[i]Kraków Arena to piękne miejsce, a południe Polski to kolebka naszego hokeja. Kibice będą mieli blisko na nasze mecze, spodziewam się też wielu nowych fanów i wierzę, że hokej im się na tyle spodoba, że będą stałymi bywalcami polskich lodowisk.[/i]
Czytaj więcej na http://sport.interia.pl/hokej/reprezentacja/news-hokejowa-reprezentacja-laszkiewicz-o-ms-w-krakowie-i-problem,nId,1501020#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
-
-
Mistrzostwa Świata dyw. 1A Kraków 2015
W zasadzie cały Górny Śląsk i Zagłębie Dąbrowskie ma dogodne połączenie. Dzięki autostradzie A4 (Katowice, Tychy, Bytom, Sonowiec) oraz połączonej z nią autostradzie A1 (Jastrzębie Zdrój). Dodatkowo dosyć dobrze skomunikowana autobusami jest trasa z Krakowa do Katowic (InterBus i UniBus jeżdżą w sumie co 15 minut). Przy wytężonej pracy środowiska - pomocy klubów w dystrybucji biletów, promocji turnieju, organizowania "klubowych wyjazdów"; przy ewentualnym dogadaniu się z przewoźnikami autobusowymi, by podstawili w stronę Katowic jakieś busy powrotne po ostatnim meczu, nie powinno być problemem, by przynajmniej osoby mieszkające w GOPie codziennie po pracy mogły obejrzeć mecz w Krakowie na żywo.
Przy w miarę efektywnym (jak na warunki hokejowe) wykorzystaniu potencjału tych dwóch aglomeracji, dodawszy do tego wsparcie z takich miast jak Oświęcim, Nowy Targ, pewnie Sanok, pewnie Opole, na mecze Polaków powinny rozejść się wszystkie bilety. A przynajmniej taki powinien być cel organizatorów (i każdy inny wynik przyjąć jako porażkę).
Pozostałe mecze turnieju, szczególnie te rozgrywane w godzinach południowych - to już raczej chyba będzie kwestia rozdawnictwa w szkołach.
Wybieram Taorminę. Super mega hokejowe miejsce...
Paolo, miejsca na kongresy wybiera IIHF.
Przerwa po spotkaniu organizacyjnym z reprezentacjami, można się kawy napić, walnąć do basenu... ;) Zaraz kolejne spotkania.
Z Opolem będzie połączenie 6xdziennie PolskimBusem, więc też tanio będzie z dojazdem.
A z Sanoka śmiga Neobus 5xdziennie.
Tak więc dojazd jest doskonały.
Hura, hura, yes, yes, yes ! :) :) :)
Już jutro biorę urlop na ten przepiękny kwietniowy tydzień i już teraz przebieram nogami kiedy będzie można lecieć po bilety na cały, taki nasz hokejowy mundial ! :) :) :)
Paolo Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wybieram Taorminę. Super mega hokejowe miejsce...
Ale przecie nie grają tam w hokeja tylko obradują :)
Elegancko teraz to tylko dobrze trzeba sprzedać w mediach. Plus bilety powinny być od 10zl do maks 50zl niech cała Polska zobaczy wypełnioną hale niech wreszcie HOKEJ SIĘ WYPROMUJE!!!
docent Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Pustawe trybuny - ale chyba nie na meczach
> Polaków? Ja rozumiem, że np. mecz
> [b]Węgry-Kazachstan[/b] będzie miał marną
> frekwencję. Ale jeżeli ceny biletów nie będą
> przesadzone, to oprócz Krakowa, Podhala czy
> Oświęcimia przyjadą ludzie ze Śląska, z
> Podkarpacia, zbierze się spokojnie po 10
> tysięcy.
Hłe, hłe...
Pewno na tym meczów sporo Węgrów akurat będzie. Mają w sumie bliżej niż my nad morze.
Tak w gołe to oczywiście: HURRRRRA !
Hej ! Hej ! CRA-CO-VIA !.... Eee... to znaczy: Hej ! Hej ! PO-OL-SKA !
PS. Przewidując że będzie sporo, że tak powiem, mało obeznanych z hokejem osób, trzeba przed każdym meczem zaznaczać że ma on 3 tercje, a nie dwie połowy :) Do dziś nie zapomnę, jak w naszym Pałacu Lodowym jacyś dwaj Hindusi byli i wyszli po drugiej tercji. Do dziś się zastanawiam, czy im się znudziło, czy przesiedli się gdzie indziej, czy wydawało im się, że się mecz skończył X(
ciekawe czy beda jak na siatke po szkolach bilety rozdawac zeby ktokolwiek byl na meczu :D
I co zęby suszysz? Czytałeś wątek? Wiadomo, że na mecze o 13 będą przychodzić dzieciaki ze szkół, zagraniczni kibice i fanatycy hokeja, którzy wezmą tygodniowe urlopy.
Mecze Polaków będą o 20. Zaczynamy w sobotę, 18 kwietnia z Włochami. W niedzielę gramy z Japonią. W poniedziałek przerwa. Wtorek to mecz z Ukrainą, środa z Kazachstanem, czwartek jest wolne. Ostatni mecz zagramy w piątek z Węgrami.
Susze bo mnie ogarnia smiech jak piszecie o promocji hokeja :)
Myslisz ze MS cos dadza?? :)
Chyba ze wybudujesz hale i bedziesz podnajmowal dzieciakom zeby mialy codziennie po 2h treningu zeby cos z tego bylo :D
Znać znawcę. Druga tafla przy Siedleckiego jest budowana (pieniądze zarezerwowane w Wieloletnim Planie Inwestycyjnym gminy), AWF też raczej dostanie kasę na swoją halę.
Rmszarze wierzysz w to co piszesz??
Myslisz ze po wybudowaniu drugiej tafli(mysle ok 3-4lat najwczesniej)Jakub lekka reka odda ja tylko pod szkolenie?? Bez slizgawek :D
Ja nie widze najmniejszego swiatelka w tunelu w polepszeniu sie i wychowaniu swoich.
Od okolo4-5lat to samo pisane ze bedzie lepiej, ze bedzie klasa, ze bedzie gitara, ze bedzie cycus a jest pizdownica od lat.
Wiesz o tym dobrze bo byles w tym bagienku.Zmeinilo sie cos na super lepsze??
Jakie 3-4 lata? Poza tym druga hala wcale, powtarzam WCALE nie musi być zarządzana przez MKS. A jeśli będzie zarządzana to możesz w umowie dzierżawy dokonać stosownych zapisów.
Warunki związane z podwyższeniem kapitału i inwestycją na Cichym Kąciku sprawiły, że w przepisanym terminie MKS uzyskał pozwolenie na budowę. Inwestycja ruszy, kiedy będzie się tam zbliżał drugi deadline (31.12.2016).
Ja wierzę w Boga. Praca w MKS nauczyła mnie, jak należy pewne rzeczy zalatwiać.
Ciekawe kto bedzie sie upominal przy podpisywaniu o mlodych :)
Jakub :D CHyba ze beziesz po drugiej stronie i bedziesz sie tego domagal.
Myślę, że skoro udało się z rezolucją Rady Miasta Krakowa i stanowiskiem Prezydenta Miasta Krakowa, to uda się i przy rozstrzyganiu przetargu na zarządzanie nową halą.
świetny nius, już sie cieszę na ten turniej :)
Ja bym jeszcze chciał Cię rmszarze zapytać o 3 rzeczy, jeśli wolno oczywiście:
1. kto otrzymał kwalifikacje do MŚ kobiet dywizji 1 U18?
2. ile krajów się starało (i które)?
2. czy mając prawie pewne otrzymanie MŚ d1A seniorów dla Krakowa poświęciliśmy temu uwagę i się też staraliśmy (a może otrzymaliśmy) czy temat odpuściliśmy?
Pytam pod kątem tego, że z finansowaniem MŚ d1A, choćby ze względu na halę, pewnie będzie dość ciasno. A o ile mi wiadomo na każdy turniej IIHF daje tyle samo (kwalifikacje d1A U18 kobiet też liczą 6 ekip w 2015). Jakby je dostać, a w Mińsku nikt ich nie chciał, możnaby zrobić te kwalifikacje U18 kobiet w wersji "ekonomicznej" i nadwyżką z tej dotacji wspomóc MŚ w Krakowie. Rozważaliśmy taką opcję? Próbowaliśmy? Czy raczej policzyliśmy i nam wyszło, że bogaci jesteśmy i bez problemu nas stać na "zastaw się, a postaw się" bez szukania dodatkowej kasy z IIHF? Całkiem serio pytam.
Kwalifikacje U18 kobiet też wzięła Polska. Kasa nieco mniejsza, do tego IIHF zmienił walutę z CHF na USD, co jednak robi różnicę. Ale koszty o wiele, wiele, wiele mniejsze.
Co do MŚ dyw 1A to wcale nie było pewne. Przed kongresem były mocne naciski, żeby przenieść imprezę do Kijowa. Naciski także na federacje (nie mam powodu, by nie wierzyć przedstawicielowi jednej z tych federacji). Nie wiem, czy ta zaskakująca oferta gry lwowskiego zespołu w PHL to nie była podpucha, żeby pokazać: patrzcie, sami Polacy nie boją się jeździć grać na Ukrainę. Nie, nie mam paranoi, ani nie jestem zwolennikiem spiskowych teorii, życie jednak uczy, że zazwyczaj takie rzeczy nie dzieją się przypadkowo (tak samo, jak wybór Ukrainy w maju).
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)