"Dupinski" znaczy, że mógłby to być równie dobrze ktokolwiek. "wypelniacze" to samo. Przeczytaj i pomyśl, zanim powiesz, że ktoś bredzi
-
-
Szukacie winnych?
Wywalenie Filipiaka i Tabisza , zmiana zarzadzania klubem-to podstawa. Zaraz jednak znajda sie medrki mowiace , ze bez Filipiaka nie ma Cracovii. Otoz. Panowie- najpierw hokej, wczoraj pilka udowodnily w jakim jestesmy obecnie stanie.
BartAcid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> U nas to trzeba psychologa dobrego albo ze dwóch
> bo tyle tego szrotu. Ale oczywiście na to nie ma
> siana, 2,7 na plusie ale pionu sportowego mniej
> niż 0.
Jakby na psychologów dla piłkarzy była kasa, a na porządnych piłkarzy już nie to byłaby katastrofa. Jak piłkarze maja problemy z "głową" to powinni sami sobie zasponsorować "pomoc mentalną" albo zmienić zawód. Ciekawe czy Błękitni mają pion sportowy, albo chociaz psychologa? To jakies hece i nic wiecej.
szaleniec Napisał(a):
> Wywalenie Filipiaka i Tabisza , zmiana
> zarzadzania klubem-to podstawa. Zaraz jednak
> znajda sie medrki mowiace , ze bez Filipiaka nie
> ma Cracovii. Otoz. Panowie- najpierw hokej,
> wczoraj pilka udowodnily w jakim jestesmy obecnie
> stanie.
A te wkłady które wczoraj "grały" zacierają rączki, liczą czy im się na koncie zgadza i dołączają się do chóru szaleńców - "wina Filipiaka, wina Tabisza, wina Tuska...Nasza? Eee, Lech nas pomści"
Diabel Napisał(a):
> Re: Szukacie winnych?
> kkk i jego sen
> choć nie wiem czy nie była za duża presja i
> stąd pomyłka :)
przed meczem spotkałem Ferenca i mu powiedziałem, że Żytko i Marciniak w obronie i nic z tego dobrego nie wyjdzie.
Ha ha, wiedzialem, ze taki bedzie konentarz. Teraz niech jeszcze ktos od Stawotalibow pojedzie.
Filipiak nas dyma jak chce-bo jak widac niektorym to sie chyba nawet podoba.
Ps. Skorokopy, oprocz jednego pilkarza, do Zabek, na Stargard sa za slabi.
Ferenc.
Miałem cię za inteligentnego. Do dzisiaj
Myszowia to my, a nie ty
Czuję, że czas odstrzału zbliża się wielkimi krokami.
Oglądając ten cudowny spektakl naszły mnie takie to przemyślenia: piłkarze nie potrafią choć pewnie by chcieli, Włodarze myśleli, że wiedzieli, nic nie zrozumieli, a liczne tu grono powinno sobie znaleźć inną kochankę na dobre i złe, bo zaczyna to śmierdzieć przemocą w Rodzinie. Z pozdrowieniami dla frustratów.
sterby Napisał(a):
> Czuję, że czas odstrzału zbliża się wielkimi
> krokami.
Panie Sterby a o jakim "odstrzale piszemy "?
Mi? szkoda, bo na Twojej opinii mi zależy, ale może to i lepiej, bo ja tutaj napisałem to co myślę od dłuższego czasu, więc przynajmniej nie masz błędnej opinii na mój temat :(
Podtrzymuję swoją opinię na temat Filipiaka, Tabisza, wypełniaczy koszulek, pseudotrenerow i ogólnie tego, co się wyprawia w Cracovii.
Winny jest złotousty Podoliński niech już ku..a idzie precz bo jak słyszę tego chłopa to się rzygać chce.A po tym meczu to zastanawiałem się nad sanatorium
focus Napisał(a):
> Winny jest złotousty Podoliński niech już ku..a
> idzie precz bo jak słyszę tego chłopa to się
> rzygać chce.A po tym meczu to zastanawiałem się
> nad sanatorium
brzmi jak post stawotaliba.
focus masz racje ale grajki nasze to zwykle cioty
miro w porzo budzik ok a reszcie sie popaprancom wogole nie chce grac i wypruwac flakow za pasiaste koszulki do mlodziezy nie mozna miec pretensji oni dopiero co sie ucz doroslej pilki ale unas jest nauczycielow gora 3 pilkarzy reszta to pseudo grajkowie moge im wszystko wybaczyc po wygranej na geymonta
Na chwilę przerywam jednak urlop pisania na forum, bo pierwszy wpis w wątku mnie tak wkurzył, że nie wytrzymałem - a przy okazji parę innych uwag:
Ferencvaros Napisał(a):
> P.S. Szuwarek i inni znafcy piłki- [b]mówię jako mod-[/b] do czasu aż przestaną się kompromitować,
> [b]osobiście wypierdolę w kosmos każdy pochlebny wpis o tych wypełniaczach koszulek.[/b] Więc nawet
> się nie silcie na pisanie, że jakiś tam
> Wdowiak, czy inny dupiak jest utalentowany, a
> ktoś inny dobrze dośrodkował. Jedynym
> wyjątkiem jest nasz jedyny piłkarz, Covilo.
Przeczytałem i byłem zaszokowany. To napisał moderator? MODERATOR??? Moją opinię na temat obecnego moderowania Forum wyraziłem kilka miesięcy temu -działalność anonimowych do dziś moderatorów była główną przyczyną zredukowania niemal do zera mojej aktywności czynnej tu. Anonimowego nie tylko zresztą dla mnie, ale także i dla osób kierowniczych przy moderowaniu, co wynikło z wątku i korespondencji prywatnej z paroma ważnymi moderatorami. Ale rola moderatora jest jasna. A w tej chwili [b]moderator pisze, że pozytywne uwagi o piłkarzach Cracovii będzie wyrzucał![/b] No w głowie się nie mieści... I jeszcze tenże moderator pisze, cytuję: "wypierdolę w kosmos", "jakiś tam
Wdowiak, czy inny dupiak" - to jest dla mnie jaskrawo sprzeczne z Regulaminem Forum. Rozumiem, że po wczorajszym można się wkurzyć, byłem, zmarzłem, wkurzyłem się niepomiernie, ale są pewne granice - pewne wymagania od moderatora.
maciek72 Napisał(a):
> ferencvaros, tym wpisem skompromitowałeś się
> bardziej niż nasi piłkarze wczoraj.
I to jest bardzo mądry wpis. Może nie dosłownie "bardziej", bo to inna kategoria zupełnie.
Obserwator Napisał(a):
> maciek72 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > ferencvaros, tym wpisem skompromitowałeś się
> > bardziej niż nasi piłkarze wczoraj.
>
> Uzasadnij, bo bredzisz. Bardziej skompromitować
> niż nasi piłkarze nie da się.
Obserwator - naprawdę nie widzisz co i jak moderator napisał? Uzasadnienie jest widoczne jak na dłoni, jeśli nie widzisz, przeczytaj to co ja na początku napisałem. Jeśli dalej nie widzisz - nic nie poradzę. A poza tym:
Mi? Napisał(a):
> Obsrywator,
>
> to ty "bredzisz"
>
> albo jesteś bardzo młody i nie widziałeś
> znacznie większych kompromitacji panów kopaczy
Tak jest, ja widziałem też wiele
Poza tym
Mi? Napisał(a):
> a Ferenc ma chyba większą obsesję niż smalec.
> Na szczęście to się da wyleczyć. W związku z
> tym apeluję do administracji forum o odpowiednie
> działania.
Gorąco popieram.
I jeszcze:
docent Napisał(a):
> A ja dla porządku, i do znudzenia: bramka dla
> Błękitnych padła w tej samej minucie, kiedy
> młyn radośnie odśpiewał wtsk.
> Ja wiem, wkur.wi was to 'maniackie' powtarzanie.
> Nie przeszkadza mi to.
Tak jest, ja to też od dawna twierdzę, też to zauważyłem. Też o tym nieraz pisałem. Śpiewanie tego g... bardzo często nam przynosi stratę bramki. Może by się ludzie nad tym zastanowili? Bo może to Wy, ci którzy to śpiewacie, jesteście winni?
Ferencvaros Napisał(a):
> Akurat WTSK (piesn jak najbardziej zacna i
> niezastapiona)
Jak widać, przez dokładnie 10 lat nic się nie zmieniło... W kwietniu 2005 dyskutowałem z Szanownym Ferencvarosem (który zresztą ze względu na pewne swoje wypowiedzi na forum, w sprawie właśnie kulturalnego kibicowania, wtedy został pozbawiony uprawnień moderatora, to tak jako ciekawostka) na temat idiotyzmu tej tfu-rczości. Zapytałem wtedy, czy zaśpiewałby to przy swojej matce, dziewczynie, żonie... A jeśli nie, to czy się tego nie wstydzi... Odpowiedział wtedy, że matka i dziewczyna nie zobaczą go na meczu. Minęło 10 lat. Jeśli Szanowny Ferencvaros tę twórczość nazywa "jak najbardziej zacną" to rozumiem, że spokojnie ją przedstawi mamie, żonie, dziewczynie, Szefowi...
SaNtO Napisał(a):
> ja akurat w tym wypadku sie nie zgodze. wtsk to
> prawie nasz hymn i trzeba spiewac na kazdym meczu
Zauważyłem, że w ciągu ostatnich lat wypowiedzi SaNta zmieniły się znacznie, przeszły na wyższy poziom. Ludzie dorastają (niektórzy przynajmniej) :) Ale tu gorąco protestuję. Bardzo proszę nie obrażać a) Cracovii, b) słowa hymn. Ta wulgarna i prymitywna przyśpiewka ma być porównana z hymnem? Tak, jak docent, jeszcze może tolerowałbym to szambo na derbach, choć też z niesmakiem - a zaśpiewajcie im o ubeckiej przeszłości, o kolaboracji z milicją PRLowską, a nie takie coś, co źle świadczy przede wszystkim o nas. A na innych meczach? To ma być doping? Co to kogo obchodzi? Komu pomaga? I jeszcze tak durne...
I przypomnę jeszcze kilka postów tego forum, też sprzed 10 lat:
Autor: gtx
[i]Rozbiór "logiczny" przeboju: "Wisła to start k..." specjalnie dla (...)
Po kolei:
>Wisła to stara<
J aka ona stara, przecież to My jesteśmy najstarsi, o całe 3 miesiące górujemy nad sąsiadką.
>stara k...<, ze względu na szybko postępujące "zużycie" organizmu zawód ten można uprawiać góra do 60 i to chyba tylko dla bardzo zdesperowanych klientów. Wisła ma prawie 99 lat, tak więc jest już zdecydowanie "out of order"
>k...< główną cechą tego zawodu jest bardzo duża fluktuacja klientów. Co by o Wiśle nie powiedzieć po 1945 roku dała d... tylko 2 razy, Ubekom i cinkciarzom. Fakt, że uczucia ulokowała niezbyt trafnie, ale przy dzisiejszej swobodzie seksualnej trudno 2 partnerów uznać za kurews.two. A tak w ogóle to popatrzcie np. na włoskie kluby koszykarskie, one zmieniają partnerów co pół roku. To się dopiero nazywa kurews.two.:)
>Wisła j...ana jest< patrz punkt wyżej o zużyciu organizmu. W tym wieku coitus ze względów fizjologicznych jest chyba niemożliwy,chyba,że ktoś chce się narazić na ciężkie otarcia.
>Wisłę trzeba pier...< Odczuwanie pociągu płciowego do osób w tak podeszłym wieku jest na pewno jakimś zboczeniem, nazwy nie pomnę (gerontofilia czy cuś). Tak więc jeżeli ktoś odczuwa tego typu potrzebę, to powinien skonsultować się szybko z lekarzem lub farmaceutą.
>Wisłę ten wasz TS<. Wydawałoby się, że ostatniej linijce trudno odmówić logiki, bo to w końcu nie nasz tylko ich. Chciałem przypomnieć, że całe przesłanie "pieśni" wyrasta korzeniami z czasów kiedy to był G T S, więc odcięcie literki "G" zmienia tu optykę w stopniu zasadniczym.
Tak więc fani tej pieśni, nie tylko wulgarnie, ale i nielogicznie.
Dziękuję za uwagę ;););););)[/i]
Autor: klaros
[i]Dziękuję kolegom za rozbiór logiczny tekstu znanego wszystkim ulubionego protest-songu o starej ladacznicy.
Jeśli nadal to Forum czytują fani tej tfu-rczości i jeszcze się nie przekonali jakim gównem jest ten tekst, to niech sobie przeprowadzą takie doświadczenie:
1. siąść lub stanąć przed lustrem,
2. zaprosić matkę, dziewczynę, kochankę, żonę lub córkę (kogo kto tam ma, najlepiej wszystkie naraz); warto mieć niedaleko ich miejsca pobytu w trakcie doświadczenia jakieś dość spore naczynie lub wiadro
3. wyrecytować pełny tekst patrząc sobie samemu w oczy w lustrze; wyrecytować a nie wyśpiewać - podkreślam (może być wersja z GTSem, może być z TSem - którakolwiek jest dobra do tych doświadczeń)
4. po tym jednoosobowym orędziu recytatorskim należy z uśmiechem i dumą powiedzieć zebranym kobietom: "Fajne, nie? To właśnie najczęściej lubimy śpiewać na meczach"
5. wylać wiadro - najlepiej nie do umywalki - bo się zapcha.
Miłej zabawy.
Jak ktoś chce zyskać uznanie w oczach tych kobiet - to warto powtarzać to doświadczenie co najmniej raz dziennie. Dla urozmaicenia można też nucić na pełny regulator przy goleniu lub jak kto jeszcze się zarostu nie dorobił, to przy pakowaniu kanapek do szkoły.[/i]
Autor: pmx7
(...) [i]mimo, ze jej nie spiewam na innych meczach, uwazałem, ze na derbach, bez zazenowania, zaspiewać ją można. Dodatkowo piosnka ta była dla mnie zawsze tylko tłem i to mało istotnym w sporze o to jak powinno wyglądać kibicowanie Pasom. Tak było do wczoraj, bo po Grodzisku, po tym co przeczytałem z relacji Bisia, a takze innych postów, nie zaspiewam tej piosnki juz wiecej. I nie dlatego, ze nagle mi sie stosunek do wisly zmienił. Nie zaspiewam dlatego, ze własnie ta spiewka stała sie symbolem najwiekszej swołoczy, chamstwa i prostactwa, którego nie nalezy obłaskawiać tylko zgnieść bez żadnej litości i nigdy wiecej nie wypuścic na światło dzienne. Nie zaspiewam tej piosenki bo bylem, jestem i bede Pasiakiem i swój honor i dume mam.[/i]
Przeczytajcie, proszę, te trzy teksty wyżej - ze zrozumieniem...
============
A oczywiście, jeszcze raz, wczorajszy mecz też mnie niepomiernie wkurzył. Rozumiem, że wkurzył też innych. Ale wkurzenie to jedno, a pewne zasady - drugie.
Dobra, to się bulwersujcie tym, że Ferencvaros napisał dupa, wypierdole i nazwał GTS po imieniu.
Chłopakom się przytrafiło zwykłe potknięcie, przecież w sporcie takich wiele. Skoncentrujmy się na wspólnym, fajnym, kulturalnym dopingu, a na derbach krzyknijmy raz "wi*ła dziady!". I "sędzia kalosz" jak nas będą kręcić.
Proponuje też dalej slawic nasze mlode talenty, nie zapominajac o tym, jak ważna rolę pełnią w zespole rutyniarze- ligowcy. Nie przejmuj się Adaś!". "Odwagi Mateusz!".
Piszecie do mnie jak do buraka osilka. A ja Wam podałem przykład z naszej przebogatej historii, którego żaden z leciwych forumowych mędrców nie zauważył. Bo, cytując, czy bardziej parafrazujac jednego autora, nasza historia jestem w przykłady obfitujaca, przez co jedni wolą nową Unię Lubelską, innym się marzy nowy pogrom kielecki
Rola moda polega na czytaniu tutaj różnych wypocin i usuwaniu pytań o to, czy idziemy na derby na biało- czerwono, niebiesko- czarno, czy może, wisła, na żółto.
Jak dla mnie, to ten klub od lat nie ma nic do zaoferowania poza antywi*łą.
Agnan Napisał(a):
> ...
Świetny wpis, w pełni popieram, zwłaszcza fragment o WTSK.
Ferencvaros, jesteś moderatorem i sumując wszytskie wypowiedzi muszę przyznać, że masz większości racje... Dlaczego,
1. Tak jak możesz kasować głupie wypociny i głupkowate pytania taki sam znak = kładę przy tych którzy piszą że piłkarzy należy chwalić za ładne dośrodkowanie usprawiedliwać za młody wiek.. itp. Piłkarze to ich zawód, to okresy przygotowań, to kilkaset meczów, testów/łapówek/znajomości i marzenie myślenie każdego przeważnie polskiego grajka - Ekstraklasa i środek tabeli i już jestem lepszy od 1ligowca czy 2 ligowca. Zasada Fair-Play na boisku a szacunku brak. Różnica kasy.. i co? i podział w na boisku? na lepszych i gorszych? 90 minut decyduje żeby pokazać dlaczego wiecej zarabiam i że wiecej pracowałem i gram w Cracovii.
2. Tak, macie prawo pisać opinię swoją..takie forum, nie którzy użytkownicy forum są wstanie napisać "jeb*ć wisłe" i nic wiecej.. a z drugiej strony ktoś potrafi po tak dramatycznej postawie piłkarzy bronić ich.
3.Jesteśmy Pasiastą Rodziną i chciałbym aby to forum służyło by Młodziak - nauczył się tu dużo czytając, gdy zadna pytanie dostał nawet odp na priv.
a starsi bezsensownie się tu nie kłócili a jeśli ktoś jest przekonany o swoich racjach to starał się w mądry sposób przekonać do tego innych użytkowników. Ja osobiście czytając forum mogłem zmienić moje myślenie na dany temat.
To, że Feren jest moderatorem to nie znaczy, że ma zakładać drugi profil by móc swobodnie pisać...!
Agnam, masz urlop od pisania ale czytasz forum? i nie ma wątku w którym zgadzasz się z innymi aktywnymi użytkownikami?
Zachowujecie się czasem jak byście byli znajomymi piłkarzy czy prezesa.
A to nie Wy zarządzacie tym klubem i w nim gracie, z drugiej strony uszanujcie ludzi którzy są na każdym meczu na każdym wyjeździe którzy dbają o ruch kibicowski na Cracovii. Mogą ich ponieść emocje związane z padaką na boisku.
misiekm Napisał(a):
> Profesor ma układ z Kubusiem a Kubuś ma układ z
> pewną grupą. Póki co nic się nie zmieni bo :
>
> Na układy nie ma rady
O to, to niestety :( Rzucili by ludowi Bałdysa na pożarcie, to już byłoby ciut lepiej , ale tylko CIUT
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)