7 września pisałem co następuje:
[small]żółta kaczka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
Panowie, do zjazdu IIHF jeszcze prawie 3 tygodnie - uchwała o anulowaniu uchwały to jak na mój gust początek tego szoł jakie nas czeka. Karuzela dopiero się zaczyna kręcić. Jeszcze ze dwa razy wróci do Spodka, ze dwa razy do Areny... To jak ruletka - kółko się kręci, a kulka odbija raz od czarnych pól, raz od czerwonych i to naprawdę w żaden sposób nie świadczy o tym na jakim polu się zatrzyma. A my kibice będziemy tylko mieli frajdę, że ten cyrk oni urządzają publicznie i w mediach. Mówię wam - zabawa będzie przednia :)[/small]
A teraz, proszę mi wybaczyć odrobinę próżności, ale pozwolę sobie na małą nieskromność - a nie mówiłem :D
-
-
Mistrzostwa Świata dyw. 1A, Katowice 2016
MŚ Dywizji IA - odsłaniamy kulisy skandalicznego kupczenia turniejem między Krakowem a Katowicami
http://sport.interia.pl/hokej/reprezentacja/news-ms-dywizji-ia-odslaniamy-kulisy-skandalicznego-kupczenia-tur,nId,1887366#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Sorry, że to samo w dwóch wątkach ale skoro w innym wątku jeden z nas napisał, żeby rzucić okiem na Interię, to wkleiłem tam linka, a rzecz dotyczy w głównej mierze mistrzostw, więc powinna być przede wszystkim tutaj !
Jak Pan Chadziński jest taki cool i honorowy, to czemu się z tego PZHL nie wyloguje ?
Może ja troszkę przespałem tamten czas, ale widzieliście, że tamta uchwała nie przenosiła MŚ do Katowic?
"6 sierpnia podjęto uchwałę, w której Zarząd PZHL dopuszczał możliwość przeniesienia Mistrzostw Świata dywizji IA do Katowic, a także upoważniał prezesa do podjęcia działań, zmierzających w tym kierunku. Kluczowe są tutaj słowa "dopuszcza możliwość" - były one często mylnie interpretowane jako oficjalne przenosiny imprezy na Śląsk."
http://hokejfan.pl/3635,saga-pt-mistrzostwa-swiata-w-polsce-dobiega-konca-zobacz-jej-pelna-tresc
Taka tam ciekawostka za miedzy.
[quote]HOKEJOWE MISTRZOSTWA ŚWIATA W KATOWICACH BĘDĄ KOSZTOWAĆ WIĘCEJ NIŻ SIĘ WSZYSTKIM WYDAJE
(...) Podczas wczorajszej sesji radni przegłosowali zmiany w budżecie miasta. Wśród nich znalazła się pozycja dotycząca Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji. [b]Za 1,06 mln zł MOSiR chce kupić bandy hokejowe (800 tys. zł) oraz wykonać instalację chłodniczą i rozdzielnię chłodu (160 tys. zł), a także instalację elektryczną (100 tys. zł).[/b] ? Sprzęt, którym dysponujemy, jest już przestarzały. Dlatego bez inwestycji nie bylibyśmy w stanie przygotować obiektu do imprezy rangi mistrzowskiej ? mówi Stanisław Wąsala, dyrektor MOSiR.[/quote]
http://katowice24.info/hokejowe-mistrzostwa-swiata-w-katowicach-beda-kosztowac-wiecej-niz-sie-wszystkim-wydaje/
Tak się jarają na Śląski z tego i tamtego, a nawet nie umieli załatwić budowy stałego lodu na budowanej hali, w Gliwicach.
Ciekaw jestem, na ile wyliczą remont szatni. Zakładam, że nawet gum nie mają.
Będą wkładać łyżwy na ławkach rezerwowych :P
Przezywacie jakby wam coś z tych mistrzostw w Krakowie miało coś skapnac. Nasrac im w tej zdezelowanej szatni a grać mogą na pontonie jak im tafla nie zamarznie.
Niech się spełniają ich marzenia o wspaniałości Spodka. Niech pchają kasę w remont trupa tak samo jak to robią że Śląskim.
No to oficjalnie.
[quote]New venue in Poland: legendary Spodek Arena in Katowice will host the 2015 IIHF Ice Hockey World Championship Division I Group A. [/quote]
To było wiadomo. Jedyny problem to dlaczego dyrektor ZIS został okłamany na początku września, że nie ma mowy o Katowicach i jedynym kandydatem jest Kraków?
A to pierwszy raz, gdy kłamią??
Lepiej z mądrym zgubić
Niż z głupim znaleść
Z niepoważnymi ludzmi nie powinno się robić żadnych biznesów/interesów
Trochę z tym kupczeniem przesadzili.
No cóż, zostanie TV
Blizzy Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A to pierwszy raz, gdy kłamią??
Fakt, kłamstwo w wykonaniu bajkowych to coś rzeczywiście nowego... No któż by się po nich spodziewał, nieprawdaż? :D
Co do Dubrovnika mnie natomiast ciekawi co innego - ilu pojechało delegatów? Dlaczego aż tylu, skoro głosy na zjeździe mamy dwa? I kto za to płaci? Wiem, wiem, nie moja sprawa i nie moja kasa, mają to wydają, kto bogatemu zabroni...
Blizzy, co innego kłamać standardowo, co innego przedkładać uchwały. Co ciekawe pan Wołosz słał maile do ZIS, że prezes związku nie ma legitymacji prowadzić rozmów o MS w Krakowie. Ciekawe, czy takie same maile słał do Katowic.
No widzisz, dla co po niektórych widocznie nie ma różnicy.
Wystąpić o odszkodowanie za odwołane imprezy i tyle
37 dni później
1. Info z 22 września:
[i]http://pzhl.tv/bilety-na-mistrzostwa-kupisz-w-ebilet-pl/[/i]
[i][color=#8B0000]"Sprzedaż biletów na hokejowe kwietniowe MŚ 1A ruszy w pierwszej połowie października."[/color][/i]
Potwierdzenie z 28 września:
[i]http://pzhl.tv/prezes-dawid-chwalka-dla-pzhl-tv-katowice-daja-nowe-perspektywy-wideo/[/i]
fragment wypowiedzi przyspawanego od 3:45 [i][color=#8B0000]"Sprzedaż biletów ruszy początkiem października, i to bezwzględnie. Mamy więcej czasu by sprzedać bilety na mistrzostwa świata (d1A, ale o tym ćśśśś - przyp. żk) więc liczę na jeszcze większą frekwencję niż do tej pory."[/color][/i]
[b][large]Dziś jest 1szy listopada, a przyspawany jest po raz kolejny wierutnym kłamcą. I to bezwzględnie. Jak zwykle zresztą.[/large][/b]
I nie chodzi mi o to, że już jest za późno, a o to, że po co było znów obiecywać gruszki na wierzbie? Nie trzeba było, ale zawsze to jakaś okazja była coś obiecać. Ten człowiek nie potrafi, nie lubi i nie chce mówić prawdy, on już tak ma wpojone, że jak coś mówi to z automatu łże jak pies. Ten typ po prostu tak już ma.
Katowice chcą turnieju, jak w 1976 roku :D:
http://www.slask.sport.pl/sport-slask/1,121859,19126700,mistrzostwa-swiata-w-hokeju-katowice-chca-turnieju-na-miare.html#indeks_news
Hmmm, ja bym tylko przypomniał, że Polska wtedy spadła :S
Mam nadzieję, że nie chcą reaktywacji ZSRR :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)