pasy72 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dla tych co chcieliby Piecha u nas.
> http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/ne
> ws-ekstraklasa-trzeci-spadek-arkadiusza-piecha-w-t
> rzy-lata,nId,1829284
I w Lubinie i w Bełchatowie był jednym z najlepszych, jeśli nie najlepszym piłkarzem. Tej wiosny strzelił 11 bramek, ciężko akurat jego winić za spadek GKSu. A w 2013 jak Ruch utrzymał się dzięki rozpadowi Polonii on próbował się przebić w Turcji. Więc z tymi spadkami to nie jest takie oczywiste...
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
Zawisza chyba się nie utrzyma i jest tam paru nie złych grajków
Sandomierski,Wójcicki,Drygas,Pawłowski,Alvarino,Mica jestem ciekaw którzy spełnialiby oczekiwania trenera Zielińskiego moje typy to Sandomierki i Drygas
Ściągajmy dalej szrot ze spadkowiczów (Żytko) to będziemy za rok na ich miejscu
Jeżeli Zawisza miał na początku tej rundy złotą serię bez porażki, to chyba nie sam szrot tam gra? popatrz, jak spłaszczona jest tabela spadkowa, różnice punktów minimalne, po bramkach w ostatnich sekundach meczów.
Jest szansa, że trener Zieliński - dzięki przymusowemu odpoczynkowi, kiedy choćby z nudów oglądał wszystkie mecze ME - ma sporo przemyśleń, i dobry przegląd możliwości poszczególnych graczy. Taka szansa się długo nie powtórzy:D jestem więc optymistą, jeśli chodzi o nasze wzmocnienia, na pewno ma już swoją listę rankingową.
Natomiast ciekaw jestem, jak się rozwiąże problem dyrektora sportowego i trenera przygotowania fizycznego. Jakieś sugestie kolegów?
Pewnie przecież Bełchatów tez miał serie... dajcie spokój z takimi wzmocnieniami
Nie rozumiem jak w kontekście wzmocnień może pojawiać się Sandomierski. Strasznie drewniany i ociężały po mojemu.
docent - lista rankingowa trenera to jedno, a Gł Księgowy Cracovii to drugie - to jak woda i ogień;)
Zgadzam się z hash'em. Nie rozumiem zachwytów nad Sandomierskim.
- Czy Cracovia przeprowadzi tego lata spektakularny transfer? Jest taka możliwość - odpowiada trener Jacek Zieliński. I zdradza, kto odejdzie.
Krakowianie przygotowują się do ostatniego meczu w sezonie (w piątek z Piastem w Gliwicach), choć wszystkie karty są już rozdane. Mają bezpieczną przewagę i zakończą rozgrywki na dziewiątym miejscu.
Ważniejsze są teraz rozmowy za zamkniętymi drzwiami. Trener i działacze zadecydowali, że nie przedłużą kontraktów ze Sławomirem Szeligą i Krzysztofem Nykielem. Niewykluczone, że umowę rozwiąże też Mateusz Żytko.
Propozycję pozostania w drużynie dostał za to Adam Marciniak. - Chciałbym nadal grać w Cracovii - mówił nam obrońca kilka tygodni temu i doczekał się reakcji klubu.
- Zastanawiamy się natomiast, jakie decyzje podjąć w sprawie młodszych zawodników, którzy będą mieli mniej szans na regularną grę w pierwszym składzie. Chcielibyśmy, by rozwijali się na wyższym poziomie niż trzecia liga [na tym szczeblu grają rezerwy Cracovii - przyp. red.] - tłumaczy trener Zieliński.
Zdradza też, jakich piłkarzy Cracovia chce ściągnąć podczas letniego okna transferowego. - Każdy, kto ogląda naszą grę, widzi, że potrzebujemy bramkarza, który naciskałby na Krzysztofa Pilarza. Szukamy też napastnika, dwóch pomocników i dwóch obrońców. Spektakularny transfer? Jest taka możliwość - mówi Zieliński.gazeta.sport
Po wiośnie Zawiszy mówienie, że gra tam sam szrot jest oznaką braku wiedzy na temat ich gry.
po pierwszych 7 kolejkach każdy by chciał mieć polowe zespołu Bełchatowa skończyło by się jak się skończyło..
Nie wiem czy ktos jaja robil albo cos ale mi sie o uszy Rudnevs obil :D
Wiadomo że odchodzą Szeliga,Żytko,Nykiel (szczerze to wolałbym Go zostawić kosztem Rymaniaka).Kilku młodych trafi na wypożyczenie,na pewno Kita może Zejdler,Szewczyk.Szkoda że jest opcja przedłużenia umowy z Marciniakiem,sorry Adam ale jesteś słabym piłkarzem.Szukamy bramkarza,dwóch obrońców,dwóch pomocników i napastnika,być może będzie jeden "głośny" transfer.Wolną rękę w poszukiwaniu nowego klubu dostał Janukiewicz z Pogoni,klubów będą szukać Tytoń z Elche i Cierzniak z Dundee ale to chyba bramkarze poza naszym zasięgiem.Z napastników do wzięcia raczej będą Piech i Piątkowski.Podobno po spadku Bełchatowa wraca temat Piesia (kontrakt po spadku Bełchatowa nie wejdzie w życie),z tego klubu poza wcześniej wymienionym Piechem jest jeszcze paru przyzwoitych kopaczy.
gural Napisał(a):
> Nie wiem czy ktos jaja robil albo cos ale mi sie o
> uszy Rudnevs obil :D
Chyba bysmy sie tu wszyscy na forum posikali ze szczescia :D :D
Żytko do dzisiaj zapomina jak się nazywa po ostatnim meczu z jego udziałem :)
niech jacek dzwoni do Stilicia za darmo plus nie musiałby mieszkania szukać
qtec Napisał(a):
> niech jacek dzwoni do Stilicia za darmo plus nie
> musiałby mieszkania szukać
Stilic -Rudnevs i nic wiecej kontraktowac nie musimy choc przepraszam jeszcze Tytonia z Elche ;)
A co myślicie o DP Rogalskim z Pogoni? Wg mnie solidny grajek i po przejściu czarodzieja Czesia poszedł w odstawkę.
Niektórzy tutaj forumowicze pukali się w czoło i wyśmiewali moją opinię dotyczącą Golli. Powiem tylko, ze jest w 2/3 razy lepszym klubie niż Cracovia :p
KruszynaKSC Napisał(a):
> qtec Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > niech jacek dzwoni do Stilicia za darmo plus
> nie
> > musiałby mieszkania szukać
>
> Stilic -Rudnevs i nic wiecej kontraktowac nie
> musimy choc przepraszam jeszcze Tytonia z Elche ;)
Wreszcie zaczynacie w kontekście Cracovii wymieniać nazwiska przyzwoitych grajków, a nie tony szrotu, podoba mi się ten kierunek ;)
Wiedzialem ze Aston od kopa zacytuje mojego posta :D :D :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)