https://www.youtube.com/watch?v=_7zf3BWGMFA
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. ( ciąg dalszy)
Ja bym brał ze względów marketingowych ;)
mam pytanie otwarte do gargamela
czy jeżeli jutro w prasie pojawią sie artykuły mówiące o tym, że odejść z Cracovią chcą Covilo, Dąbrowski, Jandrisek, Sandomierski, Wójcicki, Wołąkiewicz, Kapustka, Wdowiak, Jaroszyński, Budziński i Cetnarski (do przysłowiowego tsv :D) to mamy wszystkich sprzedać bo z niewolnika nie ma pracownika? Czy może sprzedać tylko część? Kto może wtedy być niewolnikiem (co to kurwa wogole znaczy? jaki niewolnik - podpisal kontrakt i dostaje bułe. podpisał na 3 lata przykladowo a nie na miesiac o czym my kurwa gadamy) a kto nie?
Jak możemy raz na zawsze zamknąć temat tego czy ktoś chce odejść czy nie? Mnie jako prezesa Cracovii - napiszę to wprost: PIERDOLI.ŁO BY czy Covilo chce odejść. podpisał ze mną kontrakt i go wypełni.
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Gargamel nie kompromituj się chłopie .Cracovia
> to nie klub na zachcianki piłkarzy .Jaśnie pan
> piłkarz chce odchodzić to mamy brać ochłapy
> byle go zadowolić ?Jest kontrakt który piłkarz
> podpisał .Kontrakt na wiele lat który jest
> świadomie podpisany przez zawodnika .To do k...y
> nędzy gówno ma do gadania grajek do 6 miesięcy
> przed upływem kontraktu .Wtedy może negocjować
> z przyszłym pracodawcą i podpisać kontrakt
> obowiązujący po upływie kontraktu z nami .
Kto pisał o jakiś ochłapach? Za kasę z niego możemy sprowadzić innego (być może lepszego) zawodnika. Pamiętasz jak swego czasu Suart się obraził i poszedł "robić karierę" za granicą. My mieliśmy solidnego (wówczas w 1 lidze) Marciniaka a on grał w jakieś 5 lidze holenderskiej. Tęskniłeś za nim? (nie mogłem się powstrzymać)
> Co to za jakiś debilny argument ze piłkarz chce
> odejść to należy sprzedawać .Jak byśmy tak
> działali to wiecznie będzie ,,dola garbata ''bo
> co piłkarz się wybije pojawi się Legia i
> piłkarz będzie chciał odchodzić to służalczo
> wyrazimy zgodę biorąc ochłap by zadowolić
> jaśnie pana piłkarza.
Jaki jest sens trzymania zawodnika, któremu nie chce się grać? Czemu ma blokować miejsca innym? I nie pisałem o Legii - jak sprzedawać to za granicę.
> Weź w końcu wyrzuć tę myślenie do worka razem
> z garbatą dolą i zakop głęboko w ziemi
> .Najważniejszy jest interes klubu a nie widzi
> misie piłkarza.Nie będzie chciał grać komu
> zaszkodzi ?Najbardziej sobie bo nie będzie
> zarabiał nic ponad kasę z kontraktu i nie
> grając nie ma szans po upływie na nic .Każdy
> jest tak dobry jak jego ostatni mecz .Jaką kartę
> będzie miał piłkarz robiący fochy ,nie
> grający do rozmów z nowym klubem ?
> Tu nie ma przebacz ustąpisz raz to potem
> następny też pójdzie jego śladem .Grać trzeba
> twardo -masz kontrakt nie sprzedamy cię chyba że
> klub co chce cię kupić da nam tyle kasy że po
> prostu nie można tego odrzucić .Lwy mogą dać
> 500-700 tyś euro maks .Jestem w temacie bo bardzo
> interesuje się 2 bundesligą a szczególnie TSV.
> Więcej nie zapłacą bo nie mają .
Ale ja Ci wierzę, że tyle TSV może max zaoferować. Jeżeli zjawi się oferta za (przypuszczalnie) 1 milion to można siąść do rozmów z Miro i zapytać go czy chce grać czy nie. Nie uważam, że zawodnik jest nie do zastąpienia, tym bardziej, że też ma 30 lat i ostatnia szansa by na nim porządnie zarobić.
> Miro jest zawodnikiem nie na sprzedaż bo daje
> bardzo dużo klubowi i jest nie do zastąpienia .
> Rozważyć sprzedaż można przy propozycji rodem
> z kosmosu 4-5 mln Euro .Inne trzeba wrzucać do
> kosza bo więcej stracimy niż zarobimy .
Ale przez jego uwielbienie nie wspominałeś, że miał również udział w straconych bramkach
Żeby nie było. Miro jest bardzo ważnym zawodnikiem 1 składu. Ale jeżeli zrobimy dobry wynik w LE (2-3 runda eliminacji) to możemy sprowadzić zdecydowanie lepszych i młodszych zawodników. Chyba o to chodzi w rozwoju klubu? Na razie spokojnie przystąpmy do eliminacji LE i zobaczymy. Jeżeli po LE Miro będzie chciał odejść za zadowalającą nas sumę to w jego miejsce możemy sprowadzić 2 zawodników, którzy mogliby być lepsi.
Gargamel został zaspamowany w tym wątku już myślałem, że się uda, to się znalazł Santo co odkopał Gargamela spod śmieci :/
Santo zrozum, że do niego nie docierają żadne argumenty, tak jak nikt nie dał rady mu tego wytłumaczyć w wątku o Pucharach, tak tutaj też Ci się nie uda.
SaNtO Napisał(a):
> mam pytanie otwarte do gargamela
>
> czy jeżeli jutro w prasie pojawią sie artykuły
> mówiące o tym, że odejść z Cracovią chcą
> Covilo, Dąbrowski, Jandrisek, Sandomierski,
> Wójcicki, Wołąkiewicz, Kapustka, Wdowiak,
> Jaroszyński, Budziński i Cetnarski (do
> przysłowiowego tsv :D) to mamy wszystkich
> sprzedać bo z niewolnika nie ma pracownika? Czy
> może sprzedać tylko część? Kto może wtedy
> być niewolnikiem (co to @#$%& wogole znaczy? jaki
> niewolnik - podpisal kontrakt i dostaje bułe.
> podpisał na 3 lata przykladowo a nie na miesiac o
> czym my @#$%& gadamy) a kto nie?
>
> Jak możemy raz na zawsze zamknąć temat tego czy
> ktoś chce odejść czy nie? Mnie jako prezesa
> Cracovii - napiszę to wprost: @#$%&.ŁO BY czy
> Covilo chce odejść. podpisał ze mną kontrakt i
> go wypełni.
Nie pisałem otwarcie. Jeżeli zawodnicy powiedzą, że tak i "obrażą się" na klub, będą sabotażystami to czemu mamy ich utrzymywać?.
Był już Saidi co go siłą trzymaliśmy w klubie i obecnie dziękuję wszystkim, że go nie ma (i nie ważne czy grałby w mistrzu Anglii, Francji czy Hiszpanii)
kkk_84 Napisał(a):
> Gargamel został zaspamowany w tym wątku już
> myślałem, że się uda, to się znalazł Santo
> co odkopał Gargamela spod śmieci :/
>
> Santo zrozum, że do niego nie docierają żadne
> argumenty, tak jak nikt nie dał rady mu tego
> wytłumaczyć w wątku o Pucharach, tak tutaj też
> Ci się nie uda.
Docierają. Tylko w wątku o pucharach raczyłem nieśmiało wspomnieć, że mamy "za wąską kadrę" (o której nikt z was nie raczył wspomnieć) a o którym świadczył brak 1 zawodnika (Dąbrowskiego)
taka ciekawostka, Andreja Prokic którego kiedyś chciano do Cracovii, znalazł się w GKS Katowice :)
dobra ja się poddaje. Będą chcieli odejść to odejdą i tyle w temacie. dobranoc
ian thorpe Napisał(a):
> taka ciekawostka, Andreja Prokic którego kiedyś
> chciano do Cracovii, znalazł się w GKS Katowice
> :)
Grał w ekstraklasie w barwach Bełchatowa, ale się niezbyt sprawdził, zresztą w I lidze tez szału nie robił, teraz w II lidze w Mielcu grał dobrze.
w Mielcu grał bardzo dobrze, strasznie żałują że odszedł...
Czyli gość, który przepadł w ekstraklasie, świetnie poradził sobie dwa poziomy niżej? Co w tym dziwnego, że tak nieśmiało spytam? :)
ian thorpe Napisał(a):
> w Mielcu grał bardzo dobrze, strasznie żałują
> że odszedł...
Zjawiński został królem strzelców I ligi. Nie róbmy sobie jaj, panowie. Kilka lat temu, jeszcze przed Bełchatowem można było go ściągnąć ale teraz? Facet ma 27 lat, spadek z ekstraklasy ( dla niektórych nie bez znaczenia ) i tylko jednego gola w najwyższej klasie. Różnica między II ligą a ekstraklasą jest kolosalna. Jakaś Termalica może sobie brać takich grojków a my mamy walczyć o podium a nie o utrzymanie.
... czyżby w tej samej "spółce" co Argas?
Ja już tez mam dość. Dobrze że gargamel nie decydujesz o niczym bo byś z Cracovii zrobił Bełchatów .Co piłkarzyna strzelił by focha -,,chce odejść''to już by odchodził ''.
Za Saidiego wydaliśmy 700 tyś euro .To jesteśmy caritas żeby za darmo oddawać ?
Klub spadł z ligi i nie chciał grać w 1 lidze .A dokładnie chodziło o mniejsze zarobki .W końcu się zgodził i na koniec 1 ligi bardzo nam pomógł i po awansie również .Uważam że trzeba było po awansie przedłużać bo byśmy odzyskali przynajmniej część kasy z transferu.
Piłkarz jak podpisuje zawodowy kontrakt to musi zdawać sobie sprawę że klub może go nie chcieć puścić przez jego upływem .Ma grać i żadnej łaski nie robi .Strzeli focha ?Kto na tym bardziej straci klub czy zawodnik ?Wreszcie jaki klub go weźmie jak nie będzie grał ?
Piszesz 1 mln Euro za Miro .Po pierwsze Tsv tyle nie zapłaci bo kupuje 500 -700 tyś euro max.Po drugie nawet za 1 mln euro bym go nie sprzedał bo kogo kupisz ?Piszesz lepszego ,młodszego -konkrety zatem proszę .Niech będzie młodszy ,lepszy i podobnie gra głową .Powodzenia życzę w szukaniu.
Miro daje wartość dodaną czyli bezcenny pod swoim polem bramkowym w grze głową i ok 10 pkt na sezon to jego bramki dające punkty .Jak to odliczysz to zobaczysz Cracovię na miejscu zdecydowanie niższym a co za tym idzie klub zarobi zdecydowanie mniej z C+.Jedno miejsce w tabeli niżej to kilkaset tysięcy złotych na rok .Jak tych miejsc będzie 5-6 to ci wyjdzie strata blisko 2 mln zł .Razy 2 sezony to masz ten 1 mln Euro.A to tylko różnica wynikająca z C+.Dolicz inne przychody.
Nie rób z Cracovii kalwaryjskiego dziada co na byle ochłapy się połaszczy bo to nie te czasy .
... transfermarkt wycenił go na 650 k euro
http://www.transfermarkt.pl/tsv-1860-munchen-czy-przyjdzie-miroslav-covilo-/thread/forum/377/thread_id/1051
gargamel9998 Napisał(a):
> Był już Saidi co go siłą trzymaliśmy w klubie
> i obecnie dziękuję wszystkim, że go nie ma (i
> nie ważne czy grałby w mistrzu Anglii, Francji
> czy Hiszpanii)
Może się mylę, ale swego czasu chciał go Lech, lecz burundyjczyk dostał bardzo poważnej kontuzji i gówno z tego było, bo klub to nie sanatorium, a biorąc pod uwagę jego zarobki to chyba mu się z wyjazdem nie śpieszyło, Tabisz też pewnie by się ucieszył gdyby zszedł wtedy z pensji, szczególnie w 1 lidze, więc chyba koloryzujesz z tym trzymaniem na siłę. Zresztą co by nie mówić Saidi był jednym z naszych najlepszych piłkarzy wtedy.
Rozumiem, iż można kwestionować inteligencję niektórych skórokopaczy, ale piłkarze to nie są małe dzieci i chyba wiedzą co podpisują, chyba zdają sobie sprawę, że jak się obrażą i nie będą grać to w kolejnych okienkach kupi ich conajwyżej jakiś ogór z 2 ligi.
I co w związku z tym szuwarku .Wyceny nie raz są z sufitu kompletnie .
My rozdajemy karty -chcą kogoś co ma u nas kontrakt to muszą zapłacić tyle ile chcemy albo mogą nas pocałować w dupę .
Inna rozmowa jest jak jest 6 m-cy do końca kontraktu to mamy słabe karty do licytacji .Ale na 2 lata przed upływem kontraktu muszą ,,tańczyć tak jak my im zagramy ''
potter -czy Ty znasz dokładnie kontrakt Mirka? jeżeli nie, to proszę sobie darować.
szuwarek Napisał(a):
> ... transfermarkt wycenił go na 650 k euro
> http://www.transfermarkt.pl/tsv-1860-munchen-czy-p
> rzyjdzie-miroslav-covilo-/thread/forum/377/thread_
> id/1051
Transfermarkt też eycenia Kapustke na 2 mln euro i co? Turcy dawali 4.5 mln euro
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)