sterby Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Awans do elity i mecze w niej prawdopodobnie
> załamałyby kariery naszych reprezentantów na
> zawsze.
> [b]Do wczoraj wydawało mi się, że to Kazachowie
> szybko jeżdżą po lodzie, nie wiem co napisać
> teraz o Łotyszach czy Czechach[/b].
Ale to przecież wiadomo było przed oglądaniem Czechów czy Łotyszy. Kazachstan spada z hukiem z elity co 2 lata :P
-
-
Mistrzostwa Świata Elity | Praga/Ostrawa (01-17.05.2015)
del.
A mnie fascynują takie reprezentacje jak Łotwa czy Słowenia. Kraje małe (po 2 mln mieszkańców), niezbyt bogate. A potrafią stworzyć drużyny, które dzielnie walczą w Elicie. A u nas 38 mln ludzi, a 22 do grania porządnego hokeja ciężko znaleźć ;) Trzecia bramka Szwedów z Czechami - kurczę miodzio. Oby więcej takich cudów :)
mkp Napisał(a):
> A mnie fascynują takie reprezentacje jak Łotwa
> czy Słowenia. Kraje małe (po 2 mln
> mieszkańców), niezbyt bogate. A potrafią
> stworzyć drużyny, które dzielnie walczą w
> Elicie.
Mam to samo , wczoraj sciskałem kciuki za Lotwę (choć w MŚ zwykle kibicuję Czechom i Słowakom)
a dziś za Słowenię z Rosją.
Warto swoją droga popatrzeć w jakich klubach grają Słoweńscy hokeiści.
Pomijajac już jednego z LA Kings to Niemcy, Rosja, Czechy , Szwecja, Austryja , Słowacja. Z Olimpii Lubljana chyba nikogo nie ma.
ps: Z tą niezbyt bogata Słowenia to troche przesadziłeś. Od dziesiatków lat wyższy poziom życia niz w Polsce. Teraz też chyba ze 20-30% wyższe PKB/osoba niż u nas.
mysle ze to co teraz przezywaja Niemcy z Kanadyjczykami byloby naszym doznaniem w prawie kazdym meczu elity gdybysmy tam awansowali ..
kinder Napisał(a):
> mysle ze to co teraz przezywaja Niemcy z
> Kanadyjczykami byloby naszym doznaniem w prawie
> kazdym meczu elity gdybysmy tam awansowali ..
Na szczęście mamy to oszczędzone, Węgrzy za nas to wypiją :D
Co by było gdyby... a wracając do rzeczywistości to po za rozgromionymi Niemcami 10 do jaja przez Kanadziorów, Słowacy w dogrywce ograli Białoruś 2:1.
Mój monitor w kopie nie ma takiego odświeżania, by dobrze pokazywać fruwających Kanadoli ;) Aż mi się żal Niemców czasami robiło. Wyglądało tak, jakby Kanadyjczycy cały mecz w przewadze grali. A ze Słowaków się cieszę.
Z tymi "przewagami" w pełni się zgadzam - parę razy złapałem się na tym, że liczę, czy Niemców jest 5 :)
I jeszcze jedno - można odnieść wrażenie, że Kanadyjczycy strzelają do siebie, a nie podają - z taką mocą posyłają krążki
A ja miałem wrażenie, że Niemcy odpuścili mecz z Kanadą...
Francuzi jacyś strasznie nerwowi dziś ;)
Nerwowi, ale czy pierwsze wykluczenie Francuza było słuszne ?
Stał przodem do krążka, chciał przegrać za siebie, wg mnie zrobił naturalny ruch - mógł nie wiedzieć, że za jego plecy podjechał Szwajcar.
Pozostaje pytanie, czy kara za uderzenie w głowę należy się bez względu na to, czy była zamierzona, czy nie ?
Komentatorzy twierdzą że Francuz (77) dostał karę meczu.
Ciekawe kiedy się kapnął :)
Poprawka: Twierdzą że dwóch Francuzów wyleciało, jak to mówią ;)
Poprawka 2 : Chyba jednak mają rację a ja myślałem że dostali po 10 minut.
Komentatorzy meczu Francja-Szwajcaria mnie po prostu rozwalali (oglądałem przez stronę www tefałpe). Ostatnie sekundy meczu, realizator pokazuje dwie kibicki ze Szwajcarii (w tym jedną z dużym biustem), komentatorzy:
- No to teraz fanki Szwajcarii mogą odetchnąć.
- Oj mogą odetchnąć, mogą ;)
Drużyna Francji mnie wkurzała, kary, fochy, rzucanie bidonem, rzucanie kijem, faule... No i minut nałapali za kilka Mistrzostw. Pewnie teraz tych dwóch od kar meczu będzie zawieszonych. Tak jak Radzik po Włochach. I dobrze. No i grali imo paskudnie. Żałowałbym jakby jednak Szwajcarzy przegrali to spotkanie.
Trwa mecz USA-Sowieci.
Komentuje mi.in. Szapku.. 8-)
.
Po wczorajszym meczu Kanada-Niemcy naszła mnie taka myśl, elita hokejowa powinna składać się góra z 8 drużyn.
Dwie grupy po 4 drużyny, max 5 meczów w turnieju. Może byłaby szansa, aby zagrali najlepsi z najlepszych w takich mistrzostwach.
A liczniejsza ilościowo powinna być dywizja IA.
Jak włączyłem transmisje na tvp sport i usłyszałem Szpakowskiego, to szybciutko uciekłem na oficjalnego YT IIHF...
Kacapy wyrównują.
Don Pedro Napisał(a):
> Jak włączyłem transmisje na tvp sport i
> usłyszałem Szpakowskiego, to szybciutko
> uciekłem na oficjalnego YT IIHF...
Zastanawiam się co on bierze. Przed chwilą kara. Lecą powtórki bramek a Szpaku krzyczy goool! :-)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)