znowu podziękujemy tym 8 zawodnikom z rocznika 1999 przed kolejnym sezonem ,a nam znowu Walkowera walną za rok ,czy dwa
Pamiętam jak rok temu tez jak nas Unia ograła ,jak cieszyliśmy się z Gawlika
MYŚLEĆ to nie boli ,a korzyści może być mnóstwo ,i wcale nie musimy majstrów zdobywać co sezon ,wystarczy BYĆ
-
-
PLAY - OFF 2015 (temat zbiorczy) | 1/4 finału - Cracovia vs Podhale Nowy Targ | ... i koniec sezonu dla Pasów (pr...
... Jakby Arena była zakończona jakieś trzy lata temu ,może byłoby inaczej ? Tak, głośno myślę.. Może, właśnie teraz nadszedł czas aby wstać i zrobić rząd i...
Ktoś wcześniej, słusznie zauważył, ze wbrew pozorom hokej nie umiera a jest wręcz przeciwnie. Reaktywują się stare sekcje i powstają nowe. Amatorzy tez śmigają ,aż milo popatrzeć. W samym Poznaniu jest ich kilka a dzieciaków coraz więcej na lodzie:)
Potrzeba tylko normalności. .Jest to taka zajebista dyscyplina sportowa, szkoda słów..Sami wiecie :) Jak pomyślę, ze w Niemczech na drugoligowe rozgrywki przychodzą tłumy, to zastanawiam się co jest u nas nie coman..
O grze w innych ligach, rozmawiamy systematycznie od kilku sezonów...Jestem przekonany, ze inna liga jest realna a przyjazd do nas Austryjakow, kibicow innych nacji, tez jest w ich zasięgu, wiec byłoby fajnie..
Wiec, może nadszedł czas, pozostawić ten caly burdel w tyle i już..
P.S
Przepraszam, za gramatykę itp..jestem po kilkunastu godzinach w pracy, ledwo na oczy patrze ale serce jeszcze bije dla hokeja :)
marcin_ksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A ja oczekuje na informację co z 8 zawodnikami z
> rocznika 1999, którzy od nowego sezonu będą
> juniorami młodszymi.
>
> Szkoda, że tym się nikt tu nie interesuje !!!
Po co sie maja interesowac i niewygodnymi tematami zajmowac?? Kasa za charytatywny mecz tez poszla w pizdziec i co?? Zajal sie ktos tym??
Napisali szyderczo zeby isc z tym do gazet i pytanie czy Jakub cos Ci zrobil ze sie przypierdziela do niego :D
Czy w 8 zawodników można grac w lidze?
torreador Napisał(a):
> Czy w 8 zawodników można grac w lidze?
Mozna zawsze sie z kims polaczyc spokojnie ale GRAC SWOIMI!! Nie jako Torun.
TYLKO TO SA KOSZTA na ktore klub ma wyebane!! Bo woli zaplacic Toruniowi niz w swoich inwestowac bo po co.
Kruszyna ale kto i co napisal? Takich spraw nie załatwisz pisząc posty na forum kibiców. No sorry ponarzekać można, wyzalic się również, nawet poprzeklinać. Tylko efektów brak. Co do zawodnikow to Marcin są w ogóle jakieś przymiarki by ich wyslac/polaczyc rocznikowo z klubami z "sąsiedztwa"? Bo w 8 to niestety drużyny się nie zlozy. Byly jakies pomysły inne?
Nikt sie tym nie interesuje.
Zreszta ci chlopcy zdaja sobie raczej sprawę że klub ma ich w zadzie. Za rok nastepni, i tak dalej i tak dalej.
A potem oswiadczenia będą frajery pisać.
Podobno władze byly zdziwione,gdy sie dowiedzieli, że juz za rok będzie kilku juniorów. Zaskoczyło ich, że wytrwały chlopaki tyle lat w treningach. W końcu nigdy nic dla nich nie robią, a Ci uparcie trenują. Myślę, że będzie jak zwykle, oleją chłopaków. I tacy ludzie mówią Cracovia to my. :(
wiecie co mnie najbardziej wkurwia?t'o ze młodzi z Cracovii muszą kończyć z hokejem ,a nasi zagraniczni przedwcześnie juz lub znowu mają u nas ,,wakacje \sanatorium'' ,kasa leci za nic
Zrobiłem mały research na spokojnie jak już opadł kurz i wystarczy wziac regulamin PHL, zeby zobaczyc ze nie byl on stosowany przez caly sezon. Pracownik WGiD PZHL udzielil takiej a nie innej informacji poniewaz sam byl przekonany o tym, ze tak jest i tak wlasnie przekazal. Chciano uje**c Cracovie, to ujebali i wyciagneli niezatwierdzony przez zarzad regulamin. Gdzie jest uchwala albo protokól z posiedzenia zarzadu PZHL który mieli dostarczyc? Nic nie dostarczyli albo do tej pory zapewne robia to na kolanie, antydatuja. Co z tego, ze regulamin przyszedl do klubu skoro nie bylo podstaw do jego stosowania. Nic. Przykladów jest cale mnóstwo.
Pkt 6.1 mówi, ze weryfikacji dokonuje PHL, przy czym wszystkie weryfikacje w sezonie dokonywalo WGiD PZHL
Pkt 12.3 ? PHL moze zmieniac terminy na wniosek klubów. Faktycznie robil to WGiD PZHL, wyrazajac zgode na zmiane naszych meczów.
Pkt 12.5 ? za zmiane terminów nalezalo placic kase. Nikt tego nie robil.
WGiD PZHL wyznaczalo terminy meczów z urzedu np. dwie ostatnie kolejki powolujac sie konkretne zapisy starego regulaminu. Przeciez mialo to robic PHL...
Pkt 15 i 16 ? licencje zawodnicze PHL oraz wymogi ich dotyczace. Fikcja. W sezonie byly tylko licencje PZHL wydawane na starych zasadach.
Pkt 30 PHL mialo powolac komisarza. Nikogo takiego nie bylo. Mieli wyznaczac sedziów, a w rzeczywistosci robil to Wydzial Sedziowski PZHL.
Wszystkich zawodników zatwierdzal i uprawnial WGiD PZHL, tak samo jak zajmowal sie wszystkimi sprawami biezacymi, podobnie jak weryfikacje lodowisk, licencje klubowe ? wszystko PZHL, a nie PHL na podstawie regulaminu.
To ja sie pytam gdzie bylo stosowanie tego regulaminu do tej pory? Nie bylo. Jedna wielka machlojka, a Chwalka odkreca kota ogonem. Czy ktos sie spodziewal, ze odwolanie przyniesie skutek? Co niby wtedy mieliby zrobic skoro dzien pozniej zaczynaly sie pólfinaly?
Ka Rot Napisał(a):
> Kupiłem karnety, idę, jestem przeciwny
> bojkotowi, zły moment.
> Mogę coś powiesić na ceremonii otwarcia, jestem
> na A20 blisko lodu i dokładnie nad "czerwoną" :)
Zaproponowałbym coś, ale nie mogę się zdecydować który początek...Może coś w ten deseń:
[pre]
[align=center]KTÓRY Z NICH TO WIĘKSZY PSUJ?
"H" CZY "CH"? TO JEDEN "CH"![/align]
[/pre]
albo:
[pre]
[align=center]"H' CZY "CH" NAROBIŁ GNÓJ?
DWIE PISOWNIE - JEDEN "CH"![/align]
[/pre]
W sumie to to i na samym tym jednym rymie sporo by jeszcze wyszło, i to nawet bez pytania, >>czy "H" i "Ch" to jeden "ch"<<. Mogłoby być na przykład:
[pre]
[align=center]Z KONOPNICKIEJ BANDA SZUJ
JUŻ 3 LATA ROBI GNÓJ![/align]
[/pre]
Oj jakby tak posiedzieć i pogłówkować to duży na tych nicponi by się upisało. A zaiste bardzo, ale to bardzo sobie na to zasłużyli!
Albo też w ogóle nie szukać rymu, tylko krótki przekaz, żeby się szybciej czytało, jak gdzieś mignie:
[pre]
[align=center]"H" CZY "CH"?
2 PISOWNIE - 1 "CH"![/align]
[/pre]
I tak dalej, i tak dalej można bez ograniczeń, bo materiału dali co nie miara.
PS: sorry za wygląd, ale takich ładnych ramek jak agent44 to ja wstawiać nie umiem...
I właśnie dlatego, oprócz ukarania winnego (czyli prawdopodobnie TB ), MKS powinien PZHL-owi wytoczyć proces, bo to akurat wychodzi im całkiem nieźle. (vide wygrana z piłkarzami-sprzedawczykami, czy wcześniej wygrana w sądzie z PZHL-em, w sprawie nagrody za PP 2013).
żółta kaczka Napisał(a):
> KTÓRY Z NICH TO WIĘKSZY PSUJ?
> "H" CZY "CH"? TO JEDEN "CH"!
>
>
>
> albo:
>
> "H' CZY "CH" NAROBIŁ GNÓJ?
> DWIE PISOWNIE - JEDEN "CH"!
>
>
>
> W sumie to to i na samym tym jednym rymie sporo by
> jeszcze wyszło, i to nawet bez pytania, >>czy "H"
> i "Ch" to jeden "ch"<<. Mogłoby być na
> przykład:
>
> Z KONOPNICKIEJ BANDA SZUJ
> JUŻ 3 LATA ROBI GNÓJ!
>
>
>
> Oj jakby tak posiedzieć i pogłówkować to duży
> na tych nicponi by się upisało. A zaiste bardzo,
> ale to bardzo sobie na to zasłużyli!
>
> Albo też w ogóle nie szukać rymu, tylko krótki
> przekaz, żeby się szybciej czytało, jak gdzieś
> mignie:
>
> "H" CZY "CH"?
> 2 PISOWNIE - 1 "CH"!
>
>
> I tak dalej, i tak dalej można bez ograniczeń,
> bo materiału dali co nie miara.
>
> PS: sorry za wygląd, ale takich ładnych ramek
> jak agent44 to ja wstawiać nie umiem...
hehehehe umarłem :) dobre
Krakowianie popełnili regulaminowy błąd, ale tryb rozpatrywania odwołania budzi duże wątpliwości. Czy to koniec sprawy? Z naszych informacji wynika, że Cracovia rozważa skierowanie sprawy do sądu.
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3779691,zostawili-ich-na-lodzie,id,t.html
Ponurakus Napisał(a):
> hehehehe umarłem :) dobre
To jeszcze jedno "spesziali fo ju maj frjend", jak to mawiają w Egipcie:
[pre]
[align=center]BY TRYBUNA HONOR MIAŁA
GŁOŚNY DOPING TO NIE BAJKA!
WIELKI [b]HAŁAS[/b] - WTEDY [b]CHWAŁA[/b],
GDY [b]HAŁASIK[/b] - LEDWIE [b]CHWAŁKA[/b][/align]
[/pre]
może być też "MIERNA CHWAŁKA", lub coś w tym stylu - odpowiednich określeń na 2 sylaby polski język polski oferuje pod dostatkiem...
*KSC* Napisał(a):
> Z naszych
> informacji wynika, że Cracovia rozważa
> skierowanie sprawy do sądu.
>
Rozważa ? A co tu rozważać ?
Zawsze można zrobić "na Ola Żwirskiego" z Psów, że zacytuję ten niezapomniany fragment:
"Na co miałem czekać? Na sądy miałem czekać? Skoczyłem do gardła sk...om"
PS: żeby nie było, że grożę patafianowi - to tylko głupi żart sytuacyjny!
Co do protestów, pierwsze pytanie - trochę się powtarzam: co i komu chcemy protestem przekazać? Środowisko hokejowe jest podzielone, opinie wyrobione i nie do ruszenia, do tego bardzo lokalnie - regionalnie - rodzinnie - sitwowo ugruntowane, PZHL jako taki kolejnym oskarżeniem, zarzutem itp. się nie zdziwi ani tym bardziej nie poprawi, naprawi, samorozwiąże itp., przeciwnie, bardzo łatwo wykorzysta w mediach wszelkie akcje z naszej strony na swoją korzyść.
Jestem zwolennikiem zorganizowania akcji, ale wymaga to starannego przemyślenia i równie nienagannego przygotowania. Jeśli nie będziemy pewni pozytywnego impaktu w mediach i/lub faktycznego i skutecznego napsucia PZHL-owi, lepiej odpuścić.
Na dziś wiem, że można zrobić świetną "reklamę" w mediach atakując PZHL od razu i informując, że zbliżające się MŚ, otrzymane przypadkiem, organizuje i firmuje federacja z nielegalnie funkcjonującymi władzami, z niezgodnymi z prawem przepisami i ścigana przez najpoważniejszych uczestników gry. Tego my na forum nie zrobimy, Comarch, pospiesz się ;))
A co do protestu, zanim dojdziemy do zaniechania, warto pomyśleć; ale to już temat nie na forum...
*KSC* Napisał(a):
> Krakowianie popełnili regulaminowy błąd, ale
> tryb rozpatrywania odwołania budzi duże
> wątpliwości. Czy to koniec sprawy? Z naszych
> informacji wynika, że Cracovia rozważa
> skierowanie sprawy do sądu.
>
> Czytaj więcej:
> http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3779691,zos
> tawili-ich-na-lodzie,id,t.html
Nie wiem, czy to przemyślane, ale bardzo dobrze - trzeba dozować strach i podtrzymywać ciśnienie.
Swoją drogą zaskakujące, nikt chyba nie podejrzewał PZHL o skrajną uczciwość, w tym intelektualną, ale nie spodziewałbym się, że to prostu krótkowzroczni głupcy: dali się wkręcić byle komu i nawet nie w swoim interesie, w sprawę, która najprawdopodobniej doprowadzi do wywalenia ich osobiście z obiegu, być może nawet z wyrokami karnymi.
Tak swoją drogą czytałem dziś w DP duży tekst Stanowskiego . Niestety ale pan Andrzej zamiast ogarnąć temat pisze jak część forumowiczów. Czyli frontalny atak (btw: krytyka oczywiście słuszna) na prowizorkę w Klubie a SKANDALICZNE i niemal ewidentnie stawiające MKS na pozycji wygranej w sądzie tj: Brak UCHWAŁY PZHL o walkowerze za brak u-23 oraz wprowadzenie w błąd przez pracownika WGiD PZHL Cracovii (nie wiem przypadkowe czy świadome...obstawiam przypadkowe) jakoś tak po macoszemu traktuje...podobnie jak większość piszących bzdury 5/10 forumowiczuw na hokej.net.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)