Killeroth Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Alko D`Bier Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > 1. kto komentował mecz USA - Finlandia na TVP
> > Sport ?
>
> Na pasku było napisane Jacek Laskowski i Patryk
> Rokicki
Może na pasku było napisane ale mecz komentował niestety Snopek z tym drugim z którym komentował w Krakowie (nie pamiętam nazwiska)
-
-
Mistrzostwa Świata Elity | Praga/Ostrawa (01-17.05.2015)
Snopek z Waldemarem Matuszakiem (były sędzia) komentował Czechy - Szwecja
a USA - Finlandia Laskowski z Rokickim
Ja słyszałem Snopka, chyba że mi się śniło.
W obu meczach komentował Snopek (oglądałem na sport.tvp.pl może dlatego ta różnica)
Ja też ogladałem przez internet i w obu meczach komentował Snopek z Matuszakiem.
To wszystko się wyjaśniło ;)
W TVP tylko wybiórcze mecze. Jak ktoś ma ochotę na wszystkie to jest specjalny kanał na youtube: [url=https://www.youtube.com/user/icehockey]IIHF Worlds 2015[/url]
Karvin, nie zmienia to faktu, że w PZHL miał obok może Brodziaka największą wiedzę o hokeju. A teraz nie ma Rokickiego, a Marek na emeryturę idzie.
Szwajcaria ulega, w karnych Austrii 3:4, jak i w karnych Słowacy pokonują Duńczyków 4:3.
rmszar Napisał(a):
> Karvin, nie zmienia to faktu, że w PZHL miał
> obok może Brodziaka największą wiedzę o
> hokeju. A teraz nie ma Rokickiego, a Marek na
> emeryturę idzie.
Ależ oczywiście nie przeczę - po prostu znamy się od lat i mogę sobie na jego temat pożartować :)
Blizzy Napisał(a):
> Szwajcaria ulega, w karnych Austrii 3:4, jak i w
> karnych Słowacy pokonują Duńczyków 4:3.
Pierwszy wynik to chyba sensacja (?), a drugi... no cóż, trochę się wygłupiłem pisząc niedawno, że z taką Danią w elicie moglibyśmy powalczyć :D Inna sprawa, że niech mnie ktoś poprawi, ale Słowacy w ostatnich dwóch latach mocno obniżyli loty.
Dla mnie mała sensacja, co do Słowaków pewnie coś w tym jest, ale reszta stawki według mnie poszła w górę.
Słowenia na 99% będzie naszym rywalem za rok, co do drugiego rywala... zapowiada się ciekawie, bo widać że Austria nie ma zamiaru spadać.
ps; Co do meczu Polaków i Duńczyków, ciężko stwierdzić co by było gdyby.
Po łomocie przez Kazachstanu takich Węgrów, Japończyków, wielu stawiało pewnie podobny(jak nie gorszy) los Naszych.
A diabeł nie okazał się tak straszny i nie wiele brakło do niespodzianki.
btw.
Białoruś - Słowenia 4:2, a drużyna Bescha uległa Niemcom 1 do 2.
Oglądam teraz dopiero pierwszy mecz mistrzostw elity - Łotwa - Czechy i przy tych mistrzostwach, nasze wyglądały jak paraolimpiada ! :D
W kategorii Debil Mistrzostw, bezapelacyjnie, już teraz wygrał łotewski obrońca Palneciewjajkivs,
noż kurde, jak można !
jurassic Napisał(a):
> Oglądam teraz dopiero pierwszy mecz mistrzostw
> elity - Łotwa - Czechy i przy tych mistrzostwach,
> nasze wyglądały jak paraolimpiada ! :D
Całe szczęście zatem, że nie widziałeś wczorajszego Czechy=Szwecja, bo szok byłby znacznie większy ;)
uff... wreszcie Czesi wygrali, a Jankesi coś słabo, tylko 2:1.
już podczas naszych krakowskich mistrzostw nasuneła mi się myśl, że szkoda byłoby chłopaków jakby mieli jechać na elite ;) chwałka musiałby stworzyć nowy etat w sztabie szkoleniowym - psychologa.
Aston1906 Napisał(a):
> jurassic Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Oglądam teraz dopiero pierwszy mecz mistrzostw
> > elity - Łotwa - Czechy i przy tych
> mistrzostwach,
> > nasze wyglądały jak paraolimpiada ! :D
>
> Całe szczęście zatem, że nie widziałeś
> wczorajszego Czechy=Szwecja, bo szok byłby
> znacznie większy ;)
Miałem na myśli przede wszystkim poziom organizacyjny, bo sportowy jest poza wszelką dyskusją ! ;) Więc tu szoku nie ma ! :D
Panowie chyba inaczej... W szoku to można było być jak się weszło na Kraków Arenę i się zobaczyło nie rozsunięte trybuny na łukach i na prostych. Brak samochodu Skody na łuku itp, itp.
... i przede wszystkim hulający wiatr na trybunach ! :(
Awans do elity i mecze w niej prawdopodobnie załamałyby kariery naszych reprezentantów na zawsze.
Do wczoraj wydawało mi się, że to Kazachowie szybko jeżdżą po lodzie, nie wiem co napisać teraz o Łotyszach czy Czechach. Pięć lat mrówczej pracy u podstaw, naturalizowanie Kanadyjczyków czy też Amerykanów, ruszenie ze szkoleniem z kopyta i wtedy możemy ewentualnie powalczyć o punkt(y) ze Słowenią, Austrią czy inną Danią.
Czy Ch. i Ch. są w stanie tego dokonać?
Myślę, że wątpię, to działacze nowocześnie, nie liczą się działanie i jego skutki, tylko odbiór tego w mediach.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)