konserwa Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Sam jesteś śmiechu wart z tym co tu regularnie
> wypisujesz.
> I tak cud, że się łaskawie zgadzasz na jak
> najwyższe miejsce w lidze. Wypadałoby jednak
> pogodzić się z tym, że prostą konsekwencją
> tego jest start w pucharach.
--------------------------------------------------------
akuratnie te śmieszne rzeczy które tu wypisuje , rok po roku się sprawdzają .
Co do startu w pucharach to ja nazwałbym to falstartem ;)
-
-
Sytuacja w tabeli. Kto utrzymanie, kto puchary, gdzie my?
Jak na dotychczasowe doświadczenia polskich drużyn grających w pucharach, to dopiero (L)ampucera w tym roku spadła na cztery łapy, ale mogła wystawić w miarę równe dwie jedenastki. To nam na razie nie grozi, więc rozumiem forumowiczów, którzy z drżeniem chcieliby utrzymania się Cracovii w czołówce w kolejnych sezonach i obawiają się pucharów. Po prostu spadki w dolne rejony tabeli wciągały nas dotychczas na dłużej.
Każdy klub jest w stanie wystawić dwie mniej więcej równe jedenastki;)
Pytanie tylko o poziom tych dwóch jedenastek.
My jesteśmy w stanie wystawić dwie równorzędne jedenastki? Przecież trener powiedział, że problemem jest to, iż musi grać 13-14 zawodnikami! A czasami mieliśmy problem z wystawieniem czterech obrońców.
Przeczytaj post leszeczka jeszcze raz :)
napisał wyraźnie mniej więcej dwie równe. nieprawda
Jeżeli weźmiemy 22 zawodników a tylu w Cracovii chyba się znajdzie, i podzielimy ich po równo, w jednej cześć pierwszej drużyny cześć rezerwy i tak samo druga grupa to moim zdanie będą to mniej więcej równe jedenastki. Chodzi o to jaki będzie poziom tych jedenastek.
myślę że to całkowicie inne podejście do tematu dwóch 11 i nie mające przełożenia w rzeczywistości ale biorąc pod uwagę taką ewentualność to faktycznie być może tak :)
Oczywiście że chodzi o zupełnie inne podejscie:)
Ilość zawsze się zgodzi, bo można nawet zaangażować pracowników klubu do poszczególnych jedenastek i możemy jechać w Kazachstany czy Azerbejdżany ;)
Z takim podejściem to pewnie 99% drużyn w europie powinno zrezygnować z gry w pucharach :D.
OCZYWIŚCIE CHODZIŁO MI TYLKO O KONSTRUKCJE LOGICZNĄ.
Najgorszym scenariuszem byłoby zajęcie 4 miejsca. Walczymy o medal, a nie o puchary, z których i tak odpadniemy. Mam nadzieję, że piłkarze zdają sobie z tego sprawę.
Puchary z czwartego będą pocieszeniem. Ja tam wolę wierzyć ze w przypadku kwalifikacji do pucharów Filipiak się podkręcić i Sypniewo groszem
Zamiast "kontraktować" sparing partnerów przed ligą
zagramy sobie dwa mecze w rundzie przedwstępnej.
Plusem będzie to że mecze na pewno dojdą do skutku.
Minusem toi że nie będzie można dokonać dowolnej liczby zmian.
Czy warto bić się o podium ?
1. miejsce - 4 mln zł
2. miejsce - 2.9 mln zł
3. miejsce - 1.5 mln zł
4. miejsce - 0.5 mln zł
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ekstraklasa,ekstraklasa-za-podium-placi-miliony-zlotych,artykul,669990,1,381.html
No to możemy być spokojni. Na bilety do Kazachstanu wystarczy :)
Te pieniądze + różnica w wpływach z Canal + to ponad 4 mln PLN - prawie milion euro. Można za to kupić dwóch solidnych zawodników albo jednego zdecydowanie przewyższającego nasz stan posiadania. Warto o to się bić, wbrew temu co się to zbyt często pisze.
Wiem, wiem, oczywiście zaraz pojawią się głosy, że nic z tego nie będzie, że Filipiak schowa do kieszeni itp, etc. Ja osobiście uważam inaczej, a za ostatniego naiwniaka wcale się nie uważam. To podium, te puchary, to szansa na budowę prawdziwie mocnej Cracovii. Po prostu powrót do normalności.
edit:literówka
sterby Napisał(a):
> No to możemy być spokojni. Na bilety do
> Kazachstanu wystarczy :)
prędzej na Litwę, Łotwę, Ukrainę, Rumunię, Słowenię, Słowację, Czechy.
kkk_84 Napisał(a):
> sterby Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > No to możemy być spokojni. Na bilety do
> > Kazachstanu wystarczy :)
>
>
> prędzej na Litwę, Łotwę, Ukrainę, Rumunię,
> Słowenię, Słowację, Czechy.
jeden normalny który nie zakłada że puchary z automatu oznaczają wycieczki do Azerbejdżanu czy Kazachstanu
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)