze kołdra jest za krótka, ale to pytanie nie do mnie. Rozmowy transferowe toczą się, jak się toczą, ja jestem trenerem i gram tym co mam - dodał.[/b][/quote][/large]
I na koniec jeszcze:
[large][color=#FF0000][quote][b]- Bardzo chcę żebyśmy się wzmocnili, zdaję sobie sprawę, ze kołdra jest za krótka, ale to pytanie nie do mnie. Rozmowy transferowe toczą się, jak się toczą, ja jestem trenerem i gram tym co mam - dodał.[/b][/quote][/color][/large]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)