KruszynaKSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> janczer Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Błagam - banujcie za powtarzanie tych samych
> > pierdów. To jakaś istna plaga się zrobiła.
> A
> > do końca okienka transferowego jeszcze 4
> > miesiące :(
>
> Po co czytasz ten watek skoro masz TRANSFERY -
> konkretne informacje, doniesienia prasy, oficjalne
> informacje. Post bez konkretnej informacji = BAN!
> bravo dlatego nie wkleiłem w oficjalnym tylko tu...
>
> Jak Ci ten przeszkadza to po co zagladaszi czytasz
> skoro od lat w tym watku wiadomosci sie powtarzaja
> pierdy sa byly i beda w tym watku a takze listy
> zyczen...
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. ( ciąg dalszy)
SaNtO Napisał(a):
> Klich u nas nie miałby gdzie grać bo to nie ta
> para butów i nie te warunki fizyczno-sprinterskie
> przede wszystkim by dawać coś na skrzydle.
> Pawłowski super chłopak pisałem o nim
> conajmniej kilka razy
Ja bym widział Klicha w miejsce Dąbrowskiego, który na pewno nas opuści w niedalekiej przyszłości...
Klich byłby super. Boję się jednak, że to nierealne.
Sebastian1906KSC Napisał(a):
> Ja bym widział Klicha w miejsce Dąbrowskiego,
> który na pewno nas opuści w niedalekiej
> przyszłości...
Damian będzie po kilkumiesięcznym rozbracie z piłką, więc myślę, że zostanie.
Niemniej solidny środkowy pomocnik, potrafiący utrzymać się przy piłce i zagrać precyzyjnie dalej niż do najbliższego kolegi w zespole wydaje się być jednym z priorytetów.
Palących pozycji jest kilka, ale jestem zdania, że wielu z tych co mamy w przyszłym sezonie (po solidnym obozie i dobrych letnich przygotowaniach) będzie prezentować dużo wyższy poziom niż wiosną. Nie tylko strata Damiana i Rakelsa odbija się czkawką, ale przede wszystkim fatalnie zagospodarowana przerwa zimowa, w dodatku ściągnięto gości ze sporymi brakami w treningach. Nie chce przesądzać, ale wierze, że i Bejan i Karaczanakow mogą dać po solidnie przepracowanym lecie więcej jakości. Podobnie jak Vestenicki o ile z nami zostanie. Trzeba kozaka w miejsce Kapustki i tu z krajowych zawodników Klich wydaje się być solidną opcją, ale obawiam się, że popalił mosty.
Janota???? Pewnie, bierzmy zawodników z najgorszego zespołu w lidze którzy nawet tam nie potrafili wygrać rywalizacji na swojej pozycji - na bank będą wzmocnieniem dla nas >:D<
ze o Pawlowskim którzy niby miałby być w naszym zasięgu i 39 letnim Kotorowskim który jeszcze pogra przynajmniej 3 lata to nawet nie wspomnę >:D<
Myślę, że chodziło bardziej o Bartka Pawłowskiego z Korony niż Szymka z Lecha :)
Co do Janoty i Kotora - zgadzam się z Tobą Dangorka
Z tym Kotorowskim ponioslo kogos strasznie :)
Zaklad geriatryczny ktos otwiera i szuka pierwszego pacjenta czy jak?? :D:D:D:D:D
Plus "tani i w zasięgu" Kuswik.
Widzę tu niczym nie uzasadnioną nadzieję:), poprzednie sezony nic Was nie nauczyły?Santo:Mraz,Lipski,Zwoliński :D dostałem potterowych zajadów.Z Zagłębia też nikt do nas nie przyjdzie, chyba że tego z Sosnowca ;).
Jak spadnie Podbeskidzie ( czego Podolowi nie życzę) to powinniśmy zainteresować się Zubasem.
W budżecie jest luka po Sretenie. Pewnie do tego dojdzie kasa po tych wymienionych przez Szuwarka. Jak dla mnie za wiele tego nie ma. Na moje, być może jeden dobry grajek, ewentualnie drugi przyzwoity jak się trafi. Plus dwóch małolatów (tu jak najbardziej na tak, byle z sensem). Vestenickiego odpalając zakładam że napalili się na Mervo. Kwestią zasadniczą zostaje co się wydarzy w transferach z klubu, gdzie kontrakty się nie kończą teraz (czyli Kapustka i ewentualnie Dąbrowski) i co z tego wyniknie dla budżetu płacowego.
pasywpasy Napisał(a):
> Oto moja subiektywna lista zawodników z
> Ekstraklasy (tych, którzy mogliby być w naszym
> zasięgu i pograją jeszcze przynajmniej 3 lata):
>
> Łęczna: [s]Piesio[/s]
> Zabrze: Danch, [s]Janota, Gerge[/s]l
> Białystkok: Madera, Modelski, [s]Tarasovs, Cernych[/s],
> [s]Frankowski, Grzelczak[/s]
> Kielce: Sylwestrzak, [s]Cebula[/s], Pawłowski, Cabrera
> Poznań: [s]Kotorowski[/s], Kędziora, Gajos, Pawłowski,
> Kownacki
> Gdańsk: Maloca, Mak, Heraslin, Kuświk
> Warszawa: Bereszyński, Rzeźniczak, Masłowski
> Gliwice: Szmatuła, Osyra, Mraz, Korun, Badia,
> Murawski, Mak, Zivec, [s]Szeliga[/s]
> Bielsko-Biała: Zubas, Mójta, Możdżeń,
> Szczepaniak
> Szczecin: [s]Słowik[/s], Fojut, [s]Rudol[/s], Matras,
> Zwoliński
> Chorzów: [s]Skaba, Putnocky[/s], Oleksy, Lipski, Mazek
> Wrocław: Celeben, Hołota, Pich, Biliński
> Nieciecza: Babiarz, [s]Misak, Plizga[/s]
> czarna wieś: Jovic, Wolski
> Lubin: Dąbrowski, Błąd, Woźniak, Rakowski,
> Piątek
ja tak to widze, skreslonych bym nie chcial :)
Piesio i Gergel byliby ok
są zawodnicy, którym wiek nie przeszkadza; są komentatorzy, którzy Buffona umieściliby w sanatorium B)-
Oj, Zubasem po dzisiejszym meczu to się chyba nie interesujmy.
Oglądałem dziś występ Ariela Wawszczyka w Niepołomicach i według mnie warto by było wrócić do pomysłu ściągnięcia go do Cracovii. W ofensywie najlepszy piłkarz Błękitnych, jak dostawał piłkę to prawie zawsze udawało mu się ją przesunąć do przodu, nie wybijał jej na aferę, klepka, podanie, wszystko wyglądało co najmniej w porządku. W obronie średnio, ale drużyna Błękitnych ogólnie grała dziś słabo i Wawszczyk często musiał sobie radzić z przewagą Puszczy po swojej stronie.
Cabrera i Jovanović z korony bo kończą im się kontrakty, bośniak by nam się przydał bo defensywnego pomocnika nam brakuj, poza tym z Covilo pewnie by się dogadał, jednak z poza unii i już 31 lat. Zubas też dobry pomysł, ale ma jeszcze rok ważny kontrakt. Widziałbym jeszcze Vassiljeva z Jagieloni bo jak nie idzie to potrafi wygrać mecz strzałem z dystansu, ale też kotrakt jeszcze przez rok.
Jak chcemy grac o cos wiecej w nastepnym sezonie to potrzebne sa wznocnienia spoza naszej ligi, nie zane Zubasy czy Vasiliewy...
gural Napisał(a):
> Jak chcemy grac o cos wiecej w nastepnym sezonie
> to potrzebne sa wznocnienia spoza naszej ligi, nie
> zane Zubasy czy Vasiliewy...
Dokładnie tak.
A może by tak spróbować powalczyć o wyciągnięcie tego zawodnika? http://www.transfermarkt.pl/kacper-przybylko/profil/spieler/86030
Od nas na pewno miałby bliżej do seniorskiej reprezentacji
Piotr Parzyszek ma kontrakt do 20.06.2016! Mysle ze warto by go bylo sciagnac.
Ziomek Rakelsa , Artrus Krasusgsbshdbahshs odszedl z piasta i jest wolnym zawodnikiem, na bank lepszy niz zjawa, a Jakub Kołobusek spada z ekstraklasy irlandzkiej - do wgciagniecia :D wysyp napastnikow
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)