Wiecie co? Ile razy jestem skłonna przyznać, że ok, Rudi wie co robi - tyle razy mi mieszacie w głowie:)
Nie wiem, w szatni nie bywam (ale odkąd odszedł Valcak jakoś przestałam nad tym ubolewać;)), ale wydaje mi się, że:
a) za samo poczucie własnej wartości raczej nikt roboty nie traci
b) zawodnik z przesadnym tym poczuciem i ambicjami skierowanymi w złym kierunku może negatywnie wpływać na drużynę i atmosferę w szatni
c) być może właśnie dlatego straciliśmy Grzegorza
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)
starsza_pani Napisał(a):
-------------------------------------------------------
(...)
> c) być może właśnie dlatego straciliśmy
> Grzegorza
A straciliśmy ? Masz jakąś konkretną informację ? Czy tylko tak napisał ten czy inny dziennikarzyna ?
A ja stawiam że Grzegorz Pasiut zostanie z nami . Niech sobie plotki krążą jakiekolwiek .
Pasiut jest naprawdę solidnym graczem , to że jakieś konflikty są ........ awruk sport wymaga pewnego rodzaju poświęcenia , narzekanie na wszystko jest chlebem powszednim - myślicie że Rohacek nie narzeka ? Narzekają wszyscy , sukcesy właśnie tak sie rodzą . Klub i trener byli by naprawdę ograniczeni gdyby odesłali gdziekolwiek Grześka . Jeżeli jest jakiś konflikt to ktoś powinien go załagodzić , moim zdaniem tą osobom powinien być trener ze względu na dojrzałość.
Szkoda byłoby stracić Pasiuta, ale w hokeju atmosfera w drużynie jest o wiele ważniejsza niż pojedynczy gracze - jeśli więc na prawdę jest coś na rzeczy, to trener zawsze ma rację, ponieważ to on odpowiada za szatnię.
Blizzy Napisał(a):
> Sklecić minimum jedną piątkę ;)
>
> Brett Flemming-Jamie Fraser - Joel Broda-Andrew Kozek-Dzieduszycki ;)
Z tej piątki dwóch już wypadło:
Broda już podpisał w Linzu
Kozek poszedł do DEL i podpisał w Norymberdze
Za to pojawił się nowy potencjalny do naszej listy- Olivier Latendresse - http://www.eliteprospects.com/player.php?player=11476 . Linz podał że nie zostanie na przyszły sezon i odchodzi [i](link: http://www.ehcliwestlinz.at/zwei-neue-fuer-die-black-wings/ )[/i]
żółta kaczka Napisał(a):
> Za to pojawił się nowy potencjalny do naszej
> listy- Olivier Latendresse -
> http://www.eliteprospects.com/player.php?player=11
> 476 . Linz podał że nie zostanie na przyszły
> sezon i odchodzi (link:
> http://www.ehcliwestlinz.at/zwei-neue-fuer-die-bla
> ck-wings/ )
ale ten to nie czołowy
szkoda Brody, miałem nadzieję ;)
http://www.hokej.net/pl/news,artykul,5,39617,roman-tomas-pierwszym-wzmocnieniem-cracovii.html
Roman Tomas znalazł się na celowniku Cracovii
Ja pierdziu. Mam jeszcze Jego podpis na starej koszulce z sezonu awansowego(tę którą Karvin w 2004 robił)
Póki co to jedynie plotka, ale gdyby to okazało się prawdą...
Ja wiem, że czas nie pyta - nie stoi, ale... niezłe wspomnienia wracają. :)
Pięciu Tomasów i będzie świetnie :)
Z Thomasem jak ze Spodkiem, niby super ale jednak latka lecą.
Ok, 35 lat może mieć, ale kalendarz nie gra. Gdyby udało się go ściągnąć to byłby mega transfer, MEGA! Tomas to jest gwiazda wicemistrza EBEL, to jest pierwszopiątkowiec w zespole #2 zasadniczego i #2 p-o EBEL. Pierwszopiątkowiec, skrzydłowy w 1szej formacji, najlepszy strzelec Orli w p-o! Najlepszy - 11 goli zrobił, następny za nim miał 8. W punktacji kanadyjskiej w p-o był 2gim zawodnikiem Orli! W zasadniczym też miał super - Tomas był 2gim punktującym Orli, do tego 2gim strzelcem zespołu i 2gi w +/- a 3cim w kategorii asyst! No w żadnej ważnej statystyce w zasadniczym nie był poza top3 w Orli. Zawodnik nadający ton pierwszej formacji wicemistrza EBEL!
I to nie jest jednosezonowy wyskok. Rok temu Orli z p-o pożegnało się ekspresowo, więc ciężko oceniać, ale w zasadniczym 14/15 Tomas był 1szym strzelcem Orli i 3cim w punktach. Rok wcześniej w Zilinie - 37 goli. To jest gość który punktuje rok w rok i jest na ten moment, dziś, teraz, czołową gwiazdą wicemistrza EBEL. To nie jest odcinacz kuponów od chwały z czasów "dawno, dawno temu", to jest gość, który grał w 1szej formacji i nadawał jej ton, doprowadzając drużynę do najlepszego wyniku w jej historii
35 lat? To nie 50. Prawdę mówiąc ciężko mi w to uwierzyć, bo nie sądzę by Orli łatwo oddawało swoje gwiazdy, a Tomas gwiazdą tam jest. Pożyjemy - zobaczymy, ale gdyby Tomas przyszedł, to byłby mega transfer, MEGA!
Brawo żółta kaczka...dzięki że tym co tylko umią liczyć lata pokazałeś co grał w tym sezonie Roman Tomas....uzupełnię że środkowym w pierwszej formacji Znojmo był facet co ma 41 lat !!!!! jakby mu podziękowali za metrykę 2-3 lata temu być może nie znaleźli by zawodnika o takim poziomie do pierwszej piątki i nie byłoby Wicemistrza EBEL w tym roku.
Metryka nie gra, grają umiejętności i charakter zawodnika no i musi być przygotowany.
2-3 takich "emerytów" chętnie zobaczę w Cracovii, jeśli by Roman Tomas przyszedł to zobaczycie będziemy go prosic aby został na kolejny sezon
Kto go pamięta ten wie o czym mówię, on nie jest słabszy wtedy miał 24 lata przez tyle sezonów w Eklasie czeskiej i EBEL myślę że coś się jeszcze nauczył.
Nam potrzeba jakości a Roman Tomas to jest jakość wg mnie
PS Ile lat ma Damian Słaboń ?
Moim marzeniem był atak : Joel Broda - Evan Mc Grath - Roman Tomas...dwaj pierwsi już mają kluby, Mc Grath był wolny przez tydzień, niech ktoś coś w tym Klubie robi bo za chwilę zostanie nam Kolusz i Zapała...
Za chwile to z rynku zniknie i Matt Dzieduszycki...jako cudzoziemca bym go nie brał ale jako Polaka w ciemno
Leesior Napisał(a):
> Na głównej wywiad z Urbanowiczem, czyli,
> posługując się użytym na wstępie zwrotem:
> zawodnikiem, który w ubiegłym sezonie
> występował w drużynie Comarch Cracovii.
>
> http://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/maciej_urbanowicz_w_katowicach_zagramy_o_awans
>
> A jak w sezonie następnym ? O tym ani słowa.
> To tak odnośnie tego, że ponoć (prawie) wszyscy
> mają ważne kontrakty lub jakieś klauzule o
> przedłużeniu kontraktu.
Wiem dyskusja była już na ten temat ale wczoraj znowu na oficjalnej Krzysztof Dąbrowa znowu napisał:
"Zmiany w zespole wyszły biało - czerwonym na lepiej niż dobre ! Podopieczni Jacka Płachty, [b]z sześcioma kadrowiczami z ubiegłosezonowej kadry Comarch Cracovii[/b], rozbili faworyta faworyzowaną Słowenię aż 4:1 !"
http://www.cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/polacy_zagrali_ze_slowenia
Panie Krzysztofie, zastanów się Pan co piszesz i albo pisz jasno albo nie używaj takich sformułowań które budzą niepokój wśród kibiców ! :X
Ale o co Ci chodzi? KD pisze jak jest.
Jak napiszę, że w biegu na dystansie np. na 100 m zająłem drugie miejsce, a wyprzedził mnie tylko Usain Bolt, to też będzie "jak jest". Nikt mi nie zrzuci, że napisałem nieprawdę.
Pominę tylko, że "osiągnąłem" czas około 1 minuty, a startowało dwóch zawodników. :)
Inaczej pisząc: Mnie też takie wpisy o byłych zawodnikach niepokoją. Byli, to byli - wiadomo. A co w tym sezonie ? Radzik wiadomo, a np. Urbanowicz, Dziubiński ?
Skoro na chwilę obecną nic nie wiemy o kontraktach, to ich "ostatni znany status" to właśnie zawodnicy z ubiegłosezonowej kadry Cracovii.
Tak to rozumiem i nie widzę w tym niczego złego.
Wyjaśni się niedługo.
"Ostatni znany status" np. Radzika to "zawodnik obecnej kadry Cracovii" a przecież o nim też jest mowa.
No i potrzebujemy na eliminacje CHL jeszcze jednego obrońcy.
kaleb Napisał(a):
> No i potrzebujemy na eliminacje CHL jeszcze
> jednego obrońcy.
A czemuż to?
Wajda zagra w klatce i żuchwie nic nie zagrozi.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)