Widzę że ze mną coraz gorzej bo muszę przyznać rację "młodemu" :)
Ma rację w 100 % - nie chciałem tego sam pisać żeby nie było że to jazda po trenerze, ale takie są bezlitosne fakty !!!
Jeden z forumowych mędrców chciał mi i innym nawet wmówić że Kapi to właśnie skrzydłowy,mało tego że on sam tak stwierdził -totalna bzdura ale potem odpuściłem bo nie będę kopal się z koniem.
Z kolei Wołąkiewicz to właśnie stoper i z powodzeniem mógłby zastąpić coraz słabszego Sretena /dzięki za to co nam dał w ub.sezonie / ale latka lecą i widać to dobitnie z ciut lepszym przeciwnikiem.
Wdowiak mógły spokojnie pograć na skrzydle tym bardziej że złapał formę i doskonale rozumie się z Kapim .
Wiem że trener choćby z racji wieku jest sentymentalny i ciężko mu zrezygnować z pewnych zawodników/m.in.przypadek będącego kompletnie bez formy Budzika i go ciągnięcie na siłę do składu/ ale chcąc faktycznie ugrać coś więcej niż samo utrzymanie trzeba dokonać zmian.
Jeszcze raz zaznaczam że nie jest to żadna nagonka na trenera któremu dużo zawdzięczamy tylko realne spojrzenie na grę drużyny z pozycji doświadczonego kibica związanego blisko z Klubem od wielu,wielu lat.
-
-
JACEK ZIELIŃSKI - treningi, taktyka, musi odejść lub nie, itp.
grają szeroko, ale w przypadku tego meczu, te prostopadłe z kontry piłki, były po naszych błędach, gdy nasi boczni obrońcy byli rozrzuceni do wyjścia ze swojej połowy.
Fajnie o taktyce, naszych błędach, wypowiedział się chyba najinteligentniejszy nasz piłkarz Cetnarski.
http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/rozmowki/Terazpasy.TV-Mateusz-Cetnarski-Nie-bedziemy-sie-podporzadkowywac-rywalom
Własnie już to mówiłem kiedy Kapi pierwszy raz był ustawiony na skrzydle, wg mnie to typowy 10 bądź 8, a nie skrzydło. Bardzo brakuje kogoś w ofensywie kto podniósłby jakość, napastnik i skrzydłowy i mamy pakę. Co do samego meczu, dziwie się trenerowi że poszedł na wymianę z Legią i to w Warszawie. Legia pewne mistrzostwo, jak się na ich ofensywę i ławkę to żal d. ściska. Powiem tak lubię zespoły grające z kontry i szkoda że nie daliśmy im grać i nie skontrowaliśmy ich jak oni nas. Nie ma zespołu w Polsce, który wygrałby z Legia idąc na wymianę.
Panie trener a może by tak Wdowiakiem trochę więcej pograć ?
Jakieś uczulenie ma Pan na tego chłopaka ?
Jak kiedyś na Kapustkę ?
Jak Stawowy nie przeprowadzał zmian w składzie był "niereformowalny"..nie ujmując nic trenerowi Zielinskiemu pora wyrzucić Deleu, Sretena nawet Covilo z podstawowej " 11" jeżeli grają zbyt słabo.
I problem z nadmiarem graczy spoza Unii sam się rozwiąże - Boubie dał bym jeszcze szansę bo młody,Miro myśle że dojdzie do siebie ;)
Jak czytam takie "pora wyrzucić" to sorx Gargamel ale nie mogę powaznie tego traktować.
Wyrzucić? A może jednak do formy doprowadzić!!!!
doprowadzić jak najbardziej ale w rezerwach. widać jak bezradny jest Zieliński. Covilo ma groźnie wyglądający uraz głowy - a z tą nie ma co NIGDY ryzykować. Od razu prosiło się o zmianę chociażby na Budzika i trochę więcej szaleństwa. To nie Covilo zostaje i przechodzi już obok meczu do 90 minuty.
Mój skład na Pogoń: Sandomierski - Wójcicki, Rymaniak(Wołączkiewicz), Polczak, Jaroszyński - Wdowiak, Dąbrowski, Cetnarski, Kapustka, Diabang - Rakels (Szewczyk)
Skrzydła to skrzydła. Muszą być skrzydłowi. Niech trener przestanie robić krzywdę chłopakowi bo ma papiery na granie i musi grać. Kapustka to środkowy pomocnik. Ktoś kto całe życie grał na środku na boku pomocy czuje się źle. To, że jest to znakomity chłopak sprawia, że czasem daje radę ale nie jest to to co może nam dać na 10tce. Rakels jeśli ma być pożyteczny to tylko na szpicy. Jeśli nei to Szewczyk ale można też ewentualnie zagrać Jendriskiem w myśl zasady Miszcza
Szaleństwem to by dopiero było wpuszczenie Budzika w obecnej formie.
tak lepiej ryzykować zdrowiem i życiem człowieka. pozdro
Lepiej nie ryzykować i nie wpuszczać Budzika.
Czyli co, wracamy do ustawienia z ostatnich meczy Podolińskiego, z czwórką obrońców, Wdowiakiem na skrzydle, Kapustką w środku i Rakelsem w ataku?
Podbeskidzie myślę, że spokojnie pójdzie na wymianę trenerów.
nie jestem fanem wymiany ciosów z Legią, bo to sie źle kończy. punkt z Ł3 udało się wywieźć po bezbramkowych remisach, grając z żelazną konsekwencją w obronie, za podwójną gardą, próbując kontr. Zieliński próbował grac swoje - może miałoby to sens za Berga, bo CSKA był wtedy w zasięgu większości druzyn w kraju. ale nowy trener to niewiadoma i trzeba było być ostrożniejszym. Zieliński zaryzykował i przegraliśmy, ale też trzeba jasno powiedzieć, że patrząc na pozycję w tabeli można było zaryzykować i zagrać o pełną pulę.
Zieliński ma do dyspozycji przeciętną kadrę i nie sądzę, by rotacja mogła dużo wnieść. Dialiba? dobry na dolną połowę ligi, w meczach z czołówką dużo traci. ponadprzeciętnych grajków mamy tylko w pomocy - i na "nieszczęście" mamy aż trzy "dziesiątki", choć miejsce na boisku jest tylko dla jednej. stąd rzucanie Kapustki na skrzydła lub przydzielanie mu roli wolnego elektronu w trójce napastników. rzadko bogactwo jest prawdziwym kłopotem, ale tak jest w naszym przypadku. co gorsza, bogactwu w pomocy towarzyszy zerowe pole manewru w ataku (Zjawiński jak Dialiba - da radę przeciw słabszym drużynom, ale z czołówką nic nie zdziała) i bardzo ograniczone w obronie.
z kamyczków do ogródka trenera: po pierwsze: myślę, że można popracować nad lepszą współpracą i koncentracją obrońców, zwłaszcza środkowych. po drugie: znów po przerwie gramy słabiej, jesteśmy rozkojarzeni - nie wiem, co się dzieje w szatni, ale przez ten kwadrans trener nie wydaje sie wartością dodaną. nie mowię o zmianach (bo, jak pisałem, kadrę mamy taką sobie), ale o koncentracji i nastawieniu. w rozbiciu na połowy, w drugich połowach wyglądamy dużo gorzej pod względem bramek strzelanych i traconych. i po trzecie - znów mamy przerwę na reprezentację, i znów zaraz po niej gramy bez błysku, nawet biorąc poprawkę na to, z kim przyszło się nam mierzyć.
Khalid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jak czytam takie "pora wyrzucić" to sorx Gargamel
> ale nie mogę powaznie tego traktować.
> Wyrzucić? A może jednak do formy
> doprowadzić!!!!
Napisałem, zeby wyrzucić ich z podstawowej "11". Słusznie SaNto zauważył, że do formy doprowadza się w rezerwach.
Akurat Rakels za Podolińskiego był jednym z najlepszych graczy, bo grał na "9". Wystawianiem zawodników na nieswoich pozycjach zajmował się już Stawowy.
- Spodziewaliśmy się, że ta Legia zagra inaczej, ale sami wpadliśmy w pułapkę tego, że chcieliśmy grać do przodu. To się podoba, ale trzeba czasem zaciągnąć ręczny hamulec i schłodzić rozgrzane głowy - mówi trener Pasów.
Chodzi o to, żeby trener się SPODZIEWAŁ właściwie.
gargamel9998 Napisał(a):
> Khalid Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Jak czytam takie "pora wyrzucić" to sorx
> Gargamel
> > ale nie mogę powaznie tego traktować.
> > Wyrzucić? A może jednak do formy
> > doprowadzić!!!!
>
>
> Napisałem, zeby wyrzucić ich z podstawowej "11".
> Słusznie SaNto zauważył, że do formy
> doprowadza się w rezerwach.
>
> Akurat Rakels za Podolińskiego był jednym z
> najlepszych graczy, bo grał na "9". Wystawianiem
> zawodników na nieswoich pozycjach zajmował się
> już Stawowy.
Do formy to doprowadza się tak jak trener uzna za stosowne [u]w danej sytuacji z danym zawodnikiem[/u]...a nie jak szacowny kolega Santo pisze;)
Natomiast co do Sretena ,któremu ew. ława za kilka ostatnich meczów sie by należało to nie wiemy w jakim stanie po kontuzji jest Wołakiewicz bo tylko on albo ewentualnie Rymaniak za Sretena mogą wejść.
ps: naprawdę nie widzisz różnicy między zwrotem "wyrzucić/wyp...ić" a "posadzić na ławę"? :D
sterby Napisał(a):
> Chodzi o to, żeby trener się SPODZIEWAŁ
> właściwie.
Też wydaje mi sie ,że trener spodziewał się własciwie co Legia zagra ale i tak zaryzykował otwartą grę o 3 pkt.
Na zagęszczony przez Legię środek mieliśmy odpowiedzieć grą skrzydłami ale jak wyszlo - każdy widzial .
Widzę ,że dużo talentów się marnuje na Forum.
.....Panowie weźcie się za trenerke !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)