No takie plakaty i zabiegi marketingowe to ja lubię !
"Przygotuj się na hokej"
[img]https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/10665688_756298061096487_5846558406914429227_n.jpg?oh=9367894ea108b39ae2678afc177f9200&oe=5494CBC8[/img]
-
-
Bilety i karnety - sezon 2014/15
5 karnecików kupione ! :) Na kasach na Kałuży wisi jeszcze jeden zacny plakat reklamujący mecz pożegnalny Kapitana ! :(
No ja niestety pojadę kupić, w piątek... poprzedni mi się gdzieś zawieruszył i do piątku sprzedaż jest zamrożona.
ja bym spróbował, może mają listę z tamtego sezonu i dasz radę kupić
Byłem próbowałem, przynajmniej kupiłem bilet na niedzielę ;)
pocieszenie takie ze jak zamrozone to nikt Ci miejsca nie podkupi, bedziesz pierwszy w piątek i wyjdzie Ci na to samo ;)
Ba, jak się uda to wybiorę miejsce 2-3 rzędy wyżej.
Blizzy, ano właśnie. Ja też w poniedziałek próbowałem kupić. Moim zdaniem z informacji na stronie jasno wynika, że prowadzona jest sprzedaż karnetów po 79 i 89 zł. Tylko nie da się kupić do 18.09 karnet na miejsce, które jest zamrożone. Ale oczywiście pani kasjerka wie lepiej i sprzedać nie sprzeda.
Co więcej, klub na twitterze komuś potwierdził, że można teraz kupić karnet po 89zł. Więc może jutro coś się zmieni. ;)
Sposób na karnet już teraz, nie posiadając ubiegłorocznego, jest. Przypadkiem, całkiem nieświadomie odkrył go pan przede mną w kolejce, nie miał karnetu przy sobie, ale powiedział, że miał tak w ogóle, podał na które miejsce i... dostał :) Za to inny pan, 5 minut później przyszedł z dziewczyną/żoną i chcieli 2 karnety. Wcześniej nie mieli, ale mówią "spoko, ten za 89 poprosimy" i nie dostali. W sumie to lipa, jak już się ktoś fatygnął, zwłaszcza ktoś "niezdeklarowany na hokej" do tej pory, to lepiej żeby dostał, bo a nuż 2-gi raz mu się nie będzie chciało ruszyć. A przecież całej hali nie wyprzedamy na karnety. Szkoda.
[hr]
A tak luźniej w temacie. Dzisiejsza rozmowa z Moją Szacowną Współmałżonką:
MSW: [i]A po co ty dziś jechałeś przez całe miasto po te bilety? Nie lepiej ci było przez internet kupić?[/i]
żk: Nie da się. Pani musi wpisać ręcznie pesel sobie na kartce.
MSW: [i]Na kartce? Przecież waszym sponsorem jest Comarch?[/i]
żk: No ale wiesz, jakoś tak zadecydowano.
MSW: [i]Aha, tak retro, że niby tacy oldschoolowi jesteście? To naprawdę takie ważne i fajne dla was?[/i]
nie wiedziałem co odpowiedzieć...
Tzn. nic już nie rozumiem. Jak w niedzielę będę chciał kupić karnet za 79 to już będzie za późno?
Myślałem, że zniżka jest za kontynuację, a nie za chęć dalszej okupacji danego miejsca.
Tak by mówiła logika, po prostu od piątku nie masz już gwarancji że Twoje miejsce będzie wolne. Ale za 79 chyba i tak powinieneś dostać, jeśli kontynuujesz. Trzeba do Klubu by napisać, to Ci na pewno odpowiedzą.
Klubowi gratuluje formatu karnetu :) - jest taki "wymiarowy", że się wszędzie zmieści
żółta kaczka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Sposób na karnet już teraz, nie posiadając
> ubiegłorocznego, jest. Przypadkiem, całkiem
> nieświadomie odkrył go pan przede mną w
> kolejce, nie miał karnetu przy sobie, ale
> powiedział, że miał tak w ogóle, podał na
> które miejsce i... dostał :)
Problem polega na tym, że nie mają w kasach ubiegłorocznych list karnetowiczów. Rok temu mieli z poprzedniego jeszcze sezonu, podawało się imię i nazwisko i nie było problemu. Teraz tych list nie ma (dlaczego, zagubiły się ?) więc sprzedający karnety chce żeby okazać mu zeszłoroczny karnet, ale jak nie ma się go przy sobie ale pamięta się ubiegłoroczne miejsce, to problemu też nie ma, jak opisał to Żółta Kaczka ! ;)
tylko to dosc ryzykowne, bo jak nie maja listy i nie widza karnetu to przyjdzie ktokolwiek i powie ze on siedzial na E11,10 i kupi karnet...a potem przyjdzie ktos z tym karnetem i klops, bo ktos mu podkupil miejsce, takze ostroznie z tymi podpowiedziami ;)
wiem, wiem nie ma az takiego zainteresowania ale tez glupio jakby potem wyszedl taki kwas.
Tak, to prawda, ale z drugiej strony taką bazę to by w excelu się dało robić i to na bieżąco, bo te kartki też prędzej czy później szlag trafi i to jest pewne jak 2 i 2 jest 4!
Z dobrych rzeczy natomiast warto dostrzec numerki "w środku", a nie "na obwodzie". Co oznacza, że Klub zrobił bardzo dobry ruch i epoka "odrywania" i targania karnetu odeszła do lamusa. Pewnie będą jakieś markery, albo dziurkacze. Za to bez wątpienia brawa!
Ciekawe jak będzie z naklejkami na krzesełkach.... Czy ktoś je "zaktualizuje" ?
Bo to wiecie.... Część miejsc karnetowych się "zwolni", a na inne, nie zajęte wcześniej, karnety będą. Trzeba by listę wziąć, iść na halę i część starych naklejek usuwać, a nowe przyklejać. Stawiam, że nikt tego nie zrobi...
A że list z zeszłego roku nie ma to mi się wierzyć nie chce ! Jeśli to prawda to kolejna żenada.
Dziś (wczoraj się nie wyrobiłem) idę po karnet - jak się okaże że jakiś "spryciarz" podał przypadkiem numer mojego miejsca i sprzedano mu karnet bez sprawdzenia czy aby miejsce nie jest zajęte, to się nieźle wkurzę.
Leesior Napisał(a):
> Ciekawe jak będzie z naklejkami na
> krzesełkach.... [b]Czy ktoś je "zaktualizuje"[/b] ?
Chyba żartujesz :D
[small]Leesior Napisał(a):
> A że list z zeszłego roku nie ma to mi się
> wierzyć nie chce ! Jeśli to prawda to kolejna
> żenada.
> Dziś (wczoraj się nie wyrobiłem) idę po karnet
> - jak się okaże że jakiś "spryciarz" podał
> przypadkiem numer mojego miejsca i sprzedano mu
> karnet bez sprawdzenia czy aby miejsce nie jest
> zajęte, to się nieźle wkurzę.[/small]
Wiesz, no "handmade database" ma swoje prawa... Co do miejsca - nie obawiałbym się zbytnio, to raczej sposób dla tych co faktycznie mieli karnet i wyrzucili / zgubili (i dobrze, bo szkoda by było im powiedzieć "nie, do widzenia" ) niż dla "nowych". Pamiętaj że to nie jest problem iść i pani w okienku powiedzieć "ten sektor, to miejsce". Trzeba jeszcze: (1) trafić w miejsce puste, tzn takie na które ktoś np. wczoraj karnetu nie wykupił, (2) a potem na hali trzeba fizycznie na tym miejscu usiąść - i jeśli by się komuś je w brzydki sposób zajęło to potem można się z tym kimś spotkać na hali. Że o prostym zgłoszeniu do Klubu i odzyskaniu swojego miejsca nie wspomnę, bo to najprostsze, zaś takowy delikwent wylądowałby gdzieś indziej. Jeśli to jest sposób na kupno karnetu już - tylko po rekonesansie na hali, które krzesełka są bez naklejek. Trafienie w zajęte na dłuższą metę jest bez sensu.
Oczywiście życiowo pewnie jest tak, że tylko sobie teoretyzujemy, a żaden taki przypadek się nie zdarzy. Przynajmniej ja bym zakładał tak jak panie z POKu - skoro ktoś mówi, że miał to miejsce to pewnie je miał. Jak skłamie to tylko sam sobie narobi komplikacji, więc po co by miał kłamać?
Pewno że kombinowanie niepopłaca.
Ale taki już ze mnie kibic malkontent z rodzaju ultradociekliwych ;)
pamiętajmy w jakim kraju żyjemy ;)
oczywiście ze to tylko teorie, ale dzieki takim teoriom mozemy kupowac zarówki setki i niedlugo odkurzacze o wiekszej mocy ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)