na hokej.net jest w newsie o Kruczku
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)
Dzieki Misiu!!
Bramkarze:
Alex D’Orio ,Oskar Polak, Łukasz Hebda czyli 3
Obrońcy:
Alexander Younan, Maciej Kruczek,Jakub Wanacki,Oskar Jaśkiewicz, Jauhienij Kamienieu,Szymon Bieniek, Dawid Tynka, Damian Kapa, Michał Jaracz,Kamil Mętel. czyli 10
Napastnicy:
Tim Wahlgren,Hannes Johansson,Damian Kapica,Szymon Marzec, Jakub Bukowski,,Sebastian Brynkus, Mateusz Bezwiński, Fabian Kapica, Krystian Mocarski,Karol Sterbenz,Antoni Dziurdzia czyli 11
Dawać jeszcze Łyszczarczyka.
- Edytowany
Czekamy na jednego Polskiego napastnika, oraz 3 Stranierii z Połnocy(obrońca i dwóch napastników).
Wszyscy mają podpisane już kontrakty, pytanie teraz tylko jak klub będzie dozował informację.
Dużo zależy od tych ostatnich transferów ale to jest skład na niezłą grę w sezonie - jak bramkarz da radę to można się nawet pokusić o medal
Paś, Zygmunt... Fajnie by było.
Albo Aron 😉
Byłoby pięknie gdyby to był ten poziom.
- Edytowany
Dajcie szansę temu projektowi. Od tylu sezonów drużynami naszpikowanymi gwiazdami nie udało się zdobyć MP, a Wy teraz młodymi chcecie to osiągnąć. Będzie co ma być, niech się ogrywają, zgrywają etc. Bez ciśnienia.
Miło mi poinformować, że kadra drużyny jest już zamknięta. Być może po treningach na lodzie kontrakt podpisze jeszcze jeden z wychowanków, natomiast nazwiska trzech obcokrajowców z powodów proceduralnych ogłosimy w późniejszym czasie 🙂
X Łukasza Sikory.
[quote]#post1626479 Miło mi poinformować, że kadra drużyny jest już zamknięta. Być może po treningach na lodzie kontrakt podpisze jeszcze jeden z wychowanków, natomiast nazwiska trzech obcokrajowców z powodów proceduralnych ogłosimy w późniejszym czasie 🙂
X Łukasza Sikory.[/quote]
Przynajmniej tu jest wszystko jasne! Nie to co u kopaczy! Trzymam kciuki za ten projekt i za Pana Marka! 100% poparcia i zaufania!
- Edytowany
Czyli mamy 3 bramkarzy(1 stranierii), 11 obrońców(2 stranierii), oraz 13 napastników(4 stranierii) + 1 być może młody napastnik.
Podlinkujcie tego iksa Łukasza.
[quote]#post1626525 Podlinkujcie tego iksa Łukasza.[/quote]
https://x.com/lukasz_sikora_/status/1803666650131996987
[quote]#post1626499 Czyli mamy 3 bramkarzy(1 stranierii), 11 obrońców(2 stranierii), oraz 13 napastników(4 stranierii) + 1 być może młody napastnik.[/quote]
1 rezerwowy napastnik to może być trochę mało w perspektywie całego sezonu i PO.
A tak na poważnie, to nie pamiętam kiedy mieliśmy dopiętą kadrę w czerwcu 😮 Chyba nigdy 🤔
- Edytowany
.
- Edytowany
[quote]#post1626531 [quote]#post1626499 Czyli mamy 3 bramkarzy(1 stranierii), 11 obrońców(2 stranierii), oraz 13 napastników(4 stranierii) + 1 być może młody napastnik.[/quote]
1 rezerwowy napastnik to może być trochę mało w perspektywie całego sezonu i PO.
[/quote]
Pojawiła się plotka, że będzie 14 napastnik( i nie mowa tu o młodzieżowcu😉)
Czyżby Darek Wanat ?
To ja już wolę tego młodzieżowca chyba.
Z tego co pisał w zeszłą sobotę kierownik na Twitterze wynika, że miało w tym tygodniu podpisać 2 Polaków. Ogłosili Kruczka, a parę dni potem napisali że kadra jest zamknięta, zakładam że wtedy podpisał ten drugi, nieogłoszony jeszcze Polak. Podhale się sypie, może stamtąd ktoś? Neupauer, Wronka?
- Edytowany
Wątpię żeby chodziło o Wronkę, ale gdyby, to byłoby pięknie. Na pewno lepszy niż Wanat :p
A może Mroczkowski?
To kogo bierzemy z Podhala? 😉
Czyżby kolega coś wiedział konkretnie? ;)
Moze mu gdzies wronki spiewaly kolo ucha 😉
A można wiedzieć dlaczego się sypie ? Takie zapowiedzi gdzies czytałem że beda mocny skład budować itp. ?
Niema sianka nie ma granka... pewnie Tauron sie wycofuje bo spolka panstwowa a ponoc nie maja juz sportu zepolowego sponsorowac..
Szkoda by bylo.. bo liga jest tak slaba ze kazdego zespolu szkoda ze nie moze byc mocny... szkoda kazdego w hokeju ..przynajmniej mi..
Bo im liga mocniejsza i wiecej zesplow jest mocnych tym poziom idzie w gore...
😉 😉 😉 albo bialemu niedzwiedziowi na Krupowkach interes nie idzie 😉 😉 😉
https://hokej.net/artykul/problemy-finansowe-kh-podhale
To prawda, ale powinno się jednak ukrócić sponsorowanie profesjonalnych drużyn przez spółki skarbu państwa lub samorządy. Tylko wtedy w lidze zostałaby tylko Cracovia 😆
Kruszyno, ale Tauron już nie jest sponsorem Podhala, a całej ligi. Szarotki mają (mięli?) za sponsora PZU.
Pomyliłem spółki skarbu państwa poprsotu.. ale dzięki za wyprostowanie ..
https://cracovia-hokej.pl/aktualnosci/comarch-cracovia/marek-zietara-w-takich-warunkach-pozostaje-jedynie-dobrze-pracowac/
Gdyby tak jeszcze mieć 2 taflę... ehh
Łyszczarczyk zostaje w Tychach :/ Szkoda
Obecnie nie stać nas na Łyszkę.
Szkoda, że nie spróbował znów za granicą.
Sprawę wytlumaczył dość jasno w jednym z wywiadów Latal
Jakub Ślusarek
https://cracovia-hokej.pl/aktualnosci/comarch-cracovia/wychowanek-jakub-slusarek-z-pierwszym-profesjonalnym-kontraktem-w-karierze/
Gratulacje dla Kuby i dla jego dumnego Taty!
4 dni później
Sawicki w Sosnowcu... Trochę jestem zdziwiony, ale to tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że liga będzie bardzo wyrównana.
Może skusiło go nowe lodowisko?
Miało byc Podhale, ale wyszło jak wyszło... i za dużego pola manewru nie było i jest Sosnowiec.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)