Dla koneserów i konferansjerów.
Z tego co widzę ony rozpoczynają wiosnę od wyjazdu do Wrocławia. Jak tam dostaną w pałę to przy pomyślnych wiatrach mogą na dzień dobry wylądować na dnie.
-
-
(15/16) Pozostałe mecze 21 kolejki
śmieszą mnie głosy poprawności szukające związku między naszymi wynikami a wynikiem Pogoni w dzisiejszym meczu. niech Pogoń przegra każdy inny mecz ale miała obowiązek wygrać dzisiaj na Reymonta. Chcemy być nad nimi? Wygrajmy z Jagiellonią. rzeka ma dostawać co mecz w dupe tak żeby bolało. dzisiaj tez boli po bramce z minimalnego spalonego. CUDOWNIE.
co do kwesti mistrz vs. spadek... trudno powiedzieć. wydaje się, że człowiek nie powinien mieć wątpliwości ale gdyby od tego zależał bezpośredni mecz na Reymonta... poprostu bym chyba patrzył co się wydarzy. nie byłbym w stanie ściskać kciuków za szmatę wiślacką zwłaszcza gdybym wiedział, że jak przegra to spada z ligi. miejmy nadzieję, że do takiego wydarzenia nigdy nie dojdzie i jest to na tyle nierealne, że nie ma się czym martwić. rzeka ma dostawać od każdego i wszędzie - koniec kropka.
Może pora, aby Wisła K. pokiblowała kilkadziesiąt lat w niższych ligach.
Bez derbów da się żyć. Dla szukających wrażeń derby Wawel-towarzystwo byłyby złe? Pogoń nie jest dla nas żadnym rywalem w fazie finałowej będą dawać każdemu, taki mają zwyczaj.
Zwłaszcza, że nie wiadomo jak długo będziemy mieli taką pake i trenera. Nie można wykluczyć, że to krótki epizod w chujówce ostatnich lat.
Są przesłanki ku temu by oni zdychali (dość poważne, a mam przeczucie że mogą mieć jeszcze bardziej przewalone) a dla nas by wkomponować się na dłużej w górnej ósemce.
Co ciekawe,ale dzisiaj nie pomógł rzece Bartosz(i)Głowacki ;)
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> śmieszą mnie głosy poprawności szukające
> związku między naszymi wynikami a wynikiem
> Pogoni w dzisiejszym meczu. niech Pogoń przegra
> każdy inny mecz ale miała obowiązek wygrać
> dzisiaj na Reymonta. Chcemy być nad nimi?
> Wygrajmy z Jagiellonią. rzeka ma dostawać co
> mecz w dupe tak żeby bolało. dzisiaj tez boli po
> bramce z minimalnego spalonego. CUDOWNIE.
Nie było spalonego,w przerwie to analizowano, stopklatka i kreska rozwiały wątpliwości.
Co do meritum; GTS jest naszą największą konkurencją sportową, marketingową itd. Ich ew. spadek i/lub bankructwo to otwarta droga do zagospodarowania masy janków, studenciaków, przyszłej młodzieży, przyjezdnych itd itp. Więcej chyba dodawać nie muszę :)
Do tego dochodzą lokalni sponsorzy oraz rzesza piłkarskiej młodzieży - GTS nie utrzyma szkolenia na obecnym poziomie gnijąc w niższych ligach.
kiedyś ktoś na forum napisał, że nawet jakby wisła grała z marsjanami o istnienie ziemi to kibicował by marsjanom... i chyba coś w tym jest.. życze im jak najgorzeł, brawo paprykarze :D
Nienawidzę ich.
Khalid Napisał(a):
> Matthias89 Napisał(a):
> ----------------------------------------
>
> > forum - że mógłby poświęcić mistrza w
> zamian
> > za spadek Wisły... Ręce opadają jak się
> takie
> > rzeczy czyta.
>
> a to tylko pewnie happening w stylu kolegi AWB.
Nie ma nic zlego w happeningach ;) Może to nie po chrześcijańsku ale raduje sie me serce jak rzeka zamienia sie w bagno :D
Niech lecą ligę niżej. Jest szansa, że to wszystko podupadnie i zobaczymy tę ich "wierność". Wolę żeby się tułali po niższych ligach, bez derbów jakoś przeżyję - wtedy większą rangę będą miały derby rezerw z Hutnikiem. ;)
ale jest postęp bo nie przegrali znowu 0:2 ;)
... no to mój pierwszy prezent gwiazdkowy dotarł - hihihihi ;)
GTS wyrównał swój najgorszy wynik historyczny.
W sezonie 2013/14 przegrali 5 kolejnych spotkań. 2 u siebie i 3 na wyjeżdzie. W tym sezonie mają odwrotnie 3 u siebie i 2 na wyjeżdzie, a sezon jeszcze się nie skończył;)
Matthias89 Napisał(a):
> Mnie trochę denerwuje takie myślenie typu -
> byleby Wisła przegrała. A co mnie ta Wisła
> obchodzi? Mnie obchodzi Cracovia i w tym momencie
> Pogoń jest dość poważnym dla nas rywalem,
> który jest bardzo blisko, a do tego przy
> dzisiejszym zwycięstwie, przeskakuje nas w
> tabeli. Czy myślicie, że nawet jak Wisła dziś
> wygra, to się podniesie? Przecież jeśli nie
> zrobią zimą transferów, pouciekają od nich
> lepsi zawodnicy, to będzie to główny kandydat
> do spadku, obojętnie czy dziś wygra czy przegra.
> A jeszcze mogą mieć problem z licencją. Dlatego
> jak dla mnie dziś remis byłby bardzo dobrym
> wynikiem.
> Jeszcze wracając do tematu, dziś też
> przeczytałem, że ktoś napisał - nie tutaj na
> forum - że mógłby poświęcić mistrza w zamian
> za spadek Wisły... Ręce opadają jak się takie
> rzeczy czyta.
Trafna uwaga.
Moim zdaniem wielka szkoda, że w meczu rzeki z Pogonią nie padł remis. Pogoń by nas nie przeskoczyła, a rzeka nadal martwiłaby się o górną 8
Mecz - kopanina straszna, wiele spotkań na niższym poziomie rozgrywkowym jest rozgrywana na wyższym poziomie. Ale wynik dobry, choć liczyłem na prawo serii, czyli kolejne 0:2.
Kibice też nie wierzyli, że Wisła może coś zdziałać. Na ostatni mecz przed zimową przerwą bilety kupiło 8163 kibiców (na trybunach było jeszcze mniej). To najgorszy wynik w 2015 roku.(gazeta.sport)
ubeckie sieroty sukcesu, były wyniki, mistrzostwa, gra z Barceloną to chodzili na mecze, a teraz gdzie oni są ? Nas na pierwszą ligę więcej chodziło ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)