jurassic Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Najtańsza legalna opcja, to kupić na giełdzie
> rtv albo na allegro kartę TNK SmartHD za 80-90
> zł, ważną trzy miesiące, potem przed upływem
> tych trzech miesięcy doładować na pół roku za
> 96 zł albo na rok za 180 zł i masz miesięcznie
> po 16 zł albo po 15 zł, zależy za jaki okres
> zapłacisz. I przynajmniej masz tvp sport, n
> sport, orange sport i 2 eurosporty !:)
czyli jest w tym ten pakiet multi ? bo zależy mi też na minimini...
-
-
Wątek RTV AGD typu help
Jak kupisz nową kartę, to minimimi masz przez 3 miesiące, potem pakiet multi trzeba opłacać dodatkowo, wg mnie nieopłacalna sprawa !
W razie czego Dongle na androidzie za max200zł wpinane w HDMI i potem weeb.tv 30zł miech, ale nie ma ABC. Jest cała reszta plus tematyczne (Ben10, Pingwiny, SpanczBob, inne)
Kurcze nie wiem czy ten wątek czy komputerowy ale warto przeczytać i może cos ktoś użyje. Pasowało by na kobiecie taki dać jak jest mecz. Zaprogramować podawanie piwa i chipsów i tryb MUTE. :D
http://www.dobreprogramy.pl/Szuri21/NFC-dla-poczatkujacych,61527.html
6 dni później
Pany,kable hdmi do 3d na allegro za pare złotych to dobre czy nie ? jak nie to jaki polecicie za nieduże piniądze ? chodzi o oglądanie 3d...
Koniecznie kup podstawki pod te kable, żeby nie rezonowały redundacją. ;)
http://www.bestbuy.com/site/audioquest-diamond-3-3-high-speed-hdmi-cable-dark-gray-black/2383276.p?id=1218324437192&skuId=2383276&st=audioquest+diamond&cp=1&lp=8#BVRRWidgetID
:D
isaac Napisał(a):
> Pany,kable hdmi do 3d na allegro za pare złotych
> to dobre czy nie ? jak nie to jaki polecicie za
> nieduże piniądze ? chodzi o oglądanie 3d...
Ani kształt ani kolor kabla nie ma wpływu na Twoje doznania 3D.
Daj se siana z videovoodoo...
Ale na ten diamentowy kabel za 1000 $, który wskazał Willu, to może panienki będą lecieć jak muchy ... i będziesz miał 3D w realu ! ;)
Jerr Napisał(a):
> isaac Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Pany,kable hdmi do 3d na allegro za pare
> złotych
> > to dobre czy nie ? jak nie to jaki polecicie za
> > nieduże piniądze ? chodzi o oglądanie 3d...
>
> Ani kształt ani kolor kabla nie ma wpływu na
> Twoje doznania 3D.
> Daj se siana z videovoodoo...
Możesz jaśniej ? Dlaczego mam dać sobie siana ?
Idź do sklepu i kup za kilka-kilkanaście złotych kabel i po sprawie. Za przesyłkę dasz więcej niż to wszystko warte.
Ja w domu oglądam od 3 lat na 10m kablu za 50zł i jest gites majonez. Z lenistwa nie chce mi się na krótszy wymienić wiec jest pozwijany za biurkiem po przemeblowaniu.
Jedynie to jak się często podpina i odpina to warto w coś z lepszymi końcówkami kupić.
no i przede wszystkim jeśli nie planuje sie podłączać laptopa na drugim końcu pokoju to lepiej kupić krótszy kabel - nie wiem na ile to potwierdzone i dlaczego, ale ja u siebie widzialem roznice w jakosci przy podlaczeniu kablem 1,5m a 5m.
Różnica jest w różnych generacjach HDMI gdzie starsze wersje nie obsługują wszystkiego ...
http://pl.wikipedia.org/wiki/HDMI
a co do samego działania na większe odległości ... to działa lub nie ;) kabelek przesyła 0 i 1 tak więc jak coś będzie nie tak to obraz się wywali i będzie jasne że za daleko ... nie ma mowy o stracie na jakości obrazu czy czymś takim ...
Starszych niż 1.3 się nie spotyka, a i te rzadko jak się ktoś uprze. 1.4a najczęściej czy tam super duper high speed latają. Mam u siebie 1m za 7zł.
to podsumujcie jaki kabel kupić najlepiej do oglądania 3D :D
Do 3D kup kabel hdmi 1.4
Ktoś kupował soundbary może?
Mam mały pokój i instalacja kolum czy jakiegoś systemu 5.1 mija się z celem, ale myślę na soundbarem bo głośniki w tv to wiadomo...
ja bym tam wolał jednak 5.1 ... a w małym pokoju nawet łatwiej dobrze ustawić ;)
Nie słyszałem nigdy tego baru ale jakoś mi się nie widzi dźwięk przestrzenny z czegoś co jest tylko z przodu. Jak już miał bym coś takiego brać to wole dobrej klasy zwykłe 2.1.
Sam myślałem nad 5.1 ale co raz to gdzie indziej się jest oglądając więc ciężko to ustawić. Mam zwykle 2.1 Creativa i daje rade spokojnie.
Ja od lat jade na Genius'ach 5.1 (4000) głośniki jakość/cena miazga
Peterps Napisał(a):
> Ktoś kupował soundbary może?
>
> Mam mały pokój i instalacja kolum czy jakiegoś
> systemu 5.1 mija się z celem, ale myślę na
> soundbarem bo głośniki w tv to wiadomo...
Akurat jestem na czasie :)
3 tygodnie temu kupilem sound bar Samsunga HWH355 do mojego 40 calowego Samsunga. Obraz tv zyleta ....tylko jednak cos brakowalo w dzwieku.
Tez mialem dylemat , moja pani po pierwsze nie lubi duzego basu w kinie domowym a po drugie moj pokoj nie za bardzo nadaje sie by go okablowac czy ustawic kolumny w systemie 5.1. Po przeczytaniu wielu recenzji jednak zdecydowalem sie na dzwiek 2.1 z sound baru.
Wrazenia ? Jak najbardziej pozytywne . Muzyke wreszcie moge sluchac z tv w naprawde dobrej jakosci z basem ( oczywiscie jak zony nie ma) do tego odtwarza mi muzyke z telefonu przez bluetootha . Jak dla mnie dobry zakup , duzej roznicy nie widze przy zonie w ogladaniu filmow w systemie 2.1 czy 5.1. Wciaz marudzi , ze za duzy bas i za wyraznie :) tak jak wczesniej przy kinie domowym.
Brak moze tej przestrzennosci co w 5,1 ale i tak jestem bardzo zadowolony . Dynamika basu jak w kinie domowym a dzwiek czysty i wyraziste stereo. Jest troche opcji w menu sondbara , ale ja wybralem 3D dzwiek ktory jest najblizszy mi do kina domowego jak i do mojego ucha.....a ucho mam wymagajace :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)