Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • PLAY - OFF 2015 (temat zbiorczy) | 1/4 finału - Cracovia vs Podhale Nowy Targ | ... i koniec sezonu dla Pasów (pr...

• Hokej
    • Rozpoczęto 24.02.2015 o 20:48
      Ostatnia aktywność 14.03.2015 o 19:55
      67385 wyświetleń
    • *KSC*

767
      0
    • 10.03.2015 o 20:15
      Post #1064171 10.03.2015 20:15
    znowu podziękujemy tym 8 zawodnikom z rocznika 1999 przed kolejnym sezonem ,a nam znowu Walkowera walną za rok ,czy dwa Pamiętam jak rok temu tez jak nas Unia ograła ,jak cieszyliśmy się z Gawlika MYŚLEĆ to nie boli ,a korzyści może być mnóstwo ,i wcale nie musimy majstrów zdobywać co sezon ,wystarczy BYĆ
    • volker0

2.4K
      171
    • 10.03.2015 o 20:16
      Post #1064172 10.03.2015 20:16
    ... Jakby Arena była zakończona jakieś trzy lata temu ,może byłoby inaczej ? Tak, głośno myślę.. Może, właśnie teraz nadszedł czas aby wstać i zrobić rząd i... Ktoś wcześniej, słusznie zauważył, ze wbrew pozorom hokej nie umiera a jest wręcz przeciwnie. Reaktywują się stare sekcje i powstają nowe. Amatorzy tez śmigają ,aż milo popatrzeć. W samym Poznaniu jest ich kilka a dzieciaków coraz więcej na lodzie:) Potrzeba tylko normalności. .Jest to taka zajebista dyscyplina sportowa, szkoda słów..Sami wiecie :) Jak pomyślę, ze w Niemczech na drugoligowe rozgrywki przychodzą tłumy, to zastanawiam się co jest u nas nie coman.. O grze w innych ligach, rozmawiamy systematycznie od kilku sezonów...Jestem przekonany, ze inna liga jest realna a przyjazd do nas Austryjakow, kibicow innych nacji, tez jest w ich zasięgu, wiec byłoby fajnie.. Wiec, może nadszedł czas, pozostawić ten caly burdel w tyle i już.. P.S Przepraszam, za gramatykę itp..jestem po kilkunastu godzinach w pracy, ledwo na oczy patrze ale serce jeszcze bije dla hokeja :)
    • KruszynaKSC

19K
      20.5K
    • 10.03.2015 o 21:17
      Post #1064190 10.03.2015 21:17
    marcin_ksc Napisał(a): ------------------------------------------------------- > A ja oczekuje na informację co z 8 zawodnikami z > rocznika 1999, którzy od nowego sezonu będą > juniorami młodszymi. > > Szkoda, że tym się nikt tu nie interesuje !!! Po co sie maja interesowac i niewygodnymi tematami zajmowac?? Kasa za charytatywny mecz tez poszla w pizdziec i co?? Zajal sie ktos tym?? Napisali szyderczo zeby isc z tym do gazet i pytanie czy Jakub cos Ci zrobil ze sie przypierdziela do niego :D
    • torreador

3.5K
      1.2K
    • 10.03.2015 o 21:25
      Post #1064196 10.03.2015 21:25
    Czy w 8 zawodników można grac w lidze?
    • KruszynaKSC

19K
      20.5K
    • 10.03.2015 o 21:39
      Post #1064202 10.03.2015 21:39
    torreador Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Czy w 8 zawodników można grac w lidze? Mozna zawsze sie z kims polaczyc spokojnie ale GRAC SWOIMI!! Nie jako Torun. TYLKO TO SA KOSZTA na ktore klub ma wyebane!! Bo woli zaplacic Toruniowi niz w swoich inwestowac bo po co.
    • quentin

8.9K
      4.5K
    • 10.03.2015 o 21:43
      Post #1064204 10.03.2015 21:43
    Kruszyna ale kto i co napisal? Takich spraw nie załatwisz pisząc posty na forum kibiców. No sorry ponarzekać można, wyzalic się również, nawet poprzeklinać. Tylko efektów brak. Co do zawodnikow to Marcin są w ogóle jakieś przymiarki by ich wyslac/polaczyc rocznikowo z klubami z "sąsiedztwa"? Bo w 8 to niestety drużyny się nie zlozy. Byly jakies pomysły inne?
    • marcin_ksc

9.1K
      612
    • 10.03.2015 o 21:58
      Post #1064211 10.03.2015 21:58
    Nikt sie tym nie interesuje. Zreszta ci chlopcy zdaja sobie raczej sprawę że klub ma ich w zadzie. Za rok nastepni, i tak dalej i tak dalej. A potem oswiadczenia będą frajery pisać.
    • mrówka

568
      83
    • 10.03.2015 o 23:07
      Post #1064238 10.03.2015 23:07
    Podobno władze byly zdziwione,gdy sie dowiedzieli, że juz za rok będzie kilku juniorów. Zaskoczyło ich, że wytrwały chlopaki tyle lat w treningach. W końcu nigdy nic dla nich nie robią, a Ci uparcie trenują. Myślę, że będzie jak zwykle, oleją chłopaków. I tacy ludzie mówią Cracovia to my. :(
    • *KSC*

767
      0
    • 10.03.2015 o 23:13
      Post #1064241 10.03.2015 23:13
    wiecie co mnie najbardziej wkurwia?t'o ze młodzi z Cracovii muszą kończyć z hokejem ,a nasi zagraniczni przedwcześnie juz lub znowu mają u nas ,,wakacje \sanatorium'' ,kasa leci za nic
    • kastor

292
      0
    • 11.03.2015 o 07:49
      Post #1064275 11.03.2015 07:49
    Zrobiłem mały research na spokojnie jak już opadł kurz i wystarczy wziac regulamin PHL, zeby zobaczyc ze nie byl on stosowany przez caly sezon. Pracownik WGiD PZHL udzielil takiej a nie innej informacji poniewaz sam byl przekonany o tym, ze tak jest i tak wlasnie przekazal. Chciano uje**c Cracovie, to ujebali i wyciagneli niezatwierdzony przez zarzad regulamin. Gdzie jest uchwala albo protokól z posiedzenia zarzadu PZHL który mieli dostarczyc? Nic nie dostarczyli albo do tej pory zapewne robia to na kolanie, antydatuja. Co z tego, ze regulamin przyszedl do klubu skoro nie bylo podstaw do jego stosowania. Nic. Przykladów jest cale mnóstwo. Pkt 6.1 mówi, ze weryfikacji dokonuje PHL, przy czym wszystkie weryfikacje w sezonie dokonywalo WGiD PZHL Pkt 12.3 ? PHL moze zmieniac terminy na wniosek klubów. Faktycznie robil to WGiD PZHL, wyrazajac zgode na zmiane naszych meczów. Pkt 12.5 ? za zmiane terminów nalezalo placic kase. Nikt tego nie robil. WGiD PZHL wyznaczalo terminy meczów z urzedu np. dwie ostatnie kolejki powolujac sie konkretne zapisy starego regulaminu. Przeciez mialo to robic PHL... Pkt 15 i 16 ? licencje zawodnicze PHL oraz wymogi ich dotyczace. Fikcja. W sezonie byly tylko licencje PZHL wydawane na starych zasadach. Pkt 30 PHL mialo powolac komisarza. Nikogo takiego nie bylo. Mieli wyznaczac sedziów, a w rzeczywistosci robil to Wydzial Sedziowski PZHL. Wszystkich zawodników zatwierdzal i uprawnial WGiD PZHL, tak samo jak zajmowal sie wszystkimi sprawami biezacymi, podobnie jak weryfikacje lodowisk, licencje klubowe ? wszystko PZHL, a nie PHL na podstawie regulaminu. To ja sie pytam gdzie bylo stosowanie tego regulaminu do tej pory? Nie bylo. Jedna wielka machlojka, a Chwalka odkreca kota ogonem. Czy ktos sie spodziewal, ze odwolanie przyniesie skutek? Co niby wtedy mieliby zrobic skoro dzien pozniej zaczynaly sie pólfinaly?
    • żółta kaczka

6K
      682
    • 11.03.2015 o 09:15
      Post #1064283 11.03.2015 09:15
    Ka Rot Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Kupiłem karnety, idę, jestem przeciwny > bojkotowi, zły moment. > Mogę coś powiesić na ceremonii otwarcia, jestem > na A20 blisko lodu i dokładnie nad "czerwoną" :) Zaproponowałbym coś, ale nie mogę się zdecydować który początek...Może coś w ten deseń: [pre] [align=center]KTÓRY Z NICH TO WIĘKSZY PSUJ? "H" CZY "CH"? TO JEDEN "CH"![/align] [/pre] albo: [pre] [align=center]"H' CZY "CH" NAROBIŁ GNÓJ? DWIE PISOWNIE - JEDEN "CH"![/align] [/pre] W sumie to to i na samym tym jednym rymie sporo by jeszcze wyszło, i to nawet bez pytania, >>czy "H" i "Ch" to jeden "ch"<<. Mogłoby być na przykład: [pre] [align=center]Z KONOPNICKIEJ BANDA SZUJ JUŻ 3 LATA ROBI GNÓJ![/align] [/pre] Oj jakby tak posiedzieć i pogłówkować to duży na tych nicponi by się upisało. A zaiste bardzo, ale to bardzo sobie na to zasłużyli! Albo też w ogóle nie szukać rymu, tylko krótki przekaz, żeby się szybciej czytało, jak gdzieś mignie: [pre] [align=center]"H" CZY "CH"? 2 PISOWNIE - 1 "CH"![/align] [/pre] I tak dalej, i tak dalej można bez ograniczeń, bo materiału dali co nie miara. PS: sorry za wygląd, ale takich ładnych ramek jak agent44 to ja wstawiać nie umiem...
    • agent44

6.1K
      1.7K
    • 11.03.2015 o 09:19
      Post #1064284 11.03.2015 09:19
    I właśnie dlatego, oprócz ukarania winnego (czyli prawdopodobnie TB ), MKS powinien PZHL-owi wytoczyć proces, bo to akurat wychodzi im całkiem nieźle. (vide wygrana z piłkarzami-sprzedawczykami, czy wcześniej wygrana w sądzie z PZHL-em, w sprawie nagrody za PP 2013).
    • Ponurakus

141
      0
    • 11.03.2015 o 09:28
      Post #1064287 11.03.2015 09:28
    żółta kaczka Napisał(a): ------------------------------------------------------- > KTÓRY Z NICH TO WIĘKSZY PSUJ? > "H" CZY "CH"? TO JEDEN "CH"! > > > > albo: > > "H' CZY "CH" NAROBIŁ GNÓJ? > DWIE PISOWNIE - JEDEN "CH"! > > > > W sumie to to i na samym tym jednym rymie sporo by > jeszcze wyszło, i to nawet bez pytania, >>czy "H" > i "Ch" to jeden "ch"<<. Mogłoby być na > przykład: > > Z KONOPNICKIEJ BANDA SZUJ > JUŻ 3 LATA ROBI GNÓJ! > > > > Oj jakby tak posiedzieć i pogłówkować to duży > na tych nicponi by się upisało. A zaiste bardzo, > ale to bardzo sobie na to zasłużyli! > > Albo też w ogóle nie szukać rymu, tylko krótki > przekaz, żeby się szybciej czytało, jak gdzieś > mignie: > > "H" CZY "CH"? > 2 PISOWNIE - 1 "CH"! > > > I tak dalej, i tak dalej można bez ograniczeń, > bo materiału dali co nie miara. > > PS: sorry za wygląd, ale takich ładnych ramek > jak agent44 to ja wstawiać nie umiem... hehehehe umarłem :) dobre
    • *KSC*

767
      0
    • 11.03.2015 o 10:24
      Post #1064299 11.03.2015 10:24
    Krakowianie popełnili regulaminowy błąd, ale tryb rozpatrywania odwołania budzi duże wątpliwości. Czy to koniec sprawy? Z naszych informacji wynika, że Cracovia rozważa skierowanie sprawy do sądu. Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3779691,zostawili-ich-na-lodzie,id,t.html
    • żółta kaczka

6K
      682
    • 11.03.2015 o 10:39
      Post #1064303 11.03.2015 10:39
    Ponurakus Napisał(a): ------------------------------------------------------- > hehehehe umarłem :) dobre To jeszcze jedno "spesziali fo ju maj frjend", jak to mawiają w Egipcie: [pre] [align=center]BY TRYBUNA HONOR MIAŁA GŁOŚNY DOPING TO NIE BAJKA! WIELKI [b]HAŁAS[/b] - WTEDY [b]CHWAŁA[/b], GDY [b]HAŁASIK[/b] - LEDWIE [b]CHWAŁKA[/b][/align] [/pre] może być też "MIERNA CHWAŁKA", lub coś w tym stylu - odpowiednich określeń na 2 sylaby polski język polski oferuje pod dostatkiem...
    • Leesior

11.3K
      2.9K
    • 11.03.2015 o 11:06
      Post #1064309 11.03.2015 11:06
    *KSC* Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Z naszych > informacji wynika, że Cracovia rozważa > skierowanie sprawy do sądu. > Rozważa ? A co tu rozważać ?
    • żółta kaczka

6K
      682
    • 11.03.2015 o 11:14
      Post #1064312 11.03.2015 11:14
    Zawsze można zrobić "na Ola Żwirskiego" z Psów, że zacytuję ten niezapomniany fragment: "Na co miałem czekać? Na sądy miałem czekać? Skoczyłem do gardła sk...om" PS: żeby nie było, że grożę patafianowi - to tylko głupi żart sytuacyjny!
    • Ka Rot

218
      2
    • 11.03.2015 o 12:04
      Post #1064331 11.03.2015 12:04
    Co do protestów, pierwsze pytanie - trochę się powtarzam: co i komu chcemy protestem przekazać? Środowisko hokejowe jest podzielone, opinie wyrobione i nie do ruszenia, do tego bardzo lokalnie - regionalnie - rodzinnie - sitwowo ugruntowane, PZHL jako taki kolejnym oskarżeniem, zarzutem itp. się nie zdziwi ani tym bardziej nie poprawi, naprawi, samorozwiąże itp., przeciwnie, bardzo łatwo wykorzysta w mediach wszelkie akcje z naszej strony na swoją korzyść. Jestem zwolennikiem zorganizowania akcji, ale wymaga to starannego przemyślenia i równie nienagannego przygotowania. Jeśli nie będziemy pewni pozytywnego impaktu w mediach i/lub faktycznego i skutecznego napsucia PZHL-owi, lepiej odpuścić. Na dziś wiem, że można zrobić świetną "reklamę" w mediach atakując PZHL od razu i informując, że zbliżające się MŚ, otrzymane przypadkiem, organizuje i firmuje federacja z nielegalnie funkcjonującymi władzami, z niezgodnymi z prawem przepisami i ścigana przez najpoważniejszych uczestników gry. Tego my na forum nie zrobimy, Comarch, pospiesz się ;)) A co do protestu, zanim dojdziemy do zaniechania, warto pomyśleć; ale to już temat nie na forum...
    • Ka Rot

218
      2
    • 11.03.2015 o 12:12
      Post #1064335 11.03.2015 12:12
    *KSC* Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Krakowianie popełnili regulaminowy błąd, ale > tryb rozpatrywania odwołania budzi duże > wątpliwości. Czy to koniec sprawy? Z naszych > informacji wynika, że Cracovia rozważa > skierowanie sprawy do sądu. > > Czytaj więcej: > http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3779691,zos > tawili-ich-na-lodzie,id,t.html Nie wiem, czy to przemyślane, ale bardzo dobrze - trzeba dozować strach i podtrzymywać ciśnienie. Swoją drogą zaskakujące, nikt chyba nie podejrzewał PZHL o skrajną uczciwość, w tym intelektualną, ale nie spodziewałbym się, że to prostu krótkowzroczni głupcy: dali się wkręcić byle komu i nawet nie w swoim interesie, w sprawę, która najprawdopodobniej doprowadzi do wywalenia ich osobiście z obiegu, być może nawet z wyrokami karnymi.
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 11.03.2015 o 13:49
      Post #1064358 11.03.2015 13:49
    Tak swoją drogą czytałem dziś w DP duży tekst Stanowskiego . Niestety ale pan Andrzej zamiast ogarnąć temat pisze jak część forumowiczów. Czyli frontalny atak (btw: krytyka oczywiście słuszna) na prowizorkę w Klubie a SKANDALICZNE i niemal ewidentnie stawiające MKS na pozycji wygranej w sądzie tj: Brak UCHWAŁY PZHL o walkowerze za brak u-23 oraz wprowadzenie w błąd przez pracownika WGiD PZHL Cracovii (nie wiem przypadkowe czy świadome...obstawiam przypadkowe) jakoś tak po macoszemu traktuje...podobnie jak większość piszących bzdury 5/10 forumowiczuw na hokej.net.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie