Marian Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Fake Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > czyli jednak pustka w głowie, a później
> będzie
> > płacz
>
>
> Jakiemu zawodnikowi Ruch nie wypłacił pieniędzy
> bo jakoś nie kojarzę.
http://wpolityce.pl/sport/189708-chca-pozbawic-ruchu-chorzow-licencji-na-granie-w-ekstraklasie
poczytaj, fakt że nie zalegają obecnym nie ma tu nic do rzeczy, gdyby spłacili poprzednich zabrakło by na bieżące wypłaty
-
-
Dalsze losy naszych byłych sportowców, trenerów, smakowite historyjki itp..
Szuwarku ale z tego artykulu wynika tylko tyle że Ruch nie ma zaleglości wobec zawodników - wystarczy dokladnie przeczytać . Wynika z niego również tyle że kluby muszą spłacać wierzycieli by dostać licencję. Rozumiem że część zawodników w Polsce idzie z klubami na ugodę podpisując papiery przy licencjach o przedłużenie terminów płatności, piłkarze którzy tych pieniędzy nie otrzymują ostatecznie stanowią margines.
Przelepiło się do Cracovii łatkę kluby wypłacalnego, chodzi tu jednak chyba tylko o czas.
Marian Napisał(a):
> Fake Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > czyli jednak pustka w głowie, a później
> będzie
> > płacz
>
>
> Jakiemu zawodnikowi Ruch nie wypłacił pieniędzy
> bo jakoś nie kojarzę. Czasy w których klub
> mógł podpisywać kontrakty i nie wypłacać
> pieniędzy już dawno mineły. Fakt ze czasem
> ktoś zalega z wypłatami wcale nie oznacza że
> nie musi ich wypłacić. Dostają swoje a że
> zarabiają trochę niż średnia krajowa pozwala
> im na to by chwilę poczekać. Myślę że
> pospolity Kowalski zgodziłby się na zarobi 2 x
> wyższe pod warunkiem otrzymywania ich kwartalnie
> zamiast miesięcznie.
Rafał Kwieciński, Jan Woś, Marek Matuszek, Orest Lenczyk, Bartłomiej Jamróz - nie widziałem nigdzie żeby ich spłacił Ruch, więc pewnie dalej im wiszą.
Marian Napisał(a):
> Szuwarku ale z tego artykulu wynika tylko tyle że
> Ruch nie ma zaleglości wobec zawodników -
> wystarczy dokladnie przeczytać . Wynika z niego
> również tyle że kluby muszą spłacać
> wierzycieli by dostać licencję. Rozumiem że
> część zawodników w Polsce idzie z klubami na
> ugodę podpisując papiery przy licencjach o
> przedłużenie terminów płatności, piłkarze
> którzy tych pieniędzy nie otrzymują ostatecznie
> stanowią margines.
> Przelepiło się do Cracovii łatkę kluby
> wypłacalnego, chodzi tu jednak chyba tylko o
> czas.
odejście trzech zawodników Ruchu (Sadlok, Buchalik i Jankowski) do GTSu była spowodowana dużymi zaległościami płacowymi wobec tych zawodników (na portalu Ruchu aż wrzało na ten temat). Z deszczu pod rynnę.:D
No jak dla Ciebie problemy z wypłacalnością terminową w 1/3 klubów w lidze (by nie szukać za bardzo na przestrzeni ostatniego roku Górnik, Ruch, Śląsk, Korona, Widzew, klub z siedzibą w Myślenicach) to margines to owszem mamy do czynienia z marginalnym zjawiskiem.
[b]Bartłomiej Dudzic trenuje z Sandecją[/b]
http://www.90minut.pl/news/244/news2447718-Bartlomiej-Dudzic-trenuje-z-Sandecja.html
quentin Napisał(a):
> No jak dla Ciebie problemy z wypłacalnością
> terminową w 1/3 klubów w lidze (by nie szukać
> za bardzo na przestrzeni ostatniego roku Górnik,
> Ruch, Śląsk, Korona, Widzew, klub z siedzibą w
> Myślenicach) to margines to owszem mamy do
> czynienia z marginalnym zjawiskiem.
A ja się obawiam że mylisz terminowe płacenie wypłat z niewypłacalnością. Klub albo spłaca zawodnika albo marzy o licencji. Grodzicki grał w "niewypłacalnym" Ruchu i teraz też chce pokopać za darmo bo jak piszecie wątpliwym jest by dostał należne pieniadze?
Dokładnie tyle wisi zawodnikom Śląsk Wrocław - http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ekstraklasa,slask-wroclaw-splacono-dlugi-wobec-pilkarzy,artykul,489210,1,789.html
Klichu
http://ofensywni.przegladsportowy.pl/2015/01/13/klich-nie-gralem-przez-pol-roku-wylecialem-z-kadry-bez-sensu-wyszlo/
tak naprawdę jedynym niewypłacalnym klubem ostatnio była Polonia reszta oczywiście jest wypłacalna :) bo dalej funkcjonuje, kończąc temat są kluby które płacą regularnie, są takie które tego nie robią a w skrajnych przypadkach piłkarze godzą się na obniżanie kontraktów lub wypłatę zaległości pomniejszoną o kilkadziesiąt procent, akurat to że Grodzicki wylądował w Chorzowie mi nie przeszkadza, wg mnie lepszy już nie będzie a My potrzebujemy jakości
Tak na marginesie, po co Wolfsburg upomniał się o Klicha w Zwolle a trener nie dał mu nawet cienia szansy na grę .Po co było Mateuszowi zawracać głowę , tak to przynajmniej by grał /może nawet w reprezentacji/
Co Ty, szwabów nie znasz ? Zawsze zrobią wszystko żeby nam dokopać !
Bo mieli takie prawo, wg mnie to normalne że "nakazano" powrót z wypożyczenia zawodnikowi. Natomiast uznając go za niepotrzebnego, w interesie klubu powinno być pozbycie się niepotrzebnego obciążenia finansowego. Problem tylko taki że na biednego nie trafiło a i gaża Mateusza pewnie do najwyższych w Wolfsburgu nie należała. Szkoda tylko czasu jaki zawodnik zmarnował.
quentin Napisał(a):
> Bo mieli takie prawo, wg mnie to normalne że
> "nakazano" powrót z wypożyczenia zawodnikowi.
> Natomiast uznając go za niepotrzebnego, w
> interesie klubu powinno być pozbycie się
> niepotrzebnego obciążenia finansowego. Problem
> tylko taki że na biednego nie trafiło a i gaża
> Mateusza pewnie do najwyższych w Wolfsburgu nie
> należała. Szkoda tylko czasu jaki zawodnik
> zmarnował.
wypożyczenie Klicha się skończyło i Zwolle go wykupiło za darmo, Wolfsburg go odkupił od Zwolle za 800 tys.
Tylko po co , żeby grzał ławę ?
kkk_84 Napisał(a):
> wypożyczenie Klicha się skończyło i [b]Zwolle go
> wykupiło za darmo[/b], Wolfsburg go odkupił od
> Zwolle za 800 tys.
Nowe pojęcie ekonomiczne "wykupienie za darmo" >:D<
Ale rzeczywiście sens wypowiedzi zgodny z tym co ja kojarzę
Leszek Błażyński @L_Blazynski
Grodzicki: Cracovia rozmawiała z moim menedżerem. Zabrakło kropki nad i
I całe szczęście pomimo że to niby "nasz chłopak" ale na kolana nie powala.
piotrek67 Napisał(a):
> I całe szczęście pomimo że to niby "nasz
> chłopak" ale na kolana nie powala.
no dupy nie urywa...
Zapewne Wolfsburg przy 2 wypożyczeniu zawarł klauzule kwoty za którą będzie mógł odzyskać Mateusza. Mam nadzieje że obecna zmiana wyjdzie mu na dobre. Gorzej przecież być nie może.
https://www.youtube.com/watch?v=iAMqlqbUEno&feature=youtu.be
Władek.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)