Niekoniecznie na samych lodowiskach, ale to zamiłowanie do wożenia dupska po ciepłych krajach mnie trochę bawi. Ja rozumiem czasem, ale półroczne kongresy są non stop w jakichś ekskluzywnych letnich kurortach. Przypadek? Co mają Kanary do hokeja? Majorka? Cascais? Cannes? Tunezja? Kreta? I tak dalej, i tak dalej...
Jakby ktoś nie pamiętał, to odsyłam do listy, którą wpisałem rok temu - [url=http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?6,2186897,2186929#msg-2186929][i]znajduje się tutaj[/i][/url] - na 20 (z Dubrovnikiem to już 21) ostatnich lokalizacji jako tako logicznie broni się 6. Czyli 15 razy na 21 lat były tropiki, najczęściej nad morzem :) Kurczę, ale przypadek...
A tak na serio - no śmieszne to jest po prostu i tyle. No i czasem też i smutne jak się potem człowiek dowiaduje, że IIHF nie ma kasy i chodzi na różne dziwne układy jak ktoś im załatwi jakieś dotacje czy umorzenie długu...
-
-
Mistrzostwa Świata dyw. 1A, Katowice 2016
Muszą się wygrzać raz na jakiś czas bo w sezonie to zimno na lodzie.
Zimno to bije w czasie takich spotkań od lodu w drinkach. Więc tak odlodzeni to oni w czasie kongresu nie są. :)
MSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Muszą się wygrzać raz na jakiś czas bo w
> sezonie to zimno na lodzie.
Żebyś wiedział :) Jak się raz zdarzyło, że dwa lata z rzędu mieli "nie tropiki" (Vancouver i Montreux w Szwajcarii) to na następny rok tak byli wyposzczeni, że trzepnęli sobie Tunezję. Wyobrażasz to sobie?!?! Afryka! Tunezję - kraj, który nie tylko nie jest członkiem IIHF, ale nawet nie aspiruje. Mocniej po bandzie to mogą już tylko pójść jak sobie zwołają kongres na Copa Cabanie w Rio, albo w Acapulco.
Kaczko, a jak się dowiesz, że dzień przed kongresem jest jeszcze turniej golfowy... :D
aaa to zrozumiałe
to taki hokej tylko piłeczka nie krążek i kijki mniejsze ;)
Wiesz... Ciekawe info, serio :) Istnienie takich imprez towarzyszących by akurat doskonale tłumaczyło, czemu Wielki Bajarz raz jak miał wręczać Orły na tafli w Oświęcimiu to się okazało, że nie mógł przyjechać, bo poleciał w cieplejsze klimaty już na 3 dni przed kongresem :)
MSC Napisał(a):
> aaa to zrozumiałe
> to taki hokej tylko piłeczka nie krążek i kijki
> mniejsze ;)
Brameczka też dużo, dużo mniejsza mniejsza i do tego okrągła ! :P
Taka sprawa - 18 września 2014 przyznano nam organizację MŚ'15. To rzekomo powodowało ekstremalnie krótki czas na przygotowania. Efektem była na przykład nieistniejąca promocja turnieju. No to, chciałem zauważyć, że teraz na własne życzenie PZHL ograniczył sobie terminy mniej więcej do tych zeszłorocznych.
Niesamowite jest, że tacy ludzie utrzymują swoje stanowiska.
Jak widać przygotowanie imprezy w Spodku zajmie o wiele mniej czasu... Ja dalej po wtorkowej Komisji Rewizyjnej nie wiem, czym kierowali się członkowie zarządu, głosujący za przeniesieniem imprezy do Katowic.
No jak to czym? Dobrem polskiego hokeja rzecz jasna. :D Jak zawsze zresztą :D
Wybory tuż, tuż...
Aaaaaaa... faktycznie... dobrem polskiego hokeja. A potem zdziwienie na twarzach ludzi z lobby śląskiego, jak im mówię o możliwych pozwach ze strony Krakowa: "przecież nie ma żadnej umowy". Ale jakoś Kraków 2 imprezy przesunął, żeby dało się zorganizować mistrzostwa.
rmszar Napisał(a):
> Ale jakoś Kraków 2 imprezy przesunął,
> żeby dało się zorganizować mistrzostwa.
Zgadza się, ale w konsekwencje PZHL i tak ciężko byłoby ubrać. Jeśli już, to sprawa na całe lata.
Cracovia_Inform Napisał(a):
> Zgadza się, ale w konsekwencje PZHL i tak
> ciężko byłoby ubrać. Jeśli już, to sprawa na
> całe lata.
Jak ciężko? Ewidentny związek przyczynowy ze szkodą. Pisma, maile, świadkowie... dowodowo niezbyt skomplikowana sprawa.
Tempo działania wymiaru sprawiedliwości to inna kwestia.
Pisma na zasadzie: "chcemy zorganizować".
Obustronnej umowy z karnym rygorem za wycofanie się z organizacji nie podpisano (nawet do dzisiaj). Ba, sam wiesz, kiedy taką umowę podpisywano w ubiegłym roku.
Moim zdaniem wcale nie tak łatwo byłoby dowieść winę PZHLu, a dokładniej wycisnąć odszkodowanie o którym chętnie pisała prasa (i nie mam tu na myśli tylko braku środków w kasie związku).
rmszar Napisał(a):
> Cracovia_Inform Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Zgadza się, ale w konsekwencje PZHL i tak
> > ciężko byłoby ubrać. Jeśli już, to sprawa
> na
> > całe lata.
>
> Jak ciężko? Ewidentny związek przyczynowy ze
> szkodą. Pisma, maile, świadkowie... dowodowo
> niezbyt skomplikowana sprawa.
>
> Tempo działania wymiaru sprawiedliwości to inna
> kwestia.
Prezentujesz podobny poziom wiedzy prawniczej, jak duża część zarządu PZHL. I nie jest to komplement.
Poza tym zapewne nie wiesz, jakie dokumenty były składane i jak wyglądała wzajemna korespondencja. I tym się różnimy.
Byś się zdziwił, ale nie po to dzielę się informacjami, żeby Cię przekonywać, ani obrażać, jak Ty starasz się to zrobić.
Czas pokaże kto miał rację.
Zdziwiony to jestem tymi słowami o obrażaniu. Mógłbyś mi wskazać, gdzie?
A jak będziesz miał chwilkę czasu, to popytaj informatorów, co z tą ofertą, którą PZHL złożył swego czasu Krakowowi.
Czas na pewno pokaże, czy Kraków będzie się chciał handryczyć. Obstawiam, że jak oficjalnie temat zostanie zamknięty, to pewnie wezmą z powrotem te imprezy albo postarają się o nową i nie będą tracić pieniędzy na długi proces. Zwłaszcza, że potem i tak zawsze jest problem z wyegzekwowaniem wyroku.
Ty uznasz, że Kraków nie chciał się handryczyć, a ja, że wiedzą doskonale, iż potencjalne rozstrzygnięcie na ich korzyść wcale nie jest oczywiste.
W tym temacie z mojej strony tyle.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)