Jest po wyborach, teraz już można to wkleić bez podejrzeń o agitację polityczną. Zasłyszane w radiu, piszę z pamięci, sens na pewno zachowany, nie jestem pewien czy dokładnie słowo w słowo.
"Prezydent Andrzej Duda:" Kibicuję Cracovii gdyż w czasach mojej młodości Wisła była klubem milicyjnym, co mnie, młodemu człowiekowi dążącemu do wolności kraju było nie do przyjęcia. Jedynym słusznym wyborem była Cracovia i był to wybór oczywisty dla każdego patryjoty""
-
-
Prezydent Andrzej Duda
Udanych występów i wielu bramek!
Wiadomo, na jakiej pozycji będzie grał?
Ondrej Duda przechodzi do nas?
Ile razy jeszcze ten sam cytat będzie tu na forum wklejony?
a co to ma wspólnego z tematem przewodnim forum "Płka nożna w Cracovii"?
Ja wiem że ze wszystkiego można się śmiać, uważam jednak że jeśli Prezydent Rzeczpospolitej jest kibicem Cracovii to powód do dumy, zwłaszcza gdy wypowiedź dość jednoznacznie wbija "szpilkę" w GTS. Uważam że ta wypowiedź była godna rozpowszechnienia, nawet jeśli mija się z regulaminem forum. Większość polityków Krakowskich powiedziała by "kibicuję całej Krakowskiej piłce" czy inną bzdurę. Ten odważnie powiedział co myśli, na dodatek kopiąc Wisłę. Brawo za odwagę.
Myślę, że każdy na forum zna tą wypowiedź. Sam ją usłyszałem w radiu i chociaż pan prezydent nie jest z mojej bajki, mimo harcerskiej przeszłości, bardzo mnie ucieszyła. Ponieważ jednak wypowiedź z prędkością pioruna rozeszła się wśród pasiaków nie widzę sensu by zakładać dla niej specjalny wątek.
Jeśli tak, przepraszam. Usłyszałem ją dzisiaj. Jakoś wcześniej mnie ominęła. Tzn, nie do końca, gdzieś w "szeptach" słyszałem ale wydawało mi się to jakieś takie nierealne i nieprawdopodobne. Cholera, gdybym wiedział wcześniej to poszedł bym na drugą turę wyborów. :) Oddał bym mu głos nie tylko za kibicowanie, przede wszystkim za odwagę. Ma jednak jaja.
hahahahaha :D Witamy!!!!Wielu bramek ku chwale Wielkiej Cracovii!!
He, he.. trochę po reakcjach na tego posta widać polityczne nastawienie pasiaków, jedni zachwyceni, inni przykłądają palec do ust i ciiiiiiiii...
Oczywiście temat nie za bardzo pasuje do tego działo, ale z drugiej strony jak się nie cieszyć, patrząc kto kibicuje Cracovii i kto tej gorszej. U nas Piłsudski, Rydz-śmigły, papież Jan Paweł II i aktualny prezydent RP u nich ... Kto? Pałkarze, mordercy, kapusie, itp...
Bishop Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jeśli tak, przepraszam. Usłyszałem ją dzisiaj.
> Jakoś wcześniej mnie ominęła. Tzn, nie do
> końca, gdzieś w "szeptach" słyszałem ale
> wydawało mi się to jakieś takie nierealne i
> nieprawdopodobne. Cholera, gdybym wiedział
> wcześniej to poszedł bym na drugą turę
> wyborów. :) Oddał bym mu głos nie tylko za
> kibicowanie, przede wszystkim za odwagę. Ma
> jednak jaja.
Mam nadzieję że pojawi się na cwelce gdy będzie grała z Nami oczywiście z Naszymi barwami.
Bo ja cenię konsekwencję działania.
dddarek Napisał(a):
> Ile razy jeszcze ten sam cytat będzie tu na forum
> wklejony?
Najlepsze jest to, że za każdy kolejny wklejający sprzedaje tę informację jako sensacyjnego niusa z ostatniej chwili :D
To że jest kibicem Cracovii to nie tylko powód do chwały ale i kompromitacja i obciachu. /niech powie kiedy był na meczu i czy wie w której lidze gra Cracovia/
Temat oczywiście do Głosu z trybun, co pewnie ktoś zrobi. Czy jednak ktoś z Was kiedyś się zastanowił, co byłoby gdyby swego czasu nasz wspaniały Prezes Żur (szacunek po wsze czasy) zgodził się na patronat milicji? Konkretnie to komu byśmy w takiej sytuacji kibicowali, bo ja jak się nad tym zastanowiłem, to niemal zszedłem... Zresztą moja sygnaturka powstała wówczas, gdy odzyskiwałem przytomność....
[url=http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,18490244,cracovia-deleu-liczy-na-andrzeja-dude-i-polskie-obywatelstwo.html]KLIK: Pierwsze zadanie juz czeka na prezydenta[/url]
Nie głosuje na Pis ale Duda maił odwagę żeby tak powiedzieć a powiedział czysta prawdę!
Rydz - Śmigły? konserwa totalnie popłynąłeś...
Karvin Napisał(a):
> a co to ma wspólnego z tematem przewodnim forum
> "Płka nożna w Cracovii"?
Dito.
Nie słyszałem nie wiedziałem i dobrze że zostało to tutaj napisane - bo teraz wiem :)
I nie jest prawdą jakoby wszyscy to wiedzieli
Trza Pana Prezydenta zaprosić na jakiś bardzo ważny mecz na Kałuży i na Siedleckiego też !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)