Nam na pewno jest potrzebny taki typowy napastnik? Nie lepiej ktoś taki jak Radović, który w cweLce swego czasu wymiatał i potrafił grać kombinacyjnie? Patrząc pod kątem tego co gramy to przydałby się ten drugi typ zawodnika. Wiadomo, że do tego dochodzi jeszcze środek i lewa obrona.
W pierwszej kolejności ściągnąłbym jednak do nas Mirotę od przygotowania fizycznego :D
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
No cóż , priorytety sie zmieniają . Z powodu braku typowego killera zaczęlismy polegac na ofensywnej grze kliku piłkarzy, kilku zmieniło w zwiazku z tym pozycję . I ... Teraz widać, że tobyło dobre zagranie , bramkę może strzelić praktycznie każdy . Jesteśmy niezalezni od dobrej czy złej dyspozycji snajpera .
A poprawić trzeba grę w obronie - nie tylko obrońców ale całej drużyny .Choć w obronie wyraznie widać, że potrzeba wzmocnień .I tu teraz nasze priorytety się przeniosły .
- Kogo Cracovia potrzebuje pozyskać w przerwie zimowej? - Grzegorz Mielcarski, Nie wiem, czy potrzebuje? Czasami brak transferu, to najlepszy ruch. Myślę, że w obronie - na boku, zwłaszcza na lewej stronie potrzebuje kogoś. Bramka jest dobrze obstawiona. Nie szukałbym nikogo więcej.
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/9074553,pilkarsko-cracovia-nadaje-sie-na-gre-w-pucharach,id,t.html
Tu trochę więcej na ten sam temat ale pod kątem czy Cracovia jest gotowa na puchary:
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/559206/cracovia-krok-po-kroku-do-europy
Szanowni przedstawiam listę transferową. Zacznę od tych za których trzeba obecnie zapłacić ale to też tacy, których byśmy byli w stanie wyciągnąć.
Na środek obrony: Danch, Kokoszka. Obaj grają w dziadowskich klubach z których chętnie uciekną jak sądzę. W sferze marzeń Fojut lub Czerwiński z nastawieniem na tego drugiego.
Pisał ktoś o potrzebie kupna nowego bramkarza. Sam o tym tak nigdy nie myślałem dopóki nie dotarło do mnie, że faktycznie Pilarz jest zbyt bardzo innym typem bramkarza. Potrzebujemy podobnego zawodnika z podobnymi parametrami. Dla mnie idealnym kandydatem pozostaje Drągowski. Tam wiadomo, że wszystko u Probierza jest kwestią ceny. Znaczy u decydentów bo on o niczym nie decyduje. Dać gruby hajs bo nei ma co żałowac a inwestycja na bank się zwróci. Problem, że ma kontrakt do 2019.
Jeżeli chodzi o pomocników to nic konkretnego. Obserwowałbym młodych. Mackiewicz z jagi, Bartkowiak rzecz jasna po ostatnim występie. Danielak z Pogoni i Lipski z Ruchu. Kowalski z PBB jest chyba starszy ale ktoś tak dynamiczny na skrzydło byłby dla nas idealny.
Jeżeli chodzi o napastników to pod uwagę brałbym przedewszytskim Stępińskiego. Chyba nie zdarzył przejść psem. Szkoda, że czas nienajlepszy akurat poszło powołanie. Ale zapłaciłbym słono za niego. To naprawdę telencior. Z innych młodych dalej przypatrywałbym się Przybyle ale na już brałbym Piątka z Lubina. Iealna 9tka ala Abbott.
-----------------
Przechodząc jednak bardziej do sedna. Do zawodników, który w czerwcu kończą się kontrakty a więc będą bliżej naszych możliwości finansowych. Można w zimie już z nimi gadać, podpisac kontrakt i negocjować transfer.
W bramce ciekawą propozycją jest inny bramkarz Jagi. Baran. Stosunkowo jeszcze młody jak na GK a całkiem niezły. Na środek obrony proponowałbym o ile to możliwe Arajuriego :) Jak pisać Knur może akuray będzie chciał grać w lepszym klubie :) Inny środkowy, któremu kończy się kontrakt to Pawelec ze malinowych. Lewi obrońcy to Douglas i Sylwestrzak a prawi to Bereszyński z ległej (kto wie? mało gra chyba) do tego Modelski z jagi i Lewandowski z pogoni.
W pomocy kontrakty kończą się np Cebuli z Korony - ale to melodia przyszłości. Skupiałem się na skrzydłach bo tam nam brakuje. Żyro, Levrencic czy jak to się pisze i Pawłowski z Korony. Super chłopaczek i do tego młodziak. Najciekawcza wg mnie propozycja to nowa wersja Szeligi. Młodszy, lepszy, szybszy i też może grać na każdej pozycji w obronie i w środku pomocy. Hołota ze Śląska. Super opcja dla nas.
Z napastników kontrakty kończa się Faixao i Zwolińskiemu. Obu bym brał i to może nawet w pakiecie. Flavio może przecież też grać na skrzydle. A Zwoliński to typowa 9tka. Nie jest to zawodnik jednej rundy. Brać
generalnei czas skończyć z kompleksami. jeśli skończymy na odpowiednim miejscu w tabeli to będziemy z innej perspektywy patrzeć na tych zawodników. oni na nas również. nie dość że spokojnie z kasą u nas to jeszcze szansa na realny sukces sportowy i realizację własnych ambicji
Nie wiem co pił kolega powyżej bo mocno go poniosło. Nie mamy szans wyciągnąć nikogo poważnego z tej listy a pomysł z Drągowskim bardzo mnie rozbawił. Jest to największy skarb w naszej lidze od lat. W Białymstoku nie są idiotami i za śmieszne 2 mln euro, które notabene były już za niego oferowanie, go nie oddadzą. Oszlifują, pogra sezon lub dwa i jesli będzie się spisywał tak jak spisuje to sprzedadzą za niezłą kasę. Podobnie ze Zwolińskim czy nawet Żyro. Kokoszka, Kowalski, Pawelec, Pawłowski - serio? Toż to szrot jakich mało. Dopiero się takich pozbyliśmy. Baran, Bartkowiak to też chyba żart. Pierwszy jak bronił to bardzo niepewnie a drugi zagrał dopiero jedno w miarę przyzwoite spotkanie. Przybyła miał kilka dobrych ale to za mało. Piątek, Paixao, Stępinski, Bereszyński, Douglas - nie stać nas. Jedyny ciekawy pomysł to Danch, chociaż nie wiem w jakiej jest teraz formie. Reszta też albo poza naszym zasięgiem albo nic ciekawego.
Santo pomylił listę transferową z Top Model zresztą nie po raz pierwszy :):):)
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
Z innych młodych dalej
> przypatrywałbym się Przybyle ale na już
> brałbym Piątka z Lubina. Iealna 9tka ala
> Abbott.
W końcu jeden użytkownik zrozumiał o co apelowałem :)
Jeżeli chodzi o moje propozycje, to proponowałbym:
- BR - ? Przydałby się bramkarz mogący wygrać rywalizację z Sandomierskim czy Pilarzem. Taki "ostoja defensywy", który wyciągnie kilka niemożliwych pił
- OBR - Błażej Augustyn
-POM - Dawidowicz (w rezerwach Benfiki nie gra, może chciałby uratować karierę?), Nalepa (z Arki - na wypadek odejścia Dąbrowskiego czy Kapustki), Kupisz (z 3 ligi włoskiej - zwiększa możliwość ofensywną), Klich (raczej w sferze marzeń)
- N - Jeżeli sprowadzimy skrzydłowych/skrzydłowego to w napad Rakels, Jendrisek jako rezerwowy.
Kto powinien odejść: [b]Stępniowski[/b]* (popełnia wiele błędów nawet w 3 lidze), [b]Argasiński[/b]* ("hamulcowy"w naszych rezerwach), [b]Deleu[/b] (szczyt formy miał w Lechii. Mamy Wójcickiego i od biedy Rymaniaka, zawodnik spoza UE), [b]Zjawiński[/b] (starszy zawodnik, ekstraklasa to dla niego jednak za wysokie progi), [b]Dialiba[/b](niby coś umie, ale taki nieprzekonujący. Największy znak zapytania przy tym nazwisku. Może zagrać na 3 pozycjach, ale jeżeli nie dostanie belgijskiego paszportu to powinien jednak odejść), [b]Zejdler[/b](szkoda mi go. W rezerwach jeden z najlepszych, ale nie gra, bo...?. Mógłby spokojnie rozwiązać nasz problem na LP)
* Kierowałem się opinią kolegów udzielających się w wątku dot. naszych rezerw
Edit. Teraz wpadł mi do głowy pomysł. Może Daniel Dziwniel, który obecnie gra w Szwajcarii?.
Wywalić Deleu a zostawić Rymaniaka?Aha....
piotrek67 Napisał(a):
> Santo pomylił listę transferową z Top Model
> zresztą nie po raz pierwszy :):):)
Top model to i tak delikatne stwierdzenia na niektóre propozycje.
SaNtO Napisał(a):
> Szanowni przedstawiam listę transferową. Zacznę
> od tych za których trzeba obecnie zapłacić ale
> to też tacy, których byśmy byli w stanie
> wyciągnąć.
>
> Na środek obrony: Danch, [b]Kokoszka[/b].
Do tego weźmy Małeckiego z Pogoni,Burligę z Wisły i Tomasza Zająca z Korony.I jako uzupełnienie kadry Pawła Pyciaka i Sebastiana Janika z Okocimskiego.Będzie spoko paka.
Kołodziej Napisał(a):
> Wywalić Deleu a zostawić Rymaniaka?Aha....
Tak ponieważ:
- Deleu nie posiada polskiego obywatelstwa, jest spoza Unii i w przyszłym sezonie blokowałby miejsce w składzie czy w kadrze. Nie ma sensu zatem go trzymać
- Jak na prawego obrońcę lubi zapędzać się pod pole karne rywali i często nie nadąża za akcją przeciwnika. Większość akcji bramkowych straciliśmy po akcji z prawej strony za którą był odpowiedzialny
- Rymaniak w razie konieczności może zagrać jako ŚO czy LO. Ostatnie mecze pokazały, że w razie awarii będzie w stanie zagrać w miarę przyzwoity mecz (mecz z Sosnowcem i Łęczną)
Wiadomo, ze IV liga, ale Jamroz z KSZO to spoko napastnik chyba.
Pokazywaliscie tu kiedys takiego duzego Chorwata, ktoremu konczyl sie konkrakt. Przy zachowaniu proporcji to taki typ kopacza.
Spoko pomysl z Dragowskim. Jeszcze Paul Pogba i ten taki Lamella z Tottenhamu...
Kokoszka gts wyruchał więc raczej powinien byc do niego pozytywny stosunek. tak jak do Surmy, który rzucił szmatą o ziemię.
Przypomnę, że Kokoszka grał później dwa sezony w Polonii Warszawa. Typowy najemnik. Ale mi i tak nie pasuje do mojej wizji zespołu.
W szoku jestem.
Jak przeczytałem pierwsze zdanie, tj zapowiedź listy transferowej Santo, byłem przygotowany na spory ubaw, a tymczasem... No praktycznie nie ma się do czego przyczepić, na oko zgadzam się z circa 80% jego propozycji, a nawet wśród tych które nie do końca popieram nie ma żadnego grubego lola w rodzaju dawnych Szczotów czy innych Sikorskich.
PS. Co prawda zastanawiam się czemu Fojut z Czerwińskim mieliby być w "sferze marzeń", a już tacy Zwoliński i Drągowski bez problemu do wyjęcia, ale generalnie to drobiazg, podoba mi się orientacja na dobrych grajków, nie przeciętniaków
Dla mnie Santo całkowicie się skompromitowałeś nie uwzględniając na środku obrony Jana Hoška.
Ferencvaros Napisał(a):
> Wiadomo, ze IV liga, ale Jamroz z KSZO to spoko
> napastnik chyba.
>
> Pokazywaliscie tu kiedys takiego duzego Chorwata,
> ktoremu konczyl sie konkrakt. Przy zachowaniu
> proporcji to taki typ kopacza.
>
> Spoko pomysl z Dragowskim. Jeszcze Paul Pogba i
> ten taki Lamella z Tottenhamu...
Łukasz Jamróz w ostatnich 5 latach był testowany przez Koronę, Arkę, Stal Rzeszów, Stomil i teraz w KSZO - z własnej obserwacji to mogę tylko jedno powiedzieć -, strasznie powolny, słaby technicznie. Dobry ale tylko na II lub III ligę.
Aston1906 Napisał(a):
> W szoku jestem.
>
> Jak przeczytałem pierwsze zdanie, tj zapowiedź
> listy transferowej Santo, byłem przygotowany na
> spory ubaw, a tymczasem... No praktycznie nie ma
> się do czego przyczepić, na oko zgadzam się z
> circa 80% jego propozycji, a nawet wśród tych
> które nie do końca popieram nie ma żadnego
> grubego lola w rodzaju dawnych Szczotów czy
> innych Sikorskich.
>
> PS. Co prawda zastanawiam się czemu [b]Fojut z
> Czerwińskim[/b] mieliby być w "sferze marzeń", a
> już tacy Zwoliński i Drągowski bez problemu do
> wyjęcia, ale generalnie to drobiazg, podoba mi
> się orientacja na dobrych grajków, nie
> przeciętniaków
To dobrych czy kołków? Przeczytaj samego siebie kilka stron wcześniej :)
Wtedy odnosiłem się do meczu z nami, gdzie rzeczona dwójka się skompromitowała delikatnie rzecz ujmując ;)
No ale potem zobaczyłem jeszcze gwałt dokonany na Celebanie i Pawelcu i wziąłem pod uwagę całą rundę, gdzie z reguły duet łysych ze Szczecina za kołków nie robił, wręcz przeciwnie.
Podsumowując, przyznaję się do błędnej opinii wydanej pochopnie na podstawie jednego meczu :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)