Ogólnie szkoda chłopaka, że musiał wrócić do PHL. No ale do Fergusona to będą przychodzić raczej jego krajanie na ślizgawkę + to co musi się zgadzać w limitach.
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)
Wronka już oficjalnie w Podhalu:
https://hokej.net/artykul/oficjalnie-wronka-zawodnikiem-podhala
Jeśli nic się nie zmieni w terminarzu to Wronka z Kapica zawitają na S7 juz w 3 kolejce 15 wrzesnia
Obawiam się o wynik tego meczu. Chyba kończy się na jakiś czas miłe lanie Podhala.
Nic nie szkodzi. W tym sezonie bardziej mnie interesują drużyny młodzieżowe.
W hokeju? Przecież tam doszło do likwidacji i łączenia drużyn?! Czy coś się zmieniło? Proszę, jeśli ktoś jest zorientowany, napiszcie, jak to teraz wygląda.
[quote]#post1583321 Obawiam się o wynik tego meczu. Chyba kończy się na jakiś czas miłe lanie Podhala. [/quote]
Ja się obawiam o wyniki z większością drużyn z ligi. Mamy słaby skład , wypalonego trenera i nie ma w klubie żadnego parcia na wynik, przynajmniej na wynik sportowy.
No widze że Podhale idzie na mistrza w tym sezonie
To musieliby naprawdę dużą kasę wyłożyć, ponieważ nie jest tak łatwo wystartować po paru kiepskich sezonach. Trudno będzie im przebić Tychy, Katowice czy Oświęcim.
Ja akurat chciałabym, żeby Podhale grało dobrze. Zawsze to jakieś emocje,sto razy lepiej pamiętamy pamiętne przegrane po za Stebleckiego i Primy niż jakiekolwiek dwie cyfry dla nas z ostatnich lat. Co do juniorów, to licencję dostali na wszystkie grupy, nie wiem co z nimi zrobią. Trzeba pilnować, to najważniejsze. W hokeju musi być szkolenie i muszą być wychowankowie, albo gracze na lata związani z klubem, bo bez tego hokej umrze śmiercią naturalną. Drużyna najemników prawie nikogo nie interesuje. Hokej to nie piłka. Zawsze się znało całą drużynę, nowych wprowadzali starzy wyjadacze...
Licencje są przyznane ale jaki myk wymyślą tym razem to ja nie wiem. Już kiedyś mieliśmy coś z Toruniem, może tym razem Podhale albo Krynica. Jak mamy grać drewno i dać zarabiać przy tym słabym Czechom, to wolałbym wycofanie drużyny seniorskiej z PHL i przeznaczyć całe te nakłady na młodzież. Może Procesor by na to poszedł, ale nie wiedzieć czemu musi za wszelką cenę utrzymać posadę Rudiego.
MaksymilJanusz potrzebuje hokeja by mieć drużynę realnie walczącą o medal. Jak w piłce będzie katastrofa, to znów w hokeju pojawia sie nazwiska
Ciekaw jestem jak owczarze przyjma Kapice,przecież to zdrajca ,tak na niego wołali.Jutro będzie Kapi,hahaha.Kibic to jednak jeździ na czrnym baranie.
[quote]#post1583351 Licencje są przyznane ale jaki myk wymyślą tym razem to ja nie wiem. Już kiedyś mieliśmy coś z Toruniem, może tym razem Podhale albo Krynica. Jak mamy grać drewno i dać zarabiać przy tym słabym Czechom, to wolałbym wycofanie drużyny seniorskiej z PHL i przeznaczyć całe te nakłady na młodzież. Może Procesor by na to poszedł, ale nie wiedzieć czemu musi za wszelką cenę utrzymać posadę Rudiego.[/quote]
Bądż realistą, liczy się tylko seniorska drużyna.
Ale co się liczy? Posada trenera, trwanie czy marnowanie pieniędzy na drużynę, która uplasuje się poza podium mimo składu na finał?
Liczy się medialnie Comarch.
No w sumie w myśl zasady nieważne co mówią, byle mówili ... to ma jakiś sens. A będą mówić o 20-leciu Fergusona, o końcu wielkiej Cracovii, o transferach last-minute, o przemeblowaniu co sezon składu, o topieniu kasy w nieudane transfery, o tym, że Rudolf ręki komuś nie podał etc.
Szwedzki napastnik [b]Johan Lundgren[/b] to nowy nabytek 12-krotnych mistrzów Polski. 28-latek związał się z Pasami kontraktem obowiązującym do końca sezonu 2023/24!
https://cracovia-hokej.pl/aktualnosci/comarch-cracovia/johan-lundgren-wzmacnia-comarch-cracovie/
7 dni później
Re-Plast Unia Oświęcim– Comarch Cracovia 4:2(0:1, 2:1, 2:0)
0:1 Raška - Látal (2:27).
1:1 Karjalainen - Valtola (21:31).
2:1 Sadłocha - Noworyta, Krzemień (22:51)
2:2 Vildumetz (28:11, 5/3),
3:2 Valtola - Ahopelto(40:45),
4:2 Sadłocha - Krzemień, Denyskin (44:44)
Tymczasem w klubie ciąg dalszy cięć. Odchodzi masażysta Krzysztof Kozdronkiewicz.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)