Bierz 60
A ja teraz mam Samsunga i jestem zadowolony mogę polecić
-
-
Wątek RTV AGD typu help
- Edytowany
Ja mam 60 i często jest "czekam aż się zapełni" - 45 byłaby bardziej komfortowa i uniwersalna. Też jadę na szajsungu, od 2 lat nic się nie zjebało, ale nie jestem szpecem aby polecić. Dla mnie WAŻNĄ funkcją jest to, że się sama otwiera po skończeniu, nie piszczy jak pojebana,ż żebym ruszył dupę i ją uchylił - tą funkcję sobie bardzo mocno chwalę.
- Edytowany
Jak masz mozliwosc Khalidzie to bierz zmywarke taka do max 25... proponuja Ci 60 jak Ty zastanawiasz sie nad 45....
Taka 25 to nie dosc ze pozmywa to jeszcze oko nacieszysz takie 25 letnie sa bezawaryjne , glowa malo kiedy boli.. 😉 😉
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-06/kobieta-naczynia-768x512-jpg-26012548.jpg[/img]
taka będzie niezawodna i max 30 nie więcej
- Edytowany
Taka najlepsza...Ale żona i proboszcz nie pozwalają🤣
Ps tak swoją drogą polecania 60 jak prosisz o info o 45 to jak polecania Avensis jak pytasz o Jazz🤣
Były Kumie.
Tylko Electrolux. Mam taką, ale nie chwalę bo mam, ale dlatego, że kupiłem po dogłębnym śledztwie i kilku prywatnych rozmowach ze sprzedawcami.
To jest jedyna firma, która trzyma jeszcze jako taki standard żywotności sprzętu.
Oczywiście dokupiłem przedłużoną do 5 lat gwarancję, bo bez tego może się okazać, że sprzęt zakończy żywot w 37 miesiącu użytkowania.
Praktycznie każde duże AGD zawiera teraz gen śmierci. Niekoniecznie to musi być chip. Miałem poprzednią zmywarkę Indest Hot Point.
Orałem nią 8 lat i miałbym ją do tej pory, ale w pompie posiadała plastikowy rotor, który normalnie się zużył. Gdyby był metalowy to zmywarka działałaby do tej pory. Niestety nie dało się tego wymienić.
Generalnie szerokość zależy od ilości brudnych naczyń jakie generujesz. Jednemu wystarczy 45 na dwa dni, a u mnie 60 chodzi czasami po dwa, trzy razy dziennie.
Mam pytanie na temat DVBT2. Telewizor pokazuje mi na programie 28 - Sprawdzam TV, że odbiornik jest gotowy na nowy standard. Ale teraz odbiera mi tylko kurwizję i kilka innych kanałów (n.p. Metro). Nie mam Polsatu ani TVN. Oczywiście włączyłem wyszukiwanie nowych kanałów. O co chodzi?
- Edytowany
Mialem to samo... wymienilem kabelek z wtyczkami antenowymi i smiga wszystko...
[quote]#post1537190 Mam pytanie na temat DVBT2. Telewizor pokazuje mi na programie 28 - Sprawdzam TV, że odbiornik jest gotowy na nowy standard. Ale teraz odbiera mi tylko kurwizję i kilka innych kanałów (n.p. Metro). Nie mam Polsatu ani TVN. Oczywiście włączyłem wyszukiwanie nowych kanałów. O co chodzi?[/quote]
Też to miałem - zainstalowałem w niedzielę przed zmianą, działało, w poniedziałek - tylko parę kanałów, a na sprawdzam28 że OK... Po paru dniach się zorientowałem, co trzeba zrobić. Po prostu zainstaluj programy od nowa.
[quote]#post1537091 jak AGD to może ktoś qumaty w branży poleci zmywarkę 45cm (model do zabudowy).
Nawet nie musi być konkretny model ale jakiej firmy "brać"😎 . Wymagania: przyzwoita bezawaryjność. Wodotryski niekonieczne.[/quote]
Końcem zeszłego roku byłem na etapie zakupu całego sprzętu do kuchni. Temat obadałem, popytałem ludzi z branży i wybór padł zgodnie z tym co pisze Sterby na zmywarkę electroluxa. Stosunek jakoś cena najlepszy, części nie-modułowe wiec w razie awarii jakiegoś podzespołu jest szansa, że ewentualna naprawa będzie opłacalna. Z samego działania sprzętu jestem ogólnie bardzo zadowolony, tylko że ja brałem 60 do zabudowy.
[quote]#post1537238 [quote]#post1537190 Mam pytanie na temat DVBT2. Telewizor pokazuje mi na programie 28 - Sprawdzam TV, że odbiornik jest gotowy na nowy standard. Ale teraz odbiera mi tylko kurwizję i kilka innych kanałów (n.p. Metro). Nie mam Polsatu ani TVN. Oczywiście włączyłem wyszukiwanie nowych kanałów. O co chodzi?[/quote]
Też to miałem - zainstalowałem w niedzielę przed zmianą, działało, w poniedziałek - tylko parę kanałów, a na sprawdzam28 że OK... Po paru dniach się zorientowałem, co trzeba zrobić. Po prostu zainstaluj programy od nowa. [/quote]
Zainstalowałem od nowa. Nic nie pomaga. Wyszukuje mi tylko niektóre programy.
Pluton to wymien kabel z wtyczkami na nowe... u mnie wlasnie to pomoglo..
- Edytowany
Od paru dni coś jest nie tak z sygnałem DVB-T2 na MUX-2: Polsat, Super Polsat, TVN, TVN7, TV4, TV Puls, PULS2, TV6.
Niby parametry emisji MUX-2 z Chorągwicy są ok i są następujące: częstotliwość: 490 MHz, kanał: 23, moc: 100 kW, polaryzacja: pozioma, charakterystyka: dookólna, ale w niedzielę wieczorem miałem naprzemian albo bardzo słaby sygnał albo brak sygnału, a wczoraj do jakiegoś czasu to już był brak sygnału kompletny, po czym wieczorem sygnał powrócił do swojego normalnego poziomu i było już ok.
Edit: dzisiaj znowu to samo, po południu sygnału nie było, teraz jest ale słaby, pixeloza 😡
Już wiem w czym jest problem z tymi tefałenami i polsatami. Otóż w Krakowie tunery wyszykują kanały Mux-2 na kanale 23 i na kanale 36. Jeśli wyłączymy w tunerze LCN, to tuner łapie te kanały i z kanału 23 i z 36. Wtedy widać, że na tym muxie obraz z kanału 23 jest ok i sygnał jest silny, a z kanału 36 sygnał jest słaby i jest pixeloza, Przy wyłączonym LCN każdy tuner zapisuje jednokrotnie te same kanały, więc może się zdarzyć tak, że zapisze sobie tylko ten mux-2 z kanału 36, a nie z 23 jak powinien. W takiej sytuacji najlepiej wyłączyć LCN, przeszukać wszystkie kanały od nowa, programy mux-2 z kanału 36 skasować i wszystko jest ok 🙂
Ja ktoś szuka sprzętu do dvb-t2 i jednocześnie chciałby mieć satelitę, to polecam ten sprzęcik za grosze:
https://allegro.pl/oferta/tuner-hd-line-statelitarny-dvb-s-do-telewizji-12216096558
Francuski tuner HD-Line combo. Jest naprawdę świetny, malutki, ma język polski, mnóstwo ustawień, bardzo fajną czytelną grafikę, bardzo przyjazne menu i epg, łapie wszystko na naszym dvb-t2 i na satelitach. Ma też funkcje internetowe, youtube, iptv i inne, trzeba tylko do niego podpiąć pod usb kartę wi-fi, a działąją nim z chyba wszystkie karty, co rzadko się zdarza, bo podpiąłem do niego dwie różne i wszystko jest ok. Ma dwa gniazda usb, jedno z tyłu, drugie z przodu, więc nie ma problemu, że na jednym będzie karta wi-fi, a do drugiego można podłączyć dysk zewnętrzny do oglądania i nagrywania. Do tego naprawdę super odtwarza filmy z dysków, z żadnym dyskiem zewnętrznym i z żadnym formatem plików video nie ma problemu, odtwarza wszystko i napisy są wyświetlane duże i czytelne.
Powiem szczerze, że chyba w niczym nie ustępuje mojemu dotychczasowemu wypasionemu Amiko Alien 2, ktorego mam od lat.
Mając do wyboru różny drogi sprzęt combo, to taki i to za 100 zł z groszami nie ustępuje temu drogiemu absolutnie w niczym.
Aukcja już jest zakończona ale nie było ofert kupna, więc kto jest chętny, poprosić sprzedawcę o ponowne jego wystawienie i kupić ☝
136 dni później
- Edytowany
Mamy niedawno kupioną lodówkę jedno drzwiową. Zastanawiamy się z zona czy jest sens palować miejsce na lodówkę typu side by side przy meblach na wymiar (zostawimy narazie starą lodówkę i jak zarobimy to zmienimy na sbs - taki plan). Zakupy średnio się nam mieszczą w tradycyjnej lodówce. Jednak jak oglądałam w sklepie dwu-drzwiówki to w cale mi się takie pojemne nie wydają. Jak oceniacie lodówki typu side by side? Są wygodniejsze i bardziej pojemne?
A może po prostu kupić taką zamrażarkę?
https://sklep.technica.pl/drzwi-uchylne/zamrazarka-skrzyniowa-93-l-0-105-kw-564x574x845-mm-stalgast-883101
Mamy na nią miejsce w spiżarni. Co się lepiej sprawdzi?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)