No właśnie jak na razie skromnie. Zobaczymy o kogo uzupełnimy skład. No ale jest Kapi, jest młodzież, tylko brak dobrego bramkarza martwi. Też osobiście widziałbym u nas Raszkę. Poprzednim razem nie chciał być u nas #2, a teraz miałby szansę.
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)
Do Rohacka tłumy nie walą, jak mają wybór. Nie bedzie komu grac, jak za dawnych czasów Klekot będzie jezdzil do hotelu Limba po studentów z Nowego Targu :-), moze Ujwary by sie dał namowic? :-). tak to jest, jak sie podcina galaz na ktorej sie siedzi. jedyna rada, ze zgodnie z zyczeniem RR zniosą limity na obcokrajowców i znowu ogladniemy kwiat oldbojów zebranych w Dennych Barach.
Mnie zastanawia, że mieli być włączeni do kadry juniorzy, a póki co, na tych treningach nie są - dlaczego? Nie muszą trenować tak jak seniorzy, nie dają rady, czy jednak to wszystko tylko gadanie, a zostaje po staremu?
[quote='niegramotnyj' pid='1316613' dateline='1526375093']
Mnie zastanawia, że mieli być włączeni do kadry juniorzy, a póki co, na tych treningach nie są - dlaczego? Nie muszą trenować tak jak seniorzy, nie dają rady, czy jednak to wszystko tylko gadanie, a zostaje po staremu?
[/quote]
Juniorzy chodzą w tym czasie do szkoły, trenują raczej po południu.
Czyli chyba się wyjaśniło, nie ma co robić afery koperkowej i nadal można żyć nadzieją, że idziemu ku lepszemu w kwestii młodzieży. A tak notabene takie treningi nie są zbyt obciążające dla juniorów? Pytam poważnie jako kompletny laik w tym temacie.
Jeden brodaty to Bepierszcz a ten drugi?
Musioł, chyba?
Tak, to Musioł.
[quote='CHT' pid='1316710' dateline='1526407715']
Czyli chyba się wyjaśniło, nie ma co robić afery koperkowej i nadal można żyć nadzieją, że idziemu ku lepszemu w kwestii młodzieży. A tak notabene takie treningi nie są zbyt obciążające dla juniorów? Pytam poważnie jako kompletny laik w tym temacie.
[/quote]
Moim zdaniem chyba nie są. W 3 klasie liceum zacząłem trenować szermierkę w KKSZ i treningi były mordercze - tzw. praca nóg przez godzinę i kwadrans, a ci, co się nie nadawali, odpadali po pół godzinie. I zanim ktoś z nowych dostał broń do ręki, minęły tak dwa miesiące. Trening trwał dwie godziny, a po treningu... kilka gwiazd drużyny zostawało, żeby jeszcze pograć w piłkę. Myślę więc, że juniorzy te treningi Rohaczka by wytrzymali, może z mniejszym natężeniem, ale jednak.
[quote pid='1316726' dateline='1526448740']
Moim zdaniem chyba nie są. W 3 klasie liceum zacząłem trenować szermierkę w KKSZ i treningi były mordercze -
[/quote]
Ale przez te 45 lat to trochę wody w rzece upłynęło i zmieniły się nieco poglądy na obciążenia treningowe :P
[quote='niegramotnyj' pid='1316726' dateline='1526448740']
[quote='CHT' pid='1316710' dateline='1526407715']
[/quote]
Moim zdaniem chyba nie są. W 3 klasie liceum zacząłem trenować szermierkę w KKSZ i treningi były mordercze - tzw. praca nóg przez godzinę i kwadrans, a ci, co się nie nadawali, odpadali po pół godzinie. I zanim ktoś z nowych dostał broń do ręki, minęły tak dwa miesiące. Trening trwał dwie godziny, a po treningu... kilka gwiazd drużyny zostawało, żeby jeszcze pograć w piłkę. Myślę więc, że juniorzy te treningi Rohaczka by wytrzymali, może z mniejszym natężeniem, ale jednak.
[/quote]
A w jakich latach trenowałeś i którą broń, bo ja też zaliczyłem parę lat w Cracovii, a potem w KKSz. Z tego, co pamiętam, to najcięższe treningi ogólnorozwojowe mieli szpadziści.
mało ze nie zwiększono limitu zagranicznych w PLH .to Filip Komorski nie chce do Cracovii !!zostaje w Tychach !
to na kim trener zbuduje drużynę ???
widać ze p-o,,trzęsieniu ziem''i w hokejowej Cracovii po ubiegłym sezonie ,jak na razie poza pięknymi słowami marazm i dalsze dołowanie !?
Nie zbuduje bo nie ma na kim. Zostawili Rohacka a opinie ida w srodowisko po tym w jaki sposob odstrzelali kolejnych hokeistow ( wcale nie najslabszych ) i przy takim systemie rozgrywek jaki podtrzymano bedziemy sie bujac w dole tabeli.
spadniemy jak nic
wyjazd do Dębicy :cool:
i do Poznania ;)
Sory Reve ale Ciebie sie juz nie da czytac :p Poczekajmy na spokojnie i oceniajmy gdy zacznie sie sezon, to raczej bylo pewne, ze Komorski zostanie w Tychach. Po co mialby odchodzic skoro GKS ma LM i chyba najmocniejszy kadrowo sklad w lidze od dawien dawna.
... i u nas nie dostanie więcej niż w Tychach ;)
[quote='MSC' pid='1316767' dateline='1526473182']
... i u nas nie dostanie więcej niż w Tychach ;)
[/quote]
Nie wiem czy Ty serio w to wierzysz, czy tylko tak sobie wmawiasz, ale byli i są nadal zawodnicy którzy nie przeszli do was mimo tego że dostawali więcej.
serio wierzę
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)