gargamel9998 - zlituj się:X
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. ( ciąg dalszy)
Gdybym był prezesem dużego klubu, rozumowałbym tak: po mistrzostwach różnie może być - nasz upatrzony grajek łapie kontuzję, albo... strzela hat-tricka w półfinale, no i wtedy w grę wchodzą jeszcze silniejsi, cena rośnie drastycznie. Jeżeli się zawodnika obserwuje przez cały sezon, to nie po to, żeby przegapić najlepszy moment.
Wydaje mi się, że Bartek ma miejsce w kadrze na Euro pewne - a skoro tak, najlepszy moment na transfer jet teraz.
A co sądzicie o Dominiku Furmanie? Może, w kontekście odejścia Kapiego, nadałby się?
Gdyby faktycznie Bartek odszedł niebawem za dobrą kasę, to byłoby za co zakontraktować/wykupić Wolskiego.
docent Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Gdybym był prezesem dużego klubu, rozumowałbym
> tak: po mistrzostwach różnie może być - nasz
> upatrzony grajek łapie kontuzję, albo... strzela
> hat-tricka w półfinale, no i wtedy w grę
> wchodzą jeszcze silniejsi, cena rośnie
> drastycznie. Jeżeli się zawodnika obserwuje
> przez cały sezon, to nie po to, żeby przegapić
> najlepszy moment.
> Wydaje mi się, że Bartek ma miejsce w kadrze na
> Euro pewne - a skoro tak, najlepszy moment na
> transfer jet teraz.
nie bierzesz pod uwagę, że my musimy wyrazić zgodę na transfer. Filipiak nie jest taki baranem by go teraz sprzedać. pojedzie na euro, wskoczy do 11 Polska wygra impreze a Kapi będzie na ustach całej Europy. nawet jeśli brzmi nierealnie to scenariusza nie można wykluczyć a wtedy do gry wchodzą najwięksi
wg mnie 10 milionów euro to absolutne minimum jakie za niego weźniemy. ja na miejscu Filipiaka zastosowałbym taktykę ala Modric. zobaczcie gośc grał 3 lata na bardzo wysokim poziomie w Zagrzebiu chociaz chetni byli na niego juz po pierwszym dobrym sezonie i grze w reprezentacji. tuz przed MŚ 2006 został powołany do kadry, wszyscy byli nim zachwyceni, pojechał na MŚ zagrał tam coś i jeszcze 2 lata Dinamo go nie oddało za grosze. Dopiero Totteham wyłożył za niego chyba 20 baniek i dopiero chłopa puścili za godną kasę. był 4 lata starszy od Kapiego obecnie
Zgadzam się w 100% z docentem...
Wolski w przypadku transferu Kapiego to powinien być nasz cel transferowy nr 1 z kilku powodów:
1. chłopak potrafi grać i udowodnił do w leglej i w psiarni
2. Jest młody i przyszłościowy pod względem piłkarskim a patrząc na grę świetnie do naszego zespołu pasujacy
3. Utrzeć nosa sąsiadce obowiązek i przyjemność w jednym
Nawet dwie przyjemności, bo na ich forum najchętniej widzianym wzmocnieniem byłby Szczepaniak:D
SaNtO, Ty jednak jesteś oderwany od rzeczywistości.
Rynek piłkarskich finansów rządzi się swoimi prawami, przez które najdroższy transfer to zaledwie 5,25 mln euro za Mierzejewskiego. Lewandowski przechodził z Lecha jako MP, król strzelców i reprezentant za 4,5 mln.
Owszem, mamy z kapustka kapitalną sytuację ponieważ porównywalne oferty pojawiły się już pół roku temu i zdominują a zarazem wyznaczą dolny pułap w negocjacjach letnich. Cena Bartka nie zależy od widzimiesię Filipiaka ale od ilości i jakości oferentów. Ja mam nadzieję, że po Bartka wystartuje 5-6 poważnych klubów z czołowych lig, dzieki czemu uzyskamy cenę, która na długo stanie się rekordem Ekstraklasy ( okolice 7 mln euro)
Dobrze mówi Bartek, że wszystko rozstrzygnie się w ciągu najbliższych tygodni (podejrzewam 3), bo takie transfery przeprowadza się przed turniejem a nie po.
Sprzedaż Bartka przed Euro byłaby bezsensem. Dobre występy podbiją jego wartość, a Filipiak z Tabiszem nie są głupi jeśli chodzi o liczenie kasy.
Tyle że Wolski chyba nie pali się do grania w Polscę. Mam wrażenie że typ wychodzi z założenia że przerasta tą ligę i ma chęć dojenia z kasy kluby, które dają znacznie więcej niż polskie. Start miał świetny bo nikt go na poważnie nie brał, no i jeśli gość twierdzi że coś za duzo ostatnio grał to ... :D
Konserwa
Mierzejewski odchodził w wieku 25 lat i niczym nie był na głowę Kapiego (może jedynie wolnymi). Lewandowski odchodził za "grosze" bo jeśli dobrze pamiętam kończył mu się kontrakt.
My mamy ukształtowanego zawodnika nad którym obserwujący go skauci robią zapewne mlask mlask. Do tego ma 19 lat i jest reprezentantem Polski z którą jedzie na mistrzostwa Europy i miejmy nadzieje zrobi z nia niezły wynik. Do tego ważny kontrakt. Nie musimy się rzucać na pierwsze lepsze 5 milionów euro. Mamy w perspektywie gre w eliminacjach LE, być może po wzmocnieniach awans do fazy grupowej i nadzieje na gre o mistrzostwo kraju.
NIE MUSIMY go sprzedawać. Możemy powiedzieć NIE nie interesuje nas taka kasa. Za rok Kapustka nagle nie będzie gorszy a kto wie czy nie będzie lepszy, czy nie będzie za rok zawodnikiem mistrza Polski, najlepszym zawodnikiem ligi w gali canal plus i etatowym reprezentantem kraju z kilkoma bramkami w eliminacjach mistrzostw świata w wieku 20 lat.
mój apel to NIE ODDAWAĆ ZA GROSZE
E, przekupy................świętować nie handlować :)-D
SaNtO Napisał(a):
> mój apel to NIE ODDAWAĆ ZA GROSZE
Wiadomo,ze z niewolnika nie ma zawodnika, ale w tej kwestii zgadzam sie z Santo. W przypadku Bartka, jedyne o co trzeba sie modlic, to jego zdrowie, o reszte nie ma co sie martwic, zrobil kolosalny postep i nie spoczywa na laurach - przyszlosc przed nim.
SaNtO Napisał(a):
> NIE MUSIMY go sprzedawać. Możemy powiedzieć NIE
> nie interesuje nas taka kasa. Za rok Kapustka
> nagle nie będzie gorszy a kto wie czy nie będzie
> lepszy, czy nie będzie za rok zawodnikiem mistrza
> Polski, najlepszym zawodnikiem ligi w gali canal
> plus i etatowym reprezentantem kraju z kilkoma
> bramkami w eliminacjach mistrzostw świata w wieku
> 20 lat.
>
> mój apel to NIE ODDAWAĆ ZA GROSZE
Oczywiście że nie musimy.
Tylko że czasami na takich super-okazjach można się przejechać jak Legia na Dudzie, czy kiedyś Widzew na Citko.
Dlatego zainteresowania Kapustką i parcie na transfer będzie przed Euro. To wtedy Filipiak i Tabisz będa postawieni przed kuszącymi perspektywami i wątpię by chcieli ryzykować, wiedząc że mają n ręku niemal 100%. Problem z Kapim jest taki, że nie potrzeba mu super występu na Euro, gry w pucharach. On już jest doskonale znany zainteresowanym, od roku obserwują go skauci. Po udanym turnieju wbrew pozorom niewiele juz na cenie można zyskać a sporo stracić w przypadku jakiejś (tfu, tfu) kontuzji.
PS" Apel z groszami jest niepoważny. Sprzedaży za grosze na 100% nie będzie.
Z jednej strony - macie jakieś argumenty za poczekaniem (jak z Modricem, fakt, że ma podobne cechy do Bartka) z drugiej - my potrzebujemy pieniędzy na wzmocnienia teraz, kiedy są te puchary, a nie kiedyś. Między tymi punktami trzeba przeprowadzić jakąś rozsądną wypadkową.
Tak przy okazji: Lazio oferuje za Milika konkretne 15 milionów. Ale snajper to najbardziej poszukiwany towar.
Bartek powiedział, że chciałby dalej grać, ale szanse ocenia na 50/50. Do tego powiedział, że sprawa rozstrzygnie się w parę dni, a potem się poprawił na parę tygodni. według mnie jest coś na rzeczy i sprawa może się rozegrać w ciągu tygodnia. Według mnie w świetle tych informacji Kapustka już u nas nie zagra.
Dorwas Napisał(a):
> A co sądzicie o Dominiku Furmanie? Może, w
> kontekście odejścia Kapiego, nadałby się?
Debiut w zespole z Werony zanotował Dominik Furman. Były piłkarz Legii Warszawa wszedł na boisko w 71. minucie, zmieniając Lucę Marrone.
- ledwo zadebiutował i już ma wracać:S
W przypadku odejścia Bartka, Wolski mógłby być bardzo dobrą opcją, ale nie wiem, czy chciałby do nas przyjść i czy Fiorentina nie chciałaby większych pieniędzy.
z TT niejakiego Jarosława Kowala:
"Wszystko wskazuje na to, że Cracovia wykupi z Romy Tomasza Vestenicky'ego. W ogóle transfery gotówkowe w tym okienku podobno wchodzą w grę"
i jeszcze
"A Roma będzie potem miała trzy tygodnie, by... z powrotem go kupić. Tak skonstruowana jest umowa"
Wolski zdążył się już zapchlić nam takich nie potrzeba w szatni /dodatkowo skażony Cwelką/
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)