To już nie tyle leming, co przybysz z kosmosu. Podwyżki VAT z 2011 nawet nie zauważył?
-
-
I po wyborach...Prezydent Andrzej Duda - polemiki,dyskusje,spory itp :)
[i]Czy Yoda był Żydem? Analiza Gwiezdnych Wojen w wykonaniu Grzegorza Brauna[/i]
https://www.youtube.com/watch?v=bYRYHLUNEs4&feature=youtu.be
To jest taki filmik, którym wygrywa się wybory ;-)
Jako wielki fan Gwiezdnych Wojen pieję z zachwytu. Zawsze byłem po stronie Imperium. :)
gentlemen Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Czy Yoda był Żydem? Analiza Gwiezdnych Wojen w
> wykonaniu Grzegorza Brauna
> https://www.youtube.com/watch?v=bYRYHLUNEs4&featur
> e=youtu.be
>
> To jest taki filmik, którymi wygrywa się wybory
> :)
>
> Jako wielki fan Gwiezdnych Wojen pieję z
> zachwytu. Zawsze byłem po stronie Imperium. :)
Darth Maul najlepszym sithem! :) Szkoda, że był tylko w 1 części. Powinien być w 2, a najlepiej w 3 :p
https://www.youtube.com/watch?v=UZGnYFH8-KA
#### w dupe temu kto odda głos komoroWSkIemu ! Do tej pory lubiłem nawet MG ale teraz zero już szacunku i samych porażek w dalszej karierze
Hahah :D Kto to taki Gortat przy Tobie prawda? Na pewno przez oddanie głosu na Komorowskiego będzie teraz gorzej rzucał :D
Oj chłopce, chłopce...
Nie porównuje go do siebie widzisz gdzieś chłopce takie porównanie? To czytaj ze zrozumieniem teraz życzę już mu jak najgorzej tak jak każdemu kto głosuje na bronisława chłopcze
Scot Napisał(a):
> Kukiz jest śmieszny z tymi jowami , co są niby
> lekarstwem na wszystko i jego jedynym postulatem .
> Te jego jowy obowiązują w wyborach do Senatu od
> 2011 roku . Obecny Senat został wybrany w
> okręgach jednomandatowych i co to zmieniło ?
> Absolutnie nic .
Nic podobnego. Po pierwsze, nie mówi, że JOW to jest lekarstwo na wszystko. Po drugie, obecny partyjny system powoduje, że tak naprawdę to my - wyborcy - nic nie mamy do powiedzenia, a "wybrani" posłowie mają nas - wyborców w d***.
Tu masz częściową odpowiedź.
[url=http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3846807,gowin-obronil-krakow-ziobro-z-kielc-tez-sie-cieszy,id,t.html]Dziennik-Polski-4-maja[/url]
O co "idzie" walka? Żeby być umieszczonym na liście partyjnej! Tak naprawdę możesz głosować tylko na tych, którzy będą na liście. Czyli będą "błogosławieni" przez Prezesa, czy to Donalda (obecnie Ewę), czy Jarosława. I ważne jest miejsce...
Jeśli głosujemy na partie, to po co nam posłowie? Biorący z budżetu diety, pieniądze na biura itp itd... Zresztą:
Mi? Napisał(a):
> a po co utrzymywać aż 120 darmozjadów?. Jeśli
> próg przekroczą powiedzmy 4 partie - to na
> zasadach jak np. na walnym w spółkach - powinno
> być 4 posłów, każdy mający tyle % głosów
> ile % w wyborach uzyskała jego partia
No właśnie. I zlikwidować to całe towarzystwo. A jeśli mają tam być konkretni ludzie - to niech będą WYBRANI przez wyborców, a nie przez kacyków partyjnych.
Notabene ruch JOW istnieje od kilkunastu lat, są analizy pokazujące, jak okręgi partyjne destabilizują rządy - z różnych punktów widzenia - tyle że był skrzętnie omijany przez media... Bo to nie w interesie kacyków partyjnych.
JOW może spowodować, że w końcu zacznie być jakoś normalniej u władzy. I dlatego głosuję na Kukiza, sympatyzując tradycyjnie z Korwinem.
Zbigniew Boniek o jednym z kandydatów http://www.fakt.pl/polityka/andrzej-duda-jak-maliniak-z-czterdziestolatka-,artykuly,542317.html
[url=http://www.youtube.com/watch?v=xQ5GqBIoius]"Niebezpieczne związki Bronisława Komorowskiego" - Spotkanie z Wojciechem Sumlińskim[/url]
Maxwell Napisał(a):
> JOW może spowodować, że w końcu zacznie być
> jakoś normalniej u władzy. I dlatego głosuję
> na Kukiza, sympatyzując tradycyjnie z Korwinem.
A debatową wypowiedź Korwina na temat Kukiza i JOW-ów słyszałeś >:D<
Glosuje na jkm ale debate wygral kowalski z wilkiem, kukiz slabo...
Koniec sojuszu Korwin-Kukiz. Po debacie rockman "wygarnął" dotychczasowemu sprzymierzeńcowi: "Czy Panu nie wstyd?"
http://wpolityce.pl/polityka/243410-koniec-sojuszu-korwin-kukiz-po-debacie-rockman-wygarnal-dotychczasowemu-sprzymierzencowi-czy-panu-nie-wstyd
Jak dla mnie w debacie najgorzej wypadli panowie Palikot, Braun (spodziewałem się więcej) i Tanajno. Najlepiej panowie Wilk i Kowalski
żydowsko-masoński spisek, wszedzie
Najbardziej mnie w tych całych wyborach interesuje to, czy podczas ciszy wyborczej będą w radiu grali piosenki Kukiza.
A wynik głosowania i tak nie będzie miał wpływu na wynik wyborów ! :( Oby jednak nie !
Moim zdaniem w debacie zdecydowanie najlepszy był Jacek Wilk, co mnie osobiście zdziwiło, bo do tej pory było o nim cicho...
Ma ktoś o nim jakieś informacje poza ogólnym cv i tym, że jest z Nowej Prawicy?
[quote]Naprawdę nie mogłem w to uwierzyć. Prezydent Komorowski publicznie oskarżył kontrkandydatów o składanie obietnic bez pokrycia, bo, jak stwierdził, nie wiedzą nawet, że to nie prezydent podpisuje ustawę budżetową.
Owszem - podpisuje. I sam Bronisław Komorowski podpisał ją już pięć razy. Dowody nie tylko w konstytucji, ale i w gazetach, które za każdym razem to odnotowywały. To nie jest jedyny wypadek, kiedy Komorowski pośrednio się przyznaje, że nie wie, co podpisuje (np. chwaląc konwencję "antyprzemocową" argumentował, że dzięki nie niej gwałt stanie się przestępstwem ściganym z urzędu a nie z oskarżenia prywatnego - tymczasem już rok temu podpisał ustawę wprowadzającą taką właśnie zmianę). Ale ten jest szczególnie szokujący.
Można machnąć ręką, że mu się z Kędzierzyna-Koźle robi Kościerzyna-Koźle, że myli forum ekonomiczne z forum ekologicznym, daje sie wozić po nie istniejącej, zainscenizowanej specjalnie na tę okazję budowie albo wchodzi na krzesło - choć ogromna liczba takich wypadków każde podejrzewać zaawansowaną demencję, prawdopodobnie wywołaną miażdżycą. Ale taka ignorancja po pięciu latach sprawowania urzędu - to już naprawdę sprawa przesądzająca.
Wychodzi na to, że musimy podziękować autorom tej beznajdziejnej kampanii za pomysł z wysłaniem pryncypała w Polskę i za obwożenie go po wszystkich oddanych mu mediach. Nawet w rozmowach z skrajnie lizusowskimi wobec niego prezenterami telewizyjnymi zdołał nam Komorowski pokazać, że jest z nim znacznie gorzej, niż najbardziej zagorzali pisowcy myśleli. Że naprawdę przez pięc lat tylko pilnował żyrandola Tuskowi. Spał, jadł, dogadzał próżności prezydując i przemawiając, podpisywał co mu szogun podłożył, nie patrząc... I chce tak dalej.
Po prostu Chasey Gardener z powieści Kosińskiego "Wystarczy być". Polacy, miejcie litość nad sobą - każdy, tylko nie ktoś taki!
(Poza wszystkim, jest jeszcze ważniejszy powód. Władza deprawuje, władza absolutna deprawuje absolutnie. Nawet gdyby Komorowski był w pełni umysłowo sprawny, dopóki on, człowiek PO, jest w Belwederze, nikt władzy nie kontroluje. Skutkiem jest totalna degeneracja PO, korupcja, kolesiostwo i pogarda dla kompetencji na rzecz znajomości - na niebywałą dotąd skalę. Jeśli nie daj Boże PO utrzyma Belweder, przekonując się, że może naprawdę wszystko, może narobić polactwu na głowę, a ono i tak zaglosuje - to zgnije do reszty razem z Polską)[/quote]
https://www.facebook.com/rziemkiewicz
dylemat niedoleczonego wyjca:
[i]Jeżeli od wczoraj jestem antyKorwinowy, a Korwin jest antysystemowy - to czy ja teraz jestem antyantysystemowy czy też po prostu już systemowy. A temu "zdrajcy" nie wybaczę, bo przecież [url=https://www.youtube.com/watch?v=xhwgsgmpjoI][u]znamy się od tak dawna[/u][/url] i spotykaliśmy się w restauracjach już wiele lat temu. (Kto nie wierzy - niech kliknie na podkreślone)[/i]
P.S.: Trzeba naprawdę być skończonym naiwniakiem, aby wierzyć w to, co obiecują kandydaci (wszystko jedno jakiej barwy). Przecież prezydent u nas g..o może :)o
czy jeślibym stanął na stołku i obiecał wszystkim Niderlandy - to też byście na mnie zagłosowali :? ?
A Korwin ma 200% racji mówiąc , że JOBy , pardon JOWy umocnią tylko POPiSowy układ
ha natknalem sie na wyborczej na artykul jak to 24 lenia narzeczona wicemarszalka woj lodzkiego z psl po miesiacu pracy zostala wiceprezesem elektrocieplowni, przewodniczacym komisji byl jakis innych kolezka z psl-u
tak sobie mysle, ze zajebiscie madrych i szybko uczacych sie ludzi ma ten psl, sciezka rozwoju zawodowego tej panny jest w zasadzie identyczna jak kandydata psl na urzad prezydenta pana jarubasa, ten tez po stazu w sejmie zostal wiceprezesem krus-u, eh zdolniachy nie ma co
Mi? Napisał(a):
> dylemat niedoleczonego wyjca:
>
> Jeżeli od wczoraj jestem antyKorwinowy, a Korwin
> jest antysystemowy - to czy ja teraz jestem
> antyantysystemowy czy też po prostu już
> systemowy. A temu "zdrajcy" nie wybaczę, bo
> przecież znamy się od tak dawna i spotykaliśmy
> się w restauracjach już wiele lat temu. (Kto nie
> wierzy - niech kliknie na podkreślone)
>
> P.S.: Trzeba naprawdę być skończonym
> naiwniakiem, aby wierzyć w to, co obiecują
> kandydaci (wszystko jedno jakiej barwy). Przecież
> prezydent u nas g..o może :)o
>
> czy jeślibym stanął na stołku i obiecał
> wszystkim Niderlandy - to też byście na mnie
> zagłosowali :? ?
>
> A Korwin ma 200% racji mówiąc , że JOBy ,
> pardon JOWy umocnią tylko POPiSowy układ
Tylko, ze o tych JOW-ach jako pierwszy ostrzegał pan Kowalski. Korwin o nich powiedział w czasie debaty.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)