jurassic Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja napiszę tak, na mistrzostwa idę, bo od roku
> mam już taki plan i mimo wszystkich negatywnych
> "okoliczności", które nazbierały się w ciągu
> całego ostatniego roku, wobec których też
> wyrażam swój sprzeciw, to jednak idę, bo jakbym
> nie poszedł, to wiem, że plułbym sobie w
> brodę, że były mistrzostwa w Krakowie, w
> których grali nasi i nie poszedłem.
(...)
Motywacja identyczna. Trzeba iść. Niezależnie od czynników zniechęcających...
Utrwalamy stolicę polskiego hokeja :)
-
-
Mistrzostwa Świata dyw. 1A Kraków 2015
Nie idę ,choć wpieram i dopinguję drużynę będę oglądał w TV,a nie idę bo powiedziałem ze ani złotówki na PZHL nie dam , po tym jak traktują Cracovię (nie chodzi o zawodników w tym moim ,,strajku '' )
Ka Rot- nie wolno mieć swojego zdania? Wyłącznie jedna linia jest dopuszczalna na forum?
11kredek wyraził się jasno- nie podnieca się tym co dzieje się w PZHL, a chce zobaczyć mecze na przedsionku elity. Nie wiem, co jest dla Ciebie niezrozumiałe.
Trzeba być bezczelnym, by po tym wszystkim reklamować się na naszym stadionie.
[small][i]11kredek Napisał(a):
Kaczka Ty sobie żyj w alternatywnym świecie plucia na PZHL i nim władających - ja mam to gdzieś bo to są rzeczy na które nie mam wpływu i mało mnie interesują. Człowieku mam gdzieś gierki podchody plucia , szczucie itp...[/i][/small]
Miej, ale to nie jest alternatywny świat. Rozejrzyj się dokoła i zapewne ze zdumieniem odkryjesz, że od trzech lat to się dzieje... bingo - naprawdę! Poza tym jakbyś mi uzasadnił proszę, dlaczego lepiej się nie interesować, jeśli niszczą ukochaną dyscyplinę? To zaiste bardzo ciekawe podejście? Powiedzieć, że nie ma się wpływu jest bardzo łatwo, ale to akurat bzdura, wpływ może mieć każdy, trzeba tylko chcieć - uwierz mi, przerabiałem to parę lat i jestem o tym przekonany! Aha, i w kwestii podstawowej - czy ja Cię namawiam do dołączenia do ludzi widzących fakty? Nie. Uprawiaj sobie propagandę do woli. To nawet wesoło takie coś czasem poczytać, wiesz, tylko jeśli zarzucasz mi "plucie na PZHL" to łaskawie przytocz, kiedy zarzuciłem im coś fałszywie. Natomiast jeśli nie masz konkretu, to nie łżyj jak przyspawany. Jego propagandę uprawiaj sobie do woli, ale nie łżyj!
[hr]
[i][small]11kredek Napisał(a):
Zachwycaj sie "meczem" Cracovii z Katowicami na super poziomie.[/small][/i]
Jakiś konkret, np. cytat na poparcie, czy tak z d... to wyciągnąłeś, żeby przypiąć mi jakąś łatkę? Bo jak masz cytat, to daj, a jak nie to patrz punkt wyżej - nie łżyj, proszę Cię.
[hr]
Ty już tak jesteś nastawiony nienawistnie do wszystkiego chyba ? ze nie rozumiesz słowa pisanego.[/i][/small]
Jak wyżej - jakiś cytat na poparcie, czy tak sobie wpisałeś, żeby się po mnie przejechać? Bo jeśli to drugie - bądź pewien, że zawsze Ci odbiję i spytam o konkrety. A skoro już temat ruszyłeś, napiszę Ci wprost - w słowie pisanym, wybacz nieskromność, ale zrobiłem w ostatnich latach akurat chyba nieco więcej niż Ty, więc ta wycieczka z Twojej strony jest akurat baaaardzo nie na miejscu. Poćwiczyłem, zapewniam i rozumiem.
[hr]
[i][small]11kredek Napisał(a):
Napisałem PRAWIE liga mistrzów a ludzie świetli i inteligentni zrozumieją skrót myslowy ze to prawie to jest mały kroczek do dywizji A - z 1A.[/small][/i]
No cóż, wniosek zasugerowałeś oczywisty, ale o dziwo nie wyartykułowałeś go wprost - jak rozumiem, ja jestem ten "nieinteligentny" i "ciemny". Oki, Twoje prawo. Dobrze, że Ty jesteś światły i inteligentny. Czy z dywizji 1A do dywizji A jest mały kroczek? Hmmmm, najpierw warto byłoby się zastanowić czymże ta "dywizja A" jest? No ale Ty jesteś "ten światły" i "ten inteligentny", więc na pewno wiesz co piszesz i takowa jest :) Swoją drogą tak przy okazji co ma liga mistrzów do elity, to jest tfu, "dywizji A", chciałem światle i inteligentnie napisać rzecz jasna (wszak od światłych i inteligentnych warto się uczyć, pozwól więc i mi z Twego blasku skorzystać i nieco przy nim się ogrzać światły i inteligentny człowieku). Swoją drogą (bo lubię jak ktoś rzuca sloganami spytać o konkrety), sprawdziłeś zapewne ilu zawodników MŚ d1A grało w CHL, ale myślę, że inni tego nie wiedzą, a warto, by czytając naszą wymianę zdań mieli podstawę do oceny w konkretnych faktach. Pozwól więc, żeby i reszta poznała wielkość Twego skrótu myślowego. Na 132 zawodników turnieju, do CHL w sezonie 14/15 zgłoszonych było 8, słownie ośmiu. Czyli 6%. Z tego 2, słownie dwóch na byciu zgłoszonymi poprzestało, bo nie wystąpili w żadnym meczu. Czyli cokolwiek w CHL zagrało 6, słownie sześciu, co daje nam 4,5%. Muszę przyznać, ze to zaiste bardzo ciekawy skrót myslowy - 4,5% to rzeczywiście "PRAWIE liga mistrzów". To tak jakby "prawie prawda" - nie uważasz? Ale co tam prawda? Najlepiej jest uciec od konkretów i strzelić sloganem bez przytoczenia danych. Może ludzie kupią. A jak ktoś uważa inaczej to mu pojechać, że "ludzie świetli i inteligentni zrozumieją". Ciekawe tylko co zrobi taki "świetły" i "inteligentny" człowiek w obliczu konkretnych faktów? Konkretnych faktów, to znaczy wyliczenia, że Twoje świetłe i inteligentne "prawie jak" wynosi dokładnie 4,5%. Czekam naprawdę z niecierpliwością, bo wiesz, taki ciemny i nieinteligentny lud jak ja, a paru mi podobnych tu też jest, chciałoby się dowiedzieć jak świetli i inteligentni to robią, że 4,5% zaokrąglają do "prawie jak".
[hr]
A ty sobie żyj z walką z bajokami, bajarzami[/i][/small]
Wybacz, ale co ja będę robił to ja decyduję i Ty jesteś dla mnie nikim, nawet jeśli w przeciwieństwie do mnie jesteś "świetły" i "inteligentny", a ja ciemny i głupi, żeby mi dyktować co mam hokejowo robić. Zwłaszcza, że pomimo Twojej "świetłości" i "inteligencji", a mojej ciemnoty i głupoty co nieco zrobić ostatnimi laty się postarałem i to z małymi chyba sukcesami. Więc jak ktoś mi wjeżdża takimi chamskimi sloganami, to mnie to złości i właśnie dlatego takiemu komuś zawsze chetnie odpiszę i zapytam o konkrety.
[hr]
i oglądaj hokej w wydaniu Czartów.....;)[/i][/small]
A od Czartów to się "świetły" i "inteligentny" człowieku po prostu odpyerdol - co do nich masz? Nie lubisz? Nie musisz, ale czemu po nich jeździsz? Mają chłopaki kawał hokeja w sercu i wiele dla niego poświęcają. Nie masz absolutnie żadnego prawa ani jednego złego słowa na nich napisać! Natomiast to co zrobiłeś, to pomimo całej Twojej "świetłości" i "inteligencji" jest zwykłe buractwo!
[hr]
Bez urazy[/i][/small]
Chyba sobie kpisz? Jakie bez urazy? Twój wpis, przynajmniej w moim odbiorze to jest jedna wielka i nieprzerwana próba urazy. Ale na pewno się mylę, wszak ja jestem ten z ludu "nieświetłego" i "nieinteligentnego"... Hmmmm, tak sobie tylko myślę, czy może wypadałoby mi udawać, że ja też jestem "świetły" i "inteligentny" i Ci odpisać również "bez urazy"? Ale wiesz, ja mam słabe przekonanie do sloganów, więc daruję sobie farsę i tej bzdury nie powtórzę, bo w to by chyba nikt tutaj mnie znający nie uwierzył. Więc z mojej strony napisałem co napisałem i nie oczekuję, że będziesz bez urazy. Możesz być z urazą, mi tam wszystko jedno. Ale nawet z urazą mi odpisz proszę. Wiesz, bloga zawiesiłem i po prostu dawno nie miałem okazji polemizować z bajkową propagandą i pokazać publice tych jej "skrótów myślowych". A jako że bardzo to lubię więc z niecierpliwością oczekuję na Twą "świetłą" i "inteligentną" odpowiedź.
W ramach całkowitego wyczerpania biletów na wszystkie mecze MŚ wygrałem sobie w radio dwa karnety na wszystkie mecze niedzielne i poniedziałkowe. Sektor A1.:)
rmszar Napisał(a):
> Ka Rot- nie wolno mieć swojego zdania?
> Wyłącznie jedna linia jest dopuszczalna na
> forum?
Ja coś takiego napisałem?
Wyraziłem zdanie własne. Mam jedno, jedno jedyne własne zdanie. Nie kilka zmiennych kolejno sprzecznych zdań... w zależności od pozycji, z jakiej w danej chwili się raczę wypowiadać.
> 11kredek wyraził się jasno- nie podnieca się
> tym co dzieje się w PZHL, a chce zobaczyć mecze
> na przedsionku elity. Nie wiem, co jest dla Ciebie
> niezrozumiałe.
Żółta Kaczka wyczerpująco zareagował, nie będę dokładał. Może i nieelegancko psuć komuś dziecinne podniecenie oparte na nieprawdziwej wizji rzeczywistości sprowadzając go na ziemię, ale też 11kredek sam się podłożył - mógł wejść mniej wyśmiewająco :)
Jutro 3x hokej... ciekawe, czy będę widział krążek na trzecim meczu? :)
Ja myślę, że za bardzo przejmujecie się swoją walką z PZHL na tym forum.
I dlatego żk daje się wypuszczać jurassicowi na klasyczne Radio Erewań.
Inna kwestia, że PZHL trzeba zmienić. Bo potencjał tej imprezy został zmarnowany.
Lepiej siedzieć, patrzeć i nic nie robić, albo jeszcze im bić brawo kiedy konsekwentnie i nieprzerwanie od 3 lat topią hokej? Jest takie mądre przysłowie, nawet Kazik je kiedyś śpiewał - niech się wstydzi ten co robi, nie ten co widzi.
Kaczko, problem w tym, że w pewnym momencie krytyka zaczyna wyglądać na zwykłe krytykanctwo. A to forum nie ma mocy wprowadzania zmian. Póki większość środowiska hokejowego nie zrozumie, że trzeba się ogarnąć, to nic się nie zmieni.
Nie ma takiej mocy, ale za to ma możliwość publikowania - wystarczy pisać prawdę, niech ludzie ją znają. Prawda to potężny oręż. Pozwól, że zacytuję tu Mickiewicza:
[small][i]Człowieku! gdybyś wiedział, jaka twoja władza!
Kiedy myśl w twojej głowie, jako iskra w chmurze,
Zabłyśnie niewidzialna, obłoki zgromadza,
I tworzy deszcz rodzajny lub gromy i burze;
Gdybyś wiedział, że ledwie jednę myśl rozniecisz,
Już czekają w milczeniu, jak gromu żywioły,
Tak czekają twej myśli - szatan i anioły;
Czy ty w piekło uderzysz, czy w niebo zaświecisz;
A ty jak obłok górny, ale błędny, pałasz
I sam nie wiesz, gdzie lecisz, sam nie wiesz, co zdziałasz.
Ludzie! każdy z was mógłby, samotny, więziony,
Myślą i wiarą zwalać i podźwigać trony.[/i][/small]
ŻK, święta racja !
A odnośnie Radia Erewań, to PZHL tak wygląda i tak go słychać i jego przedstawicieli też ! ;) Kto nie jest z nami, jest przeciwko nam ! :D
Jurrasicu, nie odpowiedziałeś na moje pytanie gdzie i kiedy słyszałeś o tych 3000 karnetów drukowanych właśnie na mecze Polaków.
ŻK- romantycy świata nie zmienili.
rmszar Napisał(a):
> Ja myślę, że za bardzo przejmujecie się swoją
> walką z PZHL na tym forum.
>
> I dlatego żk daje się wypuszczać jurassicowi na
> klasyczne Radio Erewań.
>
> Inna kwestia, że PZHL trzeba zmienić. Bo
> potencjał tej imprezy został zmarnowany.
Występujesz na zmianę z pozycji wewnętrznej PZHL i broniącej PZHL, i z pozycji zewnętrznej krytycznej wobec PZHL... i to tak konkretnie, pierwsze jako insider, co wie bo w środku a inni nie wiedzą więc niech nie piszą bo nie wiedzą, i jako proceduralny biurokrata; drugie zdroworozsądkowo krytyczne. W różnych momentach trudno nie przyznać racji, tylko... no właśnie. Komu, czemu, kiedy, której roli? Przy całej możliwej dobrej woli siedzenie jedną dupą po 2 stronach daje efekt nieco schizofreniczny.
Forum jest potrzebne. Służy wymianie myśli, daje szansę skonfrontować swoją opinię z innymi, może doprowadzić do wypracowania pomysłów, które zadziałają poza netem. Oczywiście mnóstwo bicia piany i bezużytecznych słów, czasem padnie też jedno słowo za dużo i debata dryfuje... ale mimo wszystko forum jest bardzo potrzebne. Paradoksalnie utwierdziło mnie w tym kompletnie jałowe grasowanie przez parę tygodni na forach hokej.net...
Co do krytykanctwa, PZHL daje popis nieskuteczności, niekompetencji, braku polotu i - jak sam piszesz - imprezę w efekcie już zmarnowano, podobnie jak psuje się rozgrywki ligowe, nie prowadzi i nie stymuluje faktycznego szkolenia narybku itp. Już sama końcówka sezonu ligowego i przygotowania do imprezy w Arenie pokazują, że ciężko cokolwiek bronić w PZHL. PZHL wywołuje wiele złości, frustracji wręcz, cała nadzieja w klubach i w sądach, że w końcu doczekamy się - a może i się przyłożymy? - jakichkolwiek perspektyw pozytywnych na poziomie federacji. Oby.
I niech te nieszczęsne z góry spieprzone "MŚ" już miną... żeby kluby - i sądy - wróciły do ratowania i naprawiania codzienności.
Owszem, zmienili, to po pierwsze. Po drugie nie proponuję Ci romantycznej wizji świata, zwłaszcza że nie do końca sam się z nią zgadzam. W tym kontekście to był cytat na temat potencjału słowa, a nie romantycznej wizji świata. Ale, skoro już do romantyków się odwołujemy, to pozwól że przypomnę iż oni sami również doszli do odmiennych wizji przyczynowo-skutkowego schematu kolejności zdarzeń. Tenże sam Mickiewicz pisał potem:
[i][small]Gęby za lud krzyczące sam lud w końcu znudzą,
I twarze lud bawiące na końcu lud znudzą.
Ręce za lud walczące sam lud poobcina.
Imion miłych ludowi lud pozapomina.
Wszystko przejdzie. Po huku, po szumie, po trudzie
Wezmą dziedzictwo cisi, ciemni, mali ludzie.[/small][/i]
Teraz przypomnijmy sobie któż to mienił się być hokejowym Ludwikiem XIV? Kto mówił "albo będę najdłużej... albo najkrócej...", czyli jakby "hokej to ja" niczym ów król pamiętne "państwo to ja"? Kogo bajki powszechnie łykano do tego stopnia, że go nawet "działaczem sezonu" kibice wybrali? I co się z nim stało? Ten sam lud co go na piedestale wielbił potem go wygwizdał i w końcu obalił! I kto przyszedł jak na razie na jego miejsce? Otóż właśnie cichy, ciemny, mały człowiek :)
Prawda - prawda to potęga, na prawdzie oprzeć się można zawsze. Już święty Jan pisał - [b]Poznacie prawdę, a prawda was wyzwoli![/b]
Dzisiaj w kasie na Arenie ! Poza tym rano jeszcze były całe cztery dolne rzędy wolnych miejsc na jednym z sektorów na mecz z Węgrami, a jak dotarłem na Arenę to już ich nie było, ani jednego, poszły w międzyczasie do szkół, więc nie tylko na mecze na 13.00 i 16.30 ! ;)
Co do drukowanych darmowych biletów - moje info również jest takie, że 3 tysiące idą na [b]wszystkie[/b] mecze. Wszystkie, to znaczy również na Polskę. Rmszarze, wybacz szczerość, ja wierzę, że piszesz nam faktycznie to co wiesz, ale czy wziąłeś pod uwagę możliwość, że tym razem dostałeś od bajkowych lewe info? Albo że piszesz co widziałeś, ale pomimo to na Polskę dodrukowali bez Twojego udziału, czy wiedzy? Że Tobie podsunęli szczura, że niby na Polskę nie zapychają, choć tak naprawdę zapychają na potęgę, ale nie chcą się tym chwalić? Po co? A choćby po to, że Ty jako "wiarygodny" im tą wersję niechcący ugruntujesz. Niejako cichaczem zrobią sobie z Twojej osoby potwierdzenie, że na Polskę nie upychali, a potem powiedzą "patrzcie, na Polskę sprzedaliśmy komplet biletów" podczas gdy tak naprawdę sprzedali ciut ponad połowę?
żółta kaczka Napisał(a):
> Co do drukowanych darmowych biletów - moje info
> również jest takie, że 3 tysiące idą na
> wszystkie mecze. Wszystkie, to znaczy również na
> Polskę. Rmszarze, wybacz szczerość, ja wierzę,
> że piszesz nam faktycznie to co wiesz, ale czy
> wziąłeś pod uwagę możliwość, że tym razem
> dostałeś od bajkowych lewe info? Albo że
> piszesz co widziałeś, ale pomimo to na Polskę
> dodrukowali bez Twojego udziału, czy wiedzy? Że
> Tobie podsunęli szczura, że niby na Polskę nie
> zapychają, choć tak naprawdę zapychają na
> potęgę, ale nie chcą się tym chwalić? Po co?
> A choćby po to, że Ty jako "wiarygodny" im tą
> wersję niechcący ugruntujesz. Niejako cichaczem
> zrobią sobie z Twojej osoby potwierdzenie, że na
> Polskę nie upychali, a potem powiedzą "patrzcie,
> na Polskę sprzedaliśmy komplet biletów" podczas
> gdy tak naprawdę sprzedali ciut ponad połowę?
Efekt schizy z grą na dwie strony... ładna ilustracja do moich słów powyżej. Bez żadnej złej woli, łatwo dać się wpuścić jednej stronie w manipulowanie drugą stroną.
Cracovia i plotki kuluarowe... dokładnie ten mechanizm. Każdy dumny z tajemnic, które zna tylko on, nikt tak naprawdę nie wie nic, "tajemnice" są dozowane w zależności od interesu (lub humoru) dozującego... :)))
Wiesz... Tylko że to co wiedziałem to napisałem - "podobno drukują darmowe 3 tysiące biletów". Napisałem jasno i wyraźnie. Więc gdzie w moim wpisie jest "wiem coś ale nie powiem co, jednak sam fakt że coś wiem, to powiem"? Akurat moich wpisów w tym stylu za bardzo nie ma i ten na pewno takowym nie jest. Ba ja wręcz po to blog pisałem, żeby tam pisać właśnie "coś", a nie że "coś jest, ale nie powiem co". Jak nie chcę czegoś mówić to nie mówię. Albo jak chcę ale nie chcę na Forum to mówię poza, albo mówię na PW. Ale raczej pisać na Forum "wiem, ale nie powiem" to ja raczej nie zwykłem.
zastanawiam się co będzie większym "sukcesem"
czy zakończone już GrandPrix na Basenie Nartodowym
czy rozpoczynające się wląśnie MŚ dyw 1 A.
pierwsze zakończyło się potworną kompromitacją.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)