Kajak Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wróciłem, dupa mi zmarzła ,
masz jakiś problem ze zmarzniętą dupą?
-
-
[23] Termalica Bruk-Bet Nieciecza - CRACOVIA 1 : 1
Lepsza wygrana zmarznięta dupa niż remisowa zmarznięta. Nie mówiąc już o niezmarzniętej.
Też spodziewałem się więcej. :(
Pierwszy kwadrans wskazywał powrót koszmarów z Łęcznej.
Potem powolutku miało być lepiej. I co ?
Nic.
Na plus - Florin.
Na minus (poza wynikiem) - zero mentalnego podejścia do meczu - dopisali punkty przed meczem.
[b]Najbardziej wkurza, że gdy w trudnej sytuacji ktoś w drużynie powinien pokazać że ma jaja i wziąć na siebie odpowiedzialność, to robi to najmłodszy na boisku :([/b]
Brakuje zwycięstwa na obcym boisku. W kluczowym momencie zabraknie tych punktów ze " słabszymi".
eredin Napisał(a):
> Pierwszy kwadrans wskazywał powrót koszmarów z
> Łęcznej.
> Potem powolutku miało być lepiej. I co ?
> Nic.
> Na plus - Florin.
> Na minus (poza wynikiem) - zero mentalnego
> podejścia do meczu - dopisali punkty przed
> meczem.
>
> Najbardziej wkurza, że gdy w trudnej sytuacji
> ktoś w drużynie powinien pokazać że ma jaja i
> wziąć na siebie odpowiedzialność, to robi to
> najmłodszy na boisku :(
Podpisuje się pod tym w 100 %
Zwracam uwage ,że 3-i raz z rzędu przegrywamyu na wyjeździe i 3-i raz z rzedu drużyna
"wyciąga" na remis. To BARDZO dobrze świadczy o morale naszej drużyny.
Oczywiście w ostatnich 30 minutach powinniśmy byli roznieść TBB ale do tego czasu mogło byc i 2-0 w plecy...
Nie jest źle gramy dalej.
PS: muszę obejrzeć powtórkę meczu ale na teraz wydaje mi się ,że Marciniak nie podtrzymał mojej wysokiej opinii o nim ,oczywiscie moge się mylić bo wiadomo jak się odbiera mecz "live".
Sędziowanie jest zerojedynkowe. Marciniak dziś sędziował na pełne sto procent. Może i mecz nie był zbyt wymagający, ale... no nie wiem o co chodzi Khalidzie...
Nieciecza nam wyjątkowo nie leży ! :( Oby tylko ona ! :)
szkoda ze remis . ale dobry jeden punkt i w tabeli itrzymujemy 3 pozycje . oby jutro legia dostala lomot!!!! pozdrawiam z sacza!!!
sandecja <>cracovia
Wyglada to na jakieś zachwiania motywacyjne. Cracovia jeszcze nie jest klasową drużyna i piłkarze nie potrafią traktować meczu z Termalika tak samo jak z Legia.
Pewnego rodzaju pobudzeniem ambicji może byc zasada, przyjęta kiedyś (w latach swietnosci) przez Widzew: przystępując do nowego sezonu przyrzekali sobie, ze żaden przeciwnik nie zdobędzie na nich wiecej niż polowe punktow. Było to w okiresie gdy zwycięstwo liczyło sie za 2 , a remis za jeden punkt. Mogli więc wygrać i przegrać lub dwa razy zremisowac.
Teraz punktacja jest inna, ale pewien "przewrot" tej zasady można by zastosować i byłaby motywacja w podejściu do każdego meczu.
zważywszy że dostali od tejże Termaliki w Krakowie 2-3, więc na jakiej podstawie lekceważyć a nie chcieć się zrewanżować?
rozglądając się wokoło, to i tak dobrze na tym wyszliśmy, cenny punkt :)
piekny kuponik tomeckiego szlag trafił pff
Diabel Napisał(a):
> piekny kuponik tomeckiego szlag trafił pff
A tak pięknie jadło do tego momentu ( wstawiając poprawkę Astona w meczu Jadźki ) ;)
Nie zgodziłbym się, że nasz występ to zachwianie motywacyjne.
Jak ktoś wyżej zauważył, naszym nie brakuje motywacji. Kolejny raz przegrywając potrafimy, choćby częściowo, odwrócić wynik. Końcówka meczu pokazała, że mogliśmy nawet wygrać. Tu widać lepsze przygotowanie kondycyjne.
Moim zdaniem problem leży gdzie indziej. Po prostu trafiają nam się różni przeciwnicy.
Jedni, jak Górnik, grają z nami otwarty, nieodpowiedzialny futbol i zostają za to surowo skarceni, inni jak Nieciecza zawężają pole gry, walczą zdecydowanie w środku i czekają na kontry lub stałe fragmenty.
Mimo niezwykłej wymienności pozycji, nasz styl jest dość łatwy do rozszyfrowanie, tylko jedni trenerzy (i ich zespoły) potrafią zrobić z tego użytek, a inni nie.
Gorzej, że trafiamy teraz na Lubin, który załatwił nas jesienią bez mydła.
Termalika czekała na kontry, mając przez większość spotkania dużą przewagę w posiadaniu piłki? :S
Coś mi tu nie gra...
Oni w byli dużymi fragmentami po prostu lepsi, przejmowali inicjatywę.
Wracając do naszych, to jestem zbudowany postawą Kapustki, najwidoczniej już w tak młodym wieku jest w stanie brać grę na swoje barki. Widać jakość, jestem pozytywnie zaskoczony, bo co innego być jednym z kilku jak drużynie idzie, a co innego próbować ciągnąć grę, gdy jest pod górkę.
Momentami nieźle Jendrisek, jeśli już szukamy pozytywów.
Tak to się zbiegło, że w jednym meczu wystąpili wszyscy nasi obrońcy - bogactwo ławki ;)
Nie ma co narzekać na remis. Myśle że to dobry wynik, Termalica to trudny i wymagająca drużyna która jeszcze nie raz w tym sezonie urwie lepszym druzynom punkty.
Statystyki indywidualne i zespołowe - wygląda to nieżle
http://www.ekstraklasa.org/data/stories/files/RAPORT%20TERMALICA%20BRUK-BET%20NIECIECZA%20%E2%80%93%20CRACOVIA.PDF
Trudno wygrać mecz mając słabszą dyspozycję filarów pomocy -Budziński ,Dąbrowski,Cetnarski.
Nie wiem czy pamiętacie, ale bramka dla Pasów MEGA przypadkowa - nie pamiętam by ktoś w tel judze tak się potknął jak zawodnik TBB przy akcji Cracovii.
Poza tym ile Cracovia miała strzałów celnych? Jeden Kapiego z za pola karnego i bramka Jendriska !!!
Nie da się tak wygrywać meczów.
Albert Napisał(a):
> Trudno wygrać mecz mając słabszą dyspozycję
> filarów pomocy -Budziński ,Dąbrowski,Cetnarski.
To prawda, Cetnar i Budzik wyjątkowo słabo. Dąbrowski jeszcze jako tako się obudził w drugiej połowie i wyglądało to nieźle w jego wykonaniu. Brakowało ewidentnie napastnika, kogoś kto wygra głowę z przodu albo przytrzyma trochę piłkę. Mieliśmy sporo dobrych wrzutek od Wójcickiego i Jaroszyńskiego z boku, ale czy wygraliśmy chociaż jeden pojedynek w polu karnym?
Słabsze mecze się zdarzają i sztuką jest w takich meczach nie przegrywać, a po pierwszej połowie mogło być dużo gorzej niż było. Brawo za walkę w drugiej połowie i jedziemy dalej.
Mimo wszystko biorę w ciemno zwycięstwa u siebie i remisy na wyjeździe. To nie jest jeszcze drużyna potrafiąca nokautować co tydzień.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)