docent Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jego klub w Brazylii grał na 4 poziomie
> rozgrywek; sympatyczny klubik amatorski, z
> naciskiem na działalność sportowo-rekreacyjną
> i towarzyską. Stadion mają nawet, nawet - taki
> jak nasz przed przebudową. Ale wniosek z tego
> taki, że o tym gościu trzeba chyba jak
> najszybciej zapomnieć, niech nie przeszkadza w
> przygotowaniach do sezonu.
Quintana do baby jagi przychodził z 3 ligi hiszpańskiej, a był jednym z najlepszych, o ile nie najlepszym ŚPO w całej ekstraklasie.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
A tfu,tfu, Błaszczykowski to z której ligi przychodził do ekstraklasy???
Nikt Go na żywo nie widział, ale już wiadomo, że się nie nadaje. Ot pasiackie gderanie.
Zdajmy się na trenera, który widzial Go w grze i z pewnością podejmie właściwą decyzję.
Z Brazylii to myśmy mieli testowanych wychowanków Fluminense i Internacionalu Porto Alegre; nie rzucili na kolana Szatałowa w takim stopniu, żeby naciągnąć prezesa na wysupłanie milionów. Ciężko mi to pisać, ale brazylijska piłka w tej chwili nie jest taka, jak jeszcze 5-6 lat temu, stąd mój sceptycyzm. No ale zobaczymy.
docent Napisał(a):
> Z Brazylii to myśmy mieli testowanych
> wychowanków Fluminense i Internacionalu Porto
> Alegre; nie rzucili na kolana Szatałowa w takim
> stopniu, żeby naciągnąć prezesa na wysupłanie
> milionów. Ciężko mi to pisać, ale brazylijska
> piłka w tej chwili nie jest taka, jak jeszcze
> 5-6 lat temu, stąd mój sceptycyzm. No ale
> zobaczymy.
Ryzyko testów żadne. Po co więc tyle postów?
zaczynamy "transfery" i nic na to nie poradzimy, budżet wynagrodzeń się kończy, jedyna opcja to taka że nawet za niewielkie pieniądze można czasami trafić, choć wg mnie nie w tym przypadku, Caldense fajny klub, ale tam się grywa poważnie dwa razy do roku ;), co do przykładu pewnego gościa z Dortmundu to jednak lekko nie trafione, obserwować chłopaków z niższych lig w Polsce można przez cały rok, osobiście wole jeszcze tylko jeden transfer ale taki do grania w pierwszym składzie niż trzech gości na ławe
zaczekajcie czy ja dobrze rozumiem? Docent odstrzela gościa po przeglądnięciu CV i relacji tekstowej? Czy mi się to śni ? :)
Cos sie dzieje w sprawie tych slowakow ( Valenta i Vojtech) czy klub ich calkowicie odpuscil? Niby juz sie dogadali a dalej cisza a oboz w Turcji w toku.
Akurat w temacie błaszczykowskiego całą robotę zrobił słynny wujek,a w temacie Brazylijczyka racje może mieć HC2012, który twierdzi,że jego przyjazd ma zmniejszyć oczekiwania finansowego jakiegoś innego skrzydłowego:)
docent Napisał(a):
> Jego klub w Brazylii grał na 4 poziomie
> rozgrywek; sympatyczny klubik amatorski, z
> naciskiem na działalność sportowo-rekreacyjną
> i towarzyską. Stadion mają nawet, nawet - taki
> jak nasz przed przebudową. Ale wniosek z tego
> taki, że o tym gościu trzeba chyba jak
> najszybciej zapomnieć, niech nie przeszkadza w
> przygotowaniach do sezonu.
po wysłuchaniu krótkiej opinii pomeczowej o Santosie (dobra lewa noga, dobry technicznie), szału nie było. Przychylam się do opinii kolegi Docenta.
PS
Do pełni szczęścia brakuje mi skrótu z tego sparingu;)
> docent Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> > Jego klub w Brazylii grał na 4 poziomie
> > rozgrywek; sympatyczny klubik amatorski, z
> > naciskiem na działalność
> sportowo-rekreacyjną
> > i towarzyską. Stadion mają nawet, nawet -
> taki
> > jak nasz przed przebudową. Ale wniosek z tego
> > taki, że o tym gościu trzeba chyba jak
> > najszybciej zapomnieć, niech nie przeszkadza w
> > przygotowaniach do sezonu.
Qiuntana przychodził do Jagi z niższej ligi hiszpańskiej, Japończycy z Pogoni też zostali wyciągnięci z jakichś drużyn uniwersyteckich. Obydwaj Paixao przyszli z ligi irańskiej. To przykłady z obecnych czasów. Dawna era - chociazby Edi Andradina ściągnięty do Polski praktycznie również z brazylijskiej plaży. Także your argument is invalid.
Tym bardziej, że w zeszłym sezonie chłopak strzelił o ile się nie mylę 7 bramek, w lidze bułgarskiej, która chyba nie tak znowu drastycznie odstaje poziomem od naszej. Jak na skrzydłowego wynik bardzo przywoity, więc wstrzymajmy się z oceną.
My chcemy jeszcze konkretnych transferow czy juz uzupelniamy kadre? Pytanie w przypadku tego drugiego rozwiazania czy uzupelniamy "takimi grajkami" czy szukamy rozwiazan w kadrach mlodziezowych o co non stop jest placz? Gosc nie jest sciagany do pierwszej jedynastki, ta na dzis jest raczej stabilna (zmienic to moze transfer porownywalny do Miro i Erica) zatem pytanie po co? Bo tani? Wdowiak ma ogladac z trybun mecz ekstraklasy bo mamy Brazylijczyka? Nie skreslam chlopa, ale najzwyczajniej w swiecie w tej rundzie ciezko mu bedzie dac sporo szans na gre. Nic do goscia nie mam ale nie zbawi Nas w najblizszej rundzie.
Poczekajmy do kolejnego sparringu, zobaczymy jak wypadnie i jaka bedzie decyzja trenara a oficjalnie jeszcze przecież nie podano co z Valentą i Vojtusiem .
skorzystać na tym, że Masłowski najprawdopodobniej przejdzie do Legii i wypożyczyć Szwocha z możliwością odkupienia po sezonie jak się nada
greg Napisał(a):
> skorzystać na tym, że Masłowski
> najprawdopodobniej przejdzie do Legii i
> wypożyczyć Szwocha z możliwością odkupienia
> po sezonie jak się nada
już to widzę, na Mazka nas nie było stać, a Szwocha będzie;)
Przy kontuzjach Dudy i Vrdoljaka wątpliwe by chcieli pozbyć sie Szwocha , nawet na wypożyczenie . Chyba , że szykują jeszcze jakiś transfer bądz sa szansę na szybki powrót kontuzjowanych do gry .
Ze stabilnością kadry bym nie przesadzał. Do grania o pierwszą 8 nadaje się max. 6/7 zawodników Pilarz, Rymaniak, Polczak. Covillo, Budzik ,Dialiba i pewnie nowi tj. Sretinović i Jendasek. Reszta nie ma jakości potrzebnej do stabilnej i mocnej drużyny. Co sezon zmieniamy ogniwa, zaczynając o dobrych graczy a zostawiamy takich jak Dąbrowski, Żytko czy Nykiel. W tym sezonie pierwszy raz widać że trener chce stopniowo byle jakość zastąpić jakością właściwą.
Ja coś czuję, że Dąbrowski i Marciniak jeszcze u Podolińskiego odpalą.
quentin Napisał(a):
> My chcemy jeszcze konkretnych transferow czy juz
> uzupelniamy kadre? Pytanie w przypadku tego
> drugiego rozwiazania czy uzupelniamy "takimi
> grajkami" czy szukamy rozwiazan w kadrach
> mlodziezowych o co non stop jest placz? Gosc nie
> jest sciagany do pierwszej jedynastki, ta na dzis
> jest raczej stabilna (zmienic to moze transfer
> porownywalny do Miro i Erica) zatem pytanie po co?
> Bo tani? Wdowiak ma ogladac z trybun mecz
> ekstraklasy bo mamy Brazylijczyka? Nie skreslam
> chlopa, ale najzwyczajniej w swiecie w tej rundzie
> ciezko mu bedzie dac sporo szans na gre. Nic do
> goscia nie mam ale nie zbawi Nas w najblizszej
> rundzie.
wziąłeś pod uwagę, że w czerwcu możemy skończyć jedynie z Wdowiakiem na prawym skrzydle ? Brazylijczyk miał by pół roku na zgranie, nauczenie się podstaw języka itp ?
Nykielowi się kończy kontrakt, Deleu się kończy kontrakt (wprawdzie jest zapis o przedłużeniu jak coś, ale jeśli teksty z Gdańska były prawdziwe i by chciał wrócić nad morze, to z niewolnika nie ma pracownika)
Dlatego napisałem że wole jeden konkretny transfer wzmacniający Nas niż 3 gości co się będą uczyć języka/gry w piłkę/taktyki przez następne pół roku. Nykiel i Deleu to bardziej obrońcy niż ofensywni pomocnicy/skrzydłowi za którego uchodzi Brazylijczyk. W czerwcu jeśli obaj Nas opuszczą i tak poszukamy kogoś w zastępstwo bez względu czy będzie grał u Nas czy nie. Wdowiak tak naprawdę jeszcze szansy w ekstraklasie nie dostał może warto jemu dać szansę (pewnie i tak w małym wymiarze czasowym) by mieć pewność w czerwcu że jest już do wprowadzania na boisko a nie do nauki. Zresztą liczę że faktycznie jego obecność ma tylko nacisnąć w sprawie kontraktu innego grajka.
O nowych transferach to na razie możemy zapomnieć, dotąd dopóty nie rozwiążemy "problemów" z Mikulićem, Zejdlerem czy Mrozikiem. Nasz V-ce Prezes w tych tematach jest nieugiętyB)-
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)