"najpierw Gruzja, potem Ukraina, kraje przybałtyckie, a potem Polska".
Ktoś, kiedyś celnie to podsumował....Szkoda ze reszta dopiero dziś do tego doszła....
-
-
spory polityczno-ideowe III
8 dni później
http://eurosport.onet.pl/plywanie/otylia-jedrzejczak-wystartuje-w-wyborach-do-europarlamentu/wd9y7
http://kulturaliberalna.salon24.pl/573259,spiewak-lech-kaczynski-mial-racje
http://linkprosperity.com/pis-odcina-sie-od-viktora-orbana
zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> "najpierw Gruzja, potem Ukraina, kraje
> przybałtyckie, a potem Polska".
> Ktoś, kiedyś celnie to podsumował....Szkoda ze
> reszta dopiero dziś do tego doszła....
Przykładów jest wiele, kilka lat temu jak Lepper mówił o więzieniach CIA w PL to nikt mu nie wierzył, wariata z niego robili, wyśmiewali go. Dopiero teraz coś tam "wychodzi" na światło dzienne, ale Andrzej przecież się "powiesił". Także nie zdziwię się jak się okaże prawdą że majdanowcy byli szkoleni w Polsce, oraz że to "opozycjoniści" opłacili snajpera.
KSC PTW Napisał(a):
> "opozycjoniści" opłacili snajpera.
Potwierdzenie Twoich słów.
"W trakcie czynności śledczych stwierdzono, że właśnie to centrum wydało rozkaz zabicia aktywistów podczas konfrontacji siłowej na ulicy Gruszewskiego. Śmierć ludzi miała sprowokować eskalację konfliktu i podburzyć rozgorączkowany tłum przeciwko milicjantom."
http://wolna-polska.pl/wiadomosci/ukrainska-prasa-podaje-szczegoly-zagranicznego-finansowania-rewolucji-ukrainie-2014-02
drzewo Napisał(a):
> KSC PTW Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > "opozycjoniści" opłacili snajpera.
>
> Potwierdzenie Twoich słów.
>
> "W trakcie czynności śledczych stwierdzono, że
> właśnie to centrum wydało rozkaz zabicia
> aktywistów podczas konfrontacji siłowej na ulicy
> Gruszewskiego. Śmierć ludzi miała sprowokować
> eskalację konfliktu i podburzyć rozgorączkowany
> tłum przeciwko milicjantom."
>
> http://wolna-polska.pl/wiadomosci/ukrainska-prasa-
> podaje-szczegoly-zagranicznego-finansowania-rewolu
> cji-ukrainie-2014-02
O finansowaniu banderowców było wiadome już od jakiegoś czasu, lecz nie można tego głośno mówić, aby nie psuć kontaktów z tworem jakim jest "ukraina". Żenujące jest atakowanie ks. Zalewskiego przez gadzinówkę "Gazeta Polska". Ksiądz mówi jaka prawda jest, co to za "opozycja ukraińska", co kombinują itd. Kolejny raz chcą mu związać usta, bo mówi prawdę. Już kiedyś stał się "niewygodny" ponieważ wydał książkę "Księża wobec bezpieki". Coś jest na rzeczy, bo by mu nie robili problemów z wydaniem tej książki. Jest rzeczą niepojęta dla mnie, aby ingerować w tą "wschodnią dzicz" jak na swoim podwórku mamy niezły burdel.
drzewo Napisał(a):
> KSC PTW Napisał(a):
> -----
> > "opozycjoniści" opłacili snajpera.
>
> Potwierdzenie Twoich słów.
>
> "W trakcie czynności śledczych stwierdzono, że
> właśnie to centrum wydało rozkaz zabicia
> aktywistów podczas konfrontacji siłowej na ulicy
> Gruszewskiego. Śmierć ludzi miała sprowokować
> eskalację konfliktu i podburzyć rozgorączkowany
> tłum przeciwko milicjantom."
>
> cji-ukrainie
Ty tak na poważnie ??. Link do komicznego portalu z cytatami - wariata Henryka Pająka a Twoje potwierdzenie to źródło ..... rosyjskiej gazetki z Zaporoża idącej na pasku agitacji Putina.
Takimi "źródłami" to udowodnisz lądowanie UFO na ziemi, zamach w Smoleńsku i zorganizowanie zamachów na WTC przez CIA.
Bądźcie poważni a nie ulegajcie jakimś wariackim teoriom spiskowym czy propagandzie Kremla.
KSC PTW
Ks. Zaleski to bardzo sympatyczny i uczciwy człowiek ale na starość zdziwaczał i popada w paranoją bo jak inaczej nazwać określenia Jacyniuka "banderowcem". Taka okazja jak Majdanby doprowadzić stosunki polsko - ukraińskie do normalność zdarza się raz na kilkadziesiąt lat i trzeba ją wykorzystać w 100%. Ks. Issakowicz ględzi o "banderowcach" z Majdanu a tymczasem mniejszość polska na Ukrainie popiera w większości Majdan (nawet zginał na Majdanie jeden Polak spod Winnicy). Trzeba się z nimi dogadać i wykorzystać moment w którym Polska i Polacy na Ukrainie mają b.dobre notowania, oczywiście nie oznacza to tego, że mamy zapomnieć masakrę na Wołyniu itd. Takie tematy też powinny być poruszane (wspólne komisje historyczne itd.) ale nie żyjmy cały czas przeszłością bo to do niczego konstruktywnego nie doprowadzi.
A.W.B. Napisał(a):
> drzewo Napisał(a):
> -----
> > KSC PTW Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > "opozycjoniści" opłacili snajpera.
> >
> > Potwierdzenie Twoich słów.
> >
> > "W trakcie czynności śledczych stwierdzono,
> że
> > właśnie to centrum wydało rozkaz zabicia
> > aktywistów podczas konfrontacji siłowej na
> ulicy
> > Gruszewskiego. Śmierć ludzi miała
> sprowokować
> > eskalację konfliktu i podburzyć
> rozgorączkowany
> > tłum przeciwko milicjantom."
> >
> >
>
> >
>
> > cji-ukrainie
>
> Ty tak na poważnie ??. Link do komicznego portalu
> z cytatami - wariata Henryka Pająka a Twoje
> potwierdzenie to źródło ..... rosyjskiej
> gazetki z Zaporoża idącej na pasku agitacji
> Putina.
> Takimi "źródłami" to udowodnisz lądowanie UFO
> na ziemi, zamach w Smoleńsku i zorganizowanie
> zamachów na WTC przez CIA.
> Bądźcie poważni a nie ulegajcie jakimś
> wariackim teoriom spiskowym czy propagandzie
> Kremla.
tak wiem jestem agentem Moskwy ;)
http://www.prawy.pl/felieton/5278-krytykujesz-banderowcow-oraz-pis-jestes-agentem-rosyjskim
To już sam sobie dopowiedziałeś. Nawet mi nie przyszło do głowy cię o to oskarżać, oceniając Twoje poglądy to raczej ponosi cię młodzieńcza fantazja lub naiwność.
Spytam na serio :
Gdzie te dowody , że opozycjoniści wynajęli snajpera ? Tylko proszę o rzetelne dowody a nie źródła trzecioligowej agitki putinowskiej z Zaporoża. A jak działa propaganda rosyjska to możesz zobaczyć na przykładzie Charkowa gdzie rosyjska bojówka zastrzeliła rzecznika Prawego Sektora z Charkowa a ruskie MSZ i ich prasa przedstawia sytuację o 180 stopni przekręcona jak to na "spokojnych rosyjskich demonstrantów napadli naziści i banderowcy".
A.W.B.
"...że mamy zapomnieć masakrę na Wołyniu..." Twoim zdaniem to była masakra??? ponad 100 tys. trupów, dzieci nabijane na płot, obcinanie kobietą piersi, wbijanie małym dziewczynką bagnet w krocze i Ty nazywasz masakrą??? Ja do tej pory nie mogę znaleźć słowa co opiszę te zwierzęce/barbarzyńskie zachowania.
Co do Smoleńska to coraz bardziej mi się wydaję, że bardzo komuś zależało na tym.WTC to jak najbardziej sprawka CIA, tak samo jak zamach JFK. Może mi powiesz, że nie ma czegoś takiego jak New World Order???? Wybacz, ale nie mam zamiaru rozmawiać z rusianami, a tym bardziej ze swołoczą "svobody" oraz "prawego sektoru".
Skoro znalazł się snajper na Majdanie który strzelał do milicji (pewnie wynajęty przez opozycje) to być może i ten sam snajper strzelał do demonstrujących.
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1068304,Kto-kazal-strzelac-snajperowi-na-Majdanie-Wyciekla-rozmowa-dyplomatow-
KSC PTW Napisał(a):
> A.W.B.
> "...że mamy zapomnieć masakrę na Wołyniu..."
> Twoim zdaniem to była masakra??? ponad 100 tys.
> trupów, dzieci nabijane na płot, obcinanie
> kobietą piersi, wbijanie małym dziewczynką
> bagnet w krocze i Ty nazywasz masakrą??? Ja do
> tej pory nie mogę znaleźć słowa co opiszę te
> zwierzęce/barbarzyńskie zachowania.
Czepiasz się słów. Masakra, rzeź, rzadko spotykane barbarzyństwo itd.
PS. Nie ponad 100 tys. osób tylko max 50-60 tys. , trzymajmy się faktów historycznych.
> Co do Smoleńska to coraz bardziej mi się
> wydaję, że bardzo komuś zależało na tym.WTC
> to jak najbardziej sprawka CIA, tak samo jak
> zamach JFK. Może mi powiesz, że nie ma czegoś
> takiego jak New World Order????
Oczywiście, że nie ma. Jest to sfiksowana teoria marginalnych środowisk, taki sam mit jak ZOG. Przypisywanie CIA zamachu na WTC to już kosmiczna teoria, więcej na ten temat nie napiszę bo nie mam czasu na polemiki dotyczące absurdalnych teorii.
> Wybacz, ale nie
> mam zamiaru rozmawiać z rusianami, a tym bardziej
> ze swołoczą "svobody" oraz "prawego sektoru".
Świetnie podejście ! Zamknąć się we własnym małym gronie i z nikim nie rozmawiać bo "swołocz i dzicz ze wschodu". W takim razie na jakiej podstawie ich tak określasz skoro nawet z nimi nigdy nie rozmawiałeś. Paru znajomych (w tym jedna z KSC, którą znasz) spędziło sporo czasu na Majdanie i zgodnie mówią, że zdecydowana większość członków Swobody czy Prawego Sektora była/jest przychylnie nastawiona do Polaków.
Jak porozmawiasz z przeciętnym mieszkańcem Krakowa to mianem "swołocz" określi krakowskich chuliganów za "maczeting", zgodzisz się z taką oceną ? Bo ja nie.
Mi się najbardziej chce śmiać jak ludzie z Majdanu (głównie ze Swobody) mówią o tym, ze należy Janukowycza postawić przed Międzynarodowym Trybunałem w Hadze i chcą mu zarzucić masowe zabójstwo/ludobójstwo :)
http://fakty.interia.pl/raport-zamieszki-na-ukrainie/aktualnosci/news-ukraina-janukowycz-oficjalnie-scigany-za-zabojstwo,nId,1111968
Szkoda tylko, że co do Wołynia już nie są tacy zdecydowani żeby zbrodnię tą uznać za ludobójstwo ;)
A.W.B. Napisał(a):
> KSC PTW Napisał(a):
> -----
> > A.W.B.
> > "...że mamy zapomnieć masakrę na
> Wołyniu..."
> > Twoim zdaniem to była masakra??? ponad 100
> tys.
> > trupów, dzieci nabijane na płot, obcinanie
> > kobietą piersi, wbijanie małym dziewczynką
> > bagnet w krocze i Ty nazywasz masakrą??? Ja do
> > tej pory nie mogę znaleźć słowa co opiszę
> te
> > zwierzęce/barbarzyńskie zachowania.
>
> Czepiasz się słów. Masakra, rzeź, rzadko
> spotykane barbarzyństwo itd.
> PS. Nie ponad 100 tys. osób tylko max 50-60 tys.
> , trzymajmy się faktów historycznych.
>
> > Co do Smoleńska to coraz bardziej mi się
> > wydaję, że bardzo komuś zależało na
> tym.WTC
> > to jak najbardziej sprawka CIA, tak samo jak
> > zamach JFK. Może mi powiesz, że nie ma
> czegoś
> > takiego jak New World Order????
>
> Oczywiście, że nie ma. Jest to sfiksowana teoria
> marginalnych środowisk, taki sam mit jak ZOG.
> Przypisywanie CIA zamachu na WTC to już kosmiczna
> teoria, więcej na ten temat nie napiszę bo nie
> mam czasu na polemiki dotyczące absurdalnych
> teorii.
>
> > Wybacz, ale nie
> > mam zamiaru rozmawiać z rusianami, a tym
> bardziej
> > ze swołoczą "svobody" oraz "prawego sektoru".
>
> Świetnie podejście ! Zamknąć się we własnym
> małym gronie i z nikim nie rozmawiać bo
> "swołocz i dzicz ze wschodu". W takim razie na
> jakiej podstawie ich tak określasz skoro nawet z
> nimi nigdy nie rozmawiałeś. Paru znajomych (w
> tym jedna z KSC, którą znasz) spędziło sporo
> czasu na Majdanie i zgodnie mówią, że
> zdecydowana większość członków Swobody czy
> Prawego Sektora była/jest przychylnie nastawiona
> do Polaków.
> Jak porozmawiasz z przeciętnym mieszkańcem
> Krakowa to mianem "swołocz" określi krakowskich
> chuliganów za "maczeting", zgodzisz się z taką
> oceną ? Bo ja nie.
max 50, 60 tys???? skąd taka informacja???? Absurdalne teorie??? Owszem, nie można we wszystko wierzyć, bo można zwariować, ale coś jest na rzeczy. Określam ich tak, ponieważ nagadali im głupot o jakiejś "ukrainie", prawda jest taka, że są to Rusini, a nie żadni "ukraińcy". Jak dla mnie to mógłby nawet tam zostać, oni nigdy nie byli przyjaźnie do nas nastawieni, to są mordercy naszych dziadów. Powinni być ścigani przez Hage za ludobójstwo, oraz osądzeni. Serbom jakoś od razu powiedzieli, że jak chcą do UE to muszą wydać "zbrodniarzy" : Mladicia, Karadzicia, Milosevicia. Dlaczego nie można powiedzieć tak "ukraińcom"? Bo nagle wybiorą prorosyjski kurs??? "Maczeting" mnie nie kręci, nie popierałem tego i nigdy nie będę popierał.
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=2zi9frk&s=8#.UyWtGKh5PTo ;)
Dla wszystkich tych, którzy chcą polemizować o Wołyniu polecam przeczytać bardzo obszerną książkę Ewy Siemaszko " Ludobójstwo dokonane przez nacjonalistów ukraińskich na ludności polskiej Wołynia 1939 - 1945"
W całej tej dyspucie przychodzi mi jedno na myśl:
Jeśli tysiące wymordowanych przez UPA Polaków na Kresach dla środowiska PISu nie jest warte upomnienia to może wypadałoby się zastanowić ile warte jest ciągłe upominanie się o raptem parudziesięciu członków załogi tragicznego lotu Tupolewa? Czy miłosierdzia i przebaczenia, którego mają tak wiele wobec ukraińskich szowinistów, zabrakło im bowiem dla Rosjan?
W Kijowie odbył się marsz pamięci stepana bandery. W dodatku podobno ukraińska Swoboda współpracuje z niemieckim NPD. Za kim my się kurde ujmujemy?
nadchodzi epoka politycznych knurów? ;) http://www.youtube.com/watch?v=FM3Kj2JLd1c&feature=youtu.be
kampania ruszyła z poziomu niższego niż można sie było spodziewać.
jeszcze słowo do KSC PTW - to, co piszesz, to jakieś pomieszanie z poplątaniem. kogo niby do Hagi miałby wezwać trybunał w sprawie Wołynia?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)