Leesior Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jeśli trener mówi, że potrzebujemy jeszcze
> trzech zawodników, to jak można (dotychczasowe)
> okienko uznać za udane ?
To bezdyskusyjne. Zastanawiające jest co tak bardzo zdenerwowało pana Jacka po przyjeździe do Krakowa. Odważę się domyślać, że niespełnione obietnice transferowe. Odejście Rakelsa na pewno nie zrekompensowały dotychczasowe ruchy transferowe, a z aktualnychych wieści wynika, że w pierwszych meczach tego roku będziemy raczej osłabieni, niż wzmocnieni.:(
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. ( ciąg dalszy)
Licze na kogos pokroju Covilo , a nie Ortegi . Szkoda ze sciagamy obcokrajowców, transfer Polaka to mniejsze ryzyko. Choc pozyskanie Antona i Florina to ciekawe ruchy.
Do trenera powoli dochodzi co to znaczy w Cracovii miliony na transfery. Fajnie że przedłużył kontrakt, ale mam dziwne wrażenie że niedługo tego będzie żałował (chyba że z tego materiału co mamy wystruga coś jednak na podium).
Rock Napisał(a):
> Do trenera powoli dochodzi co to znaczy w Cracovii
> miliony na transfery. Fajnie że przedłużył
> kontrakt, ale mam dziwne wrażenie że niedługo
> tego będzie żałował (chyba że z tego
> materiału co mamy wystruga coś jednak na
> podium).
Podsumuje to tak :
https://m.youtube.com/watch?v=fMt6RPvD4Ms
A ja odebrałem coś innego z wywiadu z trenerem - powiedział, że możemy się spodziewać zawodnika przed pierwszym meczem, a ma ich być w sumie trzech. To nie było życzenie czy ultimatum, ale raczej stwierdzenie, że trwa proces ich pozyskiwania.
Coś w tym jest .>:D<
Puszczenie Rymaniaka i testy Szewczyka świadczą o tym że pozyskamy dwóch piłkarzy:)
Czy Szewczyka chcemy wypożyczyć, czy też sprzedać?
Mówi się o wypożyczeniu .
dobra dobra Rymaniak odszedl ale kto wzamian?
kriss7 Napisał(a):
> dobra dobra Rymaniak odszedl ale kto wzamian?
Jak to kto? Przecież trafił do nas zawodnik z Rumunii
Gdzie się podziały , nasze transfery?!
Gdzie ten napastnik? Gdzie podium jest?
Gdzie sie podzialy tamte wspomnienia.. :D
Skasował je Jakubek T.
Vola1906 Napisał(a):
> Gdzie się podziały , nasze transfery?!
> Gdzie ten napastnik? Gdzie podium jest?
> Gdzie sie podzialy tamte wspomnienia.. :D
A Ty znowu narzekasz... odeszło trzech, przyszło czterech.
Ubył jeden z podstawowej jedenastki, przyszło dwóch do grania i dwóch perspektywicznych.
To wiemy ale miał być napastnik z prawdziwego zdarzenia i to juz sie mowilo odkad Zielinski jest w Cracovii i do tej pory go nie ma. Watpie zeby :
1. Zjawinski złapał forme zycia,
2. Pyrdek byl typowym snajperem,
3. Erik wbil tyle bramek co Rakels,
Bylem optymista do polowy tego okienka, ale w pewnym momencie zauwazylem ze u nas nie ocenia sie zawodnikow po 1 umiejetnosciami tylko kosztami albo ile za jakis czas mozna na nich zarobic :-). A umiejetnosci sa na 2gim miejscu. Nie mowie ze zawsze tak jest ale to 70% Tabiszowych obliczen excelowych.
Vola1906 Napisał(a):
> To wiemy ale miał być napastnik z prawdziwego
> zdarzenia i to juz sie mowilo odkad Zielinski jest
> w Cracovii i do tej pory go nie ma. Watpie zeby :
>
> 1. Zjawinski złapał forme zycia,
> 2. Pyrdek byl typowym snajperem,
> 3. Erik wbil tyle bramek co Rakels,
> Bylem optymista do polowy tego okienka, ale w
> pewnym momencie zauwazylem ze u nas nie ocenia sie
> zawodnikow po 1 umiejetnosciami tylko kosztami
> albo ile za jakis czas mozna na nich zarobic :-).
> A umiejetnosci sa na 2gim miejscu. Nie mowie ze
> zawsze tak jest ale to 70% Tabiszowych obliczen
> excelowych.
Goowno wiesz na temat Tabiszowych obliczeń, a narzekasz cały czas. Wcale nie byłeś optymistą w okienku, tylko nap... na Zarząd od początku.
Jakoś bez napastnika strzeliliśmy najwięcej bramek w lidze. Kłopotem Cracovii ją bramki STRACONE - w pięciu meczach w których strzeliliśmy po dwie bramki nie zgarnęliśmy kompletu punktów.
Wystarczy żeby Rumun odpalił jako drugi naprawdę dobry stoper, a Antos dorzucił 6-8 bramek (w tym z wolnych) i pudło mamy w kieszeni.
A jak te transfery nie wypalą to wina tych, którzy o nich decydowali....
No i 15 czyli ok 1/3 strzelonych bramek wsadzil gosc ktorego juz nie ma :-). A jak Anton odpali, jakby babcia miala wasy to bylaby dziadkiem. Idac Twoim tokiem myslenia to jak Zjawka odpali, Anton odpali, Pyrdek odpali i Hubert odpali to mamy majstra w kieszeni :-). Postaw kupon u buka juz teraz to niezla kase wygrasz. Denerwuje mnie to ze nie wypelniaja obietnic i zalozen. Sam Filipiak po Wigili klubowej mowil o napastniku , wiec ? Wszyscy by chcieli szkłem dupe utrzeć a taka jest prawda ze jak w tym składzie utrzymamy status quo to bedzie dobrze :-). Nie wiem czy zauwazyles ale pod koniec juz nam tak dobrze nie szlo bo druzyny przeciwne mialy juz rozkminine wszystko i nie bylo wynikow po 3:0, 4:1. Zycze sobie jak i Tobie tego zebysmy sie spotkali w tym roku na mistrzowskiej fecie na rynku. Jestem pesymista, szczerze wole być milo zaskoczonym niz sie grubo rozczarowac :-)
Vola1906 Napisał(a):
> No i 15 czyli ok 1/3 strzelonych bramek wsadzil
> gosc ktorego juz nie ma :-). A jak Anton odpali,
> jakby babcia miala wasy to bylaby dziadkiem. Idac
> Twoim tokiem myslenia to jak Zjawka odpali, Anton
> odpali, Pyrdek odpali i Hubert odpali to mamy
> majstra w kieszeni :-). Postaw kupon u buka juz
> teraz to niezla kase wygrasz. Denerwuje mnie to ze
> nie wypelniaja obietnic i zalozen. Sam Filipiak po
> Wigili klubowej mowil o napastniku , wiec ?
> Wszyscy by chcieli szkłem dupe utrzeć a taka
> jest prawda ze jak w tym składzie utrzymamy
> status quo to bedzie dobrze :-). Nie wiem czy
> zauwazyles ale pod koniec juz nam tak dobrze nie
> szlo bo druzyny przeciwne mialy juz rozkminine
> wszystko i nie bylo wynikow po 3:0, 4:1. Zycze
> sobie jak i Tobie tego zebysmy sie spotkali w tym
> roku na mistrzowskiej fecie na rynku. Jestem
> pesymista, szczerze wole być milo zaskoczonym niz
> sie grubo rozczarowac :-)
15 bramek, z których połowę strzeliłby KAŻDY stojący w tym miejscu piłkarz Cracovii. Jendrisek, Budziński - ten który akurat byłby na boisku.
Przynajmniej 6 bramek mniej nie zmieniałoby nam wyniku punktowego.
Egro - nie ujmując nic Rakelsowi, ważniejsza wg mnie (i trenera także) jest kwestia uszczelnienia defensywy - stąd cieszę się z Florina.
Na mistrzowską fetę na Rynku nie liczę, bo nie jest to realne (Legia kupi/dostanie mistrza), Liczę na dobrą postawę na boisku i utrzymanie miejsca w pierwszej piątce, miejsce na podium będę uważał za bardzo duży sukces "Pasów"
Zgadzam się z przedmówcą. Odpalanie zawodników to czasami tak, jak granie w totka. Kto liczył na to, że Rakels strzeli tyle bramek? Miałem cichą nadzieję, że się jeszcze przyda i cieszyłem się, że został, ale zaskoczył chyba każdego. Tak samo może być z Antonem, bo według mnie ma większe możliwości, żeby dać coś tej drużynie niż Rakels - oprócz szybkości, dobrej technice i znajdowaniu się na pozycji, świetnie bite wolne. Źle nie będzie. Pierwsza piątka jest realna, a co więcej, to duży sukces.
eredin, daj spokój, szkoda Twego zdrowia i czasu, na tłumaczenie oczywistości.
Jedni oglądają mecze i z zachowaniem różnic w ocenie coś o tym sporcie wiedzą, inni potrafią tylko napier...ać, zresztą czy w życiu nie jest tak samo? Ilu z głosujących ma choć znikome pojęcie o funkcjonowaniu państwa, polityce, programach?
5% ?
A w dyskusjach sami "mężowie stanu" :)
Jasne że nie pogniewałbym się gdyby sprowadzono do Cracovii napastnika klasy Rudnevsa czy Nikolicia, ale bez napastnika przeżyjemy i dalej będziemy strzelać bramki, bo ma kto kreować sytuacje. Gorzej jest z obroną i dlatego cieszę się z ruchów w tej formacji. Jeśli w tym okienku udałoby się ściągnąć lepszego od Jaro lewego obrońcę (co znowu nie jest żadnym szczytem niemocy), uznałbym to okienko za niesamowicie obiecujące i być może jedno z najlepszych w ostatnich latach.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)