Miszczu, a to nie poglądy na gospodarkę są najważniejsze? ;)
-
-
Wybory 2015
[url=http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/tasmy-kulczyka-trzeba-zrobic-koncern-ktory,40,0,1935400.html]www.money.pl[/url]
Kolejne podsłuchy z radziem i kulczykiem :)
Ferencvaros Napisał(a):
-------------------------------------------------------
(...) Oby znakomite wyniki
> o których mówisz nie przebijały 10 procent.
> Chociaż i 10%....
Widzisz Ferenc mówimy o 50% w Szwajcarii skrajnej antyislamskiej prawicy. to bardzo dobry znak. obecny system należy jak najszybciej obalić i zbudować na nowo. wiadomo, że Korwin i Kukiz z 15% poparcia łącznie jeszcze tego nie zrobią. ale przedstawią się ludziom w mediach i powoli dojdziemy do tych 50. wrócimy jak Orban.
nic w Polsce nie zmieni podniesienie podatku, potem jego obniżenie by znowu podwyższyć, podniesienie o pare złotych kwoty wolnej od podatku i tym podobne bzdury, które realnie nic nie zmieniają póki nie zwalczy się zgniłego systemu i nie odsunie od koryta ludzi, którzy nas sprzedali. nie póki nie rozliczy się, nie posadzi albo nie powiesi magdalenkowców. nie póki będziemy dalej zależni od Unii i nie póki będziemy realizować politykę obcych mocarstw w naszym kraju. koniec kropka.
Co do Petru to jest bankowiec. Bankowcom na dzień dobry nie można zaufać. to człowiek, który od lat zajmował się wyprowadzaniem pieniędzy przez luki podatkowe dla światowych banków i obcych korporacji. być może je reprezentujesz dlatego może by Ci pasował. wystarczy prześledzić też jego "karierę polityczną" by wiedzieć kto za nim stoi. jest populistą z 4 fundacjami o podobnych nazwach. to zwykły oszust i tusk bis
rmszar Napisał(a):
> Miszczu, a to nie poglądy na gospodarkę są
> najważniejsze? ;)
Nie tyle poglądy, co prędzej ten kto je głosi. Petru to drugi Palikot. Pod względem misji.
Naczelnym argumentem, jaki słyszę od moich znajomych, którzy zżymają się na moje poparcie dla KORWINa jest brak zaufania do realnej mocy sprawczej ich kandydatów do parlamentu. Że nie wiadomo czego się realnie po nich spodziewać, że nie ma tam ideowców, że to koniunkturaliści podpięci pod internetową popularność JKM, że sam JKM to oszołom, że Wipler to karierowicz, bo był w PiSie itd itp.
Być może tak jest. Być może nie warto ufać tym ludziom. Być może, podobnie jak ich wielu poprzedników, po wejściu do parlamentu, program/poglądy pójdą do kosza. Być może podczepią się (już się podczepili?) chorągiewki i koniunkturaliści.
Ale jeśli te wszystkie argumenty uznać za racjonalne, to gdy tymi samymi kryteriami potraktować partie, które już (współ)rządziły, to NIE MA CZEGO ZBIERAĆ. Tak, dotyczy to też PiS, do którego, z bliżej mi nieznanych przyczyn (osobiście stawiam na desperację), zapałało miłością tak wielu cenionych przeze mnie forumowiczów.
Podsumowując, mamy kilka wyjść.
1. Olewamy wybory, czyli de facto głosujemy za opcją, która wygra i cementujemy status quo.
2. Głosujemy na PiS/PO/PSL/ZLEW, czyli jw., ale mocniej
3. Oddajemy głos nieważny lub głosujemy na partię Razem (czy jak tam się nazywa twór tego brodatego marksisty z debaty), ergo robimy sobie jaja (efektem jest punkt 1)
4. Głosujemy na Kukiza i jego hołotę (z Liroyem, Morawieckim i innymi bliżej nieznanymi osobnikami)
5. Głosujemy na KORWiNa
Wybór należy do Was drodzy bracia i siostry, przy czym umyć rączek (wstrzymać od głosu) się niestety nie da.
PS. Specjalnie dla rmszara: głosowanie na Brauna - patrz punkt 3 ;)
SaNtO Napisał(a):
> Ferencvaros Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Natomiast mądrotą jest popieranie RUCHU
> > NARODOWEGO. Ale właśnie nie tej frakcji co
> jest
> > ONR, tylko tej drugiej gdzie jest Kowalski,
> > ewentualnie może tej trzeciej z Zawiszą
> > (Zawiszą, Zawiszą, Zawiszą, ooooo) lub tej
> > czwartej, w której są trzy osoby, w tym
> Bosak,
> > ale która odwołuje się do tradycji Falangi i
> > czerpie z nurtu ND z lat '30.
> >
>
> oczywiście, że jest mądrotą. nie ma tu nic do
> rzeczy czy mówimy o ruchu jednym czy drugim.
> chociaż takiego podziału oficjalnie nie ma.
> ruchy na prawicy zawsze miały to do siebie, że
> mają pewne różnice przez które dochodzi do
> tarć.. no ale nie o tym. rzeczy w tym, że to
> jedyni ludzie, którzy przekładają interes
> Polski ponad każdy inny. ktoś może powiedzieć,
> że to ksenofobiczne ale dla mnie zupełnie nie.
> nie ma nic ważniejszego niż nasze interesy i
> koniec kropka. Na szczęście takie głosy rodzą
> się w całej Europie co już raz obśmiałeś a
> dzisiaj znowu czytałem o znakomitym wyniku
> bodajże w Szwajcarii czy Austrii?
Na szczęście? To, że dla polski zdrowy, racjonalny i umiarkowany nacjonalizm jest optymalną drogą - zgodzę się. Natomiast sam nacjonalizm nie jest wartością uniwersalną ani kosmopolityczną. To nie marksizm.I w konekwencji chadecja, czy nawet socjaliści niemieccy są dla Polski większym sojusznikiem, niż koledzy z NPD. W zasadzie na palcach jednej ręki mógłbym wymienić narody naszego regionu, w których wybuch nastrojów nacjonalistycznych i mocno prawicujących nie musi wzbudzać w nas niepokoju (Węgrzy, Słowacy, Białorusini). Jak Niemcy wreszcie obudzą się ze swego miałkiego, ciepłego i rozmemłanego ideowego puddingu i zaczną ponownie wierzyć w wielkość swojego narodu, będziemy mieć poważny problem. I, czy to się komuś podoba czy nie, to akurat Merkel - z naszego punktu widzenia - jest bardzo dobrym politykiem z punktu widzenia Polski. Trzyma ten naród za mordę, nie pozwalając na erupcję snów o wielkości. No, ja się generalnie końca rządów Merkel obawiam już dziś.
http://telewizjarepublika.pl/tasmy-z-rozmow-kulczyka-z-wawrzynowiczem-sikorskim-i-kwiatkowskim-o-ciechu-quotto-dewastacja-panstwaquot,25118.html
SaNtO Napisał(a):
>
> Widzisz Ferenc mówimy o 50% w Szwajcarii skrajnej
> antyislamskiej prawicy. to bardzo dobry znak.
> obecny system należy jak najszybciej obalić i
> zbudować na nowo. wiadomo, że Korwin i Kukiz z
> 15% poparcia łącznie jeszcze tego nie zrobią.
> ale przedstawią się ludziom w mediach i powoli
> dojdziemy do tych 50. wrócimy jak Orban.
>
> nic w Polsce nie zmieni podniesienie podatku,
> potem jego obniżenie by znowu podwyższyć,
> podniesienie o pare złotych kwoty wolnej od
> podatku i tym podobne bzdury, które realnie nic
> nie zmieniają póki nie zwalczy się zgniłego
> systemu i nie odsunie od koryta ludzi, którzy nas
> sprzedali. nie póki nie rozliczy się, nie
> posadzi albo nie powiesi magdalenkowców. nie
> póki będziemy dalej zależni od Unii i nie póki
> będziemy realizować politykę obcych mocarstw w
> naszym kraju. koniec kropka.
>
> Co do Petru to jest bankowiec. Bankowcom na dzień
> dobry nie można zaufać. to człowiek, który od
> lat zajmował się wyprowadzaniem pieniędzy przez
> luki podatkowe dla światowych banków i obcych
> korporacji. być może je reprezentujesz dlatego
> może by Ci pasował. wystarczy prześledzić też
> jego "karierę polityczną" by wiedzieć kto za
> nim stoi. jest populistą z 4 fundacjami o
> podobnych nazwach. to zwykły oszust i tusk bis
Trzeba było powiedzieć, że chodzi o Szwajcarską Partię Ludową, a nie o jakiś pojebów typu Złoty Świt. Takie "skrajne prawice" to sobie mogą wygrywać, wręcz mają moją sympatię.
Chłopaku, co się z Tobą dzieje? Masz jakiś kryzys, nazwijmy to, przynależności? "Dojdziemy do tych 50%", "wrócimy jak Orban", "nie posadzi i nie powiesi magdalenkowców". I oskarżanie wszystkich wokół o to, co złe- banków, korporacji, Unii, mocarstw. Obyś wyrósł z tego kiedyś, bo to do niczego nie prowadzi...
I dobrze napisał Ślązak gentleman. Nacjonalizm to nie marksizm, i nie jest wartością uniwersalną. Niemcy już w historii mieli takie rządy, skończyło się to dla nas jak się skończyło. Więc onanizowanie się nad jakimiś tekstami o tym, że ludzie zaczynają popierać w Niemczech skrajną prawicę jest, mówiąc delikatnie, nierozsądne.
SaNtO Napisał(a):
> dzisiaj u stokrotki debata lewaka z Wiplerem.
>
> ja ostatcznie zagłosuje na Kukiza
zastanów się jeszcze Kukiz nie jest zły ale jak do sejmu ma wejść z tak dziwnym zapleczem od lewa do prawa to czy to ma sens i się nie rozpadnie po miesiacu nie widze jakby miał się dogadac Winnicki z Liroyem czy Morawieckim... zastanawia tez fakt czemu na tej 1 w Kielcacg jest właśnie marzec a wywalona z listy jest Maria Pyż (zobacz film Na profilu u Mariana Kowalskiego )
nie mniej będę się cieszyl jak wejdzie kukiz tumanowicz i wilku
cytujac klasyka przemysl swoje grzechy :D
Wstajesz i wiesz, że tzw. wiodące media o taśmach Kulczyka się nie zająkną
Okazuje się, że wyjazdowe posiedzenia rządu ni są pomysłem Ewy Kopacz, wcześniej odbywały się u Kulczyka w Amber Room.
Od dawna to mówiłem- w PO jest ciche przyzwolenie na kręcenie lodów, ale jak Cię złapią za rękę, to radź sobie sam.
[img]https://pbs.twimg.com/media/CR4-H_nUwAA5tFD.jpg[/img]
[quote]Jan Kulczyk: Gdyby Donald Tusk wyciął Mariusza Kamińskiego (CBA), nie byłoby tych wszystkich afer.
[/quote] To dlatego Kamiński jest tak zwalczany przez koalicję rządzącą i wiodące media. Ale w końcu za trzecim razem sąd wydał taki wyrok jaki się spodobał dr.Janowi (na razie nieprawomocny). A potem się dziwić, że cały program PO to straszenie PiSem i wycinanie sobie Kamińskiego z tektury.
Tusk o kolegach Wawrzynowicza, że to mafia i bandyci. Polska nie ma suwerennych władz i jakiejkolwiek osłony kontrwywiadowczej! Grupy interesów mają kieszonkowych ministrów, którzy stanowią pod nich prawo "intencjonalnie" (określenie prezesa NIK K. Kwiatkowskiego w rozmowie z J. Kulczykiem). Czy mamy siłę by to zmienić? Już sam nie wiem...
Cały program jeśli ktoś nie oglądał: https://www.youtube.com/watch?v=9_1rrjO4nmg
[URL=http://telewizjarepublika.pl/tasmy-z-rozmow-kulczyka-z-wawrzynowiczem-sikorskim-i-kwiatkowskim-o-ciechu-quotto-dewastacja-panstwaquot,25118.html]LINK[/URL]
To co Koalicja PIS-Kukiz-Korwin ????
PiS Kukiz wystarczy. Na co im czubek Korwin?
ja nie mam z czego wyrastać. ja właśnie do tego dorosłem. zdałem sobie sprawę z tego gdzie leży problem. wcześniej jak Wy naiwnie sądziłem, że to sprawa rządu tego czy tamtego, podatku niższego już wyższego, obiecania mieszkania czy działki. to nie jest taka kwestia. to kwestia skompromitowanych polityków, którzy służą zagranicznym bankom, korporacją i rządom. jeżeli komuś to odpowiada to oznaczałoby jedynie, że stoi po tamtej stronie.
poglądy nacjonalistyczne poza granicami naszego kraju cieszą mnie tylko z tego powodu, że umiera lewacka logika, która nie zdała egzaminu i jest w odwrocie. jest to dużo mniejsze zagrożenie i nie budzi tyle niesmaku. zdecydowanie opowiadam się za chrześcijańską Europą wolną od ideologii gender itd
No i jedziemy z koksem :)
Juz sa dwie strony. Jedna ta nasza, dorosla, dojrzala, uswiadomiona, patriotyczna, juz (podkreslam "juz") nienaiwna, ktora przejrzala na oczy. I z typowym neofickim zapalem bioraca sie za naprawianie swiata... Druga strona, naiwni konformisci, ale tez powoli zaczyna sie, ze wyslugujacy sie korporacjom, rzadom, niedlugo sie okaze, ze zdrajcy. A miedzy tymi stronami mur.
A za cene walki z jakimis bzdetami typu gender mozna zaakceptowac niemieckich nacjonalistow u wladzy. W ogole nie myslac o tym, ze jak juz hipotetycznie zrobia oni porzadek z gender (zeszlo by im pewnie z cztery dni na to), to wezma sie za rewizje granic. Ale kogo to obchodzi, wazniejsze jest gender, ksiadz Charamsa, in vitro, profesor Chazan i to, zeby program w telewizji prowadzil Terlikowski, a nie Lis...
Jest taka piosenka Kaczmarskiego "Korespondencja klasowa"- bardzo bym Ci polecil, na mnie kiedys wywarla wplyw, z dystansu patrze, ze bardzo pozytywny.
Ferenc a ty w tym wszyskim stoisz jak zwykle tam, gdzie stalo zomo,
nawiazujac do naszego podworka, wygra pis, pytanie czy bedzie mogl rzadzic samodzielnie czy tez nie, jesli nie to czy wejda w koalicje z kukizem i korwinem o ile wejda czy z psl? to juz kilka pytan, nastepne o ile kukiz wejdzie to ile utrzyma sie jego patia? czy tez rozpadnie sie szybciutko tak jak palikociarnia, bo nie ujmujac nikomu to jest zbieranina ludzi z pospoliego ruszenia, a to ma do siebie ze szybko sie zbiera i szybko rozchodzi, nastepno kwestia jakie rzady to beda sprawne czy cos ale kopaczowa i jej psiapsiolki, ale zdaje sie ze troche za wczesnie na takei rozmyslania, poczekajmy do wynikow wyborow
a wracajac do niemaszkow, z ludzkiego spojrzenia dobrze dla niemcow by bylo zeby prawica zdobyla wladze bo moze jeszcze ich uratuja z tego gowna ktore zrobila im merkelowna, z politycznego, owszem nacjonalizm niemiecki moze byc dla nas grozny, natomiast nie mowilbym ze merkelowna jest dla nas partnerem, dla niej jestesmy wasalami, mamy przyjac uchodzcow, mamy placic pensje minimalna, mamy dawac ulgi koporacjom, mamy kupowac u nich drogo, mamy nie miec baz nato u siebie, i dodatkowo niemaszki staly sie tu cytat z wyborczej "huliganem europy" i obciazaja nasze line energetyczne swoim pradem z polnocnych wiatrakow przesylanym do bawarii, bo taniej i nie musza szpecic krajobrazu bawarii, a to wszystko za darno i kosztem naszej sieci, tak wiec merkelowna nic nie mowi o wyzszosci niemaszkow, ale robi swoje
Tak a propos drugiego akapitu hrobrego- jebnąć im wyłącznik na granicy i auf wiedersehen. Niech płacą za przesył naszą siecią.
hrobry82 Napisał(a):
> Ferenc a ty w tym wszyskim stoisz jak zwykle tam,
> gdzie stalo zomo,
>
Widze, ze nasz konflikt prywatny wychodzi juz tez bardzo na forum :(
nie ma takiego poki co, i predko nie bedzie bo angela zabronila... taki mamy rzad
Po wyborach nie bedzie juz zabraniala Andzela, bedzie zabranial Macierewicz!! :D
Aaaaaaa... to dlatego panowie w jednym przedziale nie jechali ;) . Nie warto kłócić się z kolegami o politykę. O baby też w sumie nie warto.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)