A może by tak pojechać do Jastrzębia (tam wpuszczają w odróżnieniu od lodowiska w Owczym Smarku) i podopingować:
negatywnie - wiadomo kogo
oraz
pozytywnie - też wiadomo kogo
;)
-
-
PLAY - OFF 2015 (temat zbiorczy) | 1/4 finału - Cracovia vs Podhale Nowy Targ | ... i koniec sezonu dla Pasów (pr...
To nie PZHL wydał tą decyzję :) więc ich do tego nie mieszajmy ;)
[url=http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/3775241,kompromitacja-cracovii-zespol-zegna-sie-z-walka-o-mistrzostwo-bo-nie-zna-przepisow,id,t.html]Kompromitacja Cracovii. Zespół żegna się z walką o mistrzostwo... bo nie zna przepisów[/url]
wrszystkich odpowiedzialnych za te decyzje na zbity pysk wywalic
Zamiast jeździć po stacjach benzynowych Czech i Słowacji czy sprowadzać Białorusinów tzreba bylo jakiegos zawodnika z U-20 sciągnąć jak już Gawlika z powrotem z Dębicy nie sprowadzili na P.O.,to ze sa to durne przepsy zgoda ale ,w P,O, trzeba ich bezwzględnie przestrzegać,a eksperymenty w zasadniczym robić !!
*KSC* Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zamiast jeździć po stacjach benzynowych Czech i
> Słowacji ....
Kto jeździł po stacjach benzynowych ?
Proszę o wyjaśnienie, bo ja w klubie nie siedzę, a chętnie się dowiem
Alko D`Bier Napisał(a):
> *KSC* Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Zamiast jeździć po stacjach benzynowych Czech
> i
> > Słowacji ....
>
> Kto jeździł po stacjach benzynowych ?
> Proszę o wyjaśnienie, bo ja w klubie nie
> siedzę, a chętnie się dowiem
Jaki był sens sprowadzania na ostatnią chwilę zawodników jak Kokawiec czy ten Bialorusin a w drużynie brak zawodników młodych szkoda wywalonej kasy na ten sezon bo poszła w błoto .Chcieliśmy od razu o majstra walczyć,a tu trzeba po koleji
ale dla niektorych wszystko ok drugi sezon z 3- 4 budżetem a my na 5 miejscu ,to działanie na szkodę Cracovii chyba jest ?ktoś chyba za to odpowiada ?Nikt nie wyciągną wniosków z ubiegłego sezonu tak więc proszę nie pisać ze nic się nie stało!!
*KSC* Napisał(a):
> Zamiast jeździć po stacjach benzynowych Czech i
> Słowacji czy sprowadzać Białorusinów tzreba
> bylo jakiegos zawodnika z U-20 sciągnąć jak
> już Gawlika z powrotem z Dębicy nie sprowadzili
> na P.O.,to ze sa to durne przepsy zgoda ale ,w
> P,O, trzeba ich bezwzględnie przestrzegać,a
> eksperymenty w zasadniczym robić !!
Nie ściągać tylko WYSZKOLIĆ od lat temat był zlewany i płacone były kary za brak zawodników młodzieżowych !!!!
Wstydem i Hańbą dla takiego klubu jest aby nie wychować żadnego wychowanka przez dobrych KILKANAŚCIE LAT
rozumiem lata biedy lata nędzy ale nie może być w takim klubie jak CRACOVIA przerwy pokoleniowej od ostatnich wychowanków (Kozendra ,Cieślak, Urban ) rocznik 76 z klasy hokejowej do Gawlika rocznik 98 . Przecież to jest kurwa KILKANAŚCIE LAT
Pomijam już poziom wyszkolenia Gawlika a wyżej wspomnianej trójki - jest jeszcze młody może się rozwinie . ale dlaczego w Cracovii od ery Comarchu nie wzięto się od początku za szkolenie jak było kompletnie zarżnięte ?
Dopiero od paru lat coś się w hokeju młodzieżowym ruszyło - ale nie oszukujmy się jest mało trenerów, i treningów . Osoby interesujące się hokejem młodzieżowym bardzo dobrze znają sytuacje i dalej nie jest kolorowo . za przykłąd można podać aktualni najstarszą grupę czyli młodzika chłopaki rocznik 99 i 00 jest ich ledwo 14 patrząc na rozpiskę , połowa z nich skończy wiek młodzika i co dalej łyżwy na kołek? Tak jak kilkanaście innych roczników ?
Kiedy doczekamy się młodzieżowego reprezentanta Polski ?
nie mówcie że takim jest Sap , bo można to skwitować pustym śmiechem .
Niestety walkower boli , bardzo boli . Myślę że musimy przyjąć go na klatę i zacząć szkolić młodzież. Mielibyśmy drużynę w CLJ ? nie byłoby problemu . A teraz płacz że Kisielewski i Wiśniewski kontuzje ... ale za przeproszeniem kogo to do chuja pana interesuje ? nie szkolisz młodzieży to masz pecha - proste i logiczne .Polski hokej ledwo zipie młodzieżowcy muszą grać w extralidze bo za pare lat po prostu nie będzie miał kto w naszej extralidze grać .
Wyżaliłem się trochę odbiegając od tematu ale musiałem to z siebie wyrzucić . pozdro dla normalnych :)
G.S. zgoda W 100% szkolenie to podstawa ,ale chodzi o,, już'' czy ,,na wczoraj ''
ja nawet nowy sezon jestem w stanie przeżyć i chodzić na drużynę Cracovii ktora gra w CLJ rezygnując z PLH
*KSC* Napisał(a):
> G.S. zgoda W 100% szkolenie to podstawa ,ale
> chodzi o,, już'' czy ,,na wczoraj ''
> ja nawet nowy sezon jestem w stanie przeżyć i
> chodzić na drużynę Cracovii ktora gra w CLJ
> rezygnując z PLH
KSC ale dlaczego tego nie chce zauwazyc ten kto decyduje o ksztalcie 1 druzyny tego mam na mysli twoje JUZ NA WCZORAJ.przeciez nie wiem czy wiesz ale ten temat byl juz poruszany w ciagu sezonu zasadniczego i nikt nie kapnal sie ze zblizaja sie PO i w razie jakiej choroby czy kontuzji bedzie BIG PROBLEM??ja tez wolalbym rozstrzygniecie na lodzie bo to zupelnie inna bajka.jak ludzie ktorzy siedza w hokeju kilkadziesiat lat moga nie wiedziec i niepamietac o takich rzeczach???wytlumacz mi bo ja tego zrozumiec poprostu niepotrafie
Tez tego nie rozumie szkodzić sobie i swojemu klubowi ?!
KSC,
nie odpowiedziałeś na pytanie, kto jeździł po stacjach benzynowych,
a odnośnie "ostatniej chwili" - padł nam skład, kontuzje i ucieczka najlepiej punktujących graczy tuż przed playoffami,
ściągnięto tych, którzy byli zainteresowani grą u nas,
czy gdybyś się dowiedział, że zamiast nich zakontraktowaliśmy 4 graczy np. Torunia U23, to byłbyś zadowolony ? wtedy, przed playoffami ? pewnie nie
i jeszcze jedna rzecz,
ten Białorusin będzie najlepszym obrońcą w lidze (jeżeli u nas zostanie i ominą go kontuzje)
Alko D`Bier Napisał(a):
> KSC,
> nie odpowiedziałeś na pytanie, kto jeździł po
> stacjach benzynowych,
>
> a odnośnie "ostatniej chwili" - padł nam skład,
> kontuzje i ucieczka najlepiej punktujących graczy
> tuż przed playoffami,
> ściągnięto tych, którzy byli zainteresowani
> grą u nas,
> czy gdybyś się dowiedział, że zamiast nich
> zakontraktowaliśmy 4 graczy np. Torunia U23, to
> byłbyś zadowolony ? wtedy, przed playoffami ?
> pewnie nie
>
> i jeszcze jedna rzecz,
> ten Białorusin będzie najlepszym obrońcą w
> lidze (jeżeli u nas zostanie i ominą go
> kontuzje)
tak się mówi jak komuś coś nie wyjdzie,ostatnie transfery jednak nie wyszły
co do ucieczki zgoda ze to byli najlepsi ,ale trzeba bylo mieć na nich ,,oko'' jak pojawiło sie ich zdjęcie z imprezki ,to nawet oczekiwałem ze trener zwolni takich imprezowiczów choć szkoda by bylo na pewno ,po drugie Foitik to recydywa z ubiegłego sezonu ,czyli można bylo się spodziewać jakiegoś wyskoku z jego strony i faktycznie wywinął numer ,to jednak bylo do przewidzenia ze z nimi moze nie wypalić nawet nie pod względem sportowym
nie wiem czybym był zadowolony z zakontraktowania 4 graczy z Torunia U23,ale raczej dzis bylibyśmy w grze dalej
co do Bialorusina to moze być różnie bramki fajne ale w defensywie słabo
wiesz zostawmy już nawet PO. ale nasza gra jej jakosć jest fatalna ,dlatego oczekuje czegoś innego ,akcji strzałów na bramkę a nie wrzutek i napierdzielania za bramka przeciwnika ,nawet jak gramy w przewadze zero pomysłu o wykonaniu nie wspomnę nawet
jak dla mnie to sabotaż mający na celu pozbycie się RR z drużyny
Gdbyśmy byli na miejscu 5 z budżetem Unii ,Podhala ,Janowa ,Orlika nie wspominać Katowic czy Bytomia to byly by gratulacje .
w naszym przypadku to klęska no żeby choć to był choć pierwszy sezon a my powieliliśmy błędy z ubieglego sezonu ,TAKA PRAWDA
"[i]Nie zajmowałem się protestem Podhala, tylko weryfikowaliśmy środowy mecz ?[/i] mówi nam prezes Polskiej Hokej Liga sp. z o.o. Janusz Wierzbowski. ? [i]Okazało się, że Cracovia wpisała do protokołu 4 tzw. młodzieżowców: Roberta Kowalówkę, Bartosza Fraszkę, Dawida Maciejewskiego i Marka Kalusa.[/i] "
Aha. Tu mi kaktus na dłoni wyrośnie...
Nagle, ni stąd ni z owąd, sprawdzali młodzieżowców? We wszystkich meczach? Tak sami z siebie?
Jeśli weryfikował mecz, to dlaczego nie wezwali wcześniej Podhala do pionu, skoro ci wpisali obcokrajowca Omieljanienkę? Sprawdzali metryki innych i czy wyszli na lód? A u nas też sprawdzili, że nie weszli? Akurat.
Tak zwany "cwany gapa". Protestu Podhala nie mógł rozpatrywać, bo wpłynął po terminie, więc nie wpisali tego do protokołu...
Obawiam się, że przy tej zagrywce mamy małe szanse na odwołanie. Ale pana W. sobie zapamiętamy... Ja w każdym razie...
Ten przepis, który przyczynił się do tego, że Cracovia została ukarana walkowerem jest bardzo niedoskonały, niedopracowany, niespójny logicznie i może prowadzić wręcz do absurdu bo w niektórych przypadkach jest "nierealizowalny".
Wszak powstaje pytanie: co by było gdyby zespół miał nawet ośmiu młodzieżowców i pięciu z nich odniosło poważne kontuzje? Co wówczas ma zrobić klub zostając nie z własnej winy z zaledwie trzema graczami poniżej 23 roku życia? Oddać mecz walkowerem?
Powie ktoś: "sytuacja losowa, trudno." Tylko, że gdyby na przykład 90 procent drużyny zachorowało na grypę żołądkową i była niezdolna do gry - wówczas na ogół przekłada się mecz na inny termin - stosując takie sportowe savoir vivre w stosunku do przeciwnika.
W tym wypadku Cracovia miała 5 młodzieżowców, 2 odniosło kontuzje, więc jednego brakowało do regulaminowej czwórki, ale jeśliby Cracovia miała nawet siedmiu to również mógłby powstać podobny problem z w/w przyczyn.
Jeśli więc pojawia się jakakolwiek wątpliwość na skutek chromego, "nieżyciowego" regulaminu wówczas powinna być ona rozstrzygana na korzyść tego przeciwko komu ten przepis mógłby być użyty. Tymczasem PHL wobec Cracovii postąpił bardzo formalistycznie, nie uwzględniając okoliczności łagodzących (kontuzje tych graczy), kierując się bezduszną formułą, uznając wyższość jednostronnie interpretowanego wewnętrznie sprzecznego paragrafu nad duchem sportu
Stąd sprawa wcale nie jest taka jednoznaczna jak np.dopuszczenie do gry nieuprawnionego zawodnika vide mecz Legia-Celtic. Tu mieliśmy do czynienia z ewidentną pomyłką działaczy Legii i ich winą. Odnośnie Cracovii mamy do czynienia z przypadkiem losowym (kontuzje) na który klub nie miał żadnego wpływu, a którego źle sformułowany przepis nie uwzględniał.
Argumenty obrony Cracovii nie są więc bezpodstawne.
Taki nam pan prezes burdel w sekcji zafundowal, to sa teraz efekty.
Oszczędności wyszly bokiem.
Wszyscy przed sezonem otrzymali przepisy.
Tylko już nie było komu ich przeczytać.
D.J.Cat Napisał(a):
> Tylko już nie było komu ich przeczytać.
Przepisy dobrze znali, przez cały sezon do nich się stosowali, nawet w niedzielnym meczu u nas był w składzie kontuzjowany Kisielewski.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)