Khalid, ale organizacji w jakim sensie, braku Pionu Sportowego czy organizacji klubu jako takiego (czy też jej - organizacji-braku) ?
Ja po prostu nie jestem w stanie tego zrozumieć, może mój mózg tego nie ogarnia, pozbyliśmy się niechcianych zawodników, uwolniliśmy budżet, przyszło 3 de facto grajków do I składu, mamy dobrą fazę gry, szansę na może pierwszą 5kę, może 8kę, i nikt nie myśli o zakontraktowaniu 2 zawodników, no może myśli ale widać z jakimi efektami
ja wiem że łatwo krytykować, że to nie takie proste, że kasa, że menagery itd no ale kurwa mać.... ja pierdole....
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
gadget Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No to którego bierzemy?
>
> Napady bez klubu
tylko na pierwszej stronie Samaras, Ameobi czy Pizarro :D
kristhc Napisał(a):
> Khalid, ale organizacji w jakim sensie, braku
> Pionu Sportowego czy organizacji klubu jako
> takiego (czy też jej - organizacji-braku) ?
>
> Ja po prostu nie jestem w stanie tego zrozumieć,
> może mój mózg tego nie ogarnia, pozbyliśmy
> się niechcianych zawodników, uwolniliśmy
> budżet, przyszło 3 de facto grajków do I
> składu, mamy dobrą fazę gry, szansę na może
> pierwszą 5kę, może 8kę, i nikt nie myśli o
> zakontraktowaniu 2 zawodników, no może myśli
> ale widać z jakimi efektami
>
> ja wiem że łatwo krytykować, że to nie takie
> proste, że kasa, że menagery itd no ale @#$%&
> mać.... ja @#$%&....
Wiesz, spróbuję Ci to nieco naświetlić - mamy dobrą passę PO RAZ PIERWSZY od czasów Stefana. Zobacz tabelę innych lig europejskich po pierwszych meczach - to naprawdę NIC NIE MÓWI.
Polska nie jest krajem pierwszego wyboru, a Cracovia nie jest klubem pierwszego wybory dla wielu piłkarzy.
NA PEWNO brak scoutingu jest temu winny, ale nie zwalajmy wszystkiego na klub. MOŻE PO PROSTU NIE TRAFIONO NA ZAWODNIKA Z PASZPORTEM UE KTÓRY CHCIAŁBY GRAĆ W PASACH ZA OKREŚLONE Z GÓRY PIENIĄDZE I GWARANTOWAŁ TE MIN 10 BRAMEK/SEZON
naświetlaj, kto w Klubie jest od tego "trafiania" ?
księgowy Tabisz?
trener Zieliński?
pani sprzątająca?
jakoś mi nie przychodzi do głowy.
eredin
tylko widzisz, jak transferowaliśmy Saidiego to byliśmy jeszcze bardziej klubem no-name i to bez stadionu wówczas a Saidi nie był anonimowym ogórkiem tylko grał w Holandii a nie jakimś wypizdowie i dało się. Jakoś dał się skusić. Pewnie kasą. Inna sprawa była że nie chciał co rok bronić się przed spadkiem bo nie miał z kim grać.
powiedz mi jakie sukcesy osiągnęła Lechia ostatnio a pomijając ilość to 1/3 zawodników którzy tam idą coś tam rokuje i nie są to jakieś kosmiczne wynalazki.
Piast zakontraktował Vacka, Mraza czy Nespora - a cóż o za hegemon europejski ten gliwicki klub? i ma wyniki choć tak, wiem że do czasu
ja uważam że dla chcącego, nic trudnego - nie staramy się o zawodników Juventusu czy nawet z Serie B. Wiem że nie gramy w pucharach, że jesteśmy klubem 2,3 czasem 4 wyboru no ale jakoś tą markę trzeba budową, o ile się chce.
kristhc Napisał(a):
> eredin
>
> tylko widzisz, jak transferowaliśmy Saidiego to
> byliśmy jeszcze bardziej klubem no-name i to bez
> stadionu wówczas a Saidi nie był anonimowym
> ogórkiem tylko grał w Holandii a nie jakimś
> wypizdowie i dało się. Jakoś dał się skusić.
> Pewnie kasą. Inna sprawa była że nie chciał co
> rok bronić się przed spadkiem bo nie miał z kim
> grać.
>
> powiedz mi jakie sukcesy osiągnęła Lechia
> ostatnio a pomijając ilość to 1/3 zawodników
> którzy tam idą coś tam rokuje i nie są to
> jakieś kosmiczne wynalazki.
>
> Piast zakontraktował Vacka, Mraza czy Nespora - a
> cóż o za hegemon europejski ten gliwicki klub? i
> ma wyniki choć tak, wiem że do czasu
>
> ja uważam że dla chcącego, nic trudnego - nie
> staramy się o zawodników Juventusu czy nawet z
> Serie B. Wiem że nie gramy w pucharach, że
> jesteśmy klubem 2,3 czasem 4 wyboru no ale jakoś
> tą markę trzeba budową, o ile się chce.
Masz rację, są możliwości, tyle że potrzebujemy NAPASTNIKA. Trafił się w Piaście, ale my mamy niby trzech asiorów ale efektów nie widać. I to jest kłopot.
Saidi kosztował ponoć 700 tys EUR - uważasz że się spłacił?
Ale fakty są takie, że potrzebujemy napastnika, pewnie będzie nim Nowak i tyle :)
Nowaka na bank zakontraktujemy. Marzy mi się jeszcze ten napadzior z Parmy, wie ktoś czy został gdzieś zakontraktowany? Mam nadzieję, ze będzie grał u nas.
tylko kto odwiesi decyzję UEFA o dwuletnim zakazie gry w piłkę?
na bank nie PZPN.
squier strat Napisał(a):
> tylko kto odwiesi decyzję UEFA o dwuletnim
> zakazie gry w piłkę?
> na bank nie PZPN.
Niekoniecznie - przecież sąd orzekł, że wyrok jest wydany nieprawnie więc może będzie mógł grać -ale rmszar chyba mógłby napisać o co tak naprawdę chodzi od strony przepisów.
Edit - korekta błędów - dzięki Szuwarku
Pozostał jeszcze temat nieznanego Pomidora .:D
No cóż wygląda na to że te 17 meczów ligowych i co najmniej 1 pucharowy pozostałych do zimy zagramy bez napastnika na wczoraj, no chyba że pomidor albo inny koksiarz.
Trochę słabo bo Rakels i Zjawiński swoje bramki już w strzelili, na następne trzeba czekać do przełomu 2018/19, jest jeszcze Jendrisek , ale wiadomo on to trochę inny świat.
No nic cała nadzieja w pomocy jak walną 20-30 bramek to będzie w miarę dobrze. Obrońcy powinni zdobyć ze 2-3 gole w tym co najmniej 1 do swojej bramki.
Można by też zmienić na bramce Pilarza i wprowadzić Sandomierskiego, co prawda broni do dupy ale jest ofensywny.
Kajak Napisał(a):
> No cóż wygląda na to że te 17 meczów
> ligowych i co najmniej 1 pucharowy pozostałych do
> zimy zagramy bez napastnika na wczoraj, no chyba
> że pomidor albo inny koksiarz.
Z przykrością stwierdzam że masz rację. Ale z oceną rezultatów poczekam do grudnia.
...jednym słowem Pasy w ruinie.
Nadzieja w pomocnikach.
Kapustka 15 bramek, Covilo 5 ( w tym karny strzelony głową), Cetnarski 10 , Dąbrowski 3(wszystkie z 40 metrów), Buba Dziabąg1 hat -trik choć nie klasyczny, a no i Budzik ,ale on już oddał strzał życia i napisze tylko symfonie ale za to cis -dur opus 154 " Przyjedź Matko na przysięgę".
stary kibol Napisał(a):
> ...jednym słowem Pasy w ruinie.
oj, ja myślę że jest gorzej....
Kajak Napisał(a):
> No cóż wygląda na to że te 17 meczów
> ligowych i co najmniej 1 pucharowy pozostałych do
> zimy zagramy bez napastnika na wczoraj, no chyba
> że pomidor albo inny koksiarz.
> Trochę słabo bo Rakels i Zjawiński swoje bramki
> już w strzelili, na następne trzeba czekać do
> przełomu 2018/19, jest jeszcze Jendrisek , ale
> wiadomo on to trochę inny świat.
> No nic cała nadzieja w pomocy jak walną 20-30
> bramek to będzie w miarę dobrze. Obrońcy
> powinni zdobyć ze 2-3 gole w tym co najmniej 1 do
> swojej bramki.
> Można by też zmienić na bramce Pilarza i
> wprowadzić Sandomierskiego, co prawda broni do
> dupy ale jest ofensywny.
A nie przypadkiem 14 kolejek?
Zgadza się 14 . Były przekłamania na łączach, winni zostali ukarani.
A skoro 14 to spoko , to jednak" napastnik na wczoraj " był niepotrzebny.
Nie pompujcie balonika bo przyjdzie Berbatow albo Pizzaro. Trzeba by wtedy karnety kupić,bo biletów by zabrakło dla wszystkich.Ale byłaby frekwencja. Komplet co mecz i jeszcze decydenci wpadliby na pomysł powiększania stadionu albo nawet budowy nowego większego.>:D<
Hehe co te wyniki robia z ludzi. Nawet na zwykle rozchwianym emocjonalnie naszym forum jakieś bez przekonania to marudzenie na bark transferów :D
Jeden Kajak wiosny jak wiadomo nie czyni;)
eredin Napisał(a):
> stary kibol Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > ...jednym słowem Pasy w ruinie.
>
> oj, ja myślę że jest gorzej....
W nawiązaniu do powyższego dialogu przypomniał mi się jeden kawał , który aby dopasować do realiów zmodyfikuję:
-Proszę opisać sytuacje Cracovii w dwóch wyrazach.
-Jest dobrze.
-Dziękuję, a teraz pełnym zdaniem.
-No nie jest dobrze.
[hr]
Khalid, normalnie no tak Cie frakcja popeliniarzy przerobiła na optymistę? Wstydził byś się, a był z ciebie taki fajny chłop.
;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)