Rozumiem, że rozmawiałeś z Krzysztofem Kowalem.
P.S.
Poczytaj nieco o culpa in contrahendo. Pozdrawiam.
-
-
Mistrzostwa Świata dyw. 1A, Katowice 2016
http://sport.interia.pl/hokej/reprezentacja/news-hokejowe-ms-w-polsce-odbeda-sie-w-krakowie,nId,1880382
Jednak w Krakowie...
KruszynaKSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> http://sport.interia.pl/hokej/reprezentacja/news-h
> okejowe-ms-w-polsce-odbeda-sie-w-krakowie,nId,1880
> 382
>
> Jednak w Krakowie...
jeszcze z onetu!http://eurosport.onet.pl/zimowe/hokej-na-lodzie/ms-w-hokeju-na-lodzie-dywizji-1a-w-2016-roku-jednak-w-krakowie/q1xwfx
[i]...informuję że przedstawiciele PZHL: Prezes Zarządu Dawid Chwałka, Wiceprezes Zarządu Mariusz Jacek Chadziński i Sekretarz Generalny Związku Janusz Wierzbowski przedłożyli [b][color=#FF0000]Uchwałę Zarządu PZHL z dnia 2.09.2015 r. o anulowaniu Uchwały[/color][/b] z dnia 6.08.2015 r. w sprawie lokalizacji Mistrzostw Świata w Hokeju na Lodzie Dywizji 1A w 2016 roku zobowiązującą Prezesa PZHL do przeniesienia Mistrzostw z Krakowa do Katowic.[/i]
[quote]
To już nie bałagan, ale żenujący spektakl na oczach całej Polski. Otrzymaliśmy informację, że na mocy nowej uchwały PZHL zapadła ostateczna decyzja w sprawie prawa do organizacji hokejowych mistrzostw świata Dywizji 1A w kwietniu 2016 roku i odbędą się one, tak jak pierwotnie planowano, w Tauron Arenie Kraków, a nie w katowickim Spodku. Ale wiceprezes PZHL zaprzecza, by taka uchwała została w ogóle podjęta!
Zarząd PZHL miał obradować w minionym tygodniu po rozmowach w Krakowie, anulując uchwałę z 6 sierpnia przyznającą turniej Katowicom. W niedzielę otrzymaliśmy pismo podpisane przez rzecznika prasowego ZIS Jerzego Sasorskiego następującej treści: W imieniu Zarządu Infrastruktury Sportowej w Krakowie i Dyrektora Krzysztofa Kowala, który reprezentuje Gminę Miejską Kraków w rozmowach z przedstawicielami Polskiego Związku Hokeja na Lodzie w sprawie organizacji Mistrzostw Świata Dywizji 1A w 2016 roku informuję, że przedstawiciele PZHL: Prezes Zarządu Dawid Chwałka, Wiceprezes Zarządu Mariusz Jacek Chadziński i Sekretarz Generalny Związku Janusz Wierzbowski przedłożyli Uchwałę Zarządu PZHL z dnia 2.09.2015 r. reklama o anulowaniu Uchwały z dnia 6.08.2015 r/ w sprawie lokalizacji Mistrzostw Świata w Hokeju na Lodzie Dywizji 1A w 2016 roku zobowiązującą Prezesa PZHL do przeniesienia Mistrzostw z Krakowa do Katowic. W związku z powyższym jedyną, aktualną kandydaturą jest Kraków, zgodnie z decyzją Międzynarodowej Federacji Hokeja na Lodzie ? IIHF z maja 2015 r. wyznaczającą Kraków na Miasto-Gospodarza MŚ Dywizji 1A w 2016 roku. Ustalono, że PZHL przedłoży ponownie ofertę dla Miasta Krakowa jako Miasta-Gospodarza MŚ Dywizji 1A w kwietniu 2016 roku.
[b]Tymczasem wiceprezes zarządu ze Śląska zaprzecza, by w ogóle taka uchwała została podjęta. "W tym tygodniu nie było ani zarządu PZHL, ani głosowania korespondencyjnego, więc nie wiem, skąd info o MŚ w Krakowie" - cytuje Mariusza Wołosza na Twitterze Jacek Sroka z "Dziennika Zachodniego"[/b]
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/7137557,wielka-wojna-o-hokejowe-mistrzostwa-swiata-w-krakowie,id,t.html
[/quote]
Panowie, do zjazdu IIHF jeszcze prawie 3 tygodnie - uchwała o anulowaniu uchwały to jak na mój gust początek tego szoł jakie nas czeka. Karuzela dopiero się zaczyna kręcić. Jeszcze ze dwa razy wróci do Spodka, ze dwa razy do Areny... To jak ruletka - kółko się kręci, a kulka odbija raz od czarnych pól, raz od czerwonych i to naprawdę w żaden sposób nie świadczy o tym na jakim polu się zatrzyma. A my kibice będziemy tylko mieli frajdę, że ten cyrk oni urządzają publicznie i w mediach. Mówię wam - zabawa będzie przednia :)
żółta kaczka Napisał(a):
> Panowie, do zjazdu IIHF jeszcze prawie 3 tygodnie
> - uchwała o anulowaniu uchwały to jak na mój
> gust początek tego szoł jakie nas czeka.
> Karuzela dopiero się zaczyna kręcić. Jeszcze ze
> dwa razy wróci do Spotka, ze dwa razy do Areny...
> To jak ruletka - kółko się kręci, a kulka
> odbija raz od czarnych pól, raz od czerwonych i
> to naprawdę w żaden sposób nie świadczy o tym
> na jakim polu się zatrzyma. A my kibice będziemy
> tylko mieli frajdę, że ten cyrk oni urządzają
> publicznie i w mediach. [b]Mówię wam - zabawa
> będzie przednia :)[/b]
To co już można popcorn robić i zasiadać do fotela? :P
Cytując klasyczną piosenkę Kabaretu Potem:
Zrób kabaret, po prostu zrób kabaret,
To takie proste, choć przecież takie stare.
Więc się nie tłumacz, że wszystko jest źle,
Ale po prostu uśmiechnij się!
Już myślałem, że nic mnie po posiedzeniu Komisji Rewizyjnej 1 września nie zdziwi.
Wołosz się nie daje:
http://www.slask.sport.pl/sport-slask/1,121859,18721931,hokej-katowice-jednak-nie-zorganizuja-mistrzostw-swiata-prezes.html
Rozłam w zarządzie jest głębszy od tego w 2013 r. Tu idzie walka o przejęcie prezesury na walnym w przyszłym roku.
Ciekaw jestem, co będzie dalej.
W przyszłym roku jakieś wybory prezesa mają być? Hmmm, naprawdę? Aha, no tak... Przecież jeszcze nie było głosowane, że okres Wielkiego Bajarza się nie liczy i przyspawany powinien mieć swoje 4 lata liczone od początku 2014 (:P) Spoko, jest jeszcze dużo czasu, wszystko przed nami :D
A ja zadam pytanie czy dla mnie jako obywatela miasta Krakowa korzystnym jest aby miasto ponownie 3-5mln złotych dofinansowało tą co tu gadać "podejrzanie niestabilną";) organizację jaka jest PZHL. Oczywiście wiem ,że gmina dofinansowaniem koncertów , imprez sportowych itp. próbuje wykazać rentowność hali w Czyżynach ale czy ja mam się na to godzić?
Powiedzmy ,że rok temu było 2000 Madziarów i swoje na mieście wydali . A i tysiące Polaków tez swoje piwa wypili , kiełbaski zjedli itp... ale czy ta kwota 5mln nie jest zawyżona?
Moja gmina dofinansuje a ja potem bede miał bilety po 80-120 zł/mecz ?... Z tego powodu zbojkotowałem poprzednie MŚ
i tymi zainteresowany nie jestem.
Gmina tak naprawdę dofinansowała samą siebie, bo kasa przeszła bezpośrednio z ZIS do ARM. Gros dotacji to był koszt wynajęcia Areny.
Ceny biletów to był skandal, może tegoroczne doświadczenia dadzą coś niektórym ludziom do myślenia.
http://sport.interia.pl/plh/news-zenujaca-maskarada-ws-hokejowych-ms-w-polsce,nId,1881115
Karuzela wciąż się kręci... Na 39ty tydzień, tzn. ten ostatni przed zjazdem IIHF w Dubrovniku, to przyspawanemu przydałby się jakiś abonament na A4. Albo może po prostu na allegro te mistrzostwa świata (co prawda d1A, ale podejrzewam, że o tym nie będzie wolno...) by w końcu wystawił?
Co by nie powiedzieć facet ( Prezes) po raz kolejny załatwił organizację MS I dywizji w hokeju w Polsce
Dzięki czemu zobaczyłem fajny międzynarodowy hokej
Mam nadzieje że ceny biletów teraz będą mniejsze i będzie super.
A krytykanci niech się zachwycają pasjonującymi pojedynkami Orlika Opole z PZHL Sosnowiec
11kredek Napisał(a):
> Co by nie powiedzieć facet ( Prezes) po raz
> kolejny załatwił organizację MS I dywizji w
> hokeju w Polsce
> Dzięki czemu zobaczyłem fajny międzynarodowy
> hokej
> Mam nadzieje że ceny biletów teraz będą
> mniejsze i będzie super.
>
> A krytykanci niech się zachwycają pasjonującymi
> pojedynkami Orlika Opole z PZHL Sosnowiec
hmm....
a potem ludzie się dziwią skąd Stan Tymiński, Andrzej Lepper i Concita Wurst
Co by nie mówić, o hokeju jest głośno, a więc obietnice Hałasika i Chwałki się spełniają. ;)
[quote]
Hokej.
Członkowie zarządu PZHL przerzucają się oskarżeniami i nie są w stanie dojść do porozumienia, kto ma organizować mistrzostwa świata. Ta farsa trwa już za długo.
Znowu rozgorzała hokejowa wojna. Kością niezgody jest miejsce organizacji hokejowych mistrzostw świata dywizji 1A w kwietniu 2016 roku, które na majowym kongresie IIHF w Pradze zostały przyznane Krakowowi, a potem do rywalizacji włączyły się niespodziewanie Katowice.
Spór trwa już od kilku tygodni. Wydawało się, że zakończył się w niedzielę, kiedy władze PZHL poinformowały, że anulowały poprzednią uchwałę o przeniesieniu mistrzostw do Katowic i potwierdziły, że jedyną kandydaturą pozostaje Kraków.
Głosowanie odbyło się elektronicznie. Treść uchwały otrzymały władze Krakowa, konkretnie Zarząd Infrastruktury Sportowej. Teraz pozostało podpisanie umowy między Krakowem a PZHL.
Tymczasem prezes PZHL Dawid Chwałka obrał wczoraj kierunek na Katowice, gdzie spotkał się z włodarzami miasta. Rozmawiano o organizacji mistrzostw. Władze Katowic nie chciały oficjalnie komentować tego spotkania, ale udało nam się ustalić, że są nadal zainteresowane organizacją imprezy, choć nie zamierzają się licytować z Krakowem. Oliwy do ognia dolał za to wiceprezes PZHL Mariusz Wołosz z Bytomia, który stwierdził, że nie było żadnego głosowania elektronicznego, co rzekomo w Katowicach miał potwierdzić Chwałka.
? Jestem zaskoczony wypowiedziami pana Wołosza, powoływaniem się na moje słowa, których nigdy nie wypowiedziałem. Powiem krótko ? pan Wołosz kłamie ? piekli się prezes PZHL. ? Sam uczestniczył w takim głosowaniu elektronicznym. Mogę podać jego wynik: trzy osoby opowiedziały się za Krakowem, jedna za Katowicami, dwie wstrzymały się od głosu, jedna osoba nie brała udziału w głosowaniu. To, moim zdaniem, zamyka sprawę miejsca organizacji mistrzostw świata. Byłem w Katowicach, bo chciałem wyjaśnić niektóre sprawy. Katowice podtrzymują swoją ofertę, ale tylko wtedy, jeśli z jakichś względów z mistrzostw wycofa się Kraków. Pałeczka jest teraz po stronie władz Krakowa, we wtorek mam tam spotkanie ? informuje.
? Jestem oburzony postawą kilku osób z zarządu PZHL, a przede wszystkim Mariusza Wołosza. Tylko mąci, niszczy polski hokej. Co on zrobił dla tej dyscypliny sportu? Przez kilka lat był prezesem w Polonii Bytom, która nadal gra w urągających warunkach w ?stodole?. Czy któryś z członków zarządu załatwił dla PZHL choćby 10 tysięcy złotych? ? pyta wiceprezes PZHL Jacek Chadziński z Krakowa.
W Krakowie są już mocno zdenerwowani zaistniałą sytuacją. ? Mam na biurku nową uchwałę zarządu, że mistrzostwa mają się odbyć w Krakowie. PZHL przesłał nam konkretną ofertę, we wtorek siadamy do rozmów. Zależy nam na zorganizowaniu tych mistrzostw, wypromowaniu hokeja w naszym mieście, ale nic nie będziemy robić na siłę. Nie będziemy uczestniczyć w żadnej licytacji. Na razie ze strony PZHL to była dziecinada ? mówi dyrektor ZIS Krzysztof Kowal.
Wygląda na to, że PZHL próbuje grać na dwa fronty i czeka, które miasto da więcej pieniędzy. Katowice chcą podobno wyłożyć 3 miliony złotych, PZHL chciałby od Krakowa ponad 5,5 miliona. Na przepychanki nie ma już czasu, bo 23 września odbędzie się kongres IIHF w Dubrowniku, na którym PZHL musi potwierdzić miejsce organizacji imprezy i zaprezentować szczegółowy program.
Mistrzostwa mają się odbyć od 23 do 29 kwietnia 2016 roku.
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/7307565,w-co-gra-prezes-pzhl-krakow-traci-cierpliwosc,id,t.html
[/quote]
Nie wiem czy się śmiać, czy płakać:
[quote] Pomysł rozegrania hokejowych mistrzostw świata w łódzkiej Atlas Arenie upadł. Włodarze miasta są oburzeni postawą Polskiego Związku Hokeja na Lodzie
Pomysł promocji hokeja w Łodzi narodził się w czerwcu, kiedy Międzynarodowa Federacja Hokeja na Lodzie (IIHF) przyznała Polsce organizację przyszłorocznych mistrzostw świata dywizji IA.
W związku z tym, że Tauron Kraków Arena, która ma już doświadczenie w organizacji hokejowych meczów, początkowo nie miała wolnych terminów, Polski Związek Hokeja na Lodzie zaproponował przejęcie zawodów przez Łódź.
Ale to nie wszystko. W Łodzi swoje mecze miała też rozgrywać reprezentacja Polski do lat 20, która otrzymała dziką kartę na występy w ekstralidze. - Z prezydent Hanną Zdanowską rozmawialiśmy o dłuższej współpracy, bo moim celem jest promocja hokeja i szkolenie młodzieży w ośrodkach, gdzie tego sportu nie ma lub zniknął - mówił "Wyborczej" Dawid Chwałka, prezes PZHL.
Dodał, że będzie o tym rozmawiał z władzami Łodzi. I tak rzeczywiście było. Włodarze miasta byli zainteresowani współpracą.
Na początku lipca kontakt z prezesem PZHL się jednak urwał. Do Chwałki nie możemy się dodzwonić ani my, ani.... - Od lipca nie mamy żadnego kontaktu z prezesem - przyznaje Marek Kondraciuk, dyrektor wydziału sportu Urzędu Miasta Łodzi. - Jestem tym zaskoczony i zniesmaczony. Po posiedzeniu zarządu, które odbyło się na początku lipca, prezes Chwałka miał wysłać nam konkretną ofertę: zarówno na mistrzostwa świata w Atlas Arenie, jak i grę drużyny U-20 w Łodzi. Nie odezwał się.
I dodaje: - Raz udało mi się do niego dodzwonić... Powiedział, że wszystko jest aktualne. Teraz kontakt kompletnie się urwał. Oczekiwaliśmy chociaż deklaracji, że związek się wycofuje z projektu.
Z władzami PZHL kontaktował się też Maciej Lewy, prezes Łódzkiego Klubu Hokejowego, który gra w drugiej lidze. - On także niczego się nie dowiedział - mówi Kondraciuk. - Szkoda tej sprawy, bo podobał nam się pomysł odbudowy hokeja w mieście.
Lewy: - Władze Łodzi wspierały ten projekt. Bardzo trudno jednak poznać intencje związku. Tak naprawdę nie wiemy, czy zmieniły się plany. W centrali - delikatnie mówiąc - jest ostatnio straszny bałagan. Przekonujemy się o tym na własnej skórze także jako ŁKH. Szkoda, bo wykonujemy ciężką pracę, by łódzki hokej stanął na nogi, a nikt nie chce nam pomóc, a nawet z nami porozmawiać
Od lipca, mimo wielu prób, nie udało nam się skontaktować z Chwałką. We wtorek w pracy nie było też sekretarza generalnego PZHL Janusza Wierzbowskiego. Inni pracownicy związku nic o planach związanych z Łodzią nie wiedzieli, albo nie chcieli o tym mówić.
Kwietniowe mistrzostwa prawdopodobnie odbędą się jednak w Krakowie. Z kolei drużyna U-20 rozpoczęła już występy w ekstralidze - gra w Sosnowcu. W inauguracyjnym meczu przegrała z GKS Tychy 1:19. [/quote]
Źrodło: [url=http://www.lodz.sport.pl/sport-lodz/1,117108,18738493,hokejowych-mistrzostw-swiata-w-lodzi-nie-bedzie-w-miescie-zniesmaczeni.html#indeks_news]sport.pl[/url]
Ja czekam aż drużyna U20 "ten małolat to zrobił" Sosnowiec ustanowi nowi rekord ligi - więcej goli na meczu niż widzów. Ostatnio było 20 goli na 20 widzów. Kurczę, że też Tychy tej 1 brameczki dołożyć nie mogły >:D<
MŚ w hokeju w Krakowie, ale za ile? PZHL liczy nas 6 mln zł, miasto tyle nie da
PZHL potwierdził, że Kraków jest gospodarzem mistrzostw świata dywizji 1A w hokeju na lodzie. Teraz rozpoczęły się rozmowy, ile miasto ma za to zapłacić. Związek chciałby 6 mln zł, ZIS nie zamierza wydać więcej niż połowę tej sumy
- Pierwszy raz od miesiąca rozmawialiśmy ze związkiem na temat organizacji imprezy, a nie gdzie miałaby się odbyć - twierdzi Krzysztof Kowal, dyrektor Zarządu Infrastruktury Sportowej w Krakowie. - Mam nadzieję, że to ostateczne potwierdzenie, że zostanie rozegrana pod Wawelem.
Po wydarzeniach ostatniego miesiąca to duży postęp. Najpierw pewniakiem był Kraków (został zgłoszony na kongresie międzynarodowej federacji hokejowej - IIHF), ale potem śląska część PZHL zapragnęła przenieść MŚ do Katowic. Działacze związku lawirowali między władzami miast, jakby chcieli wyrwać jak największe pieniądze. - Jestem zniesmaczony całym zamieszaniem wokół gospodarza MŚ - zapewniał Jacek Chadziński, wiceprezes związku. - Dla mnie od początku było jasne, że impreza ma odbyć się w Krakowie. Już uchwała zmieniająca gospodarza na Katowice nie powinna być podjęta. Zarząd PZHL nie ma takich kompetencji. Właścicielem MŚ jest IIHF i zdecydował, że Kraków ma zorganizować MŚ.
Jeśli więc nic się nie zmieni, co - jak się okazało - w przypadku PZHL jest możliwe, MŚ odbędą się pod Wawelem. - To jedyne możliwe wyjście. Gdyby przyjechał szef IIHF i zobaczył Spodek, to uśmiechnąłby się i wyszedł. Tam nie ma lodowiska. W 40-milionowym kraju jest tylko jedno na światowym poziomie - to w Tauron Arenie Kraków - dodaje Chadziński.
Udało się więc (prawdopodobnie) ustalić gospodarza, ale teraz jeszcze trudniejsza sprawa. PZHL i ZIS muszą dogadać się co do kwoty, jaką Kraków wspomoże organizację MŚ. Miasto od związku kupuje usługę promocyjną. W tym roku były to niespełna 3 mln zł. Z naszych informacji wynika jednak, że działacze oczekują kwoty dwa razy wyższej. Na to nie zgodzi się dyrektor Kowal. - Ustaliliśmy wstępne warunki, co trzeba zrobić, by umowę podpisać. W piątek PZHL ma przedstawić konkretną ofertę. Jeżeli negocjacje nie zakończą się do przyszłego tygodnia, to nie będziemy dłużej rozmawiać - ostrzega Kowal. - To nie jest targ ani negocjacje cenowe, tylko rozmowa o MŚ w Krakowie. Kwota wkładu miasta nie może być drastycznie inna od tegorocznej.
http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115665,18739681,ms-w-hokeju-w-krakowie-ale-za-ile-pzhl-liczy-nas-6-mln-zl.html#indeks_news
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)