Na mój gust albo gramy Wójcickim w obronie i Dziabągiem z przodu, albo Deleu w obronie i Wójcickim na skrzydle.
Jest jakieś inne rozwiązanie?
-
-
(WIKTORIA) [22] CRACOVIA - Górnik Zabrze 3 : 0
Jest jeszcze kilka innych opcji, np Zjawa za Budzika do przodu, Wdówka, albo nawet Anton na skrzydło, a Erik do przodu. Zejdler grywał w sparingach w środku, więc teoretycznie też może zastapić Miro choc to akurat najmniej prawdopodobne..
Mogliby grać już jutro!
zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Bez Miro będzie ciężko, szczególnie z
> drużyną Ojrzyńskiego....
Bez Rakelsa się nie da, bez Miro będzie ciężko, dajcie spokój - albo chcemy być na pudle, albo brak jednego zawodnika rozkłada nam taktykę.
Przecież na def może zagrać nasz nowy stoper
Albo Zejdler jako LP, a w środku Dąbrowski-Kapustka-Cetnarski. Na PP Budzik lub Jendrisek i ktoś z tej dwójki w napadzie.
Myślę, ze jednak zagramy tak: Sandomierski- Jaroszyński Wołąkiewicz Polczak Wójcicki- Zejdler Kapustka Dąbrowski Jendrisek Cetnarski- Budziński
Ja akurat zakładałem Budzika obok Dąbrowskiego w miejsce Covilo.
Odnośnie fanów Zjawińskiego. Byłem na sparingu i nie widziałem, aby on chociaż raz dobrze kopnął piłkę, więc nie liczcie na jego "geniusz".
Chwostek Napisał(a):
> Odnośnie fanów Zjawińskiego. Byłem na sparingu i nie widziałem, aby on chociaż raz dobrze
> kopnął piłkę, więc nie liczcie na jego "geniusz".
Jak byłeś na sparingu to może widziałeś centrę na głowę Buby. Zjawę trudno nazwać piłkarskim geniuszem, ale jest jakaś różnica między krytykowaniem, a krytykanctwem.
eredin
Jeśli chcemy być na pudle to klub powinien to pokazać przez politykę transferową. A tu będzie sztukowanie i liczenie na trenera...
Rozumie zubergu, że znowu daliśmy się nabrać..........
Prawda jest taka, że Klub ma za przeproszeniem w pizdzie sukces i ma nadzieję, że dziełem przypadku i wiedzą trenera cudem jakimś stanie się faktem. My gramy piłkę opartą na krótkich podaniach, do której potrzebna jest jak najlepsza murawa a tu cięcia wydatków, nie mamy trawy - mamy klepsiko. Prawie nic tam nie świadczy o tym, że oni chcą czegoś więcej niż utrzymanie chociaż w 50% tak jak my.
gargamel9998 Napisał(a):
> Albo Zejdler jako LP, a w środku
> Dąbrowski-Kapustka-Cetnarski. Na PP Budzik lub
> Jendrisek i ktoś z tej dwójki w napadzie.
> Myślę, ze jednak zagramy tak: Sandomierski-
> Jaroszyński Wołąkiewicz Polczak Wójcicki-
> Zejdler Kapustka Dąbrowski Jendrisek Cetnarski-
> Budziński
Ja to bym tak widział - bramka i obrona j.w , następnie Dąbrowski z Budzikiem - Kapustka Cetnarski Jendriszek - Buba .
A jaki skład wyjdzie - zobaczymy , byle zwycięski .
Nie wiem w jakim celu się produkujecie kto zastąpi Miro i dlaczego Budzik, skoro wiadomo kto i wiadomo że nie Budzik. Przypominam że graliśmy już bez Miro, może łatwiej będzie trafić. Z Zabrzem tylko 3 punkty, tak dobrym zespołom nie przystoi gubić punktów ze słabeuszami.
Może nie być łatwo, choć nie przewiduję innego wyniku niż zwycięstwo. Nie wypada przed pierwszym meczem narzekać, bo obie drużyny się zmieniły i forma jest niewiadomą. Różnica w tabeli powinna nastrajać nas optymistycznie, a że to piłka, to cóż, zawsze jest jakaś niewiadoma. Ale nie widzę podstaw do bania się przeciwnika czy też ich trenera preferującego raczej prymitywny styl gry. Mają kontuzjowanych podstawowych zawodników, a i ich transfery nie powalają na kolana. Będzie dobrze - wierzcie w swoją drużynę!!!
Duzy wplyw na wynik bedzie mailo grzezawisko od strony glownej trybuny.
Jesli bedzie jak na sparingu to raczej na pewno o wyniku zadecyduje ...przypadek bo tam sie grac poprostu nie da..
A grajac caly mecz jedna strona zawodnicy po 45minutach beda mieli....dosc.
quentin Napisał(a):
> Nie wiem w jakim celu się produkujecie kto
> zastąpi Miro i dlaczego Budzik, skoro wiadomo kto
> i wiadomo że nie Budzik. Przypominam że
> graliśmy już bez Miro, może łatwiej będzie
> trafić. Z Zabrzem tylko 3 punkty, tak dobrym
> zespołom nie przystoi gubić punktów ze
> słabeuszami.
Przeciez z Podbeskidziem wlasnie Budzinski zastepowal Covilo
Płyta może być jeszcze gorsza, jutro może spaść 10 litrów/m2 deszczu lub nawet 20 cm śniegu i to nie jest żart.
dangorka Napisał(a):
> Przeciez z Podbeskidziem wlasnie Budzinski
> zastepowal Covilo
Fakt zapomniałem o tym meczu, choć nawet wtedy nie grał cały czas na tej pozycji.
Nie widzę problemu żeby Budziński zagrał w środku za Covilo, bo nieraz tak grał i to jest właściwie jego pozycja, bo na szpicy jak gra ja nie jestem wtedy nim zachwycony. Nie mówię, że grał źle, ale nie jest to zawodnik na tą pozycje. Jeśli teraz jest taka sytuacja jak jest to tak jak się mówi powinno się dać Budzińskiego na środek a na szpice dać szanse Zjawińskiemu. Nie jest to zły zawodnik, mówię to do tych, którzy sie z niego naśmiewają bo jak grał to widać było, że jest pracowity i może się przydać i dwie bramki już strzelił i to ładne. Niby na napastnika dwie bramki (w lidze) to jest nic, ale zawsze to więcej niż zero tym bardziej że odkąd rozstrzelał się Jendrisek to Zjawiński mało już grał. Uważam, że zasługuje na szansę bo pokazał już, że może strzelać bramki a jak nie to coś wnieść do gry dobrego.
Liczę też na Diabanga bo słabą miał jesień ale w sparingu się ostatnio przełamał i sam mówi, że czuje że jest w formie i po odejściu Rakelsa ma szanse by więcej grać na skrzydle i mogłaby być z niego pociecha :)
zubereg Napisał(a):
> eredin
> Jeśli chcemy być na pudle to klub powinien to
> pokazać przez politykę transferową. A tu
> będzie sztukowanie i liczenie na trenera...
Jednym słowem filipiakowszczyzna. Podoba mi się to określenie :)
Mecze sparingowe Górnika Zabrze
MKS Kluczbork 1:1
Chojniczanka Chojnice 2:0
Miedź Legnica 0:3
Girona FC 0:2
CE Sabadell FC 2:1
GKS Katowice 1:2
GTS 2:1
Bilans: 3 zwycięstwa - 1 remis - 3 porażki, bramki: 8-10 (-2)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)