Trzeba sobie zadać pytanie, kogo oprócz wybrakowanych piłkarzy można ściągnąć do Polski (poza tym nawet takim trzeba sporo płacić). Chodzi mi oczywiście o zawodników mających już doświadczenie, jakieś osiągnięcia, a nie okrzykniętych w krajach gorszego, piłkarskiego sortu przez dziennikarzy - pewnie w artykułach sponsorowanych - talentami (mieliśmy np. takiego Majorosa - ha ha :? ).
NAWET gdybyśmy zajebiście płacili (a wiadomo, że nie jesteśmy nawet w czołówce), to i tak piłkarzy z zajebistymi statystykami, bez skazy, możemy pozyskać tylko przy okazji odpalenia FM (przynajmniej w tych starszych wersjach było o to łatwo, a przypuszczam, że teraz niewiele trudniej). Oczywiście czasami i w naszej lidze pojawiają się zawodnicy pokroju Nikolicia, ale to trzeba dużo szczęścia (z poważniejszych lig go przeoczyli, co się rzadko zdarza) i baardzo dużo pieniążków.
Zakładając, że ma się sporo wolnych środków pieniężnych, można spośród piłkarzy tzw. "drugiego obiegu" wybrać odpowiednich kandydatów. I tutaj już kwestia subiektywnej oceny, który ananas po nieudanych wojażach odpali ponownie i odbuduje się, ewentualnie który asior ze słabszych lig sprawdzi się w Polsce, tudzież, czy potencjalny nabytek z mocniejszej ligi - będący tam szarakiem lub, którego chcą się pozbyć - u nas rozbłyśnie.
W przypadku zawodnika, który miał tylko jedną udaną rundę w całej karierze ryzyko takiego transferu jest duże (w stosunku do równie dużej pensji).
Z drugiej strony prędzej odpali taki wspomniany Piątkowski niż Zjawiński (przy całym szacunku do naszego zawodnika).
Najlepiej więc wyszukać kogoś nieco pewniejszego, ale przede wszystkim na początku trzeba wydać odpowiednie dyspozycje w BANKU :)o
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. ( ciąg dalszy)
Już myślałem, że Rudnevs albo inny pzyszedł a tu...
Nesta- tak samo jak Denis, który jest ogromnym osłabieniem podobno..
Jak to osłabieniem? Przecież za jednego Denisa mamy już pięciu albo sześciu nowych:D
A może by tak można było się zainteresować Grzegorzem Goncerzem z GKS Katowice? Król strzelców I ligi z poprzedniego sezonu, który pokazał jesienią, że nie przez przez przypadek bo też już jest na drugim miejscu w klasyfikacji strzelców tylko jedną bramkę za liderem. 28 lat ma i może jemu by poszło z Ekstraklasie lepiej niż Zjawińskiemu? Też już przed laty dostawał szanse w Ekstraklasie jak był młody. Do tego on wychował się w Krakowie to może by chętnie wrócił do niego i spróbował sił z czołowej drużynie ligi? Nawet wisła sie nim interesowała, ale odmówił więc kto wie. Tylko wydaje mi się, że byłby problem bo on ma ważny kontrakt z Katowicami a żeby go kupić to by im trzeba było sporo kasy dać bo to niby polska 1 liga, ale są to zawodnicy bardzo drodzy jak na polskie warunki. No, ale Cracovia do najbiedniejszych przecież nie należy więc może by warto było wyłożyć na niego i mieć konkretnego napastnika?
To jest napastnik "na lagę", Zjawiński to przy nim wirtuoz.
To, że GTS jest pod ścianą i łapie się byle szrotu, nie jest argumentem (a raczej jest kontrargumentem) byśmy my mieli tak postępować.
Mam dla nas swietnego zawodnika !
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=31287
Myslicie , ze zbieznosc imion i nazwisk oraz pozycja przypadkowe?! Nie sadze :D
Goncerz przecież jasno się wypowiedział, że nigdzie nie odchodzi.
Redcclise Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Goncerz przecież jasno się wypowiedział, że
> nigdzie nie odchodzi.
Może nie miał jakiś konkretnych ofert to dlatego? Zawsze by można było się zainteresować. Różne rzeczy grajki mówią a jak przychodzi co do czego to zmieniają zdanie. Chociaż ja wiem, że nie ma tematu, ale jeśli chodzi o mnie to ja bym go widział w Cracovii :)
<ściana>
Gonza znam i pisanie o nim, że to zawodnik "na lagę" i że Zjawiński przy nim jest wirtuozem to SPORE nadużycie, którego nie spodziewałbym się akurat po Astonie. To bardzo dobrze wyszkolony technicznie zawodnik i strzelić potrafi. Myślę, że w dobrej drużynie (jak nasza) mógłby być pożyteczny. Natomiast wymiana Zjawińskiego na niego nie stanowi ŻADNEGO ryzyka a niewykluczone, że nawet słupki Tabisza by się polepszyły
Nie warto się im zainteresować dlatego, że on nigdzie nie odchodzi. Koniec kropka :) http://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/573261/grzegorz-goncerz-zostaje-w-gks-ie-katowice-nie-wyobrazam-sobie-innego-klubu
Ale jak mówimy o zawodnikach których byśmy chętnie widzieli to Ibrahimović też byłby spoko prawda Janek?
SaNtO Napisał(a):
> Gonza znam i pisanie o nim, że to zawodnik "na
> lagę" i że Zjawiński przy nim jest wirtuozem to
> SPORE nadużycie, którego nie spodziewałbym się
> akurat po Astonie. To bardzo dobrze wyszkolony
> technicznie zawodnik i strzelić potrafi. Myślę,
> że w dobrej drużynie (jak nasza) mógłby być
> pożyteczny. Natomiast wymiana Zjawińskiego na
> niego nie stanowi ŻADNEGO ryzyka a niewykluczone,
> że nawet słupki Tabisza by się polepszyły
Aha, czyli w takim razie od Goncerza trzeba sie trzymac jak najdalej.
Swoja droga, to nazwisko Goncerz z kims mi sie kojarzy. Hrobry82 powinien dobrze znac temat... :D
Co do Goncerza, to zgadzam się z Santo. Pamiętam go jeszcze z grup młodzieżowych (akurat to mniej więcej moje roczniki). Wyróżniał się zajebistą techniką,szybko podejmował decyzje na boisku, do tego niezły strzał. W ogóle to Hutnik w tamtych czasach miał bardzo mocną młodzież.
Byłem przekonany, że Goncerz zrobi "karierę", jak kilku innych z tamtego grona, no ale nie ta głowa, może jakby miał większy mus... :)
Ciekawe, czy ktoś na poważnie go brał pod uwagę przed tą i poprzednią rundą z E-klapy. Na jego nieszczęście to nie samochody, trudniej tu "przebić blachy" czy "przekręcić licznik", a ten dobija już do 30-stki.
A co do napastników to skoro nie umiemy ściągnąć ukształtowanego napadziora, to może warto zainwestował w jakiegoś turbo małolata i dawać mu szansę. Bo niestety ta sytuacja przypomina mi trochę problem z lewym obrońcą w Legii, którego ściągali od pięciu okienek...
Dziś w końcu będzie ta bomba transferowa :D Mam nadzieje, bo ileż można czekać :D
Fanatyk_1906 Napisał(a):
> Dziś w końcu będzie ta bomba transferowa :D Mam
> nadzieje, bo ileż można czekać :D
Skąd to info ? Ja czuje ze coś przyjdzie pod koniec lutego..
Goncerz podpisał nowy kontrakt z Katowicami więc raczej jest nie do wyjęcia (tym bardziej, ze tam jest gwiazdą, kapitanem drużyny etc.)
Trener wypowiada się o nowym zawodniku jak o kimś, kto będzie poważnym wzmocnieniem składu. Nie myślę, żeby był to ktoś pokroju Goncerza. Prędzej ktoś taki, jak Piątkowski, albo tak dobrze prezentujący się jak Covilo. Choć zawodnicy z niezłym CV, jak Jendrisek, choć nieźli, to jednak szału nie robią.
"Jutro na @lovekrakowsport o tym jak Cracovia próbowała podebrać Wiśle zawodnika, ale jej się nie udało"
Czyzby podchodzilismy Sadloka ??? ;)
Oby to była runda Jendriska.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)