jak już to 150 tys. euro
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
Ja pisałem o Wołąkiewiczu ale faktycznie masakra... Kamiński zresztą podobnie. Co z tego, że strzelił bramkę jak zawalił dwie :)
Co do tego transfermarket to nie wiem na jakiej zasadzie oni oceniają piłkarzy bo z tego co pamiętam Żytko jest tam nad wyraz przeceniony :D
Z Piasta próbowałbym wyciągnąć Podgórskiego, który dla mnie jest idealnym następcą Sławka Szeligi. W Piaście, Podgórski za kadencji Garcii wchodzi tylko z ławki, mimo to w każdym meczu pokazuje spore umiejętności. Wiek jak na defensywnego również dobry - 29 lat (urodzony w grudniu 1985 roku), spore doświadczenie w E-klasie, wg. transfermarktu kontrakt wygasa pod koniec tego sezonu, więc wpisuje się w Naszą politykę.
kodiGa Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Z Piasta próbowałbym wyciągnąć Podgórskiego,
> który dla mnie jest idealnym następcą Sławka
> Szeligi. W Piaście, Podgórski za kadencji Garcii
> wchodzi tylko z ławki, mimo to w każdym meczu
> pokazuje spore umiejętności. Wiek jak na
> defensywnego również dobry - 29 lat (urodzony w
> grudniu 1985 roku), spore doświadczenie w
> E-klasie, wg. transfermarktu kontrakt wygasa pod
> koniec tego sezonu, więc wpisuje się w Naszą
> politykę.
Skąd pomysł, żeby z niego robić defensywnego jeśli on jest skrzydłowym ?
Podgorski może grać na skrzydle ale również w środku pola .Ciekawy zawodnik .Niezly technicznie, szybki , obdarzony dobrym strzalem z dystansu . Dodrze wykonuje stałe fragmenty gry .Gdybyśmy byli zainteresowani powiedziałbym brać .
Faktycznie, mój błąd :) Rzadko oglądam mecze Piasta, ale jakoś Podgórski zawsze kojarzył mi się ze środkiem boiska i walką w odbiorze. Pytanie czy taki skrzydłowy jak Podgórski pasowałby do Naszej taktyki? Wolicjonalnie napewno tak.
Jest dośyc szybki poza tym zadziorny i ambitny .Prawe skrzydło/za Deleu/ ciekawa kandydatura. Z tego co pamietam potrafi zagrać i z lewej strony , również w środku . Dosyć wszechstronny gość . Dziwi mnie , że stracił miejsce w pierwszej jedenastce Gliwic .
Z Piasta jeszcze Murawski jest, na którego można by zwrócić uwagę.
W zeszłym roku chyba się nim interesowaliśmy .
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![size=x-large][b][color=#330099][/color][/b][/size]NAPASTNIKA DO K URWY NEDZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KruszynaKSC Napisał(a):
> !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NAPASTNIKA DO K URWY
> NEDZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
> !
jeszcze się zima nie ma, a Ty o wiosnie:D
szuwarek Napisał(a):
> KruszynaKSC Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NAPASTNIKA DO K
> URWY
> >
> NEDZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
>
> > !
>
> jeszcze się zima nie ma, a Ty o wiosnie:D
Owszem bo jakbysmy mieli takiego Zachare tomecz by sie skonczyl wynikiem 5-2 :X
No napastnika nam trzeba bo kalectwo. Rakels mimo, że coś strzela to mam wrażenie, że albo piłka się musi od niego odbić, albo bramka powinna być pusta. On nas chyba nie zbawi.
Piech mimo, że nie gra w ogóle to na kontry byłby niezły, a podobno ma rozwiązać kontrakt. Ciekawe tylko czy Filipiaka stać na jego kontrakt :)
[url=http://legionisci.com/news/60825_Piech_zima_ma_rozwiazac_kontrakt.html]->Piech ma zimą rozwiązać kontrakt<-[/url]
Piech zarabia w Legii ponoć 50 tys zł . Pewnie rozwiąże kontrakt jak znajdzie pracodawcę który będzie mu płacił zbliżoną kwotę . Sami sobie zatem odpowiedźcie czy może trafić do nas .
Jeśli tyle wyciąga z kasy klubu to trzeba przyznać, że ładnie ich doi... :D No ale racja, za tą kasę można przecież zakontraktować z czterech leszczy z Łotwy, Rosji czy Kanady, którzy mają bilans po trzy bramki na sezon.
A może by robić tak jak większość klubów w e-klasie? Obiecać kasę a potem wypłacać po trochę co kilka miesięcy. U wielu się to sprawdza i zawodnicy są zmotywowani...
Sehtan Napisał(a):
> No napastnika nam trzeba bo kalectwo. Rakels mimo,
> że coś strzela to mam wrażenie, że albo piłka
> się musi od niego odbić, albo bramka powinna
> być pusta. On nas chyba nie zbawi.
>
> Piech mimo, że nie gra w ogóle to na kontry
> byłby niezły, a podobno ma rozwiązać kontrakt.
> Ciekawe tylko czy Filipiaka stać na jego kontrakt
> :)
>
> ->Piech ma zimą rozwiązać kontrakt<-
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ekstraklasa,arkadiusz-piech-odejdzie-z-legii-warszawa,artykul,521134,1,721.html
http://www.weszlo.com/2014/11/24/calkiem-ladna-jedenastka-i-wciaz-bez-nowych-kontraktow/
Może nie wszyscy w Naszym zasięgu, ale....Dziwniel, Kamiński, Cerniauskas, Golański (on deklarował, że woli zostać w Kielcach), Kuświk .
czy ktoś właśnie napisał Majoros?
bez wchodzenia w link jestem na tak
Według Transfermarktu ma kontrakt do czerwca 2016.
Ja bym poszukał sobowtóra Dawida Nowaka, zakontraktował za minimalną krajową jako figuranta - a w meczach grałby prawdziwy Nowak jako kto inny.
Oprócz tego miło by było jakby Saidi wrócił, i ewentualnie dostał nowy kontrakt. W Turcji nie idzie, a to chyba żaden wstyd tu wrócić choćby na zasadzie wypożyczenia.
Muertes Napisał(a):
> a na prawą pomoc proponuję wariata ze Słowacji
> magik - wszystko umie
Jak magik to by mu się przydał czarodziej do pomocy .:)
Każdy filmik na youtube pokazujący umiejętności piłkarzy mnie zadziwia. Każdy kolejny prezentuje poziom wyjadaczy z Realu czy Barcelony :) Jeśli gość jest faktycznie taki dobry to raczej już się ustawiła po niego kolejka. Mimo wszystko na Słowacji warto poszukać bo może i nam się trafi jakiś Duda :D
Gość jakby żywcem wyjęty z Harlem Globtroters .Trzeba by oglądnąć całe mecze w Jego wykonaniu .
skoro Prezesa było stać na czarną (du)perełkę za 800 tys. euro, to może będzie go stać na Milę za 700 tys. euro? Pożytek byłby większy.
Jest taka fajna piosenka chyba Maryli Rodowicz :
" Ale to już było i nie wróci więcej " :)
Zapowiada się kolejne ciekawe okienko transferowe z transferami last minute (:P)
NieznanySprawca Napisał(a):
> Zapowiada się kolejne ciekawe okienko transferowe
> z transferami last minute (:P)
Oby nie...
To okienko jest ostatnim gdzie mamnadzieje ze bedzie tym czego chcemy od lat!!
I ze po transferach bedziemy wreszcie golic tak jak nas gola teraz....
Ostatni raz........
Ja będę zadowolony z zestawu Polczak + napastnik + skrzydłowy
dddarek Napisał(a):
> Ja będę zadowolony z zestawu Polczak + napastnik
> + skrzydłowy
2óch napastników i 2óch obrońców i na 8-9 miejsce powinno starczyć. Ale i tak chyba najważniejszy jest puchar Polski
Polczak-Augustyn.
Lewoskrzydlowy plus prawoskrzydlowy
Piech-Zachara i golimy na Vicemistrza ;)
Dobra zakrecam ten sloik z fantazja :P
Do napaści można wziąć Joela Tshibambę (kiedyś Arka i Lech), ale on jest typem napadziora jak Rakels. Pisałem już o jednym zawodniku z 1 ligi, ale powtórzę - Grzegorz Goncerz (lider klasyfikacji strzelców - 14 bramek. Młody, perspektywiczny, z okolic Krk).
Obecnie na lewą pomoc mamy Zejdlera, Dialibę, pewnie od rundy wiosennej będzie również Panek. Na prawą mamy Deleu i ...długo, długo nic.
Jak również wspominałem wcześniej, warto zwrócić uwagę na młodego Bartka Szeligę z Piasta. Nie wiem na jakiej pozycji grał w Dolcanie Podolińskiego Piesio, może obaj nas wzmocnią? Oby
Bardziej brakuje obrońcy. Nawet jeżeli zakontraktujemy Polczaka mamy 5 obrońców, tutaj bym kogoś dokupił.
Mam również nadzieję, że trener Podoliński wyłapie jakiegoś grajka tak jak w przypadku Mira
Augustyn,Kosznik, Adu Kwame, Demjan, Jurado, Szeliga, Murawski(z Piasta),Markovic, Malarczyk, Goulon (marzenie) i ewentualnie zagadac z Miro Covilo,zeby jakis kolegów polecił :)
To i ja chce pofantazjowac .....Napastnik to priorytet - moze kuwa byc nawet Piech...Srodkowy obronca - nawet bede zadowolony z Polczaka, a do pelni szczescia - Golanski z Korony.
Moga byc zrealizowane moje marzenia? Podobaja sie Wam ?
edit.
doczytalem do konca liste - za Piecha prosze Piatkowskiego.
I zapomnialem o jednej zmianie - prosilbym Piesio za Zjawinskiego. W tedy bede naprawde happy!
Czy ja duzo wymagam?
Jak wszyscy to wszyscy. ;) Przyklepmy Polczaka, nie pogardziłbym też jeszcze jednym stoperem (Hosek ;) lub ewentualnie mógłby być Czerwiński z Niecieczy), napastnik hmm.. wymieniany Piech to byłby świetny wybór jeśli chciałby do nas przyjść, do tego chciałbym jeszcze Piesia lub/i ewentualnie Goncerza. Na skrzydła za to nie mam pomysłu.. Może kogoś wyłowimy zagranicznego jak Mira? Oby.
Hosek koniecznie. Jak mamy iść na mistrza, to musi być Hosek!
Kuswik, Piech, Zachara - atak kompletny
KamilloLce Napisał(a):
> , do tego chciałbym
> jeszcze Piesia lub/i ewentualnie Goncerza. Na
> skrzydła za to nie mam pomysłu...
To Piesio nie gra na skrzydle?
[url=http://www.2x45.info/aktualnosci/31398/czeskie-media-ajdin-mahmutovic-moze-trafic-do-polskiej-ligi/]Czeskie media: Ajdin Mahmutovic moze trafic do polskiej ligi.[/url]
Fajne nazwiska się tutaj pojawiają w kontekście naszych transferowych marzeń :D Podobno Miro Covilo kogoś tam poleca na środek, żeby była dobra alternatywa za Budzika, ale nie wiadomo czy Filipiak wyłoży kasę. Myślę też, że zatrudnienie Piecha było by dobre, ale patrząc na to ile by chciał zarabiać to byłby to jedyny transfer w tym okienku :P
Piesio chyba może grać na skrzydle i w środku z tego co wiem. Na pewno warto postarać się o jakiegoś obrońce poza Polczakiem. Augustyn? hehe, gość wyjedzie za granicę raczej. Ogólnie z Górnika można by kogoś wziąć bo oni muszą sprzedawać. Z Piasta jakby ktoś przyszedł też bym się nie obraził. Ehh... marzenia :)
Tylko ciekawe czy temat Piesio jest jeszcze u nas aktualny .Kuswik bądż Zachara , któryś z nich wzmocniłby atak ale transfery mocno wątpliwe .Zachara zapewne wyjedzie za granicę albo sprzatnie Go ktoś z potentatów .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)