garry Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No to z Węgrami o awans.
Niby tak, choć trochę się boję, żeby Kazachy w piątek nie pochlały. Ale jak patrzę na makaronów (a widziałem ich wszystkie mecze), to zupełnie nie przypominają drużyny, która od kilku lat z automatu wraca do elity.
Więc może ludzie ze wschodu dadzą radę nawet na ciężkim kacu ;)
-
-
Mistrzostwa Świata dyw. 1A Kraków 2015
Dziś dobry mecz, naprawdę dobry.
Utrzymanie mamy zagwarantowane, tak więc co mieliśmy zdobyć realnie patrząc, to się udało.
Teraz niech się dzieje wola nieba.
Na dziś tabela:
Kaz 9
Pol 6
Węg 6
Wło 5
Ukr 1
Jap 0
Po meczach czwartkowych - teoretycznie:
Jap - Wło 2
Ukr - Węg 2
Kaz - Pol 1
Kaz 12
Węg 9
Wło 8
Pol 6
Ukr 1
Jap 0
a w sobotę:
Ukr - Jap - mecz o spadek
Wło - Kaz -powinno być 2, ale czy Kazachom będzie się chciało ?
jeśli Włosi wygrają za 3 lub 2 pkt to po zawodach,
jeśli przegrają za 0, to oprócz Kazachów awansuje Polska jak wygra z Węgrami w regulaminowy czasie - każdy inny wynik, to awans Madziarów
jeśli przegrają za 1 pkt to mają 9 pkt i ... liczą na Polaków, którzy muszą wygrać za 3 pkt (każdy inny wynik, to awans Madziarów), wtedy 3 drużyny mają po 9 pkt
i tu poproszę o pomoc, bo nie wiem co w takiej sytuacji ?
Mamy mnóstwo szczęścia, że Odrobny nie poszedł w "ciąg"... w sumie brawa dla niego, że nie pękł jak zazwyczaj.
Widać, że naszym zależy, mocno walczą, zupełnie inaczej, niż w lidze. Przestoje też miewają dramatyczne, te 3:2 dziś zasłużone, ale mogło być i odwrotnie.
Widownia nadal ogórkowa, jacyś z Jastrzębia próbowali prowadzić doping, no nie są to nasi kibole, widać... i zdecydowanie wolałem siedzieć wśród Węgrów, niż z Góralami wokół, powody różne i nieprzyjemne dziś ;)
Trzeba jednak przyznać, pół żartem, pół serio, że Odrobny "trafił", w którym meczu zagrać "życiówkę", a w którym puszczać babole ;)
Dziś mu uszło płazem, bo byliśmy zdecydowanie lepsi od Ukraińców, z Japonią nawet jedna niepewna interwencja mogłaby się skończyć naszą porażką.
To jak już jesteśmy przy tematach pół żartem pół serio to spójrzcie jak ten małolat uzdrowił hokej :D
https://www.facebook.com/PZHLHokej/videos/vb.146036558887922/468732106618364/?type=2&theater (WIDEO)
supermen Napisał(a):
> To jak już jesteśmy przy tematach pół żartem
> pół serio to spójrzcie jak ten małolat
> uzdrowił hokej :D
>
> https://www.facebook.com/PZHLHokej/videos/vb.14603
> 6558887922/468732106618364/?type=2&theater (WIDEO)
polałem się ze śmiechu :D
przeszedł samego siebie :D
Wrażenia po trzecim dniu na arenie:
1. Mecz 1 - na trybunach na sektorach A pełno dzieciaków z japońskimi i kazachskimi chorągiewkami, w sumie luda ok. 1,5 tys., nawet były trener tańca mojej córki też przyszedł z dzieciakami ! :)
3. Odnośnie incydentu z krążkiem, dzieckiem i ochroniarzem, który opisał ode mnie Żółta Kaczka, bo sprawa bulwersująca wielce, dla uściślenia był to ochroniarz po cywilu ! :(
4. Krążek z lodu nie ten sam co sprzedają, sprzedają z nadrukiem jednostronnym krążki made in slovakia, a krążek z lodu ma jeszcze nadruk niebieski na drugiej strony i jakiś autograf pod tym nadrukiem, a z boku official iihf i nazwa firmy.
5. Witam się z Wieśkiem Jobczykiem i proszę: powiedzcie wreszcie otwarcie w telewizorni, że trybuny puste przez drogie bilety i pazerność pezethaelu, słyszę: powiemy. Zobaczymy ! ;)
6. Brać Dallmana z Kazachstanu do Cracovii, gracz ala Kostuch, może nawet lepszy ! :)
7. Kazachy zrobili 3:0 i dali sobie spokój ale jak Japońce strzelili na 3:1, to wzięli się do roboty i pokazali Japońcom ich miejsce ! ;)
8. Chadziński wychodzi w srebrnym garniturze, co się świeci jak psu jajca ! :D
9. Chadziński robi autoreklamę, rzucając dzieciakom krążki (nie te z lodu) ! ;)
10. Na meczu Węgrów stoję na sektorze razem z Madziarami, wspomagając ich dopingiem: "ja, ja Hungaria, Madziaroszag ole o, itp. co da się powtórzyć !
11. Świetny mecz Madziarów, będzie bardzo ciężko z nimi, rozjeżdżają się coraz odważniej !
12. Mutoszd o melled - "pokaż cycki" po węgiersku ! :D
13. Jakieś pół areny na meczu naszych, może ciut mniej ! :(
14. Po drugiej tercji mówię: najbardziej boję się wyniku 2:0 i mam rację, po zdobyciu 2-go gola, 2 szybkie wiedźminady Przemka ! :(
15. 3:2 - trafiony, zatopiony ! :)
Na sobote mam 3 bilety - 2 na mecz włochów z kazachstanem o 13 miejsca obok siebie w sektorze a 11
i 1 bilet na mecz Polaków z Węgrami o 20.30 sektor a10. Za komplet 3 biletów chcę 50 zł.
Miejsca sa przy samej tafli lodowiska z dobrym widokiem bo na srodku. Odbiór Kraków i okolice. Kontakt przez PW.
supermen Napisał(a):
> To jak już jesteśmy przy tematach pół żartem
> pół serio to spójrzcie jak ten małolat
> uzdrowił hokej :D
>
> https://www.facebook.com/PZHLHokej/videos/vb.14603
> 6558887922/468732106618364/?type=2&theater (WIDEO)
[img]http://www.hollywoodreporter.com/sites/default/files/2014/01/oscar_statue.jpg[/img]
Łzy autentyczne zatem nie ma co żartować, poważna sprawa. Naprawdę niezłe, małolat uzdrowił polski hokej.
łzy jak najbardziej prawdziwe - widać, że mu tam coś popłynęło - choć można mieć podejrzenia, że miał tam gdzieś w kiermanie przepołowioną cebule i zaraz po syrenie natarł ryja ;)
a jeśli utrzymanie w d1a(co jest sukcesem niezaprzeczalnym, choć jaki udział miał w tym przyspawany małolat?), zwycięstwo z Ukrainą oznacza uzdrowienie polskiego hokeja - to mam podejrzenie graniczące z pewnością, że cebula to nie jedyny obiekt którym sie nacierał/wąchał itp.
Ciąg dalszy autoreklamy (kampanii wyborczej) Chadzińskiego ! ;)
Ja też się popłakałem. Tylko czemu nie ze wzruszenia ? Widać nieczuły ze mnie gbur.
https://www.ebilet.pl/bilety.php?id=95031&fnn=t
hm czy ktoś tu sie nie poczuje wydymany przez organizatora? bo jak rozumiem mozna sobie nabyc wejsciowke na sektory A i posadzić dupsko np. na wolnym krzeselku A1, A20, A10 i A11 za 40zl, gdzie jak ktos kupował wczesniej to musial zaplacic za ten sam przywilej 120zl?
Ale jaja :)
[b][i]Bilety na to wydarzenie są nienumerowane (nie mają przydzielonych konkretnych miejsc)[/i][/b]
Czyli kupuję na A za 40 zł na mecz Polska-Kazachstan i siadam gdzie chcę ? :)
Nie zdziwię się, jak ktoś się poczuje "wydymany" :)
Jednych coś takiego wzrusza a innych wyborowa i nóż.
Wiadomo, szacun to wyborowa i nóż.
A mnie ten spontaniczny filmik się podoba - pozytywne emocje.
Leesior Napisał(a):
> Ale jaja :)
> Bilety na to wydarzenie są nienumerowane (nie
> mają przydzielonych konkretnych miejsc)
>
> Czyli kupuję na A za 40 zł na mecz
> Polska-Kazachstan i siadam gdzie chcę ? :)
> Nie zdziwię się, jak ktoś się poczuje
> "wydymany" :)
Noo, czuję się, czuję. Będziemy się ścigać, nie wiem, czy z PZHL, czy z eBiletem. To było do przewidzenia :)
O są i na Polska-Węgry:
https://www.ebilet.pl/bilety.php?id=95032&fnn=t
No ja też się czuję wydymany, bo kupiłem bilet na Węgrów za 6 dych, a wychodzi na to, że za 40zł miałbym lepsze miejsca na sektorach A. Co za burdel. :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)