Wydaje mi się, że rozmowa o Lewandowskim wynika z BRAKU LAKU. U nas nie ma lewych obrońców grających na DOBRYM poziomie. Stąd też ból w naszej reprezentacji. Jeśli już szukamy jakichkolwiek alternatyw dla Jaroszyńskiego to stawiałbym na doświadczenie i ogranie w lidze. W związku z tym od Lewandowskiego lepszy jest Piotr Tomasik z Białegostoku. Dość dobry w obronie, potrafi sporo zdziałać z przodu (3 bramki w ostatnim sezonie), wychowanek Hutnika, 2 sezony w Arce :) Chociaż, jak wspomniałem, wszystko z braku laku...
Wydaje się jednak, że lepszy by był zaciąg zagraniczny... :)
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. ( ciąg dalszy)
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja nigdzie nie pisałem że to zły piłkarz.
potter Napisał(a):
> Lewandowski najsłabsze ogniwo. Zwykła zapchajdziura typowa sztuka nie
> warta funta kłaków .
No pewnie napisałeś o nim w samych superlatywach.
> .Przypominam kolegom (szczególnie quentinowi)że
> garbata dola poszła precz a my mamy świetnego
> trenera i jasny cel sportowy -miejsce 1-3 .
Biorę to na karb Twojej nieobecności (oczywiście chodzi mi o ten nawias) forumowej.
> To niejako wymusza szukanie lepszych piłkarzy od
> Lewandowskiego z Pogoni.
Pełna zgoda. Ja nigdzie nie napisałem że go chce. Zwróciłem uwagę (po raz drugi) że statystyki zejścia z murawy mają się nijak do tego czy ktoś jest dobry, a to był Twój koronny argument. Koniec tematu jakiegoś grajka ze Szczecina.
Quentin -pisałem to w odniesieniu do nas . Lewandowski z Pogoni dla nas byłby typową sztuką i zapchajdziurą .
Przypominam -poprzeczka jest wyżej podniesiona a cel sportowy 1-3 a nie pykanie .To wymusza konkretne wzmocnienia a nie przeciętniaków.
Lewandowski z Pogoni jest za słabym piłkarzem na Cracovię, która ma walczyć o medale i podbić Europę
Ciągle czekam na Sylwestrzaka/Mazka/Furmana
ewentualnie jakiegoś obcokrajowca na papierach UE z mocnym CV
Dokładnie kolega z NH to sprecyzował -Lewandowski z Pogonii to piłkarz na pykanie i garbatą dolę .
Na wyższe cele sportowe już nie .
http://www.90minut.pl/news/266/news2667067-Adam-Marciniak-odchodzi-z-AEK-u-Larnaka.html Co sądzicie o takim powrocie? :D btw. wczoraj Adaś szlifował formę w fitness platinium w Plazie, także się nie obija chłopak na urlopie :P
Do wzięcia jest Sławomir Nowak bramkarz Termaliki
Sławomir Nowak to raczej w branży zegarmistrzowskiej robi.
Yid_Army Napisał(a):
> http://www.90minut.pl/news/266/news2667067-Adam-Ma
> rciniak-odchodzi-z-AEK-u-Larnaka.html Co sądzicie
> o takim powrocie? :D btw. wczoraj Adaś szlifował
> formę w fitness platinium w Plazie, także się
> nie obija chłopak na urlopie :P
Będzie miał więcej czasu na twittera.
W sumie trochę dziwne bo dość regularnie występował w pierwszym składzie o ile za kartki nie pauzował.
Brać tym bardziej! Potrzebujemy kogoś, kto w razie czego nastawi Budzik.
Yid_Army Napisał(a):
niech wraca do Zabrza
Jako zmiennik i konkurencja Sandomierskiego -Nowak z Termaliki to odpowiedni kandydat.
Focus dał tu dobrego i konkretnego bramkarza z kartą na ręce .Dodatkowo plus to bramka jaką strzelił głową ścierwom gadzim .
Od Marciniaka wolę Sylwestrzaka .
Zadnych Marciniaków czy Nowaków. Bądzmy poważni. Stępniowski już jest lepszy od tego Nowaka. Co do lewych obrońców to nie ma tragedii. Za Jaro zawsze może zagrać Hubert, Litauszki podobno także może tam grać. Ważniejszy stoper i skrzydłowy. Mamy co prawda czterech w środku ale nie przekonują mnie Polczak z Hubertem jako stoperzy. Mazek/ Reca na skrzydło i git. Napastnik też przydałby się. Mam nadzieje,że na tych czterech/trzech pozycjach będą klasowe wzmocnienia.
Nowak to ten co prawie się zabił na słupku i w pewnym momencie sezonu zaczął przegrywać rywalizację z Pilarzem? :D :D :D
podziękuję, zmiennika dla Sandomierskiego trzeba szukać w 1-lidze, kilku ciekawych zawodników, nagrania wszystkich 8 meczów danej kolejki są dostępne na WyScoucie (bramkarz to akurat taka pozycja gdzie nie trzeba wysyłać skauta na stadion), przy odrobinie chęci można sciagnac rzetelną konkurencję dla Sandomierskiego
Yid_Army Napisał(a):
Chyba chcesz, żebym padł rażony atakiem apopleksji albo innego udaru mózgu się nabawił.
Pyciak -Węgier jest stoperem i ma być szefem obrony .Na stoperze zagra Litauszki i Bejan .
Na pozycji stopera mamy 4 .Brak lewego obrońcy po Wołąkiewicz na tej pozycji słaby .
Stępniowski lepszy od Nowaka .Zapytam bywasz na rezerwach ?Gdybyś bywał to byś takich głupot nie pisał .Nie mamy 2 bramkarza .
dangorka Napisał(a):
> Nowak to ten co prawie się zabił na słupku i w
> pewnym momencie sezonu zaczął przegrywać
> rywalizację z Pilarzem? :D :D :D
>
> podziękuję, zmiennika dla Sandomierskiego trzeba
> szukać w 1-lidze, kilku ciekawych zawodników,
> nagrania wszystkich 8 meczów danej kolejki są
> dostępne na WyScoucie (bramkarz to akurat taka
> pozycja gdzie nie trzeba wysyłać skauta na
> stadion), przy odrobinie chęci można sciagnac
> rzetelną konkurencję dla Sandomierskiego
Nie, na słupku to Witan prawie się zabił mocno obijając swoje cojones ;)
Cracovia zaproponował Płockowi 1.5 ml zł i Racy intratną ofertę - wszystko o d... rozpić:D
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ekstraklasa,arkadiusz-reca-nie-przejdzie-do-cracovii,artykul,690187,1,1059.html
Potter , może i nie mamy drugiego bramkarza ale wyskakując z pomysłem Nowaka wówczas automatycznie powracasz do czasów " garbatej doli" i walki o utrzymanie.
2-gi bramkarz ma walczyć z Sandomierskim, co ma podnosić poziom i umiejętności Grześka i 2-go bramkarza.
A ty chyba nie ogladasz ekstraklasy skoro proponujesz Nowaka :) Nie wiem jaki miałoby to sens. Oddajemy Termalice Pilarza i bierzemy gościa, który z nim przegrywa rywalizację i co najważniejsze dużo słabszy. Pewnie będzie grała dwójka Bejan Litauszki a na lewej Jaro. W razie kartek lub kontuzji za Pawła wchodzi Hubert. Ewentualnie Litauszki. Polczak na stoperze. Mnóstwo kombinacji. Jeśli miałbym wybierać między klasowym stoperem lub lewym obrońcą to wybrałbym stopera. Chociaż nie powiem. Sylwestrzaka chętnie zobaczyłbym u nas. Zobaczymy co wymyślą u góry.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)