sterby, nie odpowiedziałeś mi co Twój idol miał na myśli robiąc wrzutę o Dutroux i Urbanie.
Czy już zrozumiałeś, że jest om tanim propagandzistą i wstyd Ci się przyznać, że go tutaj lansowałeś?
Do wszystkich, którzy na zarzuty wobec obecnego rządu odpowiadają "za PO było tak samo" - Czy za PiS nie miało być lepiej? Jeśli jest tak samo, to krytykujmy PiS tak samo jak PO.
O tym, że PiS nie ma pomysłu na rządzenie świadczy też pomysł powołania 4 (sic) komisji śledczych w parlamencie. Trzeba rzucić gawiedzi temat, niech skaczą sobie do gardeł.
-
-
PIS wszystkiemu czyli...........
Akurat komisje śledcze w przypadku rządów PO są jak najbardziej potrzebne po 8 latach rządów i kilku sprawach które były omawiane na tzw taśmach. Skoro PO chciała udupić komisjami śledczymi 1,5 roczne rządy PiSu, a które nic nie wykazały, co potwierdził sam polityk PO - Czuma. To zobaczymy jak podobne komisje ocenią kilka spraw za rządów PO a jest sporo ciekawych tematów
sejmowe komisje śledcze to jest polityczne bicie piany i nic nie ujawniają (poza rywinową).
Do badania przekrętów są odpowiednie organa państwa.
Najlepsze miejsce do wypromowania polityka, to Komisja Śledcza
A.W.B.
Pięknie ładnie, tylko, że to nie była prosta zamiana wierzyciela.
ŻYWĄ gotówkę zamieniono na zapis księgowy. W OFE pieniądze były, w ZUS-ie są tylko cyfry na komputerowych dyskach.
No i wyczekana odpowiedź dla niestrudzonego apologety Polski sprzed 25 października 2015 roku kol. Leszeczka, dawniej sektor B8.
Nie widzę niczego złego w przywołaniu pedofila. Gadowski nie powiedział przecież, że belgijski polityk to pedofil, tylko stwierdził, że (tak to odebrałem) klasa polityczna, która ma za paznokciami wiele złego w sprawie Detroux, ma mniejsze prawo moralne do wytykania nam spraw, które akurat więcej mają wspólnego ze zwykłym dyskursem politycznym niż z moralnością.
Ktoś tu niedawno pisał o belce i źdźble. Jak dla mnie krycie pedofila, wypuszczenie go z więzienia i umożliwienie mu kolejnych brutalnych morderstw to belka, spór o TK to przy tym źdźbło.
A Urban ma ponad 80 lat i może tylko z tego względu nie przyszedł bronić demokracji razem z KOD-em.
Naprawdę nie widziałeś w tych "tłumach" wielu starych komuchów?
Pierwszy z brzegu jakiego zapamiętałem to Michał Jagiełło, wieloletni wiceminister kultury, także w latach stanu wojennego. Choć bliski mi z powodów okołozawodowych, to jednak nie dałbym sobie ręki uciąć za to, że po 13 grudnia
nie prześladował tzw. środowisk twórczych.
Więc nie wiem Leszeczku czy ja jestem ślepy i głuchy czy tylko Ty przejawiasz maksimum złej woli w interpretacji tego co i o czym mówi Gadowski.
Nie chcesz, nie oglądaj, ale daruj sobie te obraźliwe komentarze pod adresem tego człowieka, bo jesteś w zdecydowanej mniejszości.
[b][/b]leszeczek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> sejmowe komisje śledcze to jest polityczne bicie
> piany i nic nie ujawniają (poza rywinową).
> [b][/b]Do badania przekrętów są odpowiednie organa
> państwa.[b][/b]
A to, że te organy przez te 8 lat ukrecały łeb tym aferom to juz tylko taki mały szczegół.
Prezesa z PIS-u humor nie opuszcza.
https://twitter.com/GandziaPL/status/688290226716958720
http://wirtualnapolonia.com/2016/01/16/prezydent-chorwacji-chcialabym-aby-polska-byla-liderem-europa-murem-za-polska/
Witold Jurasz ( Ośrodek Analiz Strategicznych ) :
Agencja Standard&Poor obniżyła Polsce rating. Mamy obecnie BBB plus. Od lutego 2015 mieliśmy A minus.
1. Stało się to kilka godzin po złożeniu do laski marszałkowskiej projektu ustawy o kredytach we frankach szwajcarskich. O tym, że ta ustawa jednak powstaje wiadomo było od kilku już dni i chodziły plotki, że spotka się to z reakcją. Koincydencja czasowa wydaje się być nieprzypadkowa.
2. 30 grudnia (vide https://www.facebook.com/witold.jurasz.16/posts/464352233751825 ) informowałem, że " rząd porozumiał się z bankami. Banki nie oponują przeciw podatkowi, rząd zapomina o kredytach w CHF". Mogę dzisiaj dodać, że była to trzyźródłowa, pewna informacja. To by skądinąd tłumaczyło aż taką reakcję.
3. Pośrednio o tym, iż nie ma podstaw ekonomicznych do obniżenia ratingu informuje sama S&P, która w swoim komunikacie nie podaje jakichkolwiek danych ekonomicznych, które uzasadniałyby taką decyzję. Stwierdza natomiast, że przyczyną takiej decyzji są "inicjatywy legislacyjne" rządu (Since winning the election in October 2015, Poland's new government has initiated various legislative measures that we consider weaken the independence and effectiveness of key institutions, as reflected in our institutional assessment).
4. Nawet jeśli nie ma podstaw ekonomicznych do obniżenia ratingu, to samo jego obniżenie niewątpliwie będzie miało negatywne (choć oczywiście bardzo ograniczone) skutki.
5. Powyższe nie zmienia jednak faktu, iż ci, którzy opierając się na decyzji S&P zaczynają pisać o tym, że rząd psuje gospodarkę wypisują rzeczy zwyczajnie głupie.
6. Ja osobiście mam do ratingów stosunek mocno nieufny - polecam lekturę na ten temat autorstwa prestiżowego amerykańskiego think-tanku (Council on Foreign Relations), który przypomina o tym, jak agencje ratingowe poprzez obniżanie ratingów wywoływały kryzysy, lub też dawały pozytywne oceny, gdy należało bić na alarm.
7. Jak krytycznie bym nie oceniał decyzji S&P to sądzę, że jeśli miałoby się okazać, że znów nie zadziały mechanizmy komunikacji (vide pkt 2) to jest to powód do niepokoju. Obniżam zatem mój osobisty rating oceny komunikacji władz RP do CCC, czyli do kategorii mieszczącej się w grupie nazywanej potocznie "junk" (czyli śmieciowej).
https://www.youtube.com/watch?v=isFt_OuOONc
Sterby, Dutroux został zamknięty 30 lat temu, jak można go łączyć z obecnymi politykami belgijskimi, Stary nie stary Urban na demonstracjach się nie pokazywał. Gadowski mógł wymieniać innych komuchów, a wspomina Urbana. Naprawdę nie uważasz, że powoływanie się na nich to gigantyczna manipulacja?
Dyskutując z Tobą liczyłem, że będziesz rzetelniejszy.
Zaryzykuję stwierdzenie, że Gadowski z Was kpi. Jest inteligentnym gościem, rzuca propagandowymi środkami, mówi jak się nazywają i sprawdza, czy słuchacze zrozumieją, że z nich kpi. A lud, spragniony potępienia w czambuł przeciwników PiS jak widać wszystko kupuje.
PS .
Myślę, że by zasłużyć na miano "apologety Polski sprzed 25 października 2015" powinienem głosować na którąś z partii, która była wtedy u władzy, a nie głosowałem. Mi się po prostu nie podoba bagno, które nam serwuje obecna władza i jej bezkrytyczni apologeci.
Leszeczek jak się już na coś powołujesz to racz chociaż ze zrozumieniem przeczytać wikipedię.
Dutroux został skazany w 1989 roku na 13 lat więzienia, ale po trzech wyszedł za dobre sprawowanie, aby zacząć gwałcić i mordować i dopiero wtedy złapano go i skazano na dożywocie. W międzyczasie jeszcze dostał rentę od państwa belgijskiego.
Gadowski nie odwołuje się do żadnego konkretnego polityka belgijskiego tylko do klasy politycznej w tym kraju, która stworzyła taki system w wymiarze sprawiedliwości, że opiekował się mordercą zamiast ratować jego ofiary.
No wymienił Urbana jako przykład komucha - rzeczywiście gigantyczna manipulacja >:D<
A jakby wymienił Barańskiego to byłoby ok? Zresztą Barański zdaje się był na KOD-zie.
Weź sobie w piątkowy wieczór oglądnij program "Kulisy Manipulacji" to dowiesz się co to słowo oznacza naprawdę.
Jeśli obecna władza serwuje bagno, to w czym tkwiliśmy przez ostatnie 8 lat?
Możesz mnie nazywać "ludem spragnionym" z tym, że ja jestem spragniony nie potępiania w czambuł, od tego są sądy, a w ostateczności Pan Bóg.
Ja jestem spragniony tylko jednej rzeczy - prawdy.
Kończę tą jałową dyskusję, bo ani nie mam nadziei ani chęci przekonywania Cię do czegokolwiek.
> Kończę tą jałową dyskusję, bo ani nie mam
> nadziei ani chęci przekonywania Cię do
> czegokolwiek.
nikomu się to jeszcze nie udało
Tak, rzeczywiście ja jestem na tym forum osobą, która najtrudniej do czegoś przekonać. Pozostali chłoną wiedzę, przyznają się do błędów i zmieniają poglądy >:D<
Oderwijmy się od tych 8 lat i zacznijmy Dobrą zmianę.
Problem w tym, że chyba nikt nie ma na nią pomysłu. Wybory wygrane bańka prysła. Barany wydymane.
ps.
O.K. pomyliłem się o kilka lat, ale co to zmienia?
Nie wymienił Urbana jako przykładu komucha, tylko wymienił do w kontekście z którym Urban nie miał wiele wspólnego. Pozostań ślepy i daj się dymać. Bo jak tak ma wyglądać ta Twoja "prawda", to wszystkiego najlepszego. Radio Erewań w czystym wydaniu. "To z zasadzie prawda, tylko nie w Moskwie, a w Leningradzie..." (mam nadzieję, że znasz ten dowcip.)
KOD who is who.
[url]http://wolna-polska.pl/wiadomosci/komitet-obrony-demokracji-kim-oni-sa-2015-12[/url]
Foreign Military Sales w programie obrony powietrznej Wisła: http://www.defence24.pl/293522,foreign-military-sales-w-programie-obrony-powietrznej-wisla
Ode mnie kilka słów w kontekście władzy PiS-u:
- jeżeli rzeczywiście są "opozycją" w stosunku do PO (lub odwrotnie) to dlaczego realizują ich zadania? Chodzi mi o kwestię imigrantów
- dlaczego ich program gospodarczy jest bardziej nierealny niż u innych? Kwestia 500 zł na każde dziecko
- jaki jest pomysł PiS-u na ściągnięcie rodaków z emigracji? Czy podniesienie płacy minimalnej załatwi sprawę?
- dlaczego podążają drogą polityczną za PO? Chodzi mi o ostatni pomysł w Sejmie dotyczący inwigilacji.
Ja całe szczęście głosowałem na Korwina i jak widać miał rację
sterby Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> KOD who is who.
>
> http://wolna-polska.pl/wiadomosci/komitet-obrony-d
> emokracji-kim-oni-sa-2015-12
He he z ciekawoscia przeczytalem.
Gonic dziadostwo w pizdziec!!
Sparafrazuję Owsiaka:
"... jak tylko ich zobaczycie to gonić ich, to samo zło jest..." :P
[i]tu gdzie ustawa wprowadza zmiany, raczej ograniczają one Policję, a przede wszystkim - realizują wyrok TK.[/i]
http://kataryna.salon24.pl/691958,akcja-inwigilacja
Dobre to zestawienie kataryny. Przy okazji Giz z Trójmiasta przypomina wpis Pawła Szałamachy, że zaraz po tragedii w Smoleńsku, pod koniec czerwca 2010 roku, inaczej wyglądał pomysł na rządzenie panów Tuska i Cichockiego. Nowelizacja ustawy o ochronie informacji niejawnych wprowadzała bezterminowe nadawanie klauzul bez kontroli sądowej. Przed czerwcem 2010 r. klauzule informacji niejawnych wygasały po danym okresie czasu, a informacja uzyskiwała status jawnej.
http://bukczerwony.salon24.pl/208392,knebel-krok-po-kroku
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)