Szok. Pozytywny.
-
-
Bilety i karnety - sezon 2015/16
Karnety na PLAY-OFF są naprawdę w bardzo korzystnej cenie, i za to dla klubu należą się brawa.
Karnet na tą część sezonu to nie tyle oszczędność pieniędzy (choć i taka może być, w przypadku grania w finale), ale to przede wszystkim oszczędność nerwów i czasu, który dla niektórych jest cenniejszy.
Jeszcze tylko info możliwości zachowania swojego miejsca na trybunach (np. 2-3 dniowa przedsprzedaż dla karnetowiczów z sezonu zasadniczego) i będzie bardzo dobrze.
Kwestia dzieci - myślę, że tutaj najlepszym rozwiązaniem byłby model tyski, czyli karnet rodzinny.
Natomiast co do braku biletów za 1 zł dla kobiet, oraz ulgowych dla uczniów/studentów, 65+, na dwie ostatnie rundy - uważam, że taka decyzja klubu nie jest krzywdząca. Cały sezon zasadniczy wejściówki były tak tanie, że naprawdę grubą przesadą jest narzekanie (a takie głosy już gdzieniegdzie słychać), że na najważniejsze mecze sezonu bilety są droższe.
Drużynę mamy dość silną (wg mnie, personalnie jesteśmy drugą siłą ligi) i zdobycie Mistrzostwa Polski jest jak najbardziej realne.
Inna sprawa, że wpływ na taką decyzję mogła mieć też sytuacja sprzed kliku lat, kiedy to była ograniczona ilość biletów za 1 zł, co było powodem iście dantejskich scen, które miały miejsce pod kasami.
Rozwiązanie przyjęte w tym sezonie jest sprawiedliwe. Jeśli cały sezon ktoś wchodził na mecz za 1 lub 5 zł, to naprawdę miał możliwość odłożenia pieniędzy na zakup droższych wejściówek na fazę PLAY-OFF.
Kompletnie nie rozumiem dlaczego nie napisano, [b]że karnetowicze (runda zasadnicza) mają zapewnioną możliwość zarezerwowania dotychczasowego miejsca.[/b]
Liczę, że będzie taka informacja w następnym komunikacie podającym daty sprzedaży.
Przedsprzedaż dla karnetowiczów z zasadniczego załatwiłaby sprawę dotychczasowych miejsc.
Spokojnie, to że nie napisano to nie znaczy że nie będzie. Jest cena promocyjna dla karnetowiczów z zasadniczego, więc na pewno wzięci pod uwagę są. Czy to będzie przedsprzedaż, czy "pierwsze X dni sprzedaży masz gwarantowane swoje miejsce" to już technicznie obojętne. Od kilku lat jest to u nas standardem i naprawdę zdziwiłbym się, gdyby tego nie uwzględniono. Poczekajmy na szczegóły - zobaczymy. Na razie nie ma się co denerwować, że nie ma, bo przecież nikt nie powiedział, że nie ma. Będzie, jestem naprawdę przekonany, że takowa możliwość będzie. Cieszmy się że są karnety i spokojnie poczekajmy na szczegóły.
[hr]
Co do biletów ulgowych - kobiecych czy dziecięcych. Tu jakiś problem faktycznie jest. Z tym że w moim odczuciu on jest trochę gdzie indziej niż tu że "na p-o ulgi nie ma". Tzn. mogłaby być, ale do tego, żeby to była nie tylko ulga, ale racjonalna ulga, klucz jest wg mnie nieco gdzie indziej. Problem z miejscem dla kobiet i dzieci jest zawsze. Hipotetycznie - ktoś chodzi z dziewczyną, albo i jakaś dziewczyna chodzi sama z siebie, nie jako osoba towarzysząca. Alternatywy na sezon zasadniczy ma dwie:
- kupuje jednorazówki za 1 zł i za każdym razem siądzie albo nie siądzie obok tego z kim chodzi
- rezygnuje ze zniżki kobiecej / dziecięcej / uczniowskiej / emeryckiej i wykłada pełną sumę za karnet
Ja tak sobie myślę, że to jest spora różnica 21 wejść w zasadniczym za 1 zł każde a pełny karnet na zasadniczy i fajnie byłoby pomyśleć i zrobić karnet ulgowy na sezon zasadniczy. Cenowo żeby wychodziło coś pomiędzy biletami za 1 zł, a normalną ceną karnetu. 21 wejść po 1 zł to 21 zł, normalny karnet był coś koło 80-90 chyba tak? No to jakby był "karnet ulgowy na zasadniczy" w cenie gdzieś pośrodku, powiedzmy 40-49 zł to wtedy wszyscy są szczęśliwi:
- kto chce wchodzić za 1 zł na pojedyncze wejściówki wchodzi dalej po 1 zł na pojedyncze wejściówki i zawsze szuka miejsca
- kto chce gwarantowane miejsce takie może mieć i nie musi wskakiwać od razu na maksymalny pułap cenowy. Płaci od razu i powiedzmy te 2 razy więcej niż gdyby zawsze wchodził(a) za 1 zł, za to ma karnet i prawo do miejsca, a przecież na obecności pań i dzieci na trybunach nam i Klubowi zależy na pewno
- otwiera się tu pole do jakiegoś "karnetu ulgowego na p-o" tylko dla posiadaczy takowych z sezonu zasadniczego
Jak ktoś chodzi z dzieckiem to faktycznie cały zasadniczy ma do wyboru - albo za każdym razem kombinować miejsce dla młodego, albo iść w "gorsze widocznościowo" rejony trybun, albo wykładać za młodego kasę jak za dorosłego. A przecież kibica trzeba też wychowywać od małego. To jest najprostszy sposób, żeby potem mieć z niego kibica "dorosłego". Myślę że tu jest jakieś pole do rozwoju. No ale to melodia przyszłości, na pewno nie na ten sezon.
I jeszcze taka uwaga do biletów ulgowych - była taka sytuacja, że jak były na okaziciela, to rozeszły się w mig, a potem były odsprzedawane po wyższej cenie. I to było buractwo, teraz tego nie będzie. Piszecie, że nie będzie - ale de facto ich i tak nie było. Teoretycznie były, rozchodziły się w 5 minut i i tak przeciętny kibic jak dochodził do okienka to dowiadywał się że ich nie ma. Teraz nie ma tak samo, z tą tylko różnicą, że nikt "trzeci" nie wtryni się pomiędzy Klub i kibica i nie będzie sobie robił prywaty z tego że jest opcja ulgi. Ja wtedy się już dziwiłem, że nie były one już przy sprzedaży opisane na kogo konkretnie i zapowiadane przy sprzedaży że inne dziecko na taki bilet nie wejdzie.
[hr]
Trzecia sprawa - drogie koleżanki i koledzy, przecież jest napisane nie że nie ma, ale że jest tyle tylko że dla grup zorganizowanych. No to kto wam broni się zorganizować?
[i][small]bilet ulgowy, wyłącznie dla zorganizowanych grup młodzieżowych (szkoły, szkółki sportowe, placówki opiekuńczo-wychowawcze itp.)]*
* W przypadku meczów półfinałowych i finałowych (ew. o trzecie miejsce) w kasach biletowych (i w pozostałych punktach dystrybucji) będą dostępne wyłącznie bilety normalne. Zainteresowanych opiekunów zorganizowanych grup młodzieżowych prosimy o kontakt mailowy z naszym Klubem (anna.niedzielska@cracovia.pl). Zgłoszenia będą przyjmowane do dwóch dni przed rozpoczęciem każdego ze spotkań.[/small][/i]
Ludzie moi drodzy - no toć podane jest że możliwość istnieje i nawet kontakt dedykowany dla grup jest podany. Próbowaliście? Zebrać się "Forumowicze z dziećmi", przeliczyć ile was jest i ile dzieci razem to daje, skrzyknąć się na Forum, wspólnie zrobić listę, napisać do pani Anny Niedzielskiej że jest grupa, tyle osób, karnetowicze z zasadniczego i chodzi o te dzieci - nasz Klub to są myślący rozsądni ludzie, oni nie działają kibicom na szkodę, tylko starają się kibiców zadowolić i wyjść im naprzeciw, zapewniam. Jak wam się zgodzą taką grupę uznać jako zorganizowaną - dobra wasza i macie problem z głowy. Jak się nie zgodzą to wtedy larum podnoście. Na razie jest napisane że grupy zorganizowane uprawnione być mogą i proszę się skontaktować na taki i taki adres mailowy. No to się zorganizujcie i zgłoście, gdzie jest problem? Ok, nie jesteście ani "szkołą", ani "placówką wychowawczą", ale możecie zostaniecie uznani za "itp."? "Itp." to jest dość pojemne sformułowanie :) Kibicom, tym którzy już są z Klubem i do tego chodzą na mecze i mają za sobą aktywność w internecie (internet to jest potęga!) może Klub nie odmówi. Owszem, może odmówi, ale może nie - najpierw wypada spróbować i sprawdzić, a dopiero potem strzelać w Klub. Bo na razie to chyba nikomu ani nic nie odmówił. Ba, Klub oferuje nawet bezpośredni kontakt i dedykowaną obsługę zamiast stania przed okienkiem i główkowania "wystarczy czy nie wystarczy"!
Mała sugestia - próbowaliście? Nie? To może najpierw warto spróbować, zamiast od razu pisać "nie dali nam".
W POK-u na Kałuży uzyskałem dziś info, że karnety na hokej mają być dostępne już przed meczem z Górnikiem.
żółta kaczka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja tak sobie myślę, że to jest spora różnica
> 21 wejść w zasadniczym za 1 zł każde a pełny
> karnet na zasadniczy i fajnie byłoby pomyśleć i
> zrobić karnet ulgowy na sezon zasadniczy. Cenowo
> żeby wychodziło coś pomiędzy biletami za 1
> zł, a normalną ceną karnetu. 21 wejść po 1
> zł to 21 zł, normalny karnet był coś koło
> 80-90 chyba tak? No to jakby był "karnet ulgowy
> na zasadniczy" w cenie gdzieś pośrodku,
> powiedzmy 40-49 zł to wtedy wszyscy są
> szczęśliwi:
89zł za karnet na 20 meczy na cały sezon to nie jest chyba problem.
Nie wiem jaka jest ilość karnetów kupowana na rundę zasadniczą. 200?300? Więcej?
Ludzie się nie rzucają się chyba do walki o nie.
Na piłce tak jest, że karnet na wiosnę 2016 na sektor rodzinny I kosztuje 7 zł dla dzieci i kobiet i na hokeju na sezon zasadniczy też by tak mogło być (ilość meczów x 1 zł, skoro bilety są po 1 zł dla kobiet i dzieci na całe trybuny, a nie na wybrany sektor jak na piłce.
[u]Ale chodzi tutaj o ulgi dla dzieci na półfinały i finały Play-Off !!![/u]
[b]Na piłce jest promocja na inne sektory - karnet dla rodziny:[/b] "Promocja polega na obniżeniu o 50% ceny karnetów dla mamy oraz dzieci w sytuacji gdy karnet kupuje również tata. "[b]Głowa rodziny" kupuje karnet w normalnej cenie, a jego dzieci oraz partnerka w cenie obniżonej o 50 procen[/b][b]t[/b]. WAŻNE: Promocja nie obejmuje karnetów na sektory I oraz VIP, ponadto wiek dziecka nie może przekraczać 12 roku życia."
http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/od_piatku_rusza_sprzedaz_karnetow_na_wiosne_2016
[b]Jakby przez analogię zrobić "karnet dla rodziny" (dla żon i dzieci) na Play-Off po 55 zł, to wszyscy byliby zadowoleni ![/b] :)
News o karnetach i biletach został poprawiony, i na chwilę obecną brzmi tak:
"[i][b]Karnetowicze z rundy zasadniczej sezonu 2015/16 nie tylko [u]zachowają swoje stałe miejsca[/u][/b], ale również otrzymają od nas 10% zniżki, a to oznacza, że za swój abonament na wszystkie mecze PLAY-OFF 2016 zapłacą jeszcze mniej, bo zaledwie 99 zł!."[/i]
No to gitara.
Czekam niecierpliwie na rozpoczęcie sprzedaży.
Karnety oraz bilety na PLAY-OFF w sprzedaży od jutra.
Szczegóły: [url=http://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/karnety_playoff_2016_w_sprzedazy_od_piatku][Cracovia.pl][/url]
Karnet gwarantuje oglądanie meczów półfinałowych i finałowych. Czyli w razie co, to Tychy - Sanok też będę mógł oglądnąć? ;)
I like it :)
Wczoraj kupowałem, baza danych dalej A4+zakreślacz Stabilo Boss. Większość już byłą zakreślona na żółto, tzn. jak rozumiem karnetowicze z zasadniczego przedłużyli, natomiast zapytałem o to jak idą karnety "nowe" tzn ktoś nie miał na zasadniczy a kupuje na p-o i pani powiedziała że kilka poszło, ale naprawdę kilka. Może dopiero pójdą?
Właśnie zakupiłem karnet. No Panowie-to teraz aż do pomyślnego Finału! Dajcie radę. Jak nie Wy, to kto? ;)
i ja tez mam, jak Pani wpisywala to widziałem ze wpisuje mnie na 80-ktoryms miejscu, wiec pewnie tyle się sprzedalo
7 dni później
Czy w naszym Klubie nigdy nic się nie zmieni ? Pytałem Panią wskazaną tutaj: http://www.cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/playoff_2016_w_sprzedazy_karnety_w_cenie_110_zl czy będę mógł dostać dla moich dzieci bilety ulgowe na półfinały i finały, te opisane jako "dla zorganizowanych grup młodzieżowych" - zero odpowiedzi, pytałem ponownie, czy dostanę jakąkolwiek odpowiedź - zero odpowiedzi ! :( Wkurzyłem się i kupiłem dzieciom dzieciom karnety, bo nie mam czasu stać potem w kolejkach za biletami, jak przed finałem 2013 ! Pójdą, nie pójdą, różnie to z dziećmi bywa ale wejściówki mają, a te dwie stówy niech sobie Klub odpowiednio spożytkuje ! ;) Ale czy tak trudno odpowidzieć choć jednym słowem: tak albo nie albo nie wiem ? :X
Jurassic rozumiem twoje rozgoryczenie, ale zachowujesz się jakbyś był Kibicem MKS Cracovia od wczoraj.
Wpływy z biletów stanowią jakiś tam promil nakładów na sekcję. Traktowanie płacących jest wprost proporcjonalne do ich wkładu finansowego. (Nie, żebym to pochwalał)
Tak sobie myślę, że jeżeli jest grono Kibiców, którzy chcą wziąć na półfinały i finały swoje pociechy, a nie chcą kupować dla nich karnetów, to dobrym pomysłem, dla tych którzy mieli by czas się tym zająć, byłoby skrzyknąć się przez Forum, zebrać grupę chętnych dzieciaków, powiedzmy 10, 15, może i więcej i wysłać zgłoszenie - listę tych dzieci wraz opiekunem do Pani wskazanej na oficjalnej (link powyżej). Chyba wtedy nie byłoby problemu dostać dla dzieci te bilety ulgowe przeznaczone dla grup zorganizowanych.
jurassic Napisał(a):
> Czy w naszym Klubie nigdy nic się nie zmieni ?
> Pytałem Panią wskazaną tutaj:
> http://www.cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/playo
> ff_2016_w_sprzedazy_karnety_w_cenie_110_zl czy
> będę mógł dostać dla moich dzieci bilety
> ulgowe na półfinały i finały, te opisane jako
> "dla zorganizowanych grup młodzieżowych" - zero
> odpowiedzi, pytałem ponownie, czy dostanę
> jakąkolwiek odpowiedź - zero odpowiedzi ! :(
> Wkurzyłem się i kupiłem dzieciom dzieciom
> karnety, bo nie mam czasu stać potem w kolejkach
> za biletami, jak przed finałem 2013 ! Pójdą,
> nie pójdą, różnie to z dziećmi bywa ale
> wejściówki mają, a te dwie stówy niech sobie
> Klub odpowiednio spożytkuje ! ;) Ale czy tak
> trudno odpowidzieć choć jednym słowem: tak albo
> nie albo nie wiem ? :X
A czy zdajesz sobie sprawę, że ta, czy inna pani (pracownik) nie decyduje o tym? To są decyzje "góry", więc pisz do Filipiaka, albo Tabisza.
Dopiero dzisiaj, już po fakcie i po moim poście na Forum dostałem odpowiedź, że karnety bedą bardziej opłacalne dla moich dzieci :S i że Pani była na L-4, ale jakimś dziwnym trafem potwierdzenie przeczytania moich e-maili zarówno w poniedzialek, jak i wczoraj dostałem ! ::o
Dobrze, że nie dostałeś odpowiedzi już po sezonie
bo L-4 tej Pani mogło się przedłużyć ;)
11 dni później
Wracam wlasnie z urlopu, czy kupie bilet na hokej w poku pzy stadionie czy tylko na lodowisku przed meczem?
Diabel Napisał(a):
> Wracam wlasnie z urlopu, czy kupie bilet na hokej
> w poku pzy stadionie czy tylko na lodowisku przed
> meczem?
jest wszystko na oficjalnej:
Wejściówki można nabyć w kasach Punktu Obsługi Kibica przy stadionie (ul. Józefa Kałuży 1).
Godziny otwarcia kas Punktu Obsługi Kibica przy stadionie:
07.03.2016 (poniedziałek): 10:00-18:00
08.03.2016 (wtorek): 10:00-15:30 (od godziny 17:00 w kasach lodowiska)
17 dni później
Bardzo dziękuję klubowi za to, że na play-off można było kupić karnety.
Nie dość, że to pewne miejsce na trybunach i brak konieczności kupowania biletów na pojedyncze mecze (dla mnie osobiście to dwie najważniejsze kwestie), to jeszcze bardzo atrakcyjna cena.
Tak jest! Duże brawa i duże podziękowania dla Klubu!
Przy okazji Klub sobie też "zrobił dobrze", że tak powiem, bo to co by dziś mieli pod kasami gdyby nie było karnetów to byłby istny cyrk :)
A tak już całkiem na serio - do przodu idzie u nas, z roku na rok do przodu i pod tym względem także - więc dobra robota, naprawdę dobra! I tak trzymajcie!
wracam własnie z Kałuży.Biletów brak.
Pani dzwoniła też na Siedleckiego i tam też się sprzedały.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)