Trzech porażek z Sanokiem w ostatni weekend (13-14.10) doznali nasi młodzi hokeiści.
Kategoria Młodzik CRACOVIA - Sanok 3 - 12 (bramki Tynka, Drozd, Kapa)
Kategoria Żak Starszy Sanok - CRACOVIA 8 - 4 (Laszkiewicz 2x, Ślusarek, Gumiński)
Kategoria Żak Młodszy CRACOVIA - Sanok 4 - 10 (Synowiec 2x, Hudziak, Parcz)
Mini Hokej - pauza.
-
-
Młodzież - temat zbiorczy ...
Patrzac na rozpiske ta co wklejona wyzej mam pytanie??
Czy nie mogli by zrobic tak zeby np.Zaki graly w jednym dniu mecz po meczu np w Sanoku-sobota a niedziela np w Krakowie??
Bo patrzac na rozpiske Starszy gral na wyjezdzie a Mlodszy u siebie?
Raz taniej z transportem ...( czy klub daje transport czy wszystko rodzice musza zalatwiac???)
dwa np mecze sobota/niedziela i zamiast dwoch meczow dzieciaki by graly cztery... po dwa na kategorie...
W takim wieku powinno sie dosc sporo meczow rozgrywac ale wiem jak jest...
Chyba ze to nikogo za bradzo nie obchodzi?
Pytanie ekstra ;) czy sa juniorzy w Cracovii w tym sezonie?
https://cracovia.pl/hokej/rozgrywki/clj
W ty roku zazwyczaj gra młodzik i żak młodszy w jednym dniu i jednym miejscu. Mini hokej w tym sezonie wrócił do systemu turniejowego, w zeszłym jeździl na mecze w tym samym czasie co żaki, ale to trochę bez sensu było, ciągnąć dzieci na jeden mecz 20 minutowy. Co do tańszego transportu to różnie bywa, Czasami taniej wychodzi jazda na dwa mniejsze busy niż jeden duzy autobus, Za transport płąci klub. Jazda jednym autobusem wiąże się z tym, że każda drużyna "czeka" 2 godziny., plątjąc się po lodowisku ( dwugodzinna rozgrzewka to jednak za dużo) . Co do pomysłu z graniem sobota, niedziela, to te dzieciaki grają mecze 3x20 min na pełnym lodzie, nawet drużyna seniorów nie gra zazwyczaj meczy dzień po dniu ( poza turniejami). Jasne, że przydałoby im się grać dwa mecze na tydzień, ale absolutnie nie dzień po dniu. Ze względu na odległości i obłożenie lodowiska mecze w środku tygodnia odbywają się naprawdę wyjątkowo.
KruszynaKSCPatrzac na rozpiske ta co wklejona wyzej mam pytanie??
Czy nie mogli by zrobic tak zeby np.Zaki graly w jednym dniu mecz po meczu np w Sanoku-sobota a niedziela np w Krakowie??
Bo patrzac na rozpiske Starszy gral na wyjezdzie a Mlodszy u siebie?
Raz taniej z transportem ...( czy klub daje transport czy wszystko rodzice musza zalatwiac???)
dwa np mecze sobota/niedziela i zamiast dwoch meczow dzieciaki by graly cztery... po dwa na kategorie...
W takim wieku powinno sie dosc sporo meczow rozgrywac ale wiem jak jest...
Chyba ze to nikogo za bradzo nie obchodzi?
Pytanie ekstra ;) czy sa juniorzy w Cracovii w tym sezonie?
Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz :)
Wczorajszy mecz Zaka Mlodszego Podhale-Cracovia 23-3.pozdrawiam hokejowych zapalencow.
Młodzi hokeiści mieli problem z grą w bluzach, które otrzymali. Szczegóły pod linkiem od Cracovia Hockey Team.
https://cracoviahockeyteam.wordpress.com/2018/10/20/dzieci-przyszloscia-cracovii/
Kwintesencja podejscia Wielickiej do młodzieży. To klub powinnien kupić te stroje, a nie rodzice czy kibice.
6 dni później
[quote='#28' pid='1344091' dateline='1540112950']
Wczorajszy mecz Zaka Mlodszego Podhale-Cracovia 23-3.pozdrawiam hokejowych zapalencow.
[/quote]
jak ta wczoraj skonczyl sie mecz zaka starszego, czy na pewno sie odbyl, bo pan #28 nie przepuszcza okazji by nas informowac na biezaco??
Hmmm z tego co sie orientuję to nasz zak starszy w polaczeniu z zakiem mlodszym w ten weekend bierze udzial w turnieju ligi karpackiej rozgrywanym na lodowisku w Sanoku...termin ten z tego co mi wiadomo byl znany od dawna i nie bylo w tym terminie planowanej gry w lidze Polskiej.a wiec nierozumiem twojej uszczypkiwosci...a jesli przeszkadza wam moje pisanie na tym forum..no to juz mnie nie ma...heja hej
[url=http://cracovia.krakow.pl/member.php?action=profile&uid=6108]@#28[/url] nie przejmuj się "flustratami".
Tydzień temu w weekend (20-21.10) młodzież nie próżnowała:
Dwie drużyny Mini Hokeja brały udział w turnieju w Sanoku
Dębica A - Cracovia A 3:4
Dębica B - Cracovia B 3:3
Sanok A - Cracovia A 6:3
Sanok B - Cracovia B 6:2
Podhale A - Cracovia A 1:5
Podhale B - Cracovia B 6:5
Żak Młodszy przegrał w Nowym Targu 3:23 (bramki - Hudziak, Synowiec, Pabis).
Żak Starszy przegrał u siebie z Sanokiem 5:10 (bramki - Laszkiewicz, Kapa 2x, Sobesto 2x). Prowadziliśmy 4:0 ale niestety.
Młodzik nie grał.
W ostatni weekend (27-28.10)
Żak Młodszy CRACOVIA - Krynica 1:10 (bramka Parcz)
Żak Starszy Podhale - CRACOVIA 0:1 (bramka Ślusarek) ciężki mecz walki. Bramka padła na 4 minuty przed końcem.
Młodzik CRACOVIA - Krynica/Dębica 4:4 karne 2:1 (bramki Rajtar, Kapa 3x, Tynka, Drozd) Mini Hokej nie grał.
Maciek74, tego meczu w NT przeciez nie bylo!
Był bo byłem.Sobota 14.00.
17 dni później
13 listopada zaległe spotkanie z Podhalem w CLJ i fajny wynik !!wygrana 6-1!!
świetna gra naszego 3 ataku grającego w PLH!! który strzelił; aż 4 gole !
http://www.hokej.net/pl/clj/clj-terminarz-wyniki/490/mecz,viewMeczeWiecej,8570
ciąg dalszy dobrych info z CLJ dziś pokonaliśmy Bytom 3-1
2 gole Radosław Krztoń i jeden Szymon Brzozowski
Graliśmy bez ,,wsparcia'' zawodników z PLH!! a jutro o 11;15 rewanż na Siedleckiego !!
5 dni później
- Edytowany
Chwilę nie pisałem, więc nadrabiam. 4.11.18 Mini Hokej - Turniej w Dębicy:
CRACOVIA A - Sanok A 2 - 8 (1-2 i 1-6)
CRACOVIA B - Sanok B 0 - 7 (0-3 i 0-4)
CRACOVIA A - Dębica A 2 - 0 (0-0 i 2-0)
CRACOVIA B - Dębica B 2 - 5 (0-2 i 2-3)
CRACOVIA A - Oświęcim A 0 -10 (0-5 i 0-5)
CRACOVIA B - Oświęcim B 0 - 6 (0-2 i 0-4)
Pozostałe drużyny pauzowały w ten weekend.
Weekend 9-11.11.18.
Żak Młodszy 12.11.18 CRACOVIA - Dębica 10 - 2 (3 x Synowiec,2 x Parcz, 2 x Sarapulcev, Tytar, Pabis, Wójcik)
Żak Starszy 9.11.18 CRACOVIA - Krynica 5 - 1 (3 x Laszkiewicz, Sobesto, Sarapulcev)
Żak Starszy 10.11.18 CRACOVIA - Dębica 9 - 2 (3 x Sobesto, 2 x Gumiński, Janeczek, Ślusarek, Laszkiewicz, Kapa)
Młodzik 10.11.18 Krynica/Dębica - CRACOVIA 9 - 2 (2 x Surma)
Młodzik 12.11.18 Oświęcim - CRACOVIA 4 - 0 (2 x Surma, Sobesto, Kapa)
Mini - pauza.
Weekend 17 - 18.11.18
Turniej Mini Hokeja w Czechach (Frydek - Mistek) - hala i turniej WYPAS. Jedziemy na dwie drużyny:
09/10 (HC Frýdek-Místek, HC Kopřivnice, HK Ďáblíci Nový Jičín, MG Kids Trencin, MHK Dolný Kubín, CRACOVIA Kraków)
10 i młodsi (HC Frýdek - Místek, HC Býci Karviná, HC Slovakia Talents, CRACOVIA Kraków, HK Ďáblíci Nový Jičín, MG Kids Trencin) - kolejność w nawiasach przypadkowa. Tak jak napisałem turniej świetnie zorganizowany. Dla naszych dzieci olbrzymie doświadczenie. Przywieźliśmy wagon bramek niestety straconych. Każde dziecko otrzymało medal. Walczyli jak potrafią najlepiej jednak to inny poziom...
Pozostałe kategorie - pauza.
I o to chodzi - jak się uczyć, to od najlepszych! Zawsze zazdrościłem Jastrzębiu możliwości regularnego grania z Czechami na poziomach młodziezowych.
Może nie mamy tak blisko jak Jastrzębie ale znów nie tak daleko jak Toruń czy Gdańsk. Oby więcej takich turniejów i gdyby była możliwość organizacji takowych u nas.
ŻM: z Podhalem 2-12 (Synowiec, Kamiński)
Junior: z Zagłębiem 3-5 (Shetsov, Hołdowicz, Jaracz)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)