[quote='*REVENATOR*' pid='1193486' dateline='1476735993']
Pamiętacie histerie i ataki o Janów Podlaski ?
PROKURATURA: OPIEKA WETERYNARYJNA W JANOWIE PODLASKIM BYŁA PROFESJONALNA
Cenne klacze, które padły w stadninie w Janowie Podlaskim (Lubelskie) były objęte profesjonalną opieką weterynaryjną, ich schorzenia były typowe dla koni - ocenił biegły powołany przez Prokuraturę Regionalną w Lublinie, która prowadzi śledztwo w tej sprawie. Biegły wykluczył, aby do padnięcia koni doszło z przyczyn żywieniowych, toksykologicznych czy mechanicznych.
Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/polska/news-prokuratura-opieka-weterynaryjna-w-janowie-podlaskim-byla-pr,nId,2292231#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
tak biegły z PiS a Interia tez pro-pisowka !!
[/quote]
A jeszcze do koników wrócę, bo teraz miałem czas przeczytać tą opinię.
Oto fragment z tejże:
[i]U klaczy Amra doszło do "przemieszczeń przewodu pokarmowego", co doprowadziło do niewydolności krążeniowo-oddechowej i padnięcia konia. Klacze Pianissima i Preria, u których doszło do tego samego schorzenia, zostały uśpione ze względów humanitarnych, gdyż nie było szans na ich uratowanie - wynika z opinii biegłego.
Prokuratura będzie teraz analizować zebrany materiał dowodowy i oceniać, czy są wystarczające podstawy do podjęcia decyzji kończącej postępowanie w tym wątku - zapowiedział Moncarzewski.
Padnięcie utytułowanej klaczy Pianissima w październiku ubiegłego roku, wycenionej przez ANR na 3 mln euro, było jednym z powodów odwołania wieloletniego dyrektora stadniny w Janowie Podlaskim Marka Treli. Po zmianie kierownictwa janowskiej stadniny, w marcu i kwietniu tego roku, padły tam dwie cenne klacze Preria i Amra, dzierżawione od stałej bywalczyni akcji Koni w Janowie Podlaskim, Shirley Watts, żony perkusisty zespołu Rolling Stones. Obie klacze zostały niegdyś kupione przez Watts właśnie na aukcjach w Janowie. Po ich padnięciu Watts zabrała inne swoje konie z janowskiej stadniny, nie przyjechała też na tegoroczną aukcję.[/i]
Czyli z tej opinii wynika jeszcze dobitniej, że odwołanie Treli było nieuzasadnione, a w efekcie okazało się strzałem w stopę.
-
-
PIS wszystkiemu czyli...........
- Edytowany
REVENATOR napisał:
".... szkoda bo na tym nie traci tylko jakaś partia ,ale POLSKA !!
a tu juz widać komu zależny na Polsce, a komu tylko na partii!!"
stary kibol napisał
Kolejny raz zarzucasz innym działania na szkodę Polski i rzekomą troskę jednej, jedynie słusznie działającej w interesie kraju - partii PIS.
Ponieważ chwalisz Interię za bezstronność, pozwolę sobie zacytować końcowe fragmenty artykułu "Dlaczego Caracal był "taki drogi" Sławka Zagórskiego.
http://facet.interia.pl/militaria/news-d...Id,2291751
Sławek Zagórski związany z „Gazetą Wyborczą” i co wiecej Ci mam napisać ze jest niby obiektywny??
Jednego tylko nie rozumie dlaczego zwolennicy ubiegłej władzy ,nie cieszą się np. ze obecny rząd wywalił starych SB-ków z cieplutkich posadek w MON,a zajmują i wałkują sprawę która jest ciągle w biegu ,czyli nie jest do końca zakończona ,więc tu musi być wiecej spekulacji, przypuszczeń !?a na ostateczną ocenę przyjdzie czas !!
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
Mentny ale to ze konie padały tez za nim PiS doszedł do wladzy już wiemy bo taka jest kolej natury!!jest tylko problem nagłośnienia i histerii opozycji w tej sprawie !!
„PiS zabija konie!” – grzmią sympatycy KOD-u i PO. Tymczasem od I 2010 do X 2015 w Janowie padło 50 koni. Tak, że tego…
https://wirtualnapolonia.com/2016/04/06/pis-zabija-konie-grzmia-sympatycy-kod-u-i-po-tymczasem-od-i-2010-do-x-2015-w-janowie-padlo-50-koni-tak-ze-tego/
Żółte paski na TVN24, czerwone alerty na gazeta.pl, ogólne uniesienie przy każdej – nawet pierdółkowatej – informacji. Temat stadniny w Janowie stał się jednym z głównych dla większości mediów elektronicznych w Polsce. Ostatnio przybrał nawet na sile, kiedy okazało się, że klacz należąca do Shirley Watts (żony muzyka światowej sławy) prawdopodobnie została otruta. Zanim jednak wyszło na jaw, to że wspomniana klacz została uśmiercona celowo, media misternie knuły narrację jakoby za nagłymi padnięciami w ciągu ostatnich kilku miesięcy łącznie 3 koni stał nowy zarząd stadniny wybrany przez Ministerstwo Rolnictwa w rządzie PiS. Na manifestacjach KOD sympatycy Mateusza Kijowskiego, Ryszarda Petru i Grzegorza Schetyny zaczęli nawet podnosić hasło, że oto „PiS zabija konie!”
Tymczasem z ujawnionych wczoraj dokumentów dotyczących padnięć koni w stadninie w Janowie wynika niezbicie, że w okresie od od I 2010 do X 2015 padło tam łącznie 50 koni. Powstaje pytanie – czy media tak samo jak teraz interesowały się tą kwestią? Czy serwisy informacyjne robiły „news dnia” z faktu padnięcia każdego kolejnego konia? Czy sympatycy ówczesnej opozycji tworzyli narracje, jakoby za śmiercią koni stał rząd PO-PSL?
STARY KIBOL -i czy to nie jest działanie przeciw Polsce?
[quote='roch' pid='1193553' dateline='1476794655']
[quote='ALRS' pid='1193544' dateline='1476791755']
Tekst z interii ciekawy, tylko autor odnosi się do Kuwejtu, a nie odnosi się do Brazylii, która też zakupiła Caracale
Szkoda że nie porównał konkretnych wersji z cenami konkretnego wyposażenia, no i porównanie ze Skodą bardzo nie trafione, zwłaszcza,że jednak śmigłowce mają taki sam silnik w każdej wersji, a to spory koszt przy samochodach.
http://www.defence24.pl/97958,pierwszy-smiglowiec-ec725-caracal-zmontowany-w-brazylii
[/quote]
No, tylko, że w przypadku maszyn bojowych, to nie silnik, czy kadłub jest najdroższy, a wyposażenie (dublowanie instalacji, celowniki, radary, opancerzenie, zasobniki itd...). Porównanie jest OK, obrazuje bezsens porównywania cen helikopterów tylko po typie, pokazuje, że głownie tutaj chodiz o wyposażenie wewnątrz, a nie typ maszyny.
To tak jak porównać niby Black Hawki ze Świdnika (S70i to cywilna maszyna, nie bojowa) do Black Hawków armiii amerykańskiej (UH-60). Podobne są jedynie z wyglądu.
[/quote]
No właśnie silnik jest jest jednym z najdroższych elementów. Pozatym Brazylia kupiła taka samą ilość Caracali jak i my, służą i w podobnych rodzajach wojsk jak u nas miały służyć, dlatego brakuje mi w tym artykule konkretów w postaci ceny na goły śmigłowiec i dopłaty do dodatków, które miały być u nas, a których nie ma Brazylia czy Kuwejt, wtedy można by stwierdzić dlaczego "nasze" Caracale były takie drogie.
Cholera muszę się umówić na wódkę ze znajomym, który pracuje w Mielcu, może on by mógł mi pojaśnić ten temat ::)
Renovator, nie chodzi o histerię. Po prostu rząd po padnięciu klaczy Pianissima (za Treli) zareagował nerwowo lub wykorzystał sytuacje jako pretekst do wsadzenia swoich. Ich pech polegał na tym, że padły dwa kolejne konie i to w dodatku pani Watts. Szum w takiej sytuacji gwarantowany i zapewniam Cię, że nie potrzeba było żadnej dodatkowej ingerencji. Efekty później znamy i pisałem nawet stronę wcześnie, zatem wystarczy chyba.
W sprawie Caracali i BH najbardziej denerwuje mnie brak jakiejkolwiek informacji ze strony naszych władz. Teraz w radiu słyszałem kawałek informacji, że zaproszono do negocjacji Mielec, Świdnik (domyślam się, że raczej Lokhid Martina i Agustę) oraz Airbusa do rozmów o zakupie śmigłowców. Jakaś pani rzecznik chyba (niestety jak pisałem słyszałem tylko kawałek) na wszelkie pytania (przetarg, inna forma) odpowiedziała tylko dziękuję, dziękuję i się skończyło. Oni naprawdę wydają publiczne pieniądze i w związku z tym należy się płatnikom wiedza na co, za ile itp. Wcześniej Macierewicz ogłosił, że kupujemy BH dwa w tym roku i sześć, czy osiem w przyszłym oraz kto będzie je serwisował. Wszystko bez przetargu i w "3 dni" załatwione...
- Edytowany
[url=http://cracovia.krakow.pl/uzytkownik-mentny][color=#5a5a5a][size=medium]Mentny[/size][/color][/url] srednio za PO od 2010 roku padało rocznie po 10 koni za PiS 3 WIDZISZ RÓŻNICE ?ale dla opozycji to tez zle ze moze normy POpaprańców nie ma czyli 10?:) może jakis marsz KOD by zrobić ?
czysta Histeria i wyszukiwanie na sile problemu tam gdzie go nie ma ,albo nie jest wart takiej uwagi!!
W sprawie helikopterów przecież jesteśmy aktualnie w trakcie załatwiania ,to co myślisz ze będzie live na żywo??
Myslę ze jak dopną dill ,to dopiero powiedzą !
Renovatorze drogi, chyba zaparłeś się aby nie zrozumieć o co mi chodzi z Janowem... W każdym razie porównaj status światowy, prestiż, finanse i generalnie wszystko przed "dobrą zmianą" i teraz. Operacja się udała, tylko pacjent zmarł, a po owocach wszak nas poznacie....
Ze śmigłowcami trwają ustalenia faktycznie, ale przypomnę, że w zeszłym tygodniu Antoni już kilka kupił i nawet im bazę serwisową wybrał....
Tak przejeżdżał akurat koło Mielca i były, to kupił. Jak wracał, to przejeżdżał przez Łódź, bo mu ktoś z domu kazał kupić coś tam na targu u Ptaka to po drodze załatwił im serwis...
- Edytowany
Kolejna konsekwencja wzięcia pieniędzy od lobysty Black Hawków - niejakiego d`Amato.
[i]Francuzi rozpoczęli kontrole polskich firm transportowych. Grzywny za naruszenie przepisów mogą sięgać od 450 do 4000 euro na oddelegowanego pracownika. Choć rozmowy się toczą - na razie polski rząd niewiele wskórał w sprawie.[/i]
i nie wskóra. Żabojady są wkurzone na maksa, a teoretycznie do kontroli polskich transportowców nagminnie łamiących przepisy (zwłaszcza ten o odpoczynku co 9 godzin i drugi o konieczności wypłacania polskim kierowcom jeżdżacym na terenie Żabolandii francuskiej stawki godzinowej - 10euro/godzinę) - mają pełne prawo
Towarzysz Jarosław stwierdził dziś [i]"rozwiązując problem kredytów frankowych nie można doprowadzić do zrujnowania banków"[/i]
Zaczyna mi się to podobać: Bolszewik Kaczyński broni interesu banków. Ciekawe czy tak samo podoba się to suwerevenatorowi i innym suwerenom :P
REVENATOR
Popaprańcy, PISdzielcy.....! Jak się stosuje takich obraźliwych określeń w stosunku do politycznych oponentów trudno o wiarę w to, że się dojdzie do wspólnych konkluzji.
REVENATOR napisał:
"Jednego tylko nie rozumie dlaczego zwolennicy ubiegłej władzy ,nie cieszą się np. ze obecny rząd wywalił starych SB-ków z cieplutkich posadek w MON,a zajmują i wałkują sprawę która jest ciągle w biegu...."
O czym ty piszesz???? Gdybyś korzystał z innych źródeł informacji, to byś wiedział, że:
Paweł Bożyk, wieloletni osobisty doradca ekonomiczny I sekretarza PZPR Edwarda Gierka został doradcą wicepremiera w rządzie PIS-Mateusza Morawieckiego, poseł Piotrowicz - komunistyczny prokurator jest twarzą PIS-u w walce o praworządność, a przyjaciel ze studiów i znany z usuwania z pracy opozycjonistów towarzysz Wojciech Jasiński został prezesem ORLENU z milionową gażą....
Mało???
- Edytowany
a byli SB-cy ktorzy mieli POsadki za PO to co ?kto ich wywalił ostatnio czy to nie był Antek ?
A kto chce im obniżyć uposażenie ?a czy nie minister sportu chce rozliczać starą gwardię ??
Na pewno wiećej i bardziej ,,zasłużonych'' komuchów jest w opozycji dziś niż przy obecnej władzy!!
Niech wywali jeszcze tych komuchów mających posadki za PIS-u. Swój komuch lepszy??? :)
tu i tu są tacy ludzie to ze byli po złej stronie nie ulega wątpliwości !ale ważne gdzie są teraz dziś !!
bo Ci z opozycji dzisiejszej jakby dalej zostali w tamtych latach komuny
Stary Kibol broni PO bo sam zAWsze się wkręca gdzie może po prostu coś ugrać dla siebie, kiedyś g100 potem SM Oświecenia widać znowu coś straci więc krytykuje.
Wiem, wiem - wy ze swoimi komuchami jesteście tam gdzie ONI, my "gorszego sortu" zaś tam gdzie stało ZOMO. :)
hehehehe...widzę, ze temat Caracali tłuczony :) Przeczytałem artykuł i tak na szybko moje spostrzeżenia. Autor od razu rzucił tymi miejscami pracy, chociaż strona nasza to korygowała, jako nie odpowiadającą prawdzie. Czyli 1na1 ale w artykule pewnik. Pomijam fakt, że trochę mnie zastanawia ta liczba potężna 6000 osób do 50 helikopterów, biorąc nawet pod uwagę wszystkich kooperantów i logistykę. Druga sprawa to wrzucenie jak gdyby mimochodem informacji, ze 40% ceny jest przeznaczonych na tzw. sprawy szkoleniowo-logistyczne. Jeżeli, ktoś o tym wspominał, nie było jeszcze ustaleń dotyczących np. uzbrojenia, przeznaczenia itd. to skąd się wzięła taka potężna suma na te zadania. Wiecie, ja trochę chodzę po świecie i wiem, że puszka farby kosztuje tyle i tyle natomiast szkolenia, kosztują....no właśnie :) Jesteśmy mistrzami w wydawaniu pieniędzy na przeróżne szkolenia np. w szkolnictwie, gdzie organizuje się szkolenia nikomu nie potrzebne, ale są pieniążki z UE i wiele osób na tym zarabia gigantyczne pieniądze a i dyrekcja szkół też "tuli" za organizację i posyłanie swoich podwłądnych. Dlatego, mam duże wątpliwości. Trudno mi tutaj polemizować o różnych aspektach wyboru lub w tym przypadku odrzucenia oferty, gdyż wiele rzeczy jest po prostu tajnych i tyle. Można oczywiście w ramach napierdalanki na ten rząd, szukać i domagać się nie wiadomo czego. Powoli po trenerce, koniach z Janowa staliśmy się znawcami wojskowych helikopterów :)
Reventor, w sprawie Mistrali z tymi Rosjanami mieliśmy trochę racji, bo ich śmigłowce typu Aligator Ka-52 Katran są na okrętach w ramach biznesu z Egiptem. Rosja oczywiście wyposażenie Mistrali tłumaczy wkładem w walkę z międzynarodowym terroryzmem. Zawsze jest ziarenko prawdy w różnych komunikatach, a UE została ze swoimi sankcjami w tym przypadku wydymana i siedzi cicho.
"według agencji RIA Nowosti istnieje duże prawdopodobieństwo wynajmowania egipskich Mistrali innym państwom. Wśród ewentualnych dzierżawców wymieniana jest Rosja " To by było na tyle :)
Stary Kibol, a Ty pamiętasz Polskę za Gierka ? Jeżeli tak, to musisz przyznać, ze za jego czasów była próba otwarcia się na tzw. "zachód" i próba pewnej liberalizacji, co nie podobało się tzw. "betonowi" . To nie Gierek przewrócił gospodarkę, tylko niewydolny system. Zwróć uwagę na takie państwo jak Jugosławia, oni trochę inaczej funkcjonowali a przez naszych rodaków byli wręcz uważani za ten magiczny zachód. My byliśmy pomiędzy ZRRR Breżniewa oraz NRD Honeckera, nam nie było łatwo, ale Gierek pewne okno otworzył. Sam podróżował np. do Francji, ludzie częściej też kursowali. Nie wiadomo, jak by się potoczyły np. losy Solidarności, gdyby nie powstawały one w czasie pewnej "wolności" , nie wiadomo czy by ona w ogóle powstała, gdyby zamiast Gierka był człowiek pokroju Cyrankiewicza ze swoim cytatem " Każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę przeciw władzy ludowej, niech będzie pewny, że mu tę rękę władza ludowa odrąbie, w interesie klasy robotniczej, w interesie chłopstwa pracującego i inteligencji, w interesie walki o podwyższenie stopy życiowej ludności, w interesie dalszej demokratyzacji naszego życia, w interesie naszej Ojczyzny" , A pamiętasz Wilczka ? Przecież był on pierwszym "kapitalistą" w PRL-u :) Paweł Bożyk nigdy do PZPR-u nie należał, jest ekonomistą, ma ciekawe wspomnienia (wieczorem je odnajdę, bo kiedyś słuchałem przy okazji filmu o Gierku) z przeszłości. Jeżeli Morawiecki uważa, że taki człowiek może mu się przydać ( pewnie doradców jest sporo) to mi nic do tego. Aaaaaa....jeszcze jedno, przypomniało mi się. Balcerowicz jest jego uczniem :) Wspominał o tym, i że Balcerowicz poszedł na szkołę Marksizmu i Leninizmu, co mu sam Bożek swego czasu odradzał. Dlatego Stary Kibolu, dyskutujmy, oceniajmy. Paru "wyautowałem" do polemik, bo zalatywało mi pieniactwem, ale z Tobą chętnie podyskutuję :) Nigdy nie napiszę o Tobie, ze stałeś tam gdzie ZOMO, bo to nie jest prawdą. Nie chcę używać tego typu argumentów. Polecam wspomnienia Gierka. Są super o tych czasach, zwłaszcza, jak opowiada, że został bez środków do życia, bo po internowaniu, go wysadzili towarzysze :)
Ian thorpe napisał:
"...Nigdy nie napiszę o Tobie, ze stałeś tam gdzie ZOMO, bo to nie jest prawdą..."
Dzięki za dobre słowo! :)
Kto mnie dobrze zna - wie, że nie jestem typem partyjniaka, raczej zwolennikiem szybkiego i harmonijnego rozwoju naszego kraju. Martwiły mnie błędy popełniane przez poprzednią ekipę, martwią te popełniane przez obecną. Nie ukrywam, że te popełniane przez obecną są błędami cięższego kalibru, mogą zaważyć na przyszłości Polski i jej znaczeniu w Europie.
Nie widzę przeszkód by o tym wszystkim i oczywiście o ukochanej Cracovii :) porozmawiać przy piwie.
Muszę znikać, bo moja żona zaczyna narzekać, że "nic tylko Cracovia, piłka, i komputer... :)
Pozdrawiam wszystkich! Nie dajmy się podzielić! :)
[b]Łączą nas Pasy![/b]
[quote='stary kibol' pid='1193595' dateline='1476808415']
Kto mnie dobrze zna - wie, że nie jestem typem partyjniaka, raczej zwolennikiem szybkiego i harmonijnego rozwoju naszego kraju. Martwiły mnie błędy popełniane przez poprzednią ekipę, martwią te popełniane przez obecną. Nie ukrywam, że te popełniane przez obecną są błędami cięższego kalibru, mogą zaważyć na przyszłości Polski i jej znaczeniu w Europie.
Nie widzę przeszkód by o tym wszystkim i oczywiście o ukochanej Cracovii :) porozmawiać przy piwie.
Muszę znikać, bo moja żona zaczyna narzekać, że "nic tylko Cracovia, piłka, i komputer... :)
Pozdrawiam wszystkich! Nie dajmy się podzielić! :)
[b]Łączą nas Pasy![/b]
[/quote]
miło, że jest ktoś taki jak ja (w odróżnieniu od kilku osób mocno gardłujących na tym forum, [size=small]nigdy[/size][size=small] [/size][size=small]nie byłem w żadnej bandzie zwanej partią polityczną, ani w pzpr, ani w peło, ani w pis). Choć naciski były (w obu ustrojach). [/size]
[size=small]Inni teraz się tłumaczą, że "musieli" należeć. Bzdura.[/size]
Wystarczyło się zachowywać podobnie jak ten stary Żyd wezwany przez towarzysza Gomułkę
- Towarzyszu Grunberg, my wam damy odpowiedzialną funkcję. Tylko wicie rozumicie, wstąpicie i zmienicie nazwisko na Zieleniewski, żeby nie gadali, że same Żydy rządzą
- ależ towarzyszu Wiesławie moje nazwisko mi się bardzo podoba i nie jest takie pospolite jak Zieleniewski
- no dobrze, ale wstąpicie?
- Może wstąpię, ale najpierw muszę skonsultować to ze swoim ojcem. A jego zabił Hitler we wojnę.
[size=small]A cieszy mnie to, bo ja alergicznie (zdecydowanie zbyt alergicznie) reaguję na głupotę i hipokryzję - przez co mój przekaz nie trafia tak jak ma trafiać. Może "stary kibolu" zrobisz to lepiej.[/size]
A Paweł B. może i nie należał do pzpr-u ale komuchem był od zawsze (a tacy są teraz bardziej papiescy niż sam Papież. Byle kogo nie zrobiliby doradcą ekonomic[size=small]znym towarzysza Gierka). Był komuchem, także i po 1989 ot na przykład:[/size]
[i][color=#000000][size=medium][font=Times New Roman]17 grudnia 2004 założył ugrupowanie [/font][/size][/color][url=https://pl.wikipedia.org/wiki/Ruch_Odrodzenia_Gospodarczego_im._Edwarda_Gierka][size=medium][font=Times New Roman]Ruch Odrodzenia Gospodarczego im. Edwarda Gierka[/font][/size][/url][color=#000000][size=medium][font=Times New Roman], 14 marca 2005 zarejestrowane jako [/font][/size][/color][url=https://pl.wikipedia.org/wiki/Partia_polityczna][size=medium][font=Times New Roman]partia polityczna[/font][/size][/url][color=#000000][size=medium][font=Times New Roman]. W [/font][/size][/color][url=https://pl.wikipedia.org/wiki/Wybory_parlamentarne_w_Polsce_w_2005_roku][size=medium][font=Times New Roman]wyborach parlamentarnych w 2005[/font][/size][/url][color=#000000][size=medium][font=Times New Roman] bez powodzenia kandydował do [/font][/size][/color][url=https://pl.wikipedia.org/wiki/Senat_Rzeczypospolitej_Polskiej][size=medium][font=Times New Roman]Senatu[/font][/size][/url][color=#000000][size=medium][font=Times New Roman] z ramienia [/font][/size][/color][url=https://pl.wikipedia.org/wiki/Sojusz_Lewicy_Demokratycznej][size=medium][font=Times New Roman]Sojuszu Lewicy Demokratycznej[/font][/size][/url][color=#000000][size=medium][font=Times New Roman], w ramach porozumienia wyborczego ROG z SLD.[/font][/size][/color][/i]
[color=#000000][size=medium][font=Times New Roman]jakieś wątpliwości?[/font][/size][/color]
brawo ja
włażenie w tyłek PiSowi i Kaczyńskiemu przez p. Berdychowskiego (np. przez przyznanie tytułu ekonomisty roku kolejno Kaczyńskiemu i Orbanowi) nie pomogło.
PiS tworzy fundację, która będzie organizować identyczne spędy, tyle , że w rządzonym przez komucha Ferenca Rzeszowie. Zapewne przy organizacji konieczne będzie współpraca z władzami miasta. Swój do swego zawsze przylgnie.
a co zostanie Berdychowskiemu? Jak myślicie, czy biznesmeni wybiorą teraz Krynicę czy Rzeszów.
i po co ci to było Berdychowski? Olali cię, a smród pozostanie ;)
W cenie za te Caracale, najważniejsze gdzie wrzucone były koszty za serwis, wsparcie, przeglądy, na jakim poziomie ono było gwarantowane, przez ile lat itd. Przeszkolenie pilotów, obsługi, mechaników, czy nabywa się prawo odsprzedaży maszyn, wiedzy.
Dlatego porównania ile kto zapłacił mają dopiero wówczas sens, gdy porówna się całą ofertę, a nie cenę pojedynczej sztuki, nie wiedząc nawet dokładnie jaka była specyfikacja maszyny.
Cena takiego serwisu jak najbardziej po iluś latach może przerosnąć cenę samego śmigłowca.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)