Krótko trener Zieliński :
http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,18319651,jacek-zielinski-mam-juz-szkic-jedenastki-ktora-moze-zagrac.html#indeks_news
-
-
Przygotowania do rundy jesiennej 15/16 - obozy,sparingi, treningi, etc.
Zielinski mówi że ma zarys składu na pierwszy mecz jak dla mnie to ma naprawdę w czym wybierać -wszyscy podnieśli poziom.
Moje pewniaki to Pilarz,Deleu,Sretenovic,Polczak,Wołąkiewicz a dalej to nadmiar pewniaków Covilo,Cetnarski,Dąbrowski,Budziński,Zjawiński,Kapustka,Jendriszek,Rakels,Wójcicki,Wdowiak,Buba
A my jeszcze nażekamy na transfery.Życzę trenerowi Zielińskiem trafnego wyboru i potrzymania serii wyników na wyjeździe.
W dobrym klubie trener powinien 'mieć bol głowy" z powodu dużej ilosci kandydatów do gry a nie zgryza jak sklecić jedenastkę . I wreszcie u nas zaczyna byc normalnie. miejmy nadzieję, że już na zawsze .(:P)
No to tak na chłodno: z plusów świetna gra Jendriska, na obecną chwilę to wydaje się najlepsza opcja na "szpicę". Najlepszy do tej pory sparing Wójcickiego, bez dwóch zdań - myślę, że prawa pomoc to dość optymalna dla niego pozycja, szczególnie mając w głowie to, jak te skrzydła u nas od przyjścia Trenera wyglądały (Jendrisek i Rakels dość głęboko się cofali). Kapi może i będzie miał ciężko wskoczyć do składu, ale jeśli ma tak grać, jak wczoraj to na pewno sobie to miejsce wywalczy. Rakels mimo upałów biegał do każdej piłki - oczywiście ma tak w zwyczaju, ale w takich warunkach to naprawdę coś. Dość przyzwoicie Wołąkiewicz na lewej stronie. Jeśli chodzi o minusy to gra stoperów, szczególnie Polczaka z wyjątkiem bramki - bardzo niepewnie, sporo błędów. Martwi oczywiście też brak alternatywy dla Wołąkiewicza na LO, bo Wawszczyk pokazał jednak że to jak na razie chyba za duże wymagania, ale obym się mylił.
KamilloLce Napisał(a):
Martwi oczywiście też brak
> alternatywy dla Wołąkiewicza na LO, bo Wawszczyk
> pokazał jednak że to jak na razie chyba za duże
> wymagania, ale obym się mylił.
Wawszczyk wg opinii trenera to jeszcze od połowy do roku nim bedzie w pełni gotowy do gty w EK, natomiast w ostatniej wypowiedzi trener zdradził sekret , że jest namierzony dobry LO ale o transferze mozna mysleć dopiero zimą albo za rok .
Ale tu widze dobry sygnał - wreszcie myslimy perspektywicznie , jak za czasów P. Misiora .
Stałe fragmenty gry (rzuty rożne) są coraz mocniejszą naszą stroną. Wczoraj Cetnarski dwa rzuty rożne - dwie bramki. Kapustka rzut rożny i Jaroszyński w słupek. :)
Dobrze wykonany korner, wolny 50 % szansy na gola .Widać, że idziemy w dobrym kierunku .
trochę dłuższy wywiad z trenerem
http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/rozmowki/Terazpasy.TV-Jacek-Zielinski-Rudnevs-Ktos-zabawial-sie-naszym-kosztem
Piątkowe spotkanie z Ruchem Chorzów zostanie rozegrane na stadionie Cracovii przy ulicy Kałuży 1. Kibice będą mogli obejrzeć ten mecz dzięki bezpłatnym wejściówkom na sektor B. Będą one do odebrania w kasach Punktu Obsługi Kibica (ul. Kałuży) w dniu meczu od godziny 17:00*.
No to nas załatwili. Mam w nosie stanie 2 godz w kolejce i potem gniecenie się w 1=nym sektorze by oglądnąć sparing.
Miałem bilety na lepszy mecz, ale teraz to wolę Małopolską Tv.
jancrac Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No to nas załatwili. Mam w nosie stanie 2 godz w
> kolejce i potem gniecenie się w 1=nym sektorze by
> oglądnąć sparing.
> Miałem bilety na lepszy mecz, ale teraz to wolę
> Małopolską Tv.
Naprawdę myslisz, że będziesz się gniótł na sektorze? :D
w normalnym mistrzowskim meczu, to by dostał czerwień i karę dyskwalifikacji na wiele spotkań. Oglądałem to na żywo, a później na powtórce - NIE MA WYTŁUMACZENIA DLA ZJAWY ! Tak w bramkarza idzie tylko człowiek niespełna rozumu, za bardzo słońce mu przygrzało w czachę :(
Generalnie niepotrzebnie szedł do końca skoro widział, że bramkarz i tak złapie piłkę pierwszy. Wiem, że w sparingu trzeba pokazać walkę i zaangażowanie przed trenerem ale zdrowy rozsądek też jest ważny. Mam nadzieję, że Zjawka wyciągnie z tego jakieś wnioski bo nie ukrywam, że pokazuje się z dobrej strony i jest nam potrzebny (choć mam wrażenie, że znacznie lepiej sobie radzi jako zmiennik gdy wchodzi tak ok. 60tej minuty).
Odczepcie się od Zjawińskiego bo zamiarem bramkarz było trafienie nogami Darka ale się przliczł.
Otóż to. Zjawa niepotrzebnie wjechał z tą nogą, ale bramkarz też leciał z tym kolanem na skasowanie Zjawy
MałopolskaTV: "Niestety, z przyczyn zupełnie od nas niezależnych nie możemy pokazać meczu Cracovii z @ruchchorzow1920. Klub zakazał rejestrowania sparingu."
No i pooglądane:
[quote]Ważne! Wiele wskazuje na to, że dzisiejsza transmisja meczu Cracovia - Ruch Chorzów nie dojdzie do skutku. Otrzymaliśmy informację z krakowskiego klubu, ze sztab szkoleniowy nie chce by to spotkanie było filmowane.[/quote]
Pełna konspira :) Ale jak ma to pomoc w Gdansku to nie ma sprawy!
Najnowsze info o dzisiejszym sparringu :
http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3931579,ostatni-sparing-cracovii-sa-juz-bilety-na-derby,id,t.html
3 minuta i już 1:0 :)
Kapi. :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)